Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, December 16, 2009

tonight is the night.....

tonight is the night....

my hubby will fly to egypt...naik kapal seri ayu :( *kena gak gi europe..ingat lepas nie dapat kapal ikut laluan dekat-dekat...gi japan/korea/taiwan*

oppss...lupa nak cakap...my hubby tak jadi naik last monday...ada pasport problem...kena buat baru...lupa lak last friday cuti sultan selangor (dah lah school holiday )....hahaha...dah hanin dah tak kerja...hubby pun jarang atas darat...memang tak ingat langsung pasal holiday nie...so...memang hectic giler imigresen KL...pergi buat pasport at imigresen bukit damansara....nak buat kat kaunter tak boleh...sebab terlalu ramai sangat orang sampai no. dah abis...so...beratur kat kiosk buat pasport...2 hours lebih beratur kat kiosk buat pasport....last-last tak boleh gak buat kat kiosk tu...sebab cip I/C farshid rosak....sigh! buat penat je beratur....nak gi Putrajaya pun ramai gila....subang terminal 2 tutup...selangor cuti...so, my hubby called office...beritahu dier tak sempat buat pasport...office suruh settle dulu his pasport baru naik kapal...so....my hubby postponed naik kapal (boleh ler manja-manja with him lebih-lebih skit)...

last monday...my hubby kena gi buat medical check-up...office suruh....after buat medical check-up nak gi buat pasport kat subang terminal....selalunya tak ramai orang sebab dulu buat pasport kyra tak ramai orang..sekejap je buat...tapi biler sampai sana...mak aih!! ramainya manusia....sigh!! memang orang KL and selangor kaya-kaya...semua nak buat pasport...hahahah!! memang tak boleh buat pasport time cuti sekolah...semua nak gi cuti...

sebab ramai sangat orang...me and my hubby balik rumah..huhuh! malas nak beratur panjang-panjang...sampai-sampai rumah...office called....suruh settle gak his pasport by tuesday...sebab confirmed my hubby naik kapal seri ayu, wednesday( that is today )...flight to egypt....kul 1.30am...

memang kelam kabut me and my hubby....so, my dad bagi idea....gi buat pasport kat seremban...sana orang buat pasport tak seramai kat KL and Selangor....so, yesterday gi buat pasport kat seremban....yups! betul cakap ayah...memang tak ramai orang....at last.....farshid dah buat pasport....lega hanin....abis je buat pasport...terus gi office...kena settle few things before naik kapal...Seremban-KL....huhu! memang penat...as a wife...penat ke tak penat..i must be there for him....

sempat lagi farshid tanya azizi....nak suruh gak hanin naik kapal...hee...naughty B....azizi kata kalau gi europe...tak boleh...sebab ikut laluan bahaya....but....next february(tengok schedule kapal)..kapal akan stop at Japan...so, hanin leh naik flight to japan...kapal tu akan belayar from japan to singapore....excited lak B nak suruh honey naik kapal....insyaAllah eh,B....i'll think about it...ayah pun nak gi vacation bulan 2 tahun depan...memang kena pilih nak gi mana :P

sigh!! rasa cepat sangat masa berlalu...macam baru semalam B balik...hari ni dah nak pergi :(

cuti B pun sepatutnya lagi 3 weeks habis...tapi office dah panggil....nak buat macam mana....dah kerja B....will miss you,B....tak tau lah macam mana kyra kat KLIA nanti...tengok daddy dier pergi :(

to all my friends....i'm sorry if hanin tak dapat jumpa you guys....hanin busy sangat-sangat....busy spending time with him....this few days...memang precious time....lagipun banyak farshid nak beli barang before naik kapal...today pun nak gi sunway.....because from egypt..kapal akan gi Canada...memang tengah musim sejuk...so, farshid nak beli winter clothes...

memang kelam kabut.....tapi dalam kelam kabut...sempat gak me and him main bowling yesterday :) hehehe....saja je release tension.....thanks B.....my sisters and raedi pun ikut...we had sooooo much fun :)


with him....



with my sisters




baling macam expert je,B.. ;)




nampak je terror baling...
tapi asik masuk longkang...hahahah!



yang penting...before my hubby naik kapal.....dier dah pergi makan kat semua his favourite places....hehehe!!

balik je from main bowling and makan dinner....i helped him to kemas-kemas bag....kesian kyra tak faham apa-apa....dier pun busy body nak tolong kemas barang daddy :P dier excited sangat-sangat sampai masuk dalam bag tak nak keluar-keluar....maybe dier ingat nak gi jalan-jalan lagi....tak sampai hati hanin nak cakap kat kyra....daddy dah nak naik kapal.....

semalam kyra macam manja sangat with my hubby....nak tido pun dier nak daddy dier peluk....sigh!! tak tau lah esok macam mana....

*be strong hanin*

honey janji B....i'll be strong for you and kyra.....i'll try not to cry in front of kyra....

oklah...got to go....nak kuar dating with my babies...heheheh!!

do pray for me,eh? hope i'm strong tonite....i must be strong for our lil' kyra...



kyra tolong daddy packing,k



hmm....sedapnya gigit


best gak duduk dalam nie...




tak nak keluar!!! kyra nak ikut daddy




rajin anak dara mommy nie..
tolong daddy packing..


oh! sapa-sapa yang rapat with me...thanks for being an understanding friends :) macam faham-faham je...kalau farshid balik...hanin mesti busy with him :) biasalah...hanin dapat spend time with him kejap je....so...i must really appreciate the precious time with him...nanti..kiter jumpa,k when im free....



14 comments:

~ SueHarriz ~ said...

comelnye dia duk dlm bag tuh! hehe..muat2 je.. =)

w|cKa` said...

semua org mesti tolong hubby dia packing baju dlm beg.. tp sy je xleh nak tolong sbb hubby pakai bagpack.. dia je reti nak kemas baju2 dia..

jgn sedih2 ye k.nin.. nnt saya tumpang sedih jugak..

ourLOVEternity said...

be strong kak..only da best men go to sea..n only da best girl wit da best men..huhuhu..tp mleleh gak la air matamku ini wlupn bkn dpan hubby.nyorok2 nangis xnak dia susah hati..

Mrs. Amie said...

Hanin, sedih jer I baca. kalau I, tak payah tunggu malam dah meraung! huhuhu... takpe! kuatkan semangat! ok? Kyra ada with u!

Mama Qiestina said...

ala comeynya kyra dalam bagg..
Qies pon ade gambo camtu hanin.hahaha.

hmm tula rase kejap jek kan farshid balekkk..takpalah die keja kan.

yat pon sama,tataula camana nak face ni,pestime Qies nak jauh dari papa.hope die kuat cam kyra la..

CIK NANA said...

Salam kenal Hanin..
:)
Wah, mommy sgt strong okeh!!
Bagus... Hubby pergi kerna tugas!!
Jangan sedih2...
Momma bloggers sume ada k!!
And ur baby : Ah, mcm anak patung..... GERAM!!! Meh cikna geget budak kicik tue!

Shida Radzak said...

kesian anin n kyra kena tinggal..apapon rsanyer hanin dah puas dah bermanja2 ngan hb trmasuklah kyra tuh...malm ni jgn nangis yer hanin..!!^___^

ZiLoT said...

hahaha,,kyra sngt comel maen2 dlm beg tuh,,and,,nnti moke mesti akan berkenalan ngan abg farshid sbb die kt seri ayu lg,,hehehehehe,,be strong k.nin,,kyra needs u,, :)))))))

Anita, Mummy Adzryl said...

dear, sabar ok... he'll be back soon & since masa pun cepat jer gerak skang.. kejap jer nnt u jumpa dia balik.. sabar ok! sedih lak i baca entry ni.. i feel u.. eventho my husband ada je ngan i, tapi i tau camne rasa berjauhan lama camtu.. iskkk.. u're a strong mummy! xpe, nnt kita jumpa2 okeh.. take care dear.. hugs & kissyyy for u & kyra! ;D

_Yaya_ said...

geramnyee...geram ngan kyra tuh

D'Panther Nurul said...

kak nin...

kena pegi europe jugak yer.. huhu.. iwan pun tgh kerisauan jer takut kena campak ke europe jugak walaupun cuti dia ade sebuln lagi.. haha..[sebenarnyer nurul lagi isau..keke].. apepun..pasrah..dah kejekn.. nak buat mcmana..huhu...be strong yer kak nin & lil kyra...

comei sngt kyra duduk dlm bag tu.. boleh pack kyra sekali tu bawak naik kapal.. hehe..

Dina said...

Adorable nye Kyra dalam bag tuhhhh!!!
Ngeeeee gerammm..! ^____^

You'll be okay, dear.
Take one day at a time..

.. and soon you'll get to meet him again..

Anything, you know where to find me.. macam biase.. ehehe!

wina said...

sedih lah baca..be strong k hanin!

what's important kyra's with u :-)

Hasliza said...

salam kenal hanin..nampaknya kita senasib..hubby pun keja kapal gak..deck officer..banyakkan sabar yer..rezeki kita di laut sana..sedih baca entry ni coz i know how it feel to see dear hubby go..huhu