Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, December 6, 2009

i know you're strong,kyra :)

kyra dah ok sikit-sikit....her flu dah kurang...mommy pun happy...biler mommy happy...mommy pun dah sihat gak :P

yang bestnya...walaupun kyra sakit....she's still the active baby....sampai penat-penat mommy and daddy layan kyra...i know she wants attention from us...so, we will give her our attention and love to her...asalkan our lil princess happy :)

and yes..our baby is a very strong baby...her paed pun cakap....kalau dier sakit,she will try to fight...and tengok kyra....sekejap je...dier dah nak sihat :) dalam 2 days her flu dah kurang....

alhamdulillah...kyra suka makan ubat...maybe she loves the sweet taste of it....excited kyra biler time makan ubat...hehehe! macam nak makan ice cream :P she will mumbling..macam sedap sangat biler makan ubat... sebab now....kyra dah ok skit...mommy kurang bagi ubat...kyra macam tercari-cari ubat tu...sorry kyra...mommy bagi bila perlu je....

and now....hanin bagi dier minum fruit juices...her paed suruh....because kyra needs lots of fluid....kyra tak suka air kosong...memang dier sembur balik kalau dier rasa air kosong...but mommy tetap try bagi kyra minum...she still needs plain water in her body....

her favourite drink for now....

mango juice and mango lassi....

orange juice

apple juice





enjoying her orange juice :)



dier mesti minum sampai abis :)
she loves it...


sekarang pun hanin bagi kyra makan fruit yogurt...nyum!nyum! memang kyra suka....jangan risau...i already asked for her paed's advise...her paed pun galakkan kyra makan fruit yogurt and minum juice :) sebab ada banyak vitamin...

sekarang kan kyra tengah nak tumbuh gigi? :) so, she loves eating yogurt...maybe dier rasa gusi dier sejuk je... hehehe...


kyra kena minum banyak-banyak juice,eh? especially orange juice....ada banyak vitamin C....good for you....kurang skit kyra dapat flu and demam....

huhu! nak kuar...nak beli Heinz juice....nak beli watermelon....orange..mango...nak buat juice for kyra...

mommy and daddy will always pray for your health,kyra.....we love you sooooooooo much.....

before kyra pergi tido..ingat tak apa mommy selalu bisik kat kyra? ;)

"mommy loves you...daddy loves you....anak mommy kan strong..."


yes....i know you're a strong baby....syuh! syuh! halau semua virus-virus jahat yang kacau anak mommy....yang bagi anak mommy sakit...karate all those viruses....Watcha!!



tido dengan tenangnya...
after makan ubat...



manja dengan daddy puas-puas k, kyra....daddy dah nak naik kapal :(




11 comments:

_Yaya_ said...

syomelnyer dy tidoo..

~ SueHarriz ~ said...

yesss...she's strong like her mommy!! =D

w|cKa` said...

alaaa sedihnya dah nak naik kapal.. sian kyra.. mesti tercari2 daddy dia nnt.. huhu

~ DaHLiA ~ said...

hope kyra will recover 100%...
shianyer kyra nanti cari2 daddy die.. but mesti kyra faham kan..
kyra kan strong like her mommy..
hehehe...

Ena Mazly said...

Farshid cuti sekejap je ke nin.. Macam baru je rasanya dia sign off aritu..

Semoga cepat sembuh ye Kyra sayang...

HaninFarshid said...

yaya

:)thats why i love to see her sleeping :)

..................

sue

thanks

............

izan

insyaAllah kyra will be strong

HaninFarshid said...

dahlia

thanks :)

..............

kak ena

lagi 3 weeks cuti farshid abis...tapi kalau boleh farshid nak naik awal sebab nak balik on kyra's 1st birthday....nak celebrate that special day :)macam cepatkan masa berlalu? tapi farshid pun dah ada atas darat 1 and a half month.....

sigh!!kalau boleh hanin nak slowkan the time :(

thanks aunty ena...kyra dah ok dah...

ety said...

kyra dh sihat yer...kyra strong kan?...rizqi pun doakan kyra sihat..bila nak main2 ngn rizqi ni smpi daddy dh nak naik kapal dh..

fareh said...

hanin...hanin guna juice tuh yg fresh ke, cordial ke..yg ape erk...tq for sharing

HaninFarshid said...

buat yg fresh or beli fresh orange punya kotak..bukan cordial...

heinz pun ada jual jus dalam botol..

but better buat jus sendiri :)

wina said...

get well soon kyra!