Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, December 17, 2009

it is hard to say goodbye....

he just called and messaged me....alhamdulillah my hubby dah safely arrived at cairo,egypt...after 10 hours flight...now...dier kat hotel tunggu nak naik kapal...sigh!! really miss you...kyra pun misses her daddy...

our lil' kyra menangis biler tengok B tiba-tiba takde...dier macam pelik mana daddy dier pergi...puas jugaklah me,adik and wani pujuk her...*thanks sooo much adik,wani and raedi teman k.nin gi hantar abang farshid semalam*

today kyra tak berapa sihat,B....maybe dier menangis teruk sangat sampai batuk-batuk...(sigh! mommy pergi,kyra ok je...maybe mommy always with you...so, kyra tak rasa sangat..jeles ni) semalam pun kyra tak boleh tido...dier macam tercari-cari mana daddy dier....asik cranky je...puas gak honey pujuk kyra suruh tido....sebab risau sangat..pagi-pagi lagi honey dah bawa jumpa kyra's paed...alhamdulillah she's getting better...

as i promised you,B...i tried to be happy and strong for kyra....only god knows how i feel....biler kat airport...kyra macam excited sangat-sangat...maybe dier ingat dier nak gi jalan-jalan...nak daddy dier dukung dier je...manja sangat ngan daddy dier...tak sampai hati honey nak cakap kat kyra...B nak pergi kerja...not for 1 day...or 1 week...but for 4-5 months...

i really love you...and i really...really appreciated what you've done for us...as a wife and a mom...i'll try to support your career...and always be there for you....thanks soooo much,B...

i'm sorry B...biler honey sampai rumah...i felt lost...when kyra tak stop menangis....honey pun 'ter'menangis....but not in front of kyra....honey tak nak tunjuk kat kyra...mommy dier lemah....honey takut kalau honey menangis...kyra mesti menangis lagi teruk...

B jangan risau,k....alhamdulillah she's ok now...walaupun sometimes dier cari-cari daddy dier...

*mommy tau...kyra kan strong....*

B..kyra sekarang macam manja sangat....always want me by her side....alhamdulillah i have sisters,family and k.wasini to help me to take care of kyra....we'll make sure she's always happy as you want us to...

tak sabar B call or e-mail or message me....really miss you.....

we love you soooooo much....

i will always pray you safely return to us....

oh! B..kyra kalau nak tido..mesti hug and smell your baju....baru leh tido...she really misses you :) B pun janji tau jaga mr sponge bob and baju kyra betul-betul ;)

and honey dah tau camna nak buat our princess stop menangis...bagi suck her favourite fruit...menangis teresak-esak pun dier boleh stop menangis...makan penting tau...hahahah! (ikut sapalah nie) ;) yups...honey dah beli banyak fruits with adik for kyra....orange,watermelon,pear,kiwi and mango....alhamdulillah kyra suka sangat-sangat makan buah...



sukanya anak mommy suck mango :)


jangan risau,B...kyra akan sentiasa teringat kat daddy dier :) will make sure of it...


........................................................................................






our pics at KLIA...time:11.30pm-1.30am....our lil'kyra tak tido-tido lagi...




our lil kyra wide awake...




daddy tgh check in
*sob...sob*






my love ones




us



muahx! sayang anak daddy




kyra punya turn lak kiss daddy :)




i tried to smile...
eventhough my heart's crying...
miss you sooo much...



kyra nak ikut je mana daddy dier pergi




bye..bye....daddy




i love you,B....bye...





it is hard to say goodbye :(



dear mr. sponge bob...
jaga daddy kyra baik-baik atas kapal eh?






P/S: aih!! sapalah curi diaper bag kyra kat KLIA....takde benda lain ke nak curi?? mesti ko menyesal tengok apa dalam tu...hahahah!!


P/S/S: honey tau..b mesti ketawa...diaper bag pun orang nak curi :P


to sue and zatty...thanks so much for making me happy..had fun just now...nanti hanin update about our lunch date,eh? ;) tak sabar jumpa lagi...ajak all the mommas....

to all my friends.....thanks for being there for me and kyra...and thanks for your supportive calls,messages and comments in my blog..it makes me stronger :) love y'all...

13 comments:

AngOsH said...

okay k.nin..tbhkn diri...

woaa, masa nak turun tangga tuh, terasa ala2 saya duk kt situh plak..urghh, mmg x nak jmpa tangga tuh lah if nak dtg France balik...hahaha..x sanggup...

jaga diri and little Kyra..

~Pn.Ilah~ said...

Shiannya Kyra...!!Ginilah kalu jd sebahagian family org kapal, tak lepas dr on&off...Sabar k!! Wife & anak seafarer kena strong, huhu :)

Mama Qiestina said...

sob*sob*sob*

hanin..tetibe hati yat pulak yg tersentuh ni..syedihh.tgh imagine Qies yg manje gile ngan papa ni nak pisah ngan papa tak lama lagi..
mama nye dah biasa takpe,tapi si tecik ni pestime nak pisah bulan bulan.hope die sekuat mamanye time preggy die sorg2 papa jauh.

kyra..tamau cry2 ye sayang..
syian mommy..daddy g work tau..
kyra gud girl kan..

dey said...

hi hanin, salam kenal.
erks i know how u feel.b strong ok.
pegi hef fun @ singapore jln2 + shopping. ;)

w|cKa` said...

k.nin... jgn sdih2.. saya slalu tgk k.nin sbg semangat saya.. sy kagum ngan k.nin yg selalu je happy..

kalo k.nin sedih sy lagi sedih.. huhu

Anita, Mummy Adzryl said...

alahai.. babe, sedey plak i baca entry ni. i so feel u. walaupun my husband x penah travel jauh slalu, tapi pernah gak dia tinggalkan i for 1 week (cannot compare to u) gi training kat Japan and sedeyyy amattt... and u're very strong tau! i know u are... :) btw, sedey kan bila hantar loved one kat airport. i pun penah amik gambar cam u tu. dari dekat sampai jauhhh still nak amik gak gambar hubby. sedey kan. hishh.. well, u take care momma.. nnt kita jumpa ok? nak nakkk.. mwahs to u n kyra! :)

Dina said...

I pulak termenangis baca entry u nih.. >____<

That's why Padi tak bagi I hantar dia kat airport, unless ade orang lain teman.. dia tak bagi I drive balek sensorang dengan keadaan emotionally unstable huhu.

You'll get through it, Hanin.

Pasni Kyra bawak mommy gi shopping eh?

^_____^

HaninFarshid said...

angosh

thanks sis...memang masa time turun tangga tu akak sedih...tapi kena senyum gak...abg farshid asik pandang belakang make sure akak tak menangis....yups! must be strong for our kyra :)

................

ilah

yups...kiter kena redha,kuat and tabah...ni lah kerja seafarer :) kejap ada..kejap takde..we must support them...

thanks dear...

HaninFarshid said...

yat

thanks yat...memang ni 2nd time farshid tinggal kyra...time tu kyra 2 months..tak faham pape lagi and tak nampak...now, dier dah nampak and faham skit2...lambai tangan bye bye pun dah tau...memang sayu timekyra bye bye kat daddy dier :(

yups...kyra memang good girl....dierlah jaga mommy dier time daddy takde :) insyaAllah qies pun kuat....u too be strong :)

take care babe..

.....................


hello dey

salam kenal :)

hahahah!!ok..i'll be strong...yups...will have fun...

................

izan

thanks dear....ok,i'll be strong and try tak nak sedih2...k.nin memang akan tunjuk kat abg farshid i'm ok and happy...takut dier tak tak selesa and tak leh kerja atas kapal....

u too be strong and be happy always...baby dalam perut tu pun akan happy kalau mama dier happy... :)

..................

nita

thanks babe....sedih memang sedih...but i promise him not to cry in front of kyra..i'll try to be strong for her :)

u too take care..ok...free kiter jumpa-jumpa... :)

.ArianiAizat. said...

k.nin,lama xsinggah cni..tbetbe rs rindu kat blog k.nin..alaaa seseynye..tangga tuh mmg dah jd tangga keramat utk kte sume kan?hehe..

1st time kan abg farshid g europe?xpe everyweek t diye call k.nin n kyra..t8 cr!

HaninFarshid said...

dina

thanks dear... :) huhu!! hanin yang nak hantar sangat farshid walaupun dier tak bagi....hanin nak kyra tengok and spend time dengan daddy dier puas2..nasib baik adik2 hanin teman...ada org tolong drivekan...while hanin melayan perasaan :)

hahaha!!memang kyra dah ajak mommy dier shopping ;)

.................

nani

memang tangga tu tangga keramat :(

yups...kira nie first time abg farshid gi belah europe....the last time masa dier jadi kadet..that is 6/7 years ago...memang lama...

thanks nani..tak yah tunggu next week...abg farshid dah call dah :)

u too take care..muahx!

faRra said...

k.Hanin..
it's been a while fara tak comment kt ur blog kan??
Hehehehe..

pg wedn, i was there, at KLIA anta farid..
n mlm nye plak, ur turn..

hUuuu~

i noe u'r strong sis..
kyra pon i believe will be strong as her Mom..


*____*

mcdiey said...

mmg sedey bc cerita k.hanin nih,,,
cian lil kyra,,,
but nvrmid,,,walaupun daddy kyra jauh d mata kyra but sentiasa dekat d hati,,,

to k.farahdina: nape xleh buka akak pny blOg ek??

sy suka bc cerita2 dari k.hanin n k.dina,,,hepy ade,,,sedey de,,,smp sy pn nk nanges sm,,,huhu~