Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, December 3, 2009

Adorable vs naughty

fuh!!! now our lil girl dah 8 months......

and......makin lasak......

memang mommy and daddy kena tengok kyra je 24/7....

kyra dah terror panjat sini sana...and dier mesti cari something to support her untuk berdiri...mommy yang risau....*mommy risau kalau kyra jatuh....daddy marah mommy...kyra tak salah...mommy yang salah...sebab tak tengok kyra betul-betul..hahaha!*

kalau tak dapat any support untuk dier berdiri (furniture..playpen...etc)....mesti dier panjat atas mommy or daddy....nak try berdiri...lepas tu tarik-tarik rambut...tarik-tarik apa-apa kat muka tu (mulut...hidung...etc)....owch!!! sakit....tahan je lah....kyra tak faham pape....lagi mommy cakap stop....lagi mommy jerit sakit...lagi kyra senyum and ketawa happy....heeee....nasib baik kyra innocent....


tak boleh marah kyra....biler dier dah sakitkan kiter...suddenly dier jadi manja sangat...baring atas mommy or daddy...dan peluk-peluk...oh! kyra tak pandai kiss lagi..tapi she tried...dier jilat-jilat pipi mommy or daddy...hahaha!! oklah tu..lebih kurang macam kiss...heee...time nie dier adorable balik...susah nak marah....cair mommy and daddy...

and kyra susah nak tido (kadang-kadang sampai 1-2am)....so,mommy and daddy kena layan kyra main..sampailah kyra penat...*mommy lagi penat..sebab nak kemas toys kyra after that..huhu!*

kalau tak boleh tido gak (after midnight)....kenalah bawa kyra drive around...pusing-pusing area USJ...(sambil-sambil tu..daddy stop kat drive thru KFC or Mcdonald....hahaha!!)...sampailah kyra tertido...kitorang bawa kyra pusing-pusing kalau dah penat sangat nak layan kyra main....kyra masuk keta je...dier jadi innocent...baik je dier...terus tido :p

*nasib baik daddy ada kyra...kalau mommy sorang...takdenya mommy nak bawa kyra drive malam-malam buta*



oh!!

kyra dah pandai sebut (it brings tears to my eyes...soo happy for her):



"ma..ma....ma....ma..." (oklah tu....insyaAllah dier akan sebut mommy one day...)



"ba...ba...ba...ba..."(ni confuse skit....either kyra nak sebut baba or daddy.....or nak suh nyanyi ba..ba..black sheep)



"da...da..da" ( ni biler dier panggil daddy dier)



"ne...ne...ne..." (selalunya biler nak susu....if lapar....kyra akan sebut lebih kurang "mamam")



"yak!!!" (ni kotor skit....biler kyra berak....ish!! sapa ler ajar dier sebut benda nie....)



if i read and talk to her....kyra pun membebel....and buat bunyi....as if dier faham apa yang hanin cakap....oh!! biler tengok gambar cow....sometimes kyra sebut "moo"....hee...hanin dah start jadi macam cikgu balik...ajar anak sendiri....i have soooo much fun and memang kena banyak-banyak bersabar....she loves me reading to her....so...hanin pun kena ler cipta stories for her *kyra cepat bosan kalau asik baca cerita sama :)*...somethimes takde idea....baca je lah her favourite story book for her...

kyra suka sangat lagu "single ladies"..beyonce nyanyi....bontot..tangan...kaki...pun gerak ikut rentak lagu...hihih!! cute....*mommy pun kadang-kadang join sekali*


and...now....kalau mommy and daddy nak kuar...kyra dah pandai bye bye to us....(tak pandai sebut bye bye lagilah..just lambai-lambai..)*kadang-kadang menangis nak ikut :p*...

and dier dah pandai tepuk-tepuk tangan...biler mommy menyanyi nursery rhymes to her...

sebelum tido....kyra mesti nak mommy main telinga dier bagi dier tido...ish! macam daddy dier...and kyra lak...belai-belai pipi mommy...that time...kyra macam angel sangat-sangat....nampak innocent je....

sekarang kyra suka main..campak benda...then crawl nak amik balik benda tu..yang jadi mangsa...of course her puting....sian puting tu kena campak-campak...daddy kata...anak daddy akan jadi basketball player macam daddy...hahahah! perasannya daddy nie...

hmmm..banyak dah kyra dah pandai buat....and both of us will try to be there to guide her..tell her whats right and what's wrong....

papepun...we're soooooo proud of you,kyra....you are our pride and joy...we love you sooooo much :)

.........................................................................

ok...here's the pictures of our lil kyra.....tengah mengganas time nie (dah kul 1.30am...tak nak tido lagi....)...main sampai tercabut seluar....hahaha! pinggang kyra ramping sangat.seluar besar skit tapi takdelah besar sangat....kalau terlebih active....memang tercabutlah....kadang-kadang tido pun..tak taulah camna ganasnya kyra tido...seluar pun leh nak tercabut...ish! ish...anak mommy nie.....tu kot maintain slim..active sesangat..sampai peluh-peluh kyra main...mommy pun kena tahan lasak....huhuuh!!






tengok tu...main sampai tercabut seluar :P




kalau pakaikan...tercabut balik..
time ni nak try panjat...





dah penat sangat layan kyra...
i put her inside the playpen....
muka sedih....mintak mommy lepaskan...





mommy tak nak lepaskan....
dier try nak panjat kuar...





tido pun tercabut seluar...
camna tu kyra? :)
sigh!! tetap nampak adorable walaupun ganas...




...................................................................

alhamdulillah...i get to be there by yourside...tengok kyra membesar depan mommy....walaupun mommy tido tak cukup...penat layan kyra....mommy happy....you've grown into a healthy,smart and beautiful baby...i'll try my best to be the best for you....and be a great teacher to you...*sorry..kadang-kadang mommy terjerit skit....kalau dah penat sangat or kyra dah terlebih naughty...tapi kyra tak takut mommy marah..kyra lagi ketawa adalah...sigh!! tak garang ke hanin?*



P/S: B....jom gi toys'r'us lagi ;) honey nak cari toys yang leh honey ajar and main with kyra... :) and jom tengok cerita "the princess and the frog"...i love walt disney cartoon...hehehe!!







12 comments:

ZuRaNaI said...

hii~
nakalnye kyra ni k.hanin..
tp stil cumil boley gelak2 plak mse k.hanin mrh..

Mrs. Amie said...

ganasnya Kyra..hahaha...

Hanin, i pun sama.. sampai tak tahu nak cerita apa..sampai dah boleh hafal story book semua tue.. nak cerita, main belasah lah citer spider lemas la apala..haha.. no idea..

neway, biar Kyra main puas2 dengan Daddy dia.. sronok kan kalau tgk dorang dah nak boleh bercakap! i like!

wina said...

macam manelah sampai leh tertanggal seluar tu kyra??

kyra gegurl la..shame shame! ehehe

w|cKa` said...

alahai ramping nya pinggang kyra.. asek terlucut je suar dia.. lawak la tgk suar asek tetanggal rata2.. tgh tdo pon leh telondeh jugak.. haha

HaninFarshid said...

zuranal...

tulah kyra....nakal tapi tetap comel for us...memang kyra tak takut ngan k.nin ngan abg farshid....dier mcm happy je walaupun kena marah :P

..........

amie..

hahaha! tulah...kyra cepat bosan kalau baca cerita sama...siap menguap lagi...tu yg kena belasah je apa nak cerita kat dier...

memang sekarang kyra tengah manja puas2 dengan daddy dier...tu yg jadi ganas tu...asik ber'wrestling' je ngan daddy dier..hehehe!

yups...happy sangat2 biler kyra dah pandai sebut2 :)

AIRA HANIZA said...

Owhh my...so cute tgk dia smpai tertanggal sluar..hehehe...Sama mcm Zara la..Dari dia baby lagi mmg hari2 tido lewat..Dekat nk tgh mlm baru nk tido, but once dia dah sleep, dia tak bangun2 dah smpai esok pagi kul 8-9 camtu...So mommy pun mlm2 tido lena penuh senyuman.. hahaha

HaninFarshid said...

wina


hihih! ganas sangat dier....kalau seluar tu longgar skit...tercabutlah...or kadang2 dier tak selesa nak gerak sini sana...dier cabut seluar dier :P

tulah hanin and daddy dier dah pesan byk kali kat kyra..."kyra girl...bukan boy" dier buat dek je...heheh!

..............

izan...


memang ramping...tapi dier tu tido and main ganas....senang terlondeh seluar...nasib baik baju tak terbukak :p

kyra memang lawak...suka buat k.nin and abg farshid ketawa:)

HaninFarshid said...

aira


heheh!! tulah...active sesangat...seluar pun tercabut :)

yups! kyra pun sama....kalau dah tido...sampai esok pagi kul 9am bangun...heavennya tido :)

~ SueHarriz ~ said...

huuiiii,,,,part tido bju tselak yg xtahan tu. haaha

cik mas said...

ish, ish, ish... lasak jugak kyra ni ye. tapi menten kiut. tapi kan org kata baby boy lg lasak. masakla akak nanti.. anyway mmg enjoy tgk anak membesar depan mata kan.. :)

ety said...

part paling best yg kyra tdo tinggal pampers jer..hehehe...

mmg syomel jer...

Edriena Hazelina said...

alahai.. comey gile.. saye suke nengok baby yang lasak nie..
walaupon penat jage.. tapi rase happy je kan?

rase nye penah nampak u nie.. kat friendster kot.. i folo n link u ok..