Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, December 18, 2009

the happy story of cili padi and HOT mommas...

I'm happy.....i'm soooooooo happy...

thanks B...honey happy sangat-sangat dapat dengar suara B....kyra pun excited dengar suara daddy dier kat loud speaker.....

yups!! he's still at hotel at cairo,egypt....belum naik kapal lagi...kapal tak masuk port lagi sebab strong winds...maybe my hubby tinggal kat hotel tu for another day...yippeeee!! leh borak-borak and manja-manja with B puas-puas :)

takpe..yang penting B sihat and cukup makan..yang bestnya...food pun free :) *amboi..amboi...B...dinner nak makan seafood* nasib B keturunan arab..so...you're ok with the food :) memang B enjoy betul-betul eh?

of course..kalau B call...mesti B tanya about our 'cili padi',our lil' kyra....told you not to worry :) she's fine...alhamdulillah..her batuk dah ok sikit :) and dah start active balik...sian honey kena wrestling ngan kyra....selalunya dier wrestling daddy dier....now...B takde....dier belasah honey....honey layan je...asalkan our lil' girl happy :) B...our kyra nak tido pun mesti kena peluk your baju...she wants the smell of you baru dier leh tido ;)




our princess....adorable kan our lil girl
tido hugging your shirt?
she loves her daddy...



*as you told me,B...she's a gift from heaven...always make us happy..honey setuju sangat-sangat B...*

oh! B...yesterday..B kan tau honey gi jumpa two hot momma's and hensem baby boy, Sue+cute harriz and Zatty at subang parade....thanks sue for the invitation :) jangan risau..farshid tak marah...dier ok..if i'm happy :) after dah jumpa kat sana...kitorang gi makan kat TGIF...yups! B...your favourite selain Chilli's ;)




the hot mommas and encem baby....
zati and sue and harriz...




best tau peluk harriz :)

*thanks sue for the pictures ;) muahx!*


notti B...call and message me banyak-banyak kali...jangan risau....honey tak shopping..heheheh!! honey kan dah janji ngan B (sebab before dier naik kapal,dah shopping with him :P)lagipun honey kena simpan duit ;) nak gi JB and Singapore nie..hehehe!! Honey just teman Sue gi shopping food and baby stuffs for his cute Harriz...haa...B tak percaya tanya sue...wife B sorang ni baik tau...sigh! hope kyra can join me :( tapi sian dier....batuk-batuk....yups! she misses you....but she's a very strong and good girl :)


*thanks sue and zatty for the great time :) nanti kiter jumpa lagi eh? of course kalau jumpa mesti cerita about our babies and sharing info's...best sangat-sangat....*


after teman sue shopping...terus honey balik....sampai-sampai rumah...tengok our kyra...k.wassini cakap kyra cranky....tak nak tido....sian lak kat kyra....lepas balik dari hantar B kat KLIA pun dier susah nak tido....so dier tak cukup tido..jadi honey pun bawa kyra pusing-pusing USJ sampai dier tertido :) *miss those times masa B bawa me and kyra pusing-pusing USJ*

i'm still smiling sayang...seronok baca all your sweet messages you gave me....I love you sooooooo much....

ok,B....tonite nak kuar makan...hehehe!! maybe nak gi TGIF or Shushi king....mana aci...B sorang je makan best ;) and then honey nak gi beli toilettries and barang kyra...thanks sebab B bagi permission...*it's not my fault....sapa tah yang curi diaper bag kyra* honey beli apa yang hilang je,K....yang lain semua dah cukup B beli before naik kapal :)

muahx! b....love you...can't wait for you to call me....banyak nak mintak permission nie ;)

kyra send her loves,hugs and kisses to her greatest daddy..that is you,sayang...take care...

I love and miss you sooooooo much....




P/S: B kata b maybe sign off at France bulan 5 atau 6 nie.....sigh!! lamanyaaaaaaaaaaaa!! ok...honey dah start counting biler B nak balik...i'm marking the calendar :P








10 comments:

Mama Qiestina said...

adoyai sapela cap ayam tul amik diaper bag kyra tu??

abesla susu/pampes kyra yeee?
cian kyra.

Hmmm hanin,i wish to be strong like u..kyra jaga mummy ye yang..
sayu hati antie yat tgk kyra hug baju daddy tuuu..daddy g work..
mwahhh kyra from Qies :)

AngOsH said...

K.nin, France tuh k.nin..meh lah sambut dia sini..hehehe..=)...come2...

Kyra sangat comelllll...pssttt, nak ngorat bleyyyy???

w|cKa` said...

k.nin join la dia masa dia nak sign off nnt. pegi jenjalan kat france sesama dulu.. jgn terus amik tkt balik.. best tu...c

HaninFarshid said...

yat

entahlah yat...hanin pun tak tau...bag kyra pun ada org nak kebas...memang menyesal kalau diorg tgk apa dalam tu ...

hanin sedar biler kyra nak susu dier...ada susu,pampers,termos 2...cream2 dier semua ada dlm tu :p

isyaAllah u'll be strong...qies akan buat u kuat :)

yups...kyra memang jaga mommy dier...first2 memang kyra akan hug baju daddy dier...sebab rindu tapi tak tau nak cakap...lama2 dier ok :)dulu masa farshid 1st time tinggalkan dier pun...mesti nak bau daddy dier :)

mwah kiss from kyra...

HaninFarshid said...

angosh

hehehe...tengoklah office bagi tiket free...memang k.nin akan pergi...tapi tak confirm lagi...abg farshid balik dr mana..sebab kapal gi france bulan 5...nak wet dock...lima bulan tu...abg farshid naik...huhu! lamanya.....

heheh...malulah aunty puji2 kyra nie...*blushing* kalau nak ngorat mehlah sini ;)

HaninFarshid said...

izan,

hihi! tengok dulu :) kalau office bg ticket free...memang k.nin gi...kalau gi sensorang....abg farshid tak bagi...takut k.nin bukan gi kat dier....gi jalan2 kat tempat lain...hahahah!

k.nin pun excited biler dier kata maybe dier s/off sana...tapi tak confirm lagi...sebab kapal gi wet dock kat sana bulan 5/6....huhuhu! lamanya abg farshid naik....

that is next year planning...tengok dulu ;) apa plan office :P

fadzlina.azmi said...

hanin, my baby pun batuk2 ari tu.. i think it's the weather la.. mlm kena pakai tebak sket n i siap sapu vicks kat dada die.. glad ur cili padi is doing better.. bile la nak jmpa u?

Zezzatty said...

nice meeting u babe..

cuma yg i geram xdpt menikmati steak aritu!!huhuhuh..

nnti kita jmpa lg kay...

p/s: kalau i nak tau pape infor from u i'll text u tau...:D

Marsha~ said...

hi hanin.. hi kyra... kyra tido mmg pakai bantal besar ek? cute jek.. comel sgt kyra tido peluk baju daddy dia... alamak.. ade tag kena jwp ek? huuhuh

HaninFarshid said...

hi lina...

alhamdulillah my cili padi dah ok :)dier memang rajin makan ubat...maybe she loves the taste of it :P tu lah..i think its the weather..hope one day dapat jumpa u ;)nak gak tengok ur cute daughter...

................

zaty

ok...nanti i pun text u if anything ;)tulah...u kelam kabut sangat nak balik..makan steak pun skit...nanti kiter jumpa lagi,k....

...............

marsha

jawab tau tag tu..jgn tak jawab..

yups...kyra memang suka tido bantal besar....dier suka bantal yg lembut-lembut macam kat hotel tu...selesa kot biler tido...dier memang tak suka bantak kecik-kecik...sebab kadang-kadang dier ganas tido...tiba-tiba dier ada atas bantal tu :P lagipun dier senang nak bernafas kalau selsema...

memang sekarang dier kalau nak tido..mesti main-main and peluk dulu baju daddy dier...dier tengah rindu farshid tu...