Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, December 10, 2009

crying....

sigh!! im crying like hell.....

one of happiness and one sebab sedih sangat-sangat...

why im happy??

yes....all this while...hanin selalu terfikir nak ikut ke tak....i dont want to leave my baby,lil'kyra :( maybe Allah really answered my prayers....banyak nya prayers hanin....and alhamdulillah semua termakbul...thanks Allah....Hanin maybe tak ikut farshid naik kapal...because kapal dier yang lalu europe (bahaya...lalu Gulf of Aden...tempat somalia pirate...maybe office tak bagi wife ikut *will always pray for your safety*....tapi my hubby still tak puas hati...esok dier nak tanya gak office...boleh tak hanin ikut...) yay!! mommy tak tinggal kyra.....

And.....im going to Johore Bahru....my parents nak bawa me and kyra gi shopping kat singapore....yahoooooo!!



why hanin sedih??


i thought my hubby naik kapal dalam 20hb ke atas....either 21st or 28th december...so....me and kyra ada banyak time lagi nak manja-manja with him.....tiba-tiba office called tadi....my hubby kena naik kapal this Monday...kapal Seri A.....gi around europe :( sigh!! i hate kalau dier belayar europe...susah nak keep in touch with him.....(nak gi one port...to one port..amik masa sebulan...sigh! hope ada line) mesti susah nak dengar his voice.....we're gonna miss you soooooooooooo much B....flight farshid this monday....naik flight ke Singapore....

B.....i know kyra will miss you.....mesti dier tercari-cari mana daddy dier :(

but jangan risau B...our lil girl is a very strong girl....dier tau ramai sayang dier....ramai akan manjakan dier.....(cth: masa time honey ikut B naik kapal...kyra ok je...but honey yang lebih-lebih rindu kyra...always call and 3G her...sampai bill hp naik :p) dier faham...daddy dier pergi bukan untuk suka-suka.....but.....pergi untuk kerja....this is all because of our lil' girl....you want to give the best for her....*for mommy daddy dah bagi the best pun...Thanks soooo much,B*

kyra....janga lupa apa mommy pesan kat kyra every night,k.....kyra kan strong ;)

malam nie mommy and daddy peluk kyra kuat-kuat masa time tido....

oklah...nak kuar...banyak benda nak buat before B naik kapal....nak kuar dating.....nak manja puas-puas with him...daaaa.....

11 comments:

Ena Mazly said...

Gunakan masa yang tinggal ni sebaik mungkin kay...

^___^

Shida Radzak said...

ermm serba salah kan..kalo dapat bawak kyra naik kapal sure sonok takder aper nak risu..ni kena pilih between hb n kyra...:-)tp tkpe kyra msti sonok jln2 kat spore lagi..nanti kyra beli baju byk2 k kalau mummy kyra nak buat sale,jual kat auntie shida..hehe

linda said...

pertama sekali..Salam Perkenalan to hanin!
linda just nk support hanin.kita kan senasib :)..
B strong ye hanin & kyra.insyaallah semua baik2 belaka.hubby linda pun naik seri B.la ni otw ke mexico.tp hanin boleh email2 dgn farshid setiap hari.every sunday pun leh cal satelit phone.atlist x rasa berjauhan sgt :)

HaninFarshid said...

kak ena

thanks soooooooo much k.ena :)

i know u'll understand..

............

shida

hehehhe..yups....hubby hanin bukan kejam pun...just dier nak ada org teman dier....hehehe! bagi dier tak stress... :P

hehehe..memang kyra happy kalau org bawa dier jalan gi mana2 pun :)

..................

hi linda

salam perkenalan to u too....

huhu! hanin tau leh guna satellite fon and leh e-mail...just kalau hubby hanin naik kapal gi japan..korea semua...lagi save duit..heheh! selain satellite fon..leh call guna hp especially port dier kat bintulu...and leh selalu call sebab port dier dekat2 :P takpelah..hanin message dier selalu ler :)

tapi hanin redha jelah...dah memang kerja dier...

thanks sooooooo much linda for ur support :)

Marsha~ said...

heheheh... dlm sedih2 tu ade hati lg nak shopping ye... hehehe.. Hanin hanin.. jeles i dgr u nk shopping kt spore.. huhu

jgn lupe ye, manja ngn hubby puas2.. hanin dan kyra kuat kan?? both of u mmg kuat.. ramai yg sayang dan ada disisi u all ms farshid takde.. so, jgn sedih2 ye..

ielya said...

your hubby dah nak kena naik kapal balik ke? mcm sekejap je your hubby balik kali ni.

jgn sedih2 sgt k, u ada kyra yang cute lagi comel temankan u kan.

wina said...

aunty wina tau kyra is a strong girl & she'll understand sumday that her daddy is doing all this for her :-)

as for u hanin, u hv to be strong jugak eventhough its not easy sbb I pun x sure whether I can be as strong as u

my best wishes r always with u & ur family :-)

Mrs. Amie said...

Klu i pun sedey!!!!! tak suka feeling mcm nie...

Ini Blog AnakPakWahab said...

salam~

hai,kak hanin...

inn pun geng chenta org kapal jugak...

akak memang ikut skali dgn hasben akak ke masa onboard nnt?

inn dah folo blog akak n dah add list blog akak kat blog inn...

keep in touch!

farah said...

kak nin dearie~~
hubby akak naek ayu ke?
d0n ckp ayu best...
die nak naek ayu lagi pasni...
=)
tapi tula...
jauh2 la port die..
lame nak tunggu dpt line...
=(

kak nin take care kay...

sHa said...

hanin dear,
sabar byk2 k. maybe belum rezeki hanin lg kot nak naik kapal ngn farsyid. its not the time yet.

taper, ade masa lg nak manje2. spend time 24/7 ngn farsyid tau. kem slm kat kyra comel k. :)