Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, June 29, 2010

Bring it on,baby!!

Hello....a'kum...Hi....

lamanya tak berblogging (lama ke? baru je 3 hari :p...hmm..lama gak lah tu...).....sejak demam nie...macam malas lak...hihi! but i still read my friend's blog ;)

oh!! to B....thanks sayang...for taking care of me when im not feeling very well....and layan my moody :p you're the best,B....i love you sooooooo much....honey mengada-ngada nak makan...lapar...B kuar tapau for me...tak tau napa...now...honey suka sangat makan roti ayam or tripple H sandwich...yang kat Murni USJ tu...yups!! kawan-kawan...murni yang ss2 a.k.a adik william (yang kat gerai buruk kat KJ) yang jual makan best-best and macam chilli's tu....dah bukak restaurant kat business centre USJ 9.....bestkan?? tak yah gi jauh-jauh.....diorang macam tau-tau je....ada orang kuat makan kat Subang Jaya nie...hihi! ;) memang makin tembam ler hanin macam nie...nie hanin dah takde flu...boleh ajak farshid gi sana..suka sangat-sangat their special drink...ribena longan or mango special or watermelon special yang gelas besar...slurpppp!!! oh! tapi hanin tetap gi william gak..sebab kat murni takde Nan Salami cheese...hihi!!

ok...ok...takmo cakap pasal food....now nak cakap pasal my lil cili padi,kyra.....

about kyra...she has a hobby...her hobby is dancing...kyra suka sangat-sangat dance....thats why dier suka tengok MTV and any dancing movie...comel sangat-sangat tengok kyra menari her style bila dengar dance song especially lagu lady gaga,beyonce, rihanna,pussycat doll and black eye peas...

Now, she loves to watch dance and cheerleaders movie....her favourite movie of course Bring it on...and Step Up...bila ada dancing scene....kyra try nak follow....risau hanin...nasib baik dier tak reti nak buat yang susah-susah tu...tapi memang cute biler dier try ikut the dance step...lompat sana..lompat sini...goyang kepala semua...kyra memang excited sangat-sangat nak try ikut diorang menari...*tapi of course her baby dance style ler..*


Bring it on,baby!!! ;)




sampai baring pun nak dance
while watching the movie :P



tulah mommy...time pregnant...biler mommy bosan....sorang-sorang...mesti menari..oh! yes...i love to dance....my hubby also know how much i love to dance...kalau atas kapal tu...i love to slow dance with him...hihi! biler romantic mood datang ;) and hanin pun pernah jadi cikgu menari for my students bila ada apa-apa show or pertandingan...now, kyra dah ikut mommy dier...suka menari....eh!! not only me...my sisters pun memang suka menari...even my mom loves to dance....tu yang kyra terikut-ikut...

because kyra suka sangat dancing...mommy and daddy dah find one good pre-school for you...now kyra dah almost 15 months...lagi 2 tahun setengah kyra nak masuk pre-school...memang dari pregnant lagi..me and farshid suka sangat-sangat kat sini....kat sini, semua activities ada...ballet,gymnastic, cheerleeding and even cultural dance....mommy tau kyra mesti suka ;) kyra boleh choose je mana kyra nak masuk..semua ada kena-mengena ngan dancing...eee...tak sabarnya mommy kyra nak masuk 4 years old...oh! kat sana pun kyra boleh masuk swimming class....you also love to swim ;) menari...menari gak...swimming..swimming gak but kyra jangan lupa belajar tau...yang penting kyra boleh amik mandarin class kat sana :) bahasa tu memang penting sekarang...lagipun hanin tak payah risau biler kyra masuk study sana....sebab her aunties (my cousins) study sana...so...ada ler orang nak tengok-tengokkan kyra...and lepas abis je pre-school..kyra boleh sambung terus masuk primary and secondary school kat sana...senang :p

kyra sayang...sekarang kyra enjoy your toddlerhood time,k! :)

insyaAllah sayang...we will try to give the best education to you....but we wont force you...mommy and daddy akan sokong apa je kyra nak buat....our prayers will always be with you...we love you sooooo much..

daddy kan "minister of finance"....*yelah...dier lah yang kuarkan duit and jaga kewangan :p* so, daddy dah suh mommy buat budget 2013...kalau kyra nak masuk study sana..alhamdulillah daddy kata he'll approve it...yay!!! thank you...thank you soooooo much,B! hope our rezeki makin murah....

tu lah....bila ada anak nie.......mesti nak fikir yang terbaik untuk diorang....betul tak??

6 comments:

Marsha~ said...

kyra sgt beruntung tau.... kat melaka ni takde sgt school yang best2.. qila pun tak tahan nak gi school tu.. dah pandai cakap ni baru tenang hati mummy dia nak hantar gi school.. hehe

farah said...

kak nin~
kedai murni tu katne?? USJ eh? kne mintak direction ni...
xpena pegi lagi...
sume kate sedap...
william da pegi da...
pergh~!!
sedap....
huuu..rase nk pegi lagi...
hehhe..
tp kne tunggu don balik...xle abis makan sorang...

farah said...

p/s: excited sgt cite pasal makanan..lupe plak nk ckp...cute nye kyra dancing...hehehe...=)))
p/s/s: teringat zaman dlu2...sgt suke menari jugak...da lame tinggal..keras da agaknye...=(((

HaninFarshid said...

marsha

:) mesti adanya good school kat melaka tu,marsha :)

tulah...hanin bagi kyra enjoy dulu...dah pandai ckp betul dulu...baru hanin hantar dier belajar..lagipun,that school 4 years and above :)

mesti qila excited nak gi school ;)macam tak percayakan anak kiter dah besar?

HaninFarshid said...

farah

yups! kedai murni tu kat USJ...dekat je ngan umah k.nin...hihi!! dier dekat ngan Taipan..taipan usj10...dier sebelah tu...kat business centre (usj9)...senang je cari ;)

kalau tak tau taipan kat mana...dier sebelah masjid USJ9...yang ada banyak kedai-kedai tu...

pergi..jangan tak pergi ;)

farah said...

ok k.nin~! tenkiu~~~~
akan perlu...
tp tunggu don balik...kang die majuk..pg tempat sedap2 xajak die sekali..
hehhehe...
nnt pegi bole roger2 kak nin...
=)))