Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, June 26, 2010

Good news and Bad news



I have Good News!!!!


^_____________________^



and Bad News !!!

:(



ok....let me tell you the good news first......

cuba teka apa yang good news???

well............................


*


*


*


*


*


*


encik farshid tak sign on kapal lagi....yippeeeeeeeeee!!! happy...happy...happy....punyalah penat-penat sedih....penat-penat gi dinner kat Chilli's kononnya last dinner...penat-penat kelam kabut shopping kononnya farshid nak sign on kapal..penat-penat kelam kabut gi movie date...kononnya last tengok movie ngan farshid and then...office cakap last minute....farshid sign on this 4th of July...kapal yang farshid nak naik...anchor sampai that date...hahahah...;) yups! i got one more weeks nak manja-manja with him....tapi......kan best kalau farshid naik after my birthday ;) ish!! lebih-lebih lak hanin nie...farshid kan nak gi kerja :p

apa eh lagi?? yups!! my lil' girl dapat manja puas-puas with her daddy ;) yippeeeee!!

and more good news!!!

mothercare sale!! yay!!! dari 25th June (yesterday)- 25th July...for VIP card...ada special sale, 10% discount untuk nett price from 25th June-27th June...hihi!! me and farshid dah serbu dah mothercare kat BSC semalam...beli few things for kyra...new botol susu,puting and ELC toys....baju?? nantilah....farshid kata nanti gi Singapore beli kat sana..(ish!! farshid nie macam tau-tau je plan my dad nak gi sana shopping untuk raya...) lagipun hari tu GAP sale...dah shopping banyak baju raya kyra..huhu! farshid suh kawal skit nafsu shopping tu :( takpe.....sale tu lambat lagi nak abis...slow-slow shopping ;) tak payah rush-rush...kang beli banyak-banyak baju kat mothercare...tiba-tiba Gap,Guess,Pumpkin Patch,oshkosh etc....ada sale...nanti terlebih lak baju kyra dalam almari tu...and then kyra pun dapat banyak new clothes from her tok....makin banyakler baju kyra...memang rezeki anak mommy :)


hmm...bad news plak!!

yesterday...lepas tau-tau je my hubby tak jadi sign on kapal....apa lagi...terus bawa kyra gi Kizsports...tu wajib...kyra suka sangat main kat sana...kalau tak bawa satu hari...restless dier kat rumah....hihi! and then gi BSC had lunch there and shopping there ;)

huh! tu macam good news....jap....the bad news are....

maybe penat kot the whole day jalan-jalan....terus hanin demam.....and i also have bad flu...huhu!! yang tak bestnya pening-pening....memang actually few days before hanin dah rasa tak sedap badan....asik nak tido je....farshid pun layan moody hanin...sian dier.... and sian kyra....hanin takut dier dapat demam hanin...so, hanin tak bagi dier dekat dengan hanin....thanks B sebab jaga kyra....kyra tido pun dengan daddy dier...*tido puas-puas dengan daddy,eh? nanti daddy nak naik kapal*.... hanin tido bilik sebelah...

and lagi satu bad news.....semalam kyra jalan-jalan....entah camna...kyra terslip and jatuh terlanggar her trolley....sampai berdarah-darah mulut anak mommy...hanin tak peduli...demam ke tak...terus bawa kyra gi clinic QHC at taipan....menangis-nangis kyra...me too...tak sampai hati tengok kyra sakit...nasib baik doctor tu kata luka kyra tak dalam.....and yes! jumpa aje doctor terus kyra tak menangis...siap senyum-senyum lagi :) alhamdulillah....siap doctor pesan kat hanin....dah tau demam....jangan dekat kyra...takut kyra dapat my virus....sorry doc....just hanin risau je tadi...and bila kyra menangis...she wants her mommy....uh! doctor bagi ubat sapu kat mulut dier....mulut dier dah ok...lega hanin....

mama tok,tok ayah and mama adik risau sangat-sangat...asik message and call from jakarta tanya pasal kyra and me....thanks!! :) kyra dah ok....just ada bekas luka skit...hope hanin pun cepat sihat...tak larat demam-demam ni....

tengoklah....hanin ingat this monday nak gi Sunway Medical centre...mama pun suruh gi...jumpa pediatrician kyra nak check kyra...takut apa-apa....siap mama nak teman...risau cucu dier sorang nie...and i hope semua ok....*hope...hanin dah tak demam...boleh bawa kyra...*

semalam hanin tak boleh tido...risau pasal kyra...always think about her...dah ler demam tak sihat....huhu! memang tak selesa...i miss sleeping with her :( takpe hanin..at least farshid ada nak jaga kyra and teman dier tido....and yes...nasib baik my hubby tak jadi sign on kapal....boleh jaga me and kyra ;)



tido puas-puas dengan daddy,k..
kyra sayang..b4 daddy naik ship...
tido pun style sama...
ish! anak daddy betul :)





sorry..mommy tak dapat sleep with you..
takut kyra demam...daddy ada jaga kyra...
he will takes a good care of you...
thanks,B...




uh! i had a dream yesterday...i dont know its a good dream...or a bad dream...hanin mimpi hanin dapat twins!! wow!! kan best....dapat dua terus....lagipun family belah farshid ada twins...his aunty ;) hihi!!

sigh! i think i've got to go....nak rest jap...lepas makan ubat flu...rasa mengantuk lak...


kena makan ubat...
hope cepat sihat...




i miss sleeping with my hubby and my lil' kyra...tak bestnya demam!!!

btw, thanks soooo much to my dear friends yang message me....tanya how am i doing....diorang ingat farshid dah naik kapal...thanks sooo much sebab amik berat...you know who you are....love y'all....i should have inform u gals earlier...tapi tauler keadaan tak mengizinkan...busy+hanin tak sihat :) thanks again...nanti hanin dah sihat kiter jumpa,k...

sigh! farshid sign on lambat...but i do hope farshid dapat balik on time for my sister's wedding....aminnnn!!!




6 comments:

hanny maness said...

get well soon kak hanin ! :)

kyra cute sgt masa tido. masa tak tido lagi lah cute ! :))
*kisskiss* :D

nina mazda said...

cepat baik demam ye kak nin, nanti dapat spend masa dengan hubby before dia naik kapal!

wahh kaknin sebut 3 July baru Nina teringat nak balik UiTM dah on that day.

:(

jom enjoy puas2 before dat day comes!

Ena Mazly said...

take care hanin.. semoga cepat sembuh.

Azizah Abd Jamal said...

hai hanin,

get well soon dear!

The pic of kyra tido chomel ;))
and cara dia tdo same like farshid
heheee!

i wanna to see u..
miss u dearly
take care dear..

farah said...

get well so0n akak...
=)))

i n n z c h u b b y said...

kak nin...

inn doakan moga akak cepat sembuh...

kalo bole,inn pun nak anak twins jugak... hihihihi...