Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, June 18, 2010

what should i do?

Now,my 2nd sister tengah excited..busy preparing for her wedding end of this year...heee...rindu zaman hanin kawin dulu...memang best!!! tapi hanin takdelah se'perfectionist' macam adik..huhu!! hanin ikut je apa mama hanin cakap...asalkan ok....oh! adik lain......dier memang nak semua perfect...baju ke....the decoration...the make up artist....the door gift...hantaran...cincin...wedding card...the photographer...etc...bla..bla...bla...adik memang rajin dalam bab-bab nie :p sampai baju kawin...adik nak tengok kat Jakarta...hihi!! ala.....Lynda Rahim pun beli baju kat Prestige Butik..then bagi sewa....Nas Great Idea pun kata baju kat Prestige cantik-cantik....

Bila tengok adik busy belek-belek majalah kawin indonesia...adik memang suka tengok fesyen baju kawin kat sana....tiba-tiba hanin teringat my wedding dress *err...more into kebaya moden* masa kawin kat concorde dulu....Hanin suka sangat-sangat designer nie....thanks mama...thanks ayah..thanks B sebab bagi impian hanin tercapai....dapat gak hanin pakai baju designer nie...dier pun baik.....tak sombong...hanin suka...tu yang hanin amik dier....time hanin kawin...memang dier famous ler *now pun still famous*..hihi!! memang happy sangat-sangat dapat pakai baju dier :) memang spend dalam rm**,*** gak ler for my baju kawin....tapi hanin puas hati with his design....jahitan dier pun cantik and kemas especially the manik....

Now, dah almost 2 and half years...baju kawin hanin duduk dalam almari....uh! hanin jaga elok-elok tau.....siap sarung lagi...everyday my maid...bersihkan the habuk-habuk...no....hanin tak pernah menyesal buat baju kawin yang mahal...at least hanin dapat merasa ;)

ada gak my friends or cousin yang tanya..."hanin buat apa ngan baju kawin hanin?"...."hanin tak nak jual ke?"....bla....bla...bla....entahlah....hanin pun tak tau.....memang sayang asik simpan dalam almari....adik hanin memang tak nak pakai ler....dier pun ada her favourite designer :P dier pun ada her wedding dream....tul tak?? memang ada gak yang tanya hanin....kalau nak jual my baju tunang..my baju nikah...or my baju kawin...memang ada yang nak beli...hmmm...what should i do?? nantilah hanin fikirkan....hanin pakai pun sekejap...sekali je....yang bestnya...baju kawin hanin datang dengan kasut :) tapi size 9 ler...yups!! memang saiz kaki hanin giant...hahah! oh!! dulu kain hanin...panjang kat belakang....tapi the designer dah tolong bukakkan...sebab dier kata after that hanin boleh pakai lagi untuk gi kenduri ke? tapi hanin tak pernah pakai-pakai lagi after my wedding dress....lagipun dah tak muat....hahahah!! dulu hanin slim je :P biasalah...gi Slim world or Marie France....dulu rajin ler pergi...lepas kawin...malas :P

hmmmm...what should i do??? jual ke simpan?? memang hanin ada cakap kat farshid...nak simpan for kyra....farshid kata jangan harap...entah-entah kyra pun ada her favourite designer...hmmm..betul gak?? kalau jual....memang hanin bagi very good price...hanin tak harapkan untung...just nak kosongkan almari...heheheh!! so, friends..any idea? jual ke simpan?? korang buat apa eh ngan baju kawin korang??

ni pun wedding adik hanin...hanin dah jumpa favourite designer hanin nak buat baju for me and maybe for kyra too ;) no...not him..nie different designer lak :) heheh! biasalah....adik hanin yang kawin...hanin yang lebih-lebih...i also want to look good for my sister's wedding...





by radzuan radziwil




in a good care...
siap ada special sarung lagi ;)





jahitan manik yang nice and kemas....




the baju..




the kain....




kain dari jarak dekat...




on my big day :)



hmm...kenapa hanin tiba-tiba terfikir pasal nie....tadi hanin borak-borak ngan cousin hanin...dier punya wedding dress by rizalman.....dier dah jual dah pun...dier buat dalam rm**,***..tapi dier jual dalam rm*,***...lagipun dier kata dier tak pakai dah....huhu!!! tapi kalau hanin,takdelah nak jual semahal dier...

hmm...nantilah hanin fikirkan....macam sayang je....*confuse and mix feelings...help meeeeee!!*



P/S: semoga perkahwinan hanin and farshid kekal bahagia selamanya....Aminnnnn!!!




7 comments:

nanie said...

;-D.....1st time leave comments kt cni.sblm ni silence reader je...shantek sgt bj tu.tp syg la kalo jual..sentimental value tuu....

ZuRaNaI said...

kak hanin,,simpan!!it keeps a lot of memories..

Elin said...

hanin..
mahalnyer baju kawin..huhu...nani tu my frenz kat ofis ni..dulu kitorang silent reader blog hanin..hehe. Emm...ape kata sewakan kat butik pengantin...tapi memang sayang klu jual kan...sebab dah buat mahal2...tp klu nk bg kyra pun..mcm farshid ckp..maybe time tu die pun ada taste die sdiri kan..but ur wed dress sgt cantik.. :)

farah said...

kak nin...
simpan la kot...
mane tau lepas ni bole pakai balik..
=)
kan?
farah pun teringin nak cari design baju cantek2 ni...
nak plan awal2...
hehe..
=))

~DaHLia~ said...

kak anin...
takmo jual.. simpan lahh...
mane taw nnt kyra dah besa boleh gune.. pakai mase kyra kawen tok mlm berinai ke kan...
hehehe... tapi sgt cantek dat baju.. takmo jual taw!!

nina mazda said...

kak nin, how i wish i am rich enough to buy the wedding dress from you.. cantik sangat, simple je the design, but yet so elegant!

theme wedding nina nanti pun ala ala kaler creme/gold..

tapi tu la, if only i am rich enough. hehe..

HaninFarshid said...

to all...

ok..ok...i'll keep it..thanks for supporting me...tapi tu lah...nak simpan sayang...nak jual pun sayang...

to nina

takdelah kaya....biasa-biasa je...semua orang mampu kalau betul-betul nak :) insyaAllah u will have ur dream wedding dress on ur big day...