Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, June 14, 2010

Manja puas-puas....daddy dah nak naik kapal :(

syy.....kyra tengah tido....so, mommy pun curi-curi buat blog ;) daddy lak tengah tengok TV...hihi!!

oh! yes....been very busy this past few days...just came back from Malacca....me and kyra teman Farshid ada senior officer forum at Philea resort and spa,ayer keroh....it is a very beautiful hotel *rasa macam kat oversea lak :p*...hotel ni baru je bukak...grand opening by our PM pun next week..tapi kitorang dah duduk :P of course, we enjoyed our 5 days 4 nights stay there *yang bestnya free ;) thanks MISC for the wonderful stay there*




Philea resort and spa




the beautiful villas,
lobby,pool and
man made waterfall...

*pictures from google*



of course our lil' kyra yang paling happy..she loves the villa (our room) and the beautifully outdoor landscaped pool and man made waterfall....Each villa (our room) is uniquely designed, complemented with pine-log walls and a host of amenities.the woods that are used to make the hotel and the villas are not from here...its russian log woods...masuk-masuk je bilik...terus kyra excited explore the room...jalan sana-jalan sini...alhamdulillah our lil kyra dah boleh jalan ;) oh! yes...it has a very breathtaking view....suasana dier best sangat-sangat...lagi satu...nak jalan from lobby to the villa jauh skit....boleh naik buggy kalau nak :)

while daddy tengah ada forum....Misc ada sediakan activities for the family....sayang...certain activities hanin tak dapat join *dahlah f.o.c...* macam gi zoo,butterfly park,dataran pahlawan...etc...sebab my hubby kata kyra kecik lagi...dier risau hanin gi sorang-sorang without him :( lagipun...pagi-pagi memang mood kyra cranky skit..hihi! so...hanin bawa kyra gi main kat their children playroom...jalan-jalan at their pool and man made waterfall....takpe...yang tu pun kyra dah happy ;) oh! of course yang paling best their dinner night...huhu! the third dinner night ada clown....wah! happy kyra dapat balloons from the clown..and suka sangat dier tengok clown tu buat lawak.....mommy pun happy gak...dapat new friends ;)

Saturday,my hubby punya forum half day je...so...apa lagi...round-round,shopping and makan-makan kat malacca ler....ingat nak gi zoo...tapi ramai sangat orang..so..cancel ler....kan cuti sekolah....and then ada lak SUKMA...apa lagi..malacca memang jam..papepun...kyra happy sangat dapat jalan-jalan kat malacca...sunday lak,after breakfast at the hotel...terus shoot balik KL..ada hal....

oh! skang kan musim world cup....nasib baik TV kat bilik best :) seronok daddy and kyra layan bola...hahaha! tu wajib.....yang bestnya...our lil kyra tengok macam faham je....mulut pun tak berhenti membebel....oklah tu...at least daddy ada gang.....daddy dah siap pesan....time bola..jangan kacau...hihi! nak kuar...waktu siang je :p

Now,me tengah sedih...boleh tak ofis called masa time my hubby ada forum...kata my hubby sepatutnya naik Puteri Delima Sunday,13th June *that was yesterday*...mana boleh...forum tu pun sampai sunday....tak sempat...so...my hubby mintak naik next time...ofis suh stand by je...bila-bila je my hubby bleh naik kapal....huaaaaaaaa!! sedih!!! *be strong hanin...kyra needs you to be strong for her* now...nak kena manja puas-puas with him...sigh! kena berebut ler sayang dengan world cup....

opps..got to go...my uncle just called...ajak lunch :) daa.....btw, do enjoy our pictures at the resort..muahx!

.....................................................................................




our villa...
our room kat 2nd floor...
we love the breathtaking view
from the balcony...




the spacious,comfortable
and beautiful room...





kyra happily explore the room...



mommy and kyra....



kyra loves the view...


the pool



beautiful...




there's a boy yang suka
sangat nak kawan dengan kyra...
tapi kyra takut and malu-malu...hehehe!



..........................................................


oh!lagi satu....since balik from the hotel...kyra suka sangat tido meniarap..bontot tonggek kat atas....hahah!! maybe selesa kot...comel lak dier tido camtu....even though hanin betulkan kyra tido banyak kali pun....dier tetap tido macam tu...hihih!



feel like slapping her cute butt :P


geram...rasa nak gigit-gigit je dier.....



P/S: tak tau nape...banyak lagi gambar...tapi malas nak tempek...nak update pun malas...bila my hubby ada..mesti macam nie....enjoying our time with him :)



8 comments:

Mummy Zara Sofea said...

mcmm bestje tmpat nie hanin....

i ingt nkcuti2 m'sia, tp xthu nkg mane...

i n n z c h u b b y said...

wah!!!

beshnye tempat ni,kak nin...

inn rasa cam cam nak honeymoon kat cni je nnt... hehehe!

HaninFarshid said...

sheeda

memang best :) gi lah melaka...hotel ni pun dkt dengan zoo,taman buaya,taman rama2,taman mini malaysia and malacca town...senang nak jalan2 ;)

u will love the beautiful scenery at the hotel...suasana pun tenang :)

zara mesti enjoy...

.................

inn

memang best!!! honeymoon tau kat sini....seronok sgt2...inn mesti enjoy ;)

Elin said...

Hanin,
sgt cantik la hotel tu...
view die pun macam best jer...

HaninFarshid said...

leen,

yups!! memang hotel nie sgt best...view pun cantik :)

Anita, Mummy Adzryl said...

cantik giler hotel tu!!! wawawa.. rate bilik dia camne ekk? :D

HaninFarshid said...

memang cantik :)

hanin tak pasti rate dier...tapi ada gak farshid tanya org yg drive buggy kat hotel tu...dier kata dalam rm700++-rm3000++..huhu!! sebab hotel tu baru bukak,dier ada promotional rate i think...

Noor Aisha Amir said...

dear, nasib baik u bgtau i psl hotel. kalau tak merempat la i masa dtg melaka haritu. yg lawaknya i sorang2 je dok kat sana. scary pun ade.. bile breakfast 3 org dok layan i sorg.. ahaha

anyway, mmg superb la hotel ni. i suka, nnt nak gi balik la. esp bila spa diorg dah operational nnt