Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, June 23, 2010

to my dear sis!

Fuh! penat...penat.....just came back from Empire Subang *tu yang best duduk subang...banyak shopping complex..food heaven...and semua ada :P* ...had lunch at Serai empire...after makan lunch...shopping-shopping skit...then gi Subang Parade beli barang kyra (her toiletries) and gi Speedy video, bought some DVD's for our lil' kyra...then gi Giant...beli pampers...susu...kyra's food (ayam,daging,broccoli,carrot,ikan bilis,telur, etc....)..semua nak kena buat before farshid naik kapal....lagi 2 more days....argh!! why oh why? macam cepat sangat my hubby nak sign on kapal....uh! malam nie...nak gi dating tengok movie with him at 12 midnite ;) *sempat lagi curi-curi masa dating ;) nasib baik ada yang nak jaga kyra....and nasib baik our lil girl understanding..mommy nak spend time puas-puas dengan daddy*

oh!! we went to empire with adik, mama and tok mama...yups!! my mom and adik cuti...biasalah....my sis pun busy untuk wedding dier...hahah! her wedding lagi 5 months...tapi dier memang dah start busy...tonight pun adik,mama and ayah nak fly to jakarta....then bulan 8 to vietnam..hanin tak tau ler nie kali keberapa pergi....just for her wedding...ada je yang adik tak puas hati...arghhhhhhhh!!! this friday....semua takde...my hubby pun takde....nasib baik k.wasini and wani ada teman me and kyra :( sigh!! hanin tak tau ler camna kyra nanti...bila daddy takde....mommy tau kyra strong...

just now at empire,while having lunch....me and my sis had a sister's talk....tadi pun ada gak borak-borak with her sekejap before dier kuar jap with mama gi Jumpa Nas Great Idea....

my sis asked me, "k.nin...time k.nin kawin dulu...camna perasaan k.nin? takut tak? k.nin fikir macam-macam tak?bla...bla...bla..."




jangan risau,k..adik..
happy always!



of course adik....sapa tak takut? sapa tak fikir macam-macam?k.nin pun macam adik....nak the best for your wedding...nak baju kawin cantik...nak decoration cantik..hantaran mesti nampak cantik....food nak cukup and sedap...photographer and videographer nak cantik *hanin takdelah kisah sangat macam adik...if mama kata ok...dier suka...hanin on je...adik lain...dier memang survey betul-betul...* make up artist nak cari yang best-best...door gift pun mesti cantik...fuh! semua adik nak perfect..k.nin faham....kiter berdoa kepada Allah...semoga semua berjalan dengan lancar on your big day :)

lepas kawin lak...adik fikir lak pasal commitment...everything gonna be different after adik kawin...yang bestnya...adik pandai-pandai ler leh save duit...tak yah kuar dating selalu...ye lah...nak jumpa..tak yah ler kena kuar selalu...leh lepak umah tengok TV..tu pun best ;) nak gi bercuti pun dah best...tak yah takut-takut...sebab adik dah jadi husband and wife..hihi!! everything you can share with your partner...best tau kawin.. ;)

jangan risau,k....k.nin tau adik dah ready nak jadi wife....k.nin tau adik excited sangat dengan wedding adik..i can see it the way you prepare your wedding :) adik excited...semua pun excited...lagi sorang anak ayah nak kawin...sukalah ayah...mama pun suka....kalau mama and ayah tak suka...takdelah diorg pun susah-payah nak bagi the best for your wedding...macam diorang lak yang nak kawin...hahaha!!! layan je adik...if that makes them happy...*of course they're happy...i can see from the look of their face :)*

hmm...lepas kawin...lepas tu ada anak plak....adik kena focus kat anak adik lak...fikir nak beli baju...nak beli susu....nak bagi the best education....nak kena pastikan anak adik cukup makan...i know you're gonna be a great mom...i can see it from the way you handle kyra....memang adik kena fikir macam-macam lepas kawin....kawin tak boleh buat main-main....tapi InsyaAllah....semua akan berjalan dengan lancar....jangan fikir lepas kawin...lepas ada anak...takut duit tak cukup....insyaAllah rezeki adik akan bertambah murah selepas tu....kalau adik fikir negative...semua akan jadi negative...if you think positive...semua akan jadi positive...as a big sister....i'll always be right your side....support you and be there for you when you need me...we should be thankful...we have a great and supportive parents and family who make our dream comes true and always there for us...alhamdulillah!!

you're 25 years old....and yes you're ready and matured enough to be a wife :) i do trust you....and i know you're stronger than me....lepas tunang...Fly terus gi Dubai, kerja chef kat sana for 2 years....dalam 2 years...adik jumpa fly sekali je..tu pun fly balik kejap for 3 weeks last year...abg farshid naik kapal 4 bulan pun k.nin bising rindu....adik 2 years....rindu memang rindu..tapi adik tak bising macam kak nin...macam ayah cakap...jodoh anak-anak ayah dengan semua orang yang kerja jauh..yups! we do need each other support to keep us stronger..thanks to u and wani for being there for me when abang farshid's not around...alhamdulillah after more than 2 years, jodoh adik dengan fly masih kuat...now lagi 5 months adik dah nak kawin dengan fly :) fly pun excited nak balik malaysia nak jumpa adik....sapa tak rindu kalau lama tak jumpa?? hope lepas fly balik end of october nie...adik sempat nak gi buat kursus kawin semua....i'll pray to Allah...semua ok lepas fly balik...

yes...me and my sisters memang close...very-very close...share lots of secrets....you,me and wani....when im not around...ikut abang farshid belayar...you and wani helped me a lot...by being a 2nd mother to kyra...both of you did a great job taking care of her...adik jangan risau....adik ada anak nanti...adik nak gi kerja..tak tau sapa nak jaga :) im always there for you...hehehe!! hope...lepas adik kawin, k.nin,adik and wani...still close as usual....always there for each other...oh!! i know fly gonna be a great husband and dad...

so, adik jangan fikir bukan-bukan.....always think happy thoughts...you should be happy and excited for your wedding day...bukan takut...now...before fly balik....before adik kawin....enjoy puas-puas your bachelor time...and have fun prepare for your wedding...i know its gonna be a great wedding...and i cant wait for your dream wedding to comes true...k.nin pun excited..kyra and abg farshid pun sama...tak sabar nak pakai cantik-cantik...and make up cantik-cantik for your wedding...yayyyyy!!

Good luck for everything,adik.....oh! have fun at jakarta...i do envy you...kalau boleh nak sangat join gi jakarta tapi k.nin tak boleh ikut...abang farshid nak naik kapal this friday...need to be there for him...yes!! a wife must always be there for her husband and support whatever he does...always make sure you give the best to him :)

to my dear adik.....my prayer is always with you...k.nin akan selalu doakan adik and fly bahagia buat selamanya...

I love you, adik...

oh and of course you too,wani (nanti jeles lak wani :p)




i will always pray for you happiness :)
i know you're gonna be
a great wife to fly :)





my beloved sisters,
who are always there for me





we will always be there for you




8 comments:

kak mas said...

sweetnya adik hanin ni... :)

~ SueHarriz ~ said...

preety sisters!!! eheh

HaninFarshid said...

kak mas...

thanks :)

........

sue

*blushing* thanks dear...

Azizah Abd Jamal said...

hanin,

:) so sweet and among the best advice ever.

NatYazmie said...

thanks hanin..a good advice and reminder to all of us, mothers, wife, sisters, daughters... :)

Wina Momma Kira said...

gorgeous sisters :-)

owhhh im missing my 1 and only sister already..huhuuu

Noor Aisha Amir said...

pesan kat adik jgn panic.. becoz on the day itself, nothing going to be as planned.. it'll be BETTER! gerenti! ahahaa

Drama Mama said...

:-) marriage ada ups and downs...once married ada banyak responsibility yang kita kena pegang. but that's what makes us more matured...and experienced. marriage is a blessing. kalau orang tau la keindahan berkahwin ni, sure semua nak kawin awal. :-D

http://twinkywinkystars.blogspot.com