Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, September 25, 2009

Hari raya...hari yang mulia :)

My hubby hari-hari message me suruh meng'update' blog...nak tengok apa his wife and his lil' girl buat sepanjang hari raya nie :) jeles eh,B? actually...he's excited nak tengok kyra pakai baju kurung...hehehe! tengok B....because B nak sangat tengok Kyra pakai baju kurung...sanggup honey cari baju kurung size kyra merata-rata tempat...sampai berpeluh-peluh honey cari and hampir give up...but...at last...dapatlah satu baju kurung yang sesuai sangat dengan Kyra :) colour dier pun ceria...mommy suka!!! ;) sorry eh,B....bukan tak nak update blog...honey busy...ramai sangat datang rumah...and honey pun gi beraya sana-sini..kyra ler yang seronok...dapat attention...and dapat duit raya...hihi!

memang honey nak bagi kyra pakai baju kurung tu on the 1st raya...tapi pakai kejap...kyra mengamuk...huhu! maybe dier rimas :) so, honey pun pakaikanlah kyra baju kurung tu lagi sekali semalam untuk amik gambar khas untuk daddy tercinta ;) wah!! nasib baik kyra ada mood nak posing :p happy je dier...





sian kena gigit nyamuk... takpe...
tetap maintain cute...smile kyra :)




happynya dier...




mommy..tengok atas tu... ada cicakman...



daddy....nak toys leh?


bad mood jap :)



ahhh...nak landing kejap



sopan je anak mommy pakai baju kurung




:) ayu je kyra




sempat lagi gigit kaki ;)


nak amik gambar pun sempat lagi gigit tali camera




hee...malulah mommy


and semalam lak...honey gi beraya with mama,baba and nana at your tok sedara house at selayang....kyra happy je...sebab dapat teddy bear from your sister...and then...honey gi beli barang skit for kyra....beli Bibs, bowls and spoons for kyra at mothercare...and beli HEINZ juices, custards and gel desserts untuk kyra makan....daddy yang suh belikan? sebab kecik-kecik thats your favourite food :) kyra pun suka sangat-sangat...dier pun nak makan something different from nestum...kuat makan anak daddy sorang nie!!

daddy pun dah perli mommy..."wah! sempat lagi shopping time raya nie..."

hee...for your lil'girl gak... ;)

and honey beli gak ubat sapu for insect bites...sian anak kiter kena gigit ngan nyamuk...Oh! B...your mom excited nak bawa kyra jumpa your grandma kat Iran and your aunties at canada....hmm...berjalan lagilah anak kiter...



^________^



with aunty nana..




with my hubby's mom


apalah kyra cerita with her grandpa




comel tak bibs kyra,B?



next two weeks lak...on the 11th october...birthday ariesha yang the first..hope B dah balik...and yes..i'm still hoping B balik this 30th september...(yay! insyaAllah ada 2nd engineer nak ganti B) if not...B balik on the 10th october...huhu! cepatlah ofis....cepatlah confirm cepat-cepat..banyak nak plan nie...yay! leh gi beraya sama-sama dengan B and kyra...this 3rd october banyak open house....heeeee!! and yang penting...B ada time wedding Aisha this november....yay!!

I love you B....semua tertunggu-tunggu B balik...especially me and kyra :)

B balik nanti kiter gi beli toys for kyra eh? honey sabar tunggu B balik nak beli toys for her...and she's gonna be 6 months this 2nd october :) of course she wants a special present from her beloved daddy ;)

9 comments:

Marsha~ said...

sakan ek kyra beraya... dpt byk duit raya tak??? comel sgt kyra pakai baju kurung.. :)

~ SueHarriz ~ said...

baju kurung kyra yg sgt cute...ayunye si kyra ni.. =)

faRra said...

comey nye die pakai baju kurung!!!!rase cm nk cubit2 jew..
^___^

hopefuLly abg farshid dapat balik this 30 Sept..le g beraye umah akk dgn meriahnye..hEhehehe..

wina said...

cutenya kyra berbaju kurung :-)

samalah ngan kira..kejap je pakai..hbs satu rmh dia mop dgn bj kurung dia tu..hehe

farah said...

hee~
cutenye!!
rase cam nak bagi duet raye je! n kiss pipi kyra bayak2...
hihihi..tunggu uncle don balik ye kyra..
=)

S-H-I-M-A said...

chommel sangat2 kyra pakai baju kurung...mesti kyra berpeluh2 ni..hehe

Noor Aisha Amir said...

OMG i hate my job! kalau tak sure i dah jumpa u n kyra skrg.. grrrr.

yang, seriously ur girl sebijik mcm u. posing mcm u.. nak pengsan i tgk

tak saba jumpa u n kyra sabtu ni, i nak cium2 pipi dia. geram! kite mlawat fiza k! muahhxx

HaninFarshid said...

marsha

memang sakan kyra beraya...byk gak dier dpt...mommy dier pun byk bagi duit raya..hehehe..thanks...kyra tengah kembang org puji dier :)

..............

sue

thanks sue

..........

farra

heheh...thanks farra...

abg farshid tak jadi balik :( dier balik 10th october nie..

takpe...dtg eh? seronok dpt farra and farid :)

......................

HaninFarshid said...

wina


hihi! tulah pasal....dier tak tahan pakai sebab dier tak leh gerak bebas sangat...kena control ayu...tu yg kena tukar baju :p

.............

farra

wah! aunty nak bagi duit raya? bestnya......hihi! thanks aunty...nanti uncle don balik kiter jumpa eh?

a kiss from me to u..muahx!
............


kak shima

hahah! thanks kak..memang berpeluh2 dier....sebab active sgt :p

.................

aisha

hihi! i understand dear...nanti u free...kiter leh jumpa...

betul ke kyra mcm i? heee...bangga jap :P

ok...see u this saturday...tak sabar nak jumpa u and fiza :)