Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, September 11, 2009

Be happy always....keep on smiling all the time ;)

Thanks to aisha, sar, and fiza,my family and to all my great friends....and of course my hubby....after i had a long talk with them...hanin takkan privatekan my blog...diorang takde blog tapi diorang nak baca gak :) huhu! betul gak cakap diorang....

"lantaklah apa orang nak cakap....ramai lagi yang suka baca your blog...bukan you nak cari gaduh pun...if orang tu tak puas hati....cakap macam-macam...suka maki-maki...kata blog you macam sampah...that means...diorang tak puas hati with their lives...tak happy with their love life...suka nak cari gaduh....that is one of the biggest PHD problem..."


entahler...korang...mulut manusia tak boleh tutup...Allah dah tunjuk apa yang dier cakap or buat tu salah...still tak berubah...alhamdulillah...after hanin dah kawin...ada anak....i'm happy with my life....farshid betul-betul a great husband....yes! because of him....hanin dah malas nak bercampur dengan orang-orang macam nie....kawan sendiri pun nak mengutuk....ish!!orang takkan mengaku...tapi i know only Allah knows the true story :) and hanin pun minta ampun dan mintak maaf if hanin dulu ada buat benda yang menyakitkan hati orang lain..that is Me dulu....Hanin sekarang....only farshid,kyra, my family and my closest frens in my life...hanin dah tak suka gaduh-gaduh....sapa nak kawan hanin dengan ikhlas....hanin terima dengan tangan dan hati yang terbuka....walaupun hanin nie tak alim sangat....but i'm still a thankful person...Only allah knows how grateful i am ;)

huhu! pelikkan? if tak suka baca....still baca gak....but before you comment my dear? blog you tu bagus sangat ke? oppss...malas lah nak gaduh :) and selalunya orang yang tak puas hati dengan hidup orang....selalunya tak happy dengan hidup dier....dier nak rasa diri dier bagus...so, dier jatuh-jatuhkan orang lain..so that...dier rasa puas hati dengan diri sendiri...

alhamdulillah....makin ramai orang mengata...rezeki hanin makin banyak...amin...Terima Kasih Allah...apa yang hanin ada sekarang memang dah terlebih cukup untuk hanin and farshid...hanin nak tergelak..if ada yang terasa dengan my blog....Hello....itu pesanan ayah hanin untuk farshid...everyday dier cakap...and itu pesanan hanin untuk farshid....nak bagi dier semangat bekerja....yang you lebih-lebih kenapa? Pelikkkkkkk!!!

hanin pernah tanya aisha and my other closest frens...."ada tak pernah you terasa dengan my blog?"

aisha kata NO......dier lagi suka baca adalah....

"your blog is for you to give support to farshid...all positive...and cheerful stories...farshid pun happy kerja...ramai lagi my friends and of course they are your silent readers suka baca...orang yang tak kenal you dengan rapat je akan terasa...because they don't know you...i yang akan support you to write the blog...i know everything is for farshid..."

Yes...diorang tak kenal hanin dengan rapat ;)

thanks my dear...hanin lagi bersemangat nak tulis :) thats what i call a really great friend....who will always be there for me :)

yes...my blog semua nampak happy? why? because i'm a positive thinker....i do this all because of my hubby...he loves my blog....and as a wife this is the way i show my love to him....and support his career...and lagi satu this is for my hubby to know kyra's development...for him to be proud of her....for him to know that kyra pun support his daddy's work :) yeah,B...you've got a great, strong and supportive daughter...oh! jangan risau semua nie true story..hidup hanin memang sentiasa happy...hehehe! ;) so, takdelah cerita nak marah-marah orang semua...

so...hanin....be strong!! pedulikan manusia yang asik tak puas hati dengan orang....

and as a friend...hanin akan sentiasa doakan semua kawan-kawan hanin bahagia dengan hidup masing-masing....and sentiasa dimurahkan rezeki....
(eventhough...diorang selalu kutuk-kutuk hanin or other people)

oh! B...honey happy balik....you want to know why??

*hihi...sambung balik pasal my hubby and kyra...kalau tak suka...takpe...nak tulis gak....if you keep on reading...you sukalah tu...thank you...thank you...*

hihi!! just now...honey suddenly rindu nak cakap dengan B (walaupun B selalu call me:)) when i looked at Kyra....and she looked back at me...honey tak tau kenapa...honey tiba-tiba termenangis...kyra nampak macam angel sesangat..innocent sangat anak mommy :)

B nak tau apa kyra buat??

tiba-tiba her small hand pegang my face....and she wiped my tears....seriously B......and then when i looked into her eyes....she's like telling me...

"mommy...be strong...daddy needs you to be strong for him...and i will always be here for you...be happy for me and daddy"

^__________________^



of course kyra...i will...

thanks for making me happy......mommy dah ok dah :)

and lagi satu....our kyra dah makan nestum,B....yes...she's taking a lil' bit of nestum :) of course...dengan kebenaran Paed Kyra :) dr. lim kata it's ok if she's ready....

habislah...lepas nie mommy nak gi carrefour...nak shopping solid food and baby juices for kyra...yahoo!!!




sopan je anak kiter makan ;)



heee.....yes! this is much more important than all those b******t people... :) i'm happy with my life...i'm happy with kyra....i'm happy with HIM....so, if you don't like my blog...hapuskan my link from your blog...tak payah baca..nanti you gak sakit hati....betul tak? hanya orang yang happy dengan hidup dier..happy dengan tunang or BF...happy dengan anak and suami sahaja yang memahami this blog....


thanks B....for calling me just now....and give me support to keep on writing my blog....walaupun B selalu takde disini..you will always be there deep inside my heart...

thanks aisha....sebab layan hanin dalam phone tadi dan buatkan hanin lebih bersemangat nak tulis blog nie..you are the greatest....hanin happy sangat-sangat lepas cakap dengan aisha...

and thanks to all my dear frens for being there for me...and read my blog yang tak seberapa...and supporting me and kyra when farshid's not by myside....

oh! not to forget..my lil kyra....for always being there by myside...(hihi! dier baby lagi...so, takleh gi mana-mana...sian dier kena layan mommy :p)

..............................................................................................

She's the reason i'm happy and smiling all the time :)




i'm smiling kyra :)




mommy...tamo sedih2...
happy je macam kyra..




mommy ada problem eh?
cuba cakap dekat kyra
(gaya seorang doctor yang tak bertauliah)



jap..kyra fikir...
apa eh nak nasihat mommy?





be happy always mommy,
semua problem mommy mesti hilang...


Cheers!!






.......................................................................................


P/S: kalau sesiapa yang makan cili mesti terasa pedasnya...hihi! if u makan cili tu..mesti dah panas sekarang...."dier tulis pasal aku ke?" lepas tu message or ym orang lain.. ;)




28 comments:

wina said...

skrg ni byklah kes² cam ni...nk kutuk² blog orang
hish...x pahamlah!

i always believe that they r jealous kn??

neways, im gonna start feeding kira nestum this weekend..hope she'll luv it

muah to kyra!

Mrs. Amie said...

Eh babe, I banyak kali kena mcm u..hahaha... nak thu apa I buat? I reveal blog org tue.. after that dia terus tutup blog dia.. dr situ nampak sapekah yg bersalah? org PHD mmg cmnie.. sibuk jer.. I pun meluat (eh, eh I plak terover..huhuhu)
Sabar ek.. buat derk jer sudah...

Babe, u dah bagi Kyra makan solid food ker? dia 4 bulankan skrg? Dah boleh ek? hihihi... i pun tak tahu when is the right time nak bagi solid food...aiseh.. belum sempat nak khatam bab nie lagi.. huhu

HaninFarshid said...

wina...

tulah pasal...diorang jeles tu yang buat macam tu...only orang macam kiter yang happy dengan our life je memahami diri masing2...

good luck...insyaAllah she'll love it...and makan sekali pasti nak lagi..hihi! pastikan baby nestum tu cair k ;)

muah to kira :)

....................

mrs amie...

i memang nak buat...tapi tak jadi...nanti sian lak my hubby baca cerita sedih atas kapal ;) i nak dier tau i and kyra sentiasa happy and support his career... :)

yups...dah bagi....kyra dah 5 months lebihlah...hihi! this 2nd october dier masuk 6 months...i bagi skit2 dulu....and cair-cair....bagi dier rasa dalam 10 camca baby..takut nanti dier poo poo keras..hihi!

alhamdulillah kyra suka...and she's ok with it....

sepatutnya 6 months the rite time to give...tapi paed dier kata bagi rasa skit takpe.. :)

.............

Marsha~ said...

hehehe.. nak tergelak ni.. u pun kena jugak?? apelah org tu ek.. u byk cerita pasal makan dan kyra pun diorg jeles.. apelah.. sakit jiwa ke ek?? pedulikanlah org2 tu hanin.. kita buat blog bukan utk diaorg baca.. sape baca tu actually suka, kalau komen yg bukan2 beerti JELES!! biarkanlah.. keep on writing tau!~ kyra sgt comel.. diorg jeles.. :)

Anonymous said...

babe

i'm one of your silent reader...sabar ek? orang PHD memang banyak...pedulikan semua tu...yang penting i suka baca blog you...keep up the good work...

kiss your cute kyra for me...love to read about her ^__^

-Mya-

cik mas said...

kerana org2 yg sebeginilah maka akak tak dpt lg baca blog dina tau.. biarkan jer la. lama2 dia penat dia diamla tu..

qish_damia said...

anyway...i luv ur blog...
dun b sad ya...

ety said...

sabar jer la hanin...manusia ni mmg xboleh tgk kita hepy slalu..msti ada yang dengki..

teruskan dgn menulis blog sbb masih ada lagi insan yang suka bc blog hanin...tgk kyra yang so cute tu...

kyra dh start mkn solid food yer...msti dia suka sgt ni..bestkan hanin time bg baby makan..kita pn rasa syok jer..paed rizqi pun kata boleh bg mkn even blm 6bln pn..tp yg stage 1 la...

nAnA_jAnEz said...

geram nyer tengok your kyra...
rasa cam nak cubit cubit jek pipi dia...syomel sangat...

shanaz said...

kak nin..

TLG abaikan org2 PHD cm tuh okeh..i love to read ur blog..even me dh xde blog dh:p suke tgk kebahagiaan akk n a.farshid n also kyra yg makin chummell tu..

terus kan kak nin..chaiyo'!!

kyra sweetie pie,
jge mommy kyra elok2..jgn bg die down lg tau :D be a gud girl okay little girl :)


Shanaz :)

.ArianiAizat. said...

k.nin,i love ur blog too..penuh dgn kasih sayang!keep on writing..love u too =)

Till The End said...

Kyra makin dah besar ni makin comel, geram je tgok ^___^

w|cKa` said...

alaa kak nin.. jgn la privatekan atau tutup blog.. mmg byk pendengki kianat ni..pedulikan je.

saya support kak nin utk keep on writing.. saya nak slalu tgk kyra's development.. dia makin hari makin comel.. geram tgk pipi dia yg makin tembam!!!

hugswifluv said...

kak hanin~

what happend? eii...tak habis2 kan manusia nih nak jatuh menjatuhkan, tak leh nak tgk hidup org len better dr dia, mulah nak jeles

watever it is, blog kak hanin tetap d best and seriusly mmg always happy je bile bace..

plus ngn lil kyra yg shomel2..

eii~ geram lah kat lil kyra nih
take care kay sis, and ignore je nyamuk2 yg tak faham bahase tu

~ DaHLiA ~ said...

i'm new here.. huhuhu...
ermm... always read ur blog b4 kak..
ok pe blog akak.. sonok bace pasal kyra...
papepon lantak la pape owang nak cakap kan...
hehehe...
i agree yg akak cakap hanya orang yang happy dengan hidup dier..happy dengan tunang or BF...happy dengan anak and suami sahaja yang memahami this blog....
100% agree....
=D

tida shahrin said...

k.nin....
be hepi always kay? we're here for u...
abaikan je manusia2 cam tu..
if xske,xya la bace kan?
malaysia free country ape...
ish...
ape la dorang tu...

nway..
saye sgt suke bace blog kak nin..
serius!!
so sbb ramai je yg suke..watpe nak private/ tutup sbb sorang tu je kan??

keep on blogging sis!
=)

p/s:ske dgr cite pasal kyra juga...
nak tgk die besar...
nnt bile saye masuk posting paediatric..bole la sy check developmental kyra..
ehehe...
=)

~Pn.Ilah~ said...

Tabahkan hatimu friend!! biasalah manusia ni ada yg takleh tgk org bahagia,nk gilo kutnya...

Ilah doakan Hanin berbahagia ngan Farshid & Kyra..Amin

Noor Aisha Amir said...

woowowooo.. u buat i nangis lgi.. terharu sgt!!

yang, if anything i could do for u.. ill do it.

hanin u tau kan u r my ray of sunshine? u always give me the best advice and make me see the beautiful side of things eventho its almost impossible for me to imagine it at first. you have that gift to bright ppl's lives.. dont let it waste on those who cannot appreciate it.

see.. betul tal i ckp? there are ppl out there appreciate u for who u r. take strength in that, my love alwyas! muahhxx

S-H-I-M-A said...

HANIN~~

pedulikan je orang tu..Orang yang tak boleh tengok orang lain bahagia...
yang penting Hanin jaga rumahtangga,jaga kyra n farshid bebaik...

kan kyra kan ~~~~

HaninFarshid said...

hanin nak say thanks to everyone yg support hanin tulis blog....alhamdulillah...masih ramai yang understand that i write this blog to show to my hubby how much i love him...and to let him know apa hanin buat biler dier takde...and of course...for our lil kyra tahu biler dier besar nanti...dier baca....betapa mommy and daddy sayang dier sangat2...

yes..i'm happy to have great friends like all of you...muahs!

P-QaH said...

makin besa,makin comel kyra...
geramm...
nak tgk die lg bley??hehe
takmo private blog k?
take care

HaninFarshid said...

thanks p-qah dearie sebab sudi baca my blog...

malu k.nin org puji kyra lebih2 :)

ok...will keep on updating about kyra..thank you dear...

nina mazda said...

sorry lambat comment, baru ada masa nak baca blog. huhu.. takpe kak nin, diorang tak faham apa yang kita rasa, so diorang boleh la cakap macam macam.. dun be sad okay? nina suka je baca blog akak.

Dina said...

Hi Hanin,

Sorry I dah lama tak bace blog.
My onyang just passed away 2 days ago and today ada masa sikit since I'm taking emergency leave.

Owh to Kak Mas, sorry yea kak.
Memang Dina tak bukak blog untuk sape-sape bace pun.

Padi memang suka sangat Dina blogging & dia memang lagi menggalakkan, tapi bagi Dina.. belum masanya lagi.
Lagipun Dina nak bagi lebih focus kat family Dina and at the same time, bagi ruang ketenangan dekat orang-orang yang 'sakit' tu.

Cukuplah buat Padi & our family only.

Dunia ni memang ada bermacam ragam orang Hanin, even ada di kalangan kawan-kawan kita sendiri yang tak senang tengok kebahagiaan kawan sendiri.

I hope you'll keep being strong for Farshid & Kyra.

*hugs*

HaninFarshid said...

thanks for you support nina...yes! they dont feel what we feel ;) u too be strong when he's not around...

smile and be happy always..take care :)k.nin pun suka baca blog seafarer wives/GF/Tunang...bagi semangat kat kak hanin...

HaninFarshid said...

dina...

i'm sorry for ur lost of ur love one...salam takziah dari hanin sekeluarga...tu ler...memang ramai yg tanya hanin about you...they really miss reading ur blog...

thanks for ur support...and u too please be strong for padi and ur family... i think its good for you to spend more time with them and forget everything...be happy for ur love one,k!

take care...

AEXO said...

tu lah kan... kadang2 blog ni ada jugak baik kalau pandai gunakkannya.. kalau kurang pandai banyak yg negative nya.. kadang2 yang super awful when something that can relate to the whoooleee world..

so happy fasting to all bloggie babes..

faRra said...

k.Hanin.
really sori coz fara da lame tak go thru blog2 nieh..
baru je abce bout this..
hUuu..
k.Nin wat taktau je la ngn org2 cmni..fara pon da kene gak aritu..sampaikn rase nk tutup blog ni..siap da mnntak others e-mail, termasok k.Nin..hEhehehe..
tp alhmdulillah, he supports me more..die lgi galakkn fara write..coz he noe i dedicated this blog to him..just like u..:)
manusia ni mmg tak suda2 ngn PHD..da tau tak suke, pastu bace gak..
hahahahaha..
da comment dalam entri2 lepas, then bile fara bukk balik blog for the next time, die stil tak paus hati..bg komen plak kt entri yg baru..hahahaha..
kate tak suke, tp keep on reading..
agak ngok ngek..rase nk tergelak pon d!!
hahahahahaha..
keep writing taw..
only WE know how WE feel..


^___^