Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, September 15, 2009

5 months and counting....

Alhamdulillah,B...our Kyra is now a very healthy 5 months old baby...Next Month..INSYAALLAH B balik.....yay!! and our Kyra will be 6 months on the 2nd of October 2009 :) mesti B tak sabar nak balik nak peluk-peluk our Kyra,rite? hehehe....and of course kyra pun tak sabar nak jumpa daddy dier....asik cakap on the phone...mesti dier excited nak jumpa daddy dier face to face...

ok,B....B mesti nak tau apa our princess dah pandai buat this 4-5 months kan? here are the lists....

  • now, our kyra likes to make all type of sounds.....mostly macam membebel lah...heheheh!! honey pun layan je...macam honey faham...lagi honey layan...lagi kyra excited nak membebel....macam dier membebel dengan B on the phone...hihi! yang penting kyra kenal daddy dier :)
  • she loves to make facial expressions :) and kyra suka tengok mirror and buat macam-macam facial expressions...cute.....
  • now, she loves to play with her hands and feet...dier dah suka layan diri sendiri..playing with herself....dah independent...dah jarang menangis :)
  • suka gigit her jari kaki..hihi! ;)
  • kyra suka if honey kiss her....and she will touch my face...and look into my eyes...and smile :) honey suka sangat the way kyra smile and look at me....teringat honey kat B....
  • oh....dier dah kerap sangat meniarap....and now dier dah suka pusing-pusing and gerak herself....so, honey memang kena tengok kyra 24/7...takut sangat...if honey tak tengok je...from tengah katil...tiba-tiba dier ada hujung katil...yes...anak kiter makin active....
  • she loves to laugh....and if i make funny expressions or main agah-agah with kyra, she'll laugh...huhu! you should listen to her laugh...comel sangat-sangat...
  • huhu! dier dah start emotional sekarang...nak makan...nak tidur...nak tukar pampers...kyra akan cranky jap....and she wants me to be by her side 24/7....mengamuk if honey not by her side...
  • she loves to explore her toys...she loves to play with toys that have sounds and colourful...excited dier main and explore..
  • B......our kyra dah makan nestum...hik!hik! cepatkan? Dr kata its ok if she's ready...wah! bersemangat anak kiter makan :) nie yang honey excited nak beli solid food for her...baby juices pun banyak choice...geram honey...
  • kyra tido ganas...tapi yang comelnya....dier akan pastikan honey sebelah dier...and then dier suka main dengan my hand before dier tido..and biler dier tido...mesti dier pegang my fingers...heee...suka sangat...honey rasa diperlukan sangat-sangat :)
  • B...kyra try angkat-angkat kepala dier macam nak duduk ;)
  • oh! she loves looking at the colourful picture...and dier suka main-main with her books...nak baca lagi tak retikan? hehehe..yang penting...she loves me reading books for her...
  • yang penting our lil kyra....dah tido dengan selesanya sepanjang malam...tak bangun-bangun dah...
  • suka jalan-jalan.....excited pandang sana-sini....kalau duduk rumah...asik nak mengamuk.....mesti nak kena bawa dier jalan-jalan....
  • Oh! dier dah try sebut "Da" and "ma"....honey try to teach kyra to say 'daddy' and 'mommy'....can't wait to listen to kyra's first word :)
  • she loves watching TV...honey beli banyak disney cartoon and educational DVD for our lil kyra....seronok dier tengok...especially biler ada nursery rhymes and songs...
  • she loves to kick her legs (kuat tau,B...biler kyra tendang) and try to sit.banyak lagi barang nak beli for kyra...walker.....FP swing...dier suka kena buai sambil main with toys....takpelah...tunggu daddy dier balik beli ;)
  • pacifier dier bukan untuk dier hisap...untuk dier main-main...lepas tu gigit-gigit...sekarang kyra suka pegang pacifier tu...kuarkan dari mulut and then try masukkan balik dalam mulut :)
  • dier dah pandai nak try to pegang sendiri her botol susu....


  • dah suka grab macam-macam and try masukkan dalam mulut dier...suka main with handbags...habis mommy punya handbag dier gigit-gigit..tu mommy beli new diaper bags for her...sebijik macam handbag...bagi dier main with it....selamat handbag mommy..hehehe ;)




  • she's a friendly baby...suka senyum-senyum...tapi dengan orang dier kenal ler ;) oh! dier good girl je biler gi rumah orang....ramai orang kata "Kyra nie budak yang bijak dan baik"...hihi!

hmm..banyak lagi kyra pandai buat....takpe...nanti anything honey update,k!!


B, this 2nd October....our lil girl dah nak masuk 6 months...heee...tak sabar...bulan october pun B balik....nak tengok our lil kyra kenal tak daddy dier :) mesti comel tengok she try to kenal-kenal her daddy ;)

oh! this 18th september...kyra gi jumpa paed dier kat Sunway medical centre...for her 4th vaccination :) hope our lil girl strong...tak menangis..alhamdulillah masa buat last vaccination, kyra ok :)

.......................................................................

Before you were conceived I wanted you

Before you were born I loved you

Before you were here an hour I would die for you

This is the miracle of love :)

Maureen Hawkins



I'm happy and thankful to have a daughter like you,Kyra...Mommy and daddy love you soooooo much...you will always be part of mommy and daddy's life....


9 comments:

Masriezz said...

kyra oh kyra... hehe... da 5 bulan ek? sama cam izz... da pandai wat macam2... bab tdo, mmg sama... rasa cam satu katil tuh dia punyer... heheh... seronok kan? ari tuh izz nyer sepupu dtg umah... dia pun nk sebaya la ngan izz n kyra... n bila izz jupe dia, diorang leh sembang sesama sendiri... heheh... kalau izz jupa kyra mesti diorang leh sembang gak kan? kelakar tgk diorang sembang... heheh...
nway, selamat hari raya hanin... esok masz balik ipoh... yeay!!!

w|cKa` said...

comel tgk idung kyra merah2..
tinggi la kyra nih..kalo compare ngan budak sebaya dia mesti dia paling tinggi.. ada baju kurung x utk kyra raya nih?

ety said...

kejap jer kan hanin kyra dh 5mnth...means rizqi pn dh 7mnth++...part tdo kat katil tu mmg betul...kena hati2 tau...rizqi penah jatuh katil masa dia 4mnth...ms tu ety tgh tdo..terkejut sgt...trus g bwk jmpa paed dia...n skrg ety dh xtdo kt katil lg...tdo kt bawah jer..lg selamat..

bak kata atok dia 'sayang katil yg beli ribu2 tu ker or sayang anak???'...hehehe

HaninFarshid said...

hehehe...biler ur hubby balik? farshid maybe middle of next month...leh jumpa...kyra pun leh borak2 ngan izz...yups...comel baby language nie ;) cepatkan our baby dah 5 months?hihi! mesti izz makin comel :)

selamat hari raya 2 u 2...bestnya dapat balik awal...excitedkan our baby 1st time celebrate raya? hanin balik kuala kangsar on the 1st of raya :)

.......................

izan...

kyra suka sangat tenyeh-tenyeh idung dier..tu yang merah tu...hihihi! memang kaki dier panjang...belah family k.nin jenis baby yang tinggi...tapi kyra nie badan cam k.nin...chubby skit...ahaks!

memang tengah cari baju kurung...susah nak cari size kyra...tak jumpa2 lagi..maybe cari hari jumaat nie kot...tunggu aunty dier free nak bawa k.nin beli :)

.........................

ety...

hihi! cepatkan anak kiter membesar? rizky pun makin macho...

of courselah anak makin penting...farshid pun cakap...balik nie dier nak cabut katil....tido atas tilam je...dier risau sangat anak dier jatuh katil :)

Marsha~ said...

kejap je dah 5 bulan kan?? tak lama lagi dah merangkak lagile kena tgk 24hrs... bab tido atas katil tu, mmglah kena hati2.. Qila selalu jatuh.. lasak mcm komando.. sape suruh.. huhuhu

~ SueHarriz ~ said...

i love the poem!! so sweet..dats exactly how mothers feel for their babies, kan..? =)

HaninFarshid said...

marsha

hehehe!yes..kejap sangat..dulu innocent..tak lasak...skang lasak yang amat...nak kata anak komando tak gak...anak seafarers je..hihi!

....................

sue

yes...me too love it... thats what we feel for our babies ;)hope they understand that we truly love them...

PurpearlLyna said...

June aritu jumpa kyra
kecik lagi dia time tu..

skg...
fuiiiiy....
makin tembam !

wina said...

happy 5 months old kyra!

dh besar nti leh geng ngan kira k :-)