Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, September 7, 2009

Happiness and Blessings....

Hello...

hihi! mesti daddy lama tunggu mommy update blog mommykan?? nak tengok gambar kyra :p tak puas lagi mommy mms your daughter pictures eh?

sorry daddy....as i told you on the phone....mommy busy sangat-sangat....*busy jalan-jalan...shopping...makan...bukak posa with frens ;)*

takpe...yang penting mommy dapat berborak dengan daddy on the phone 24 hours :)

Yezza!!! my hubby ada line sampai after raya...lamakan kapal dier anchor?? hihihi!!! seronok dapat manja-manja with him

^_________^

ok...daddy nak tengok rite apa mommy buat last week and this week? yang penting...kyra happy mommy bawa dier jalan-jalan :) macam-macam dier dapat B....huhu! toys...clothes....diaper bags...pampers....(mamypoko kat batam murah sangat-sangat...) *honey pun ada shopping for myself gak...wajib!!*

kat batam, not only honey shopping (tempat shopping lebih kurang macam jakarta and bandung)....makan pun best...urut pun best...huhu!! hilang semua lenguh-lenguh badan honey ;) macam tak puas lak duduk sana for 2 nights....

oh! lagi satu Honey gi Batam..sebab adik nak tengok fashion kawin or majalah kawin kat sana...adik nak buat jawa style kot...tu kena travel gi Batam,Bandung and jakarta....nak dapat idea....selain tengok Butik Cosry and Jovian Mandagie kat sini...huhu!! cantik-cantik gak baju kebaya diorang and baju kurung kat sana....lebih kurang harga kat malaysia...

yes....the whole time..honey gi batam and JB...asik makan...makan...and makan...hahaha!eh! of course lah makan bukak posa je :) makan buffet at hotel and restaurant....makan seafood....steamboat...malay food...chinese food....indian food...huhu! macam-macam foodlah...

thanks ayah and mama sebab manjakan hanin and Kyra :)





nak gi JB...baik je kyra atas plane :)
.........................................................................................................


At BATAM,Indonesia...



happy je kyra meniarap biler sampai hotel :)


.
AT Gardeno Restaurant...BEST and MURAH
(Nasi Ayam Jamur and onion ring)



makan seafood for sahur...love the prawn nestum..
ayah sampai batam tau tempat nak
makan seafood yang best :p




nasi padang makanan wajib at batam...



happy je kyra jalan-jalan




kyra's 2 new diaper bags...she loves it!!



suka main with her diaper bag...
ralit dier...



our precious lil kyra...


balik-balik je...(last friday...) the next day (saturday)....honey,my family and pakcik's family...semua gi melaka...bukak posa kat sana...*yes...makan lagi* makan asam pedas (lupa lak nama restaurant tu)...and shopping baju raya ...cari kebanya nyonya kat sana :)


and skang nie...if gi mana-mana....our kyra nie memang dapat attention dari oranglah...seronok dier...ada je yang geram dengan kyra...salesgirls...steward/stewardess...orang yang lalu lalang...budak-budak kecik and etc...ada je datang kat kyra....geram with her pipi yang tembam tu...especially when she sucks her puting..huhu! kyra lak layan je...senyum-senyum lak tu...oh! ramai kata kyra ikut muka honey or adik...hik!hik! diorang tak tengok daddy dier lagi :p



buruknya melantak


and yesterday lak...honey bukak posa with my best frens masa skolah dulu.....GG,Heiza,sha and liza kat Ikea....rindu sangat-sangat kat diorang...macam-macam borak...and yang penting amik gambar....sigh!rindukan zaman skolah dulu korang?...memang semua dah berubah...especially me...hehehehe!


with my best schoolmates...



sampai tertido kyra tunggu mommy balik..
sian dier...ganas kan anak B tido? :p



semalam sian kyra kena tinggal...membebel-bebel dier dengan mommy...hahahaha! so, nak pujuk dier...honey beli toys lagi for her at mothercare,the curve....hihi! B jangan risau...honey tak beli toys...yang b nak beli tu :) tunggu B balik....just beli small and cute toys :)





happy je dapat new toys...



oppss...ok, B...got to go...nak kuar bukak posa with adik and wani at sunway pyramid...muahx!!

oh! BTW, our kyra dah masuk 5 months last 2nd august....happy 5 months old,Kyra...mommy and daddy love you soooooooo much!

our kyra dah selalu sangat meniarap..and dah pandai pusing sana...pusing sini...mengesot...huhu! honey tido pun tak tenteram....bangun-bangun je...kyra dah ada bawah ketiak honey :p dier tido ganas,B...macam B kata...."kyra tido macam mommy dier" hahahahah! macam-macam our lil girl dah pandai buat skang...heee....sebulan je lagi kyra nak makan solid food...tak sabar.... :)

lupa lak lagi satu...daddy...our kyra baik je naik plane and naik ferri....diam je dier...so, dier dah lulus ujian..ayah kata leh bawa kyra gi vacation lagi :) yahoooo!!!


P/S: B,this wednesday...honey bukak posa with aisha,sar and fiza and next week lak...honey bukak posa with my inpens frens (shy, ezat,najib,fairuz, apek,nana and shaz) boleh eh? B jangan risau..insyaAllah Kyra ok :)





10 comments:

~ L i N d A u S ~ said...

lama hanin x update blog..
rindu nk tgk aksi kyra..
sweet la die pkai headband..
sronoknye g jalan2...

Mrs. Amie said...

bestnya.. makan jer..mm., tetiba lapar..huhuhu

HaninFarshid said...

Lindaus

hihi! asik jalan2...tu yang lama tak update....nasib baik kyra baik je bawa dier jalan2 :) seronoklak tu...

hihi! tuler...hanin geram tgk dier pakai headband :) nasib baikdier tak tarik2..hihi!

...................

Mrs Amie

hihi! makan memang best ;)

Ena Mazly said...

sangat seronok kan berjalan..berjalan..berjalan... makan.. makan...makan..

heaven nyer rasa..

^____^

wina said...

sunyi sepi...rupa²nya jenjalan jauh ke sinun ye

by the way, ur tagged!
jom wat tag kejap..hehe

HaninFarshid said...

kak ena...

hik! hik! lagi heaven kalau farshid ada sekali :)

....................

wina...

hik!hik! tu ler...jauh bebenor jalannya....ok! thanks babe...insyaAllah will balas ur tag :)

take care

neverletmego said...

:)..sweet nye kyra ..ermm mesti hubby hanin rindu gile kat u both.n u pun kan?nad jauhan ngan husband masa cinfinement ni pun..huhu tabik la kat u ..tough sgt..

HaninFarshid said...

thanks nad...

memang kena tough...dulu boleh ler mengada2...but now...biler ada kyra...i must be strong for her so that she will accept her daddy's work...lagipun my hubby pergi kerja for us...so, he needs our support for his career... :)

Marsha~ said...

patutle lama tak update blog, kyra jalan sakan dgn mummy ye??? bestnye ke batam.... auntie tak pernah pun sampai batam.. huhuh

tida shahrin said...

waaa...
heaven nye shopping~!
and kyra mmg sgt coo0omeeeeyl~!

p/s: naseb baek xde rusuhan lagi tyme tu..jakarta nowadays menakutkan la..hish!