Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, October 1, 2009

October...the busy month!!

today is 1/10/2009....dah masuk bulan october :) mesti semua terfikir...farshid dah balik ke? nope....belum lagi....ofis kata tak jadi lak :( maybe he will be coming back this 11th october....so 10 more days to go...sian B...dah bersemangat dah nak balik on the 30th september...(me too dah excited nie....) dah ada orang nak ganti dier....hmm...apa nak buat...sigh!! counting days lagilah...takpe hanin...10 hari lagilah...(pujuk diri sendiri)

bulan 10 nie memang bulan celebration...why??



IT'S A HAPPY BITHDAY MONTH...

banyak orang yang hanin sayang celebrate birthday this month...

and banyaklak open house bulan october nie :p *and wajib gi...sebab semua nak tengok kyra..*


11th october...birthday my cousins belah my mom, Ariesha and Firdaus....

19th october....birthday my beloved ayah....

22nd october birthday my best schoolmate friends sha and shikin

29th october birthday heiza...my best schoolmate friends too

30th october...birthday my small sis, wani ( present dah bagi eh? mahal tau k.nin beli kasut crocs tu...jgn ngengada nak mintak kat abg farshid lak...)


huhu!! ariesha memang my uncle buat birthday party for her + open house...it's her 1st birthday party...insyaAllah i'll try to make it eh,ariesha....abg farshid balik on that day...nak terus gi potong rambut...gi dating jap...gi makan-makan...beli present ariesha..then...malam k.nin gi tengok ariesha :)

about my ayah's birthday lak....tengah planning ngan mama nak buat small birthday celebration for him...maybe at Kunang-kunang restaurant..or intai-intai restaurant...or bora ombak...or at restoran Puteri....or at tamarind springs..hmmm...tengok dulu...mama balik today nak discuss...

birthday my close friends...sha,shikin and heiza...nanti kiter jumpa minum-minum eh? ;)


birthday wani lak...hihi! present dah bagi awal-awal...dier nak sangat pakai untuk raya...so, dier dah lepas :p

hmm...yang penting.....my hubby balik dulu...baru excited lebih nak celebrate...miss him sooooo damn much...cepatlah sampai Taiwan B...banyak nak cerita :)

oh! B....B ingat tak honey received messages yang pelik-pelik from 019-28665**?

message dier semua yang tak pandai tulis...honey peliklah....

contohnya...

msg no.1- ng2wstjgjknb

msg no.2- klfdsacx19j

msg no.3- qaoirtsubng

and so on........

suddenly, i've just received message that i can read...rupa-rupanya...it was from my ex-student, zahid....

his mother wrote on the message

"sorry teacher....zahid nak wish selamat hari raya...but he doesn't know how to write...he misses you...zahid will go to paris on the 4th of october for 6 years...doakan untuk zahid and family..."

so, i called that number...and talked to zahid for 20 minutes...well...he's my special student...tak sangka...dier ingat hanin..i feel appreciated....he has autism...banyak kali zahid pindah sekolah sebab cikgu sekolah yang lama tak tahan dengan dier....alhamdulillah...biler dier masuk kelas hanin...he's ok with me...dier ikut je apa yang hanin suruh dier buat...zahid tak pernah buat hal dalam kelas hanin...just dier susah nak cakap...tapi mungkin hanin tak pernah berkasar dengan zahid....dier...ada try nak cakap sikit-sikit....mak dier pun cakap...zahid suka kelas hanin sebab hanin tak garang...hahaha!! sebab tu kot kyra tak takut dengan hanin...

terharu hanin...until now....zahid still message me...walaupun hanin tak faham his message :)

thanks so much zahid....

*nanti kalau ada rezeki...teacher gi paris...boleh melawat zahid ;)*

not only him...ramai students hanin yang message me....sigh!! i really miss u guys....and i really miss teaching :(

takpelah...maybe my rezeki bukak my own kindergarten..insyaAllah one day...untuk kyra's future gak....


huhu! dpt e-mail from azizi,misc office....dier kata dah hantar ING card :) yups....now...i can use the ING card...me je yang lambat...semua wives dah dpt....and ada yang dah guna dah pun :p

hik! tak sabar mama balik...banyak nak plan for ayah's and wani's birthday nie...

oh! to my best friend fiza...happy engagement day this 3rd october....hanin gi ngan aisha malam tau...congrats...im happy+excited for you,dear...

lagi satu,B......kyra dah nak masuk 6 months tomorrow...yay!! next week B balik kiter beli present for kyra,k :)



P/S: B.....honey dah jumpa gynae at SDMC and sunway...ada good news ;) we love you soooooo much....and miss you too....

p/s/s: congrats B....for doing a great job....i'm proud of you :)







16 comments:

cik mas said...

waaa.. sronoknya che abe nk pulang dah.. :)

w|cKa` said...

wahh sonoknye k.nin.. hubby nak balik.. saya plak menghitung hari hubby nak belayar.. huhu

saya pon dah dpt medical card tu.. tp diorg eja nama saya silap.. nama pendek camni pon bleh silap... haiyyoooo

Marsha~ said...

i pun blom dapat ing card tu.. bob je dah dapat. kt ofis status dia masih single walaupun dh beratus kali dia update nama wife dan anak.. MISC ni pelik betul.. tatau mcm mana staf dia buat keje.. huhu

wina said...

wah..byk makan keklah bulan ni ye hanin?

ha..cpt²lah buka kindergarden..leh enroll my kira :-)

lastly, happy 6 months old kyra darling..muah!

berapi_333 said...

nak naye sikit buleh?? hubby LNG ke main fleet eh?? saye pun keje ngan misc.. ;)

HaninFarshid said...

kak mas...

excited ni kak mas...tak taulah ofis tukar plan lagi...im just hoping for the best...hope betullah farshid balik date tu :)kyra pun excited nak jumpa daddy dier :)

...................

izan

hehehe....memang excited nie...k.nin memang harap abg farshid jadi lak balik kali nie..hihi!! takpe...izan dapat beraya ngan hubby tu yg penting ;)

hihi...k.nin tak tau lak apa prob k.nin...tp abg farshid tak dpt lagi...maybe dulu status dier single lagi..tak tau lah diorg tukar ke tak...hmm..tau lah camna ofis buat kerja...nasib baik azizi yg jaga abg farshid tu baik :)

abg farshid kata kalau tak dapat gak ING card time dier balik...dier gi ofis...hihi! 10 hari je lagi...

......................

marsha

samalah mcm farshid...dulu pun diorg tulis status farshid single gak...tak tau lah diorg tukar ke tak :P biasalah ofis marsha...taulah camna diorg buat kerja :)

.................

wina

hahaha....tulah pasal....makin tembamlah hanin bulan nie :P

insyaAllah...tengah kumpul duit nie :) then nak sambung study in montessori dulu :) doa2 kanlah eh dalam masa terdekat :)

thanks wina...

.....................

berapi

yes...apanya nak tanya tu? hubby LNG tapi dier bukan navigator...dier engineer... :)

bebehku said...

Hanin, boleh tak you bagi email Azizi tu. Dulu dia ada call I..tapi sampai hubby I balik belayar ni pun..I tak dapat2 kad ING tu...dah berbulan dah...

HaninFarshid said...

call dier lagi better...orang HR and ING yang lembap...dier hanya jaga laki kiter je :) ini e-mail dier: norazizi.abdrahman@miscbhd.com

Noor Aisha Amir said...

comelnya zahid.. my heart & prayers for him

one day hanin.. u will continue to do what u meant to do. InsyaAllah..

HaninFarshid said...

aisha dear..

comelkan zahid...sigh!imiss him as much as he misses me :)

thanks aisha...insyaAllah one day...pray for me,k...u kan tau how much i nak sangat2 bukak tadika...

berapi_333 said...

kad ING tu bukan baru lagi ke?? baru jek dapat..

HaninFarshid said...

yups...memang baru..starting 4th september diorg hantar ke rumah i think...tapi ramai yg dah dpt :)and ramai yg dah guna :p sepatutnya...we can claim from ING starting 1st July...so...sapa yg gi hospital or clinic dalam tarikh tu..leh simpan bil...yg tu yg k.nin taulah...

ety said...

lama xdrop kat blog hanin..tgk kyra pakai baju kurung...cutenya...geram tgk...

farshid pn dh nak balik erk??msti kyra heppy jmpa daddy dia...hanin pun...

sHa said...

dear.
ade correction kat situ.
bday heiza is on 29th. :)

HaninFarshid said...

thanks sha dearie :) hihi! confuse..byk sangat birthday october...nanti kiter jumpa eh?

D'Panther Nurul said...

ohh kak nin.. mari kita menghitung hari sama2... nurul pun tgh menghitung hari menunggu hubby balik.. hehe..

sure kyra happy kan daddy dia nak balik dah.. hehe..

happyyyy... :-)