Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, September 13, 2009

Lagi seminggu nak raya :)

Lagi seminggu nak berhari raya....memang tengah excited..because nie first time hanin celebrate raya with my lil' kyra....tapi happy-happy pun...hanin tetap sedih because my hubby this year tak celebrate raya with us :( tapi as a wife...hanin redha...nie dah memang kerja farshid...so,hanin kena kuatkan semangat....at least walaupun farshid jauh, he will try his best to contact us and be there for us..hanin kenal dier pun masa time dier memang dah jadi marine engineer...takkan hanin nak suh dier berenti just nak dier spend time dengan hanin...itu pun if farshid sendiri nak kerja darat...hanin tak boleh nak kata apa....hanin sokong je apa hubby hanin nak buat...and lagi satu, hanin selalu kena ingat...farshid memang susah nak celebrate raya with us...last year pun after almost 5 or 6 years celebrate raya atas kapal, baru dapat celebrate raya for the first time atas darat.comel sangat B last year...excited+jakun nak sambut hari raya....lagi-lagi hanin pregnant time tu...hehehe!!

tapi farshid dah pesan awal-awal....nie first time his princess nak celebrate raya...so, kenalah pastikan our daughter bergaya sakan on hari raya day...hihi!! mommy dah terlebih shopping for our lil Kyra....sampai sekarang still tak habis-habis shopping :p B,jangan risau...mommy pun ada shopping for diri mommy gak...mana aci...asik-asik shopping for kyra...hik! hik! mommy pun nak gak...yes..B...i'll try to be happy for Kyra....Honey tak nak tunjuk honey sedih beraya without u...nanti kyra pun sedih...will try my best...nasib baik B ada line to call me to support me to be strong...at least you'll be there for me when i need you...i'm grateful enough i get to hear your voice on hari raya...at least me and Kyra dapat minta maaf with you :)

* dah dapat bonus...memang shopping sakanlah....no...not my hubby's bonus...tu next week...insyaAllah...hehehe*


dua hari berturut-turut me and my family shopping raya at Garden and Midvalley...wah! semua shopping sakan termasuklah me and kyra...heheheh!! beli biscuit raya...beli baju...kasut...handbags...bla...bla...and yang penting Honey dapat shopping three shoes at Charles&Keith ;) kena beli shoes yang cantik-cantik nak gi wedding Aisha and wedding fiza :) jangan risau Aisha...baju dah ada ;) baju untuk wedding fiza pun dah beli...hee...hanin lak yang terlebih excited nak gi you gals punya wedding..and B...honey beli your favourite biskut raya at midvalley...honey dah taste...memang sedap (nanti honey pos kat B) walaupun B takde....honey tetap beli shirt raya for you at Garden...B balik nanti...i want you to look smart...Badan B pun lebih kurang ayah...so,ayah ler tolong trykan baju-baju B tu..heheheh!! mama excited shoppingkan untuk ayah...honey pun excited lah beli for you...mesti hensem biler hubby honey pakai biler balik nanti...


happy mommy try kasut raya
*gambar from HP*



B...honey rasa macam makin chubby je....hik! hik! yesterday (saturday)makan at Delicious,Midvalley....mestilah makan my favourite spaghetti carbonara chicken....today lak...bukak posa at Coliseum...wah! the best...tempat arwah tok ayah and tok mama dating dulu-dulu...for me restaurant nie serve the best sizzling steak...makan kat tempat nie..macam makan kat cafe zaman dulu-dulu...orang yang serve pun dah tua..macam umur tok mama...comel sangat-sangat..selain steak...dier punya nasi goreng,chicken chop and mee hailam pun sedap...semua sedaplah :) sampai sekarang pun kenyang lagi :p

Do you know that, hanin siap mms lagi pictures food tempat-tempat yang hanin gi makan kat farshid? siap farshid dah bagi warning...

"B dont care...balik nie....honey kena teman B makan semua tempat favourite kiter...btw, i think you masak carbonara nampak lagi sedap..."

Hik...B jeles....honey tau...tapi *blushing* sempat lagi B puji honey eh?




'delicious' carbonara


my favourite at coliseum...chicken chop


huhu! next week...sebelum balik kuala kangsar...mama kata nak gi Pavillion lak...hmmm..nak shopping ke tak? dah terlebih shopping nie..hihi! teman mama and ayah je lah...honey fikir dulu ;) hmm...

thanks B...for being there for me...honey happy sangat...yups! betul cakap you and my friends...yang penting i'm happy with you and kyra.....orang memang tak boleh tengok orang lain punya happiness...mesti Jeles...tapi my hubby pelik...biler i cakap siapa orang tu...dier pun baca blog orang tu...geleng-geleng kepala je my hubby...

HIM : la....yang kiter jumpa kat sunway pyramid tu....macam ok je dengan you..tegur you lagi..kenapa tiba-tiba tak ok?

Dunno lah B...biarlah....maybe she has her own personal problem....orang cerita kat honey...kan B tau apa problem dier :)

lagipun...B jangan risau...i'm OK...kyra ada dengar mommy dier bebel kat dier....heee...seronok layan kyra,B...dierlah yang ajar honey jadi orang yang penyabar...because of her...honey tak nak gaduh-gaduh dengan orang...honey lebih pentingkan future kyra :)




nak tidolah mommy...



wah! dah fikir future anak mommy ni :p
baca buku pun ikut style daddy dier..
hehehe!



daddy's favourite pic....
future 'Nur Kasih'...ahaks!
insyaAllah...


*Hanin tau...she still read my blog...sebab hanin punya link still kat blog dier...thank you...thank you :)*


and kepada my frens yang support hanin tulis blog...thanks korang....i really appreciate it :) malu saya....masih ramai yang sudi baca my blog yang tak seberapa nie....farshid pun tersenyum-senyum baca comment korang...hik! hik! hanin pun suka baca blog korang :) we need each other support when our love one is not here with us,rite? ;)

To my best frens....you know who you are..thanks korang for everything...selalu ada...biler hanin perlukan korang...and yes!! i'll always be there for you when you need me....

ok, nak sleep....penat shopping and makan tadi...kyra pun dah membebel panggil mommy dier...take care...and nite nite...muahs...

opps!! my hubby call....kena layan daddy kyra dulu ;)

nak mintak kebenaran B...ada bukak posa date lagi next week....

heee....tak sabar nak jumpa korang :) i know farshid mesti ok :)

I love you soooo much,B...and miss you too....

*B honey dah tukar RM****....haaaaaah! lega...duit raya dah masuk dalam sampul...semua dah ready...and yang penting...honey dah bayar zakat untuk B :) *




20 comments:

tida shahrin said...

kak nin~
kyra tembamnyee!
rase nak cubit..
hihi...

nway,farah xde feel nak raye..
huaaa...
baju raye xbeli lagi..kasut raye xde lagi..
xde cuti nak beli..cuti lambat lagi...
waaa..my mum yg tulun belikan kot..
huu..

p/s:nak duet raye jugak~! bole??
=p

cik mas said...

kita pun raya sowang2 gak taun ni.. en. suami takde kene keje.. :(

w|cKa` said...

comeynya nur kasih nih..

Nazihah Adli said...

hello hanin,
biasa dah lumrah manusia tak blh tgk org lebih skit pasti jealous.. buat tak pusing je dgn org mcm tu.. btw, selamat hari raya..

p/s: wondering sapa lah org tu sbb i pun penah jumpa u kan kt pyramid.? hehehehe.. =)

love,
nazihah

HaninFarshid said...

fara

makin tembamkan? k.nin pun nak cubit2 dier...sian dier....takpelah...ur mom belikan pun ok apa? ;) k.nin pun xde feel sgt nak sambut raya...tp k.nin sambut utk anak k.nin..nak bagi dier happy ;)

p/s: boleh je...dtg lah umah...hehehe! kyrapun nak sama :p

......................

kak mas...

selamat hari raya kak...marilah kiter raya sorang sama2...tapi hanin ditemani kyra...akak..ditemani baby dalam perut tu...jaga diri baik2 k!

..................

izan...

ahaks!! berangan dier dapat laki mcm nur kasih...huhu!

.....................

nazihah

me too wondering...hmmm!! as i told you sapa makan cili je terasa...hik! hik!

yups...semua nak jeles biler dier tak dapat apa org lain dapat ;)

selamat hari raya..

Ena Mazly said...

akak pun tak abis2 lagi bershopping utk budak2 berdua tu.. selagi tak raya, selagi tu shopping shopping dan shopping...

i likeeeee.....

HaninFarshid said...
This comment has been removed by the author.
HaninFarshid said...

tu lah kak ena...seronokkan shopping untuk anak2?...hik!hik! kyra je yg bergaya sakan...hanin biasa2 je...sebab farshid tak beraya sekali...

eee...bestnya akak....akak dapat beraya dengan hubby akak...anak2 akak dapat beraya dgn ayah diorang..have fun eh,kak? manja puas2 :)tak sabar nak tengok gambar akak beraya dengan family...semua baju sedondon kan?mesti comelllll....

ZiLoT said...

k.hanin,,smalam pon zilot pg gardens ngan mid gak,,dr pg smpai ptg,,bukak pose kt little vietnam,,but xnampak k.nin ngan kyra ponn,,alaa,,nk tgk kyra live,,hehehe,, :)))))

babeh-ku said...

Hi Hanin,

ni baru first time i nak tuliskan sesuatu untuk you. I suka baca blog you...so sweet...

Hubby I pun belayar kapal jugak...tapi yang bestnya tahun ni dapat raya sama2...

Kyra sebijik muka you..cute sangat...masa pakai 'tudung' tu..lagilah comel...

I cuma nak pesan...jangan pedulikan orang lain yang dengki kat you...diaorang bukan bagi you duit pun....anggap mereka macam debu2 yang berterbangan jer...tak jadi hal pun dalam hidup you...
Apa yang penting your family...everything for family okay...

satu lagi saya nak tanya...kenapa kak Dina tutup blog dia? Hanin tahu tak?

Masriezz said...

kyra sgt comel pakai tudung... geram tgk pipi dia tuh... heheh... nway, selamat hari raya hanin... kita beraya bersama baby je la kali nih... :)
p/s: hubby masz lg kesian coz smpai japan 2009... huhuh... :( leh ke kt port pakai baju melayu lengkap bersampin ek? ;)

w|cKa` said...

kyra pakai baju kurung x?

HaninFarshid said...

zilot...

tulah...takde rezeki nak jumpa face to face dengan zilot... :) maybe next time...

.................

Babehku,

huhu! untung you dear...dapat beraya dengan ur hubby..manja puas2 k!

Btw, thanks for reading my blog :)yes...i pun tak amik kisah apa orang nak cakap...yang penting i'm happy with my family and my life...thanks for ur support..i'll try to be strong when my hubby's not around...

hihi! aunty2 dier yang suka pakaikan dier macam2...memang geram tengok pipi tembam dier..thanks...daddy dier pun suka tengok..

about dina...hanin tak nak comment panjang2...nanti takut ada yang terasa...only 'they' know the truth...

take care...

HaninFarshid said...

mas

thanks dear...hihi! tuler...hanin pun geram dengan pipi dier...biler hanin nak tengok gambar izz? sedih tak dapat tengok mas update blog...mesti bertambah cute izz :)

farshid ada cakap ur hubby pun tgh anchor i think...kiter berdua sama ler :) hik! hik! boleh je...kalau ur hubby nak pakai baju melayu siap bersampin...farshid tak nak...dier memang suka pakai shirt...hahah!

dier ada kat japan? hope dier boleh ler call you on hari raya day... i know he'll try his best to call you ;)

.....................

izan...

tengah cari baju kurung for kyra nie...takde yang suitable for her...nak buat...takut kyra cepat membesar...tapi...k.nin ada berkenan satu kat shah alam nie...nak gi tengok...ada size kyra tak....tapi dengan lasak kyra...tak tau lah dier tahan tak pakai baju kurung...hihi!

Marsha~ said...

selagi belum raya, mmg tak boleh stop shopping kan hanin, terutama utk anak kita ni.. girls punya baju kt luar sana sgt cantik.. hehe.. my hubby pun br 1st time dpt raya sejak cadet lagi ni.. bertahun2 tak pernah dpt raya sama.. takpelah, nanti mana tahu tahun depan giliran kyra dan hanin.. yg penting hanin ada kyra utk teman hanin... :)

.ArianiAizat. said...

memang besh kalo dpt culik si kecik nur kasih raya neh!!hee cumey sesangat!

~ SueHarriz ~ said...

babe...harriz ada buku yg sama cm Kyra..ngeee..suke sukee..btw, too bad ur huby wont be around on raya..sabar, k..i ni kire nasib baik sket la tahun ni..nyaris2 je x dpt raya sama dgn hubby..nasib baik dia abes offshore sminggu awal dr tarikh raya tu..pape pn keep me updated...u ada ym x..? add me, ok. sunyi2 u buzz i, k..? muaxx -mizzchaon@ yahoo.com-

Nazihah Adli said...

chit u nak kenakan I la tu.... benci nyaaaaaaa... hahahahha. eh Dina dah tutup blog dia? no wonder lah lama tak baca update dia.. I hope she's ok even I tak de lah kenal rapat mana pun.. But still... Hehehehe =)

Dina said...

"..tak de lah kenal rapat mana pun.."

eh u kenal i rupenye nazihah?
sorry lah, i tak perasan.. hehehe..

.:Fae-Yust:. said...

Salam Hanin,

I'm yr silent reader! tpi arini rsa berkobar lak nak leave komen...

hehe akk suke baca Blog Hanin!(actually slalu masuk blogs seaman wives sb teruja ngan uols pnye stories) happy jer...and yr baby also so cute...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI buat Hanin n Kyra :)