Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, September 17, 2009

membebel sebelum makan sahur....

sigh! it's 2.30am...still tak leh tido....ada kerja skit...and miss you,B...

Raya makin dekat...just 3 more days je lagi...hmm..preparation? alhamdulillah ok...dah ready skit-skit...for me takdelah meriah sangat...just kyra yang terlebih meriah...heheheh! my hubby yang terlebih excited for our lil'girl....dier yang suh beli macam-macam for kyra..bukan mommy sorang je shopping for kyra...nenek-nenek...atok-atok dier..aunty-aunty and uncle-uncle semua shopping for kyra...wah! untung anak mommy sorang nie...murah rezeki je dier...mommy and daddy pun tumpang happy :)

my parents balik today (17thSeptember) from JB....so, my mom cakap...hari jumaat nie last shopping....hehehe!! yay! shopping last for kyra ;)

Kyra macam semua dah ada....just baju kurung...susah nak cari yang mommy suka ;) hari jumaat nie carilah...takpe...gown kyra banyak...pakai gown kalau mommy tak jumpa baju kurung yang mommy suka...hihi! anak yang nak pakai...mommy lak lebih-lebih choosy...

B pun memahami...honey busy je everyday...bukak posa with family and friends...thanks B....i love you...sampai kena perli...."Honey ni busy macam kerja je..." hihi! sorry B...time nie je honey nak jumpa all my frens....today pun ada bukak posa date kat sunway pyramid....hmm...boleh gak tengok kasut Charles and Keith.....

apa eh nak shopping for me?

Baju Kurung....dah....

Baju jalan-jalan...dah...

kasut...dah...

accessories....dah...

Handbags...dah...



hik!! make up....hmm..macam best lak beli new make up..banyak lagi...tapi....macam nak gi shopping make up with my sisters je this friday ;)

habis kitorang kemas our old make ups (takdelah old sangat...)....banyak yang tak guna lagi...hihi! tapi macam seronok lak nak beli yang baru....me takdelah suka make up sangat....my sisters yang suka sangat make up....kalau malas...diorang lah yang tolong make up kan hanin and my mom kalau tiba-tiba ada mood nak make up....nak gi kenduri ke? nak gi dating with en hubby ke? untungkan ada adik beradik perempuan yang pandai make up?

hmm..nak beli apa eh? ANNA SUI, Lancome, Benefit,Estee Lauder, MAC,Bobbi Brown....hmmm...i love those cosmetics sooo much...christian dior...chanel....mama selalu beli...boleh pinjam from her..hehehe! untungkan semua perempuan kat rumah? boleh share ;)

hmmm...after dah dicuss with my sisters...maybe...

for Anna Sui...i'll take the Luxury Face Powder...memang sesuai dengan muka hanin yang berminyak nie ;) and i love the soft feeling of the loose powder on my face...and tahan lama ;) or maybe the compact powder...hmm...



For Lancome...i'll take the Absolue Bx makeup Foundation..sekarang nie hanin tengah pakai MAC foundation....so, nak try nie plak...adik hanin pakai macam ok lak...MAC pun the best...still ada banyak lagi...nak try yang nie lak...hehehe!





For Estee Lauder....i'll take the blusher....love the colour...natural je...and farshid pun kata muka hanin nampak 'pinkish' hehehe...





Benefit (adik christian dior)...rasa muda remaja biler pakai nie...product cosmetic dier pun comel-comel..hanin ingat nak beli some kind-a gorgeous..a foundation faker...pernah pakai nie...rasa natural je kat muka hanin...its like a cream foundation+powder....and it's one of the best foundation in the world 2008...Dr. feel good pun best...Bene-tint pun best...Rush hour pun best gak...huhu! banyak lah product dier yang best...




MAC...love the lipstick...nie memang wajib beli....bibir pun rasa lembut je...and yang penting my hubby loves the taste of it ;) hehehehe...

Bobbi brown lak...hanin nak the creamy concealer...award winning tau...ada Vitamin A and E...and it is a natural looking coverage...





hehehe...tak sabar hanin nak shopping with adik,wani and mama...bertambahlah make up collection kitorang ;)


nie baru hanin punya...belum campur
adik,wani and mama punya make up lagi :P



after dah discuss with my hubby...dier pun dah bagi permission beli make up yang hanin nak...thanks B....love you....

*Oh B...tunang adik,fly...nak balik from dubai...honey nak order eyeshadow kat dier eh? honey suka eyeshadow yang dier beli kat adik...*


oppsss...cerita pasal make up lak...nanti B bosan....takpe...at least B tau apa honey nak beli,rite? heheh...

.....................................................................


ok...pasal anak B lak....B kan tau....anak B tu terlebih active....kejap pusing sana...kejap pusing sini...suka guling-guling...dah try nak merangkak....honey pun letak lah kyra dalam playpen dier...siap letak toys lagi....huhu!! kyra duduk dalam tu kejap je....yang comelnya...dier scratch-scratch tepi playpen tu macam nak kuar...and apa lagi...meraunglah anak dara kiter sorang tu biler tak dapat kuar...hehehehe...



hmm...camna nak kuar?




main jap lah...



nak main ke nak kuar?





korek-korek cari jalan kuar :)



biler honey letak atas katil lak...tak leh duduk diam kyra,B...so,honey bagilah dier main dengan Mr.Orange dier...and Mr Rhino dier....kyra still tak leh duduk diam...last-last honey bagi her book for her to read....errr...play...alhamdulillah B...dier duduk diam lak...she loves the colourful pictures...seronok honey tengok our kyra explore her books...jangan risau B...biler honey dah abis baca kat dier...baru bagi kyra main with her books....ada ler kuar bahasa baby dier yang honey tak faham...macamlah kyra tau baca...hehehe...




love them so much




muahx! sayang dier...




hehehe...mommy nie funnylah!!




smile mommy...



B, tadi..masa time honey main laptop...tinggal jap kyra baca buku dier...honey pelik...diam je anak kiter sorang tu....honey tengok je kyra...nak tau apa kyra buat?? dier tengah sedap gigit anak kangaroo dalam buku tu...huhu!! sian baby kangaroo tu B...hehehe....nak marah kyra...muka dier innocent sangat...dier tengok honey macam tak bersalah...adik boleh lak panggil dier cannibal...hahaha! apa lagi...honey amiklah buku tu from her (tapi dengan cara yang soft ye,B)...meraung lah anak kiter...tak nak stop menangis...kenalah pujuk dier...bagi susu...ish!! hari nie kyra macam kuat minum lak...nestum pun makan...makin montellah anak kiter B :p



this is a monkey...



waddle like a penguin



amboi....macamlah tau baca...




hmm...macam best lak




nyum!nyum! bestnyaaaaa....


huhu! kyra memang sekarang kuat menggigit...puting dier gigit...kaki pun sama...risau honey...nasib baik takde gigi lagi :p




dah jarang hisap puting...now suka gigit-gigit puting...
waktu tido je wajib ada puting...





erk? gigit kaki....
kyra macam nak adik je B ;)


macam-macam perangai kyra kan,B? B jangan risau..i love taking care of her...seronok B...ada je perangai kyra yang buat honey happy always...

I hope B happy tengok gambar anak kiter...oh! i'm sorry B...bukan honey tak nak naik kapal dengan B....honey memang tak boleh tinggal kyra,B....i will miss her...walaupun B kata...

"B dah tukar bilik...bilik besar...and ada living room....but B rasa lonely without you...kerja B makin banyak...huhu! susahlak kerja B...hope honey ada teman B"

sorry sayang....walaupun i'm happy for you...tapi honey tak leh teman B naik kapal...and thanks for being an understanding husband...faham sangat-sangat...honey tak boleh tinggal kyra...will miss her cheekiness....takpe...B stress ke?? penat ke dengan kerja B?? always call me..heheh! honey dengar je B membebel...takpe...at least B belajar benda yang baru...

oklah B...dah 4.30am...nak sahur...love you....muahx!!!




P/S: happy tak tengok gambar kyra,B ? jangan stress-stress tau...we're proud of you ;) kyra tak sabar tunggu daddy dier balik...

P/S/S: B jangan risau...honey dah record dah our daughter's development....balik nanti B tengok puas-puas apa anak B buat sepanjang B takde,K...




6 comments:

wina said...

excited kn raya tahun ni sbb ade lil princess?
shopping sakan tuk kira..me n hubby lak biasa² je

byk baju kurung tuk baby kt jalan tar..kira dh ade sepasang :-)

Anonymous said...

Duit merit dah masuk..yeeeeaaaa

Marsha~ said...

sedapnye dia main geget2 ek.. mesti hanin kuat mengeget gak ms pregnant ni.. hehehehe..

betul tu, geget kaki tanda nak dpt adik tu.. tp Qila start geget kaki pas i pregnant.. lawak je, dh pandai jalan tp nak geget kaki.. harus kena babap..

kaki kyra nampak sgt panjang... :)

~ DaHLiA ~ said...

cute gile la c kyra...
hehehe...
mesti happy kan raye ngan ur lil princess yg cute miut...
hahaha....

farah ariff said...

alamak geget kaki maknanya nak adik ke? i ingat memang stage sume budak leh geget kaki. khairil siap tanya cane iman leh geget kaki dia. pastu i tunjuk la i pun bleh buat (x de keje nya mommy iman siap demo lagi utk nunjukkan kenormalan haha)
anyway, iman pon meriah tok mommy n i bz beli baju raya kat dia neh. mommy basic je tp misti sedondon :D harus2
eh i prasan kyra ada mr worm(sbenarnye caterpillar) sama cam iman. nanti leh maen sama2 eh

IMCurtain said...

Selamat Hari Raya Aidifitri dan Selamat Bercuti dari IMCurtain.com . Berhati-hati di jalan raya.

p/s: Kami ingin menjemput anda semua menyertai komuniti blogger kami di Malaysian Blogger Community