Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, June 19, 2009

Entah papelah mommy kyra nie :P




mommy nie suka kacau
kyra sleep...


hik!! apaler mommy kyra nie...excited kacau kyra tido :P hari nie...hanin tiba-tiba terlebih rajin lak..hanin buat 'Baby Prints'...hanin buat footprint and handprint my lil kyra...mama Hanin beli this 'Baby Print' kat Hadyai,Thailand...sebenarnya hanin dah ada benda nie sebelum kyra lahir lagi..after kyra lahir,hanin asik lupa or malas buat..hehehe! nampak je senang buat...tapi susah gak nak suruh Kyra duduk diam..dalam 10-15 minutes...baru siap footprint and handprint kyra...comel and kecik je.....geram mommy tengok :p



mommy pinjam tangan and
kaki kyra eh?




'BabyPrints'




Kyra's baby prints...
sebelah tu leh letak picture ;)


Then,hanin update album Kyra....dier dah nak masuk 3 months...so, hanin tulislah apa yang kyra dah pandai buat sepanjang 2 bulan nie :p i'm having fun writing about kyra in this album :) hee...tak sabar my baby besar....mesti dier tengok apalah yang mommy dier merepek dalam album nie...of course...dah namanya album..mestilah..banyak baby pictures of our lil' kyra inside this album ^__^



Kyra's album



hik! macam-macam
hanin tulis pasal Kyra


after hanin dah update album kyra....hanin update lak buku journal 'what i love about you'...This is a journal of our love story..hanin just answer the 'Love' questions.... fill in the blanks and tulis apa yang hanin nak pasal hubby hanin...this is the way i express my feelings and love to him and say what's in my heart and in my mind tapi hanin takut nak luahkan kat hubby hanin....hik! B...honey dah berjaya buat sampai page 88 :) dah siap baru B baca tau....



My love journal ;)


Tulis journal nie...lebih kurang macam buat notebook macam cerita 'The notebook' lakonan Ryan Gosling and Rachel McAdams...sigh! romantic sangat cerita dier...menangis hanin tengok cerita nie..sapa dah tengok?? bestkan?






This movie is about an old man reading a story to an old woman in a nursing home...rupa-rupanya...that old man is her husband...the wife ada penyakit alzheimer...she lost her memory...sometime dier ingat..sometime dier lupa...masa muda-muda that lady wrote a notebook..a love story about them...how they fall in love..camna diorg jumpa semua....so,kalau dier lupa...she wants her husband to read the notebook to her..so that dier ingat husband dier*jiwang jap*



kan best..hanin and farshid
dah tua pun
still romantic :)


hanin just harap...if hanin dah nyanyuk ke? or apa-apa jadi kat hanin...i want my hubby to know that i will always love him :) kalau dier lupa...buku journal nie ada ingatkan dier :p

oklah..nak sambung tulis...hope dapat siap sebelum hubby hanin balik...

^________^

tulah...kalau dah terlebih rajin...macam-macam hanin nak buat :p



17 comments:

.ArianiAizat. said...

hee alolorr shomelllnyerr footprint&handprint kyra tuh..kat thailand jeke ade jual?kat sini xde?

[ceh,tanya macam dah ade anak jer..hihi ^__^ ]

shima said...

ye tu nani, akak baru nak tanya..nani dah tanyakan tuk akak la..hehehehe...Kat sini xde ke Hanin?

HaninFarshid said...

nani..kak shima

heeee...thanks...

kat sini kalau tak silap hanin memang ada jual...cari kat kedai jual barang baby...hanin lupaler..hanin pernah jumpa kat mana...kat babyjaya ke mothercare?

Marsha~ said...

hehehe.. macam2 lah hanin ni.. (ikut kyra)

syoknye, hanin byk ms utk spend dgn kyra.. mcm2 boleh buat together.. best sgt.. nak duduk rumah gak mcm hanin jaga baby sendiriiiiiiiiiii!! jelesnyeeeeee..

AngOsH said...

alolo, comel nye ...

ZiLoT said...

zilot dh tgk citer tuh!!bestt,,,nanges gak bile ending,,betape sygnye kt wife die smpai sanggup teman ari2,,huhu~~

kyra makin comel~ :)))

Anonymous said...

hanin,

love to read ur blog..u and ur family so shweet to being together forever..pray for it..:D

nway,kat mane yeh u bli buku love journal tu?nk bli jugek..hihi:D

ur TOP silent reader :p

Dina said...

Hanin!
Cantek nye cover your love journal tu..!

Nak carik jugak..
Dulu I rajin buat mase zaman student, now it's Padi's favourite journal :P

Tapi skarang da busy letih keje tak buat daa.. *sigh*

Nak sambung balek ah nanti.
Hee.

HaninFarshid said...

marsha...

hik! hik! nieler namanya takde kerja..tapi cari kerja :P hanin pun jeles dengan marsha...marsha dapat jadi mom and working lady sekaligus...tabik spring!!

........................

Angosh

thank you...thank you...err..sapa yang comel nie? mommy ke babynya?

.....................

zilot...

thanks...

heee! bestkan cerita tu??romantic sgt2..sigh...kan best our love life pun sama camtu..*sigh!*

.....................

ano,

thanks for reading my blog,dear...me too hope we will be happy forever ;)

i bought that book at MPH,One Utama.it is about rm56.90...i think..the writer of the book are husband and wife..kate marshall and david marshall.

...................

dina

heee...cover journal tu memang dah mcm tu...hanin beli kat MPH..heeheh! tu journal fill in the blanks...best sgt2...senang but best ;)

sambung...jgn tak sambung ;)padi mesti suka...happy je dier baca atas kapal...

faRra said...

ni konfem fara g carik journal tu pasnih!!!!
hEeeee~ [boley ke k.Nin????]

i love d footprint & handprint tu!!!
syomellll... :)

faRra said...

ni konfem fara g carik journal tu pasnih!!!!
hEeeee~ [boley ke k.Nin????]

i love d footprint & handprint tu!!!
syomellll... :)

HaninFarshid said...

heee...carik je..k.nin tak kisah :)i know farid will love it!i'm enjoying doing it..i know you will too...for me..ni lah caranya nak luahkan perasaan yg tak boleh luahkan...and then...dier akan ingat sampai biler2 ;)

do you know that...k.nin dah ada that journal since last year..hik! biasaler..nak find the best words kena amik masa yg lama ;)

comelkan hand print and footprint tu ? me too love it ;)

faRra said...

yes!!!!!!

k.Nin da bg green light..malam ni jgak pegi carik...=p

hEeeee~

i guess we are same la sis..hard to express our feelings thru conversation..n bcoz of dat, we have to find other alternatives to express it..n of coz thru diz is one of the ways...

^_____^

chaiyok!!!chaiyok!!!

w|cKa` said...

sukanya footprint & handprint tu..
nak cari jugak la footprint ngan handprint tu..
saya mmg dah start collect barang2 baby yg kiut2..
tp ntah bila nak dpt baby pon xtau la..

neverletmego said...

comel ur daughter..:)

Amazing AJ said...

ok sweet gileeeeeeee. Nk buat jugakla cmtu. Tp sumpah sweet. nanti sy nak k.hanin ajar k buat bende tu.

eh perlu di ajarkah perkara terbabit? heee

mrs.lune said...

cute ny foot&hand print tu k.nin..hehehhee.

p/s - ive change ma add tau =)