Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, July 1, 2009

bla...bla...bla...JB-Singapore....

heee...lamanya tak main blog :) busy sangat-sangat....busy layan hubby on the fon...layan kyra...and busy gi jalan-jalan :p

yups! me and lil kyra had fun at JB and Singapore....thank you ayah and mama....layan me and kyra yang mengada-ngada nie..hehehe! kyra pun happy je tok ayah dier bawa dier jalan-jalan everyday...masuk singapore pun almost everyday...dah umah my parents dekat je ngan tempat masuk singapore..hik! hik! hik! tapi jangan risau ye kawan-kawan...hanin and kyra sihat wal'afiat....kitorang lulus tau health screen test biler setiap kali masuk Singapore...balik pun gi check ngan doctor...heheh! alhamdulillah bebas H1N1...fuh! fuh! mintak ler dijauhkan :p

ayah bawa gi 'Day Zoo',jurong birdpark and gi shopping kat singapore...kyra asik senyum-senyum je....susah gak bawa budak kecik nie....ramai orang stopkan stroller and pegang pipi my lil girl....tu ler terlebih friendly...kat semua orang dier nak senyum lepas tu main ngan mr orange dier camna ler orang tak geram :)

kyra happy sangat tengok the animals and the birds...especially the lions, elephants and tigers...seronok tengok sampai tak berkelip-kelip mata....hanin pun seronok explain to her about the animals and the birds...rasa mcm cikgu peribadi kyra lak...hahaha! walaupun my lil' kyra tak faham lagi.....yang penting..it was a memorable moment for her....she enjoyed herself at singapore sampai nangis-nangis tak nak balik johor :p

of course...mommy pun enjoy :) dapat gak shopping for raya there...hik! hik! dah singapore ada sale...hanin pun rambang mata tengok baju baby yang cute-cute (especially burberry kid :p),handbags,clothes and shoes...hanin suka gi Takasyimaya at orchard road.dari hanin kecik sampai besar...tuler tempat shopping me and my family...kesian ayah..penat layan me, mama and wani shopping...nasib baik kyra kecik lagi...kalau dier dah besar....hmmm... mesti hanin and farshid penat layan kyra...hehehe!

dah balik Subang Jaya nie...ayah and mama asik call-call hanin from JB...tanya how's kyra...dah rindu kat cucu diorang sorang nie....heee! takpe ayah....if i'm not mistaken....singapore ada sale sampai 26thJuly...i think (sempat shopping lagi nie :p)...ayah kan janji nak bawa masuk lagi...leh gi sentosa island...masuk underwater world lak ;) heeee....

hmmm..lagi satu yang hanin still tengah fikir-fikir nie...nak naik kapal bulan 8 nie ke tak? tengok dulu kyra camna eh,B? seronok gak dapat manja-manja dengan B...i really-really miss you...thank you sayang for calling us every now and then biler B anchor for 2 weeks....seronok kyra dapat borak-borak and tengok muka B dalam fon ;)

now B dah takde line....really miss talking to you :( kyra pun sama....

ok,B...B nak sangatkan tengok our pics at singapore and apa yang honey beli for kyra....so here are the pics :)

oh! i'm glad B suka my new hair ;) kyra sekarang dah suka main tarik-tarik rambut....hehehe! so, potong je lah...

................................................................................................................................................

at Jurong Birdpark



bersiap nak gi bird park...
macam hip hop anak mommy :p



kyra happy dapat tgk
penguin...hehehe!


love the scenery



thanks mama wani sebab
rajin jaga kyra..hehe..


birds yang comel....



isn't she adorable,B?
(with the topi yang beli kat Jurong Birdpark)




singapore Zoo



tido dengan nyenyak :P


with tok ayah...

excited tengok tiger...




shopping at orchard road



my mom's favourite shopping mall..especially the 'LV'




beli setakat yang mampu :P





with my new hair ;)




rest jap




sian my dad..penat tunggu
me,my mom and my sis shopping :p
(thank you ayah..sebab jaga kyra kejap)




what i shop for kyra :)


clothes


And



toys



for me?? hik! B tau kan apa honey shopping kat singapore...tak yah tunjuk eh? muahx! love you....thank you,B....thank you ayah and mama :) and not to forget my lil sis, wani..tolong k.nin jaga kyra :)


P/S: i'm happy dapat spend time with my ayah and my hubby (dalam fon) on Father's day....both of u are the greatest daddy in the world :) sayang sangat-sangat kat ayah and B :)


11 comments:

shima said...

wahhhhhhhh.......(tengok dh panjang wah akak)..patutla senyap je ye..berlibur di Singapura rupanya..gerek sehh....hehehehe...chumelnya kyra ngan topi bird dia tu..

Marsha~ said...

hehehe... seronoknye kyra shopping ye? kecik2 dah shopping... kak qila tk sampai lagik sipore... huhuhu.. sedih...

Ena Mazly said...

best wooo.... sakan bershoping ek... eheheh..

anyway nice hair cut, hanin..

MamaHana said...

wah kyra kecik dh pandai b'shopping...eh kyra pon isap puting eak??

bestnya kalu anak duk bsama kita kan!!...blh bwk pi jejalan selalu...huhuhu

HaninFarshid said...

kak shima

hik! hik! saja je bawak kyra jalan-jalan...comelkan topi bird tu? geram hanin tengok kyra pakai...sama tembam ngan topi dier :P


..............................

marsha

hik! hik! mommynya yg tolong shoppingkan :p kak qila tak masuk singapore lagi...tapi dah gi UK...lagi shopping heaven....farshid pun risau nak bawa hanin :p

..........................

kak ena

shopping utk raya kak...especially utk kyra :)

thanks kak....farshid yg suh potong...sebab dier tau kyra dah pandai tarik2 rambut :P and dier pun suka :)

.........................


mama hana

ikut mommy dier...suka jalan-jalan and shopping :P

yups...dier isap puting...dari kecik lagi...dier suka nyot-nyot...kalau dier menangis atau mengantuk...hanin sumbat je dier puting :)

yes..memang best dapat spend time dengan anak :)

w|cKa` said...

nnt kyra jadi shopaholic baby..

HaninFarshid said...

hahaha! tengok mcm mana daddy dier train dier ;)dier nak shopping kena ler belajar pandai-pandai...ahaks!

Dina said...

Bertambah banyak lagi baju Kyra.
Haduuu muat yea Kyra's closet, mesti closet die besaaaaaaa nih?!
>______<

Best nye jalan-jalan.
Rindu nak cuti sakan.

Ooooiiyyy Seri Baktiiii, pulangkan my Hubby skarang! :P

HaninFarshid said...

ahaks..sampai dah tak muat ler dina :p entahler....hanin jadi terlebih excited tgk barang2 baby...

yessssss!! pulangkan hubby pn dina seri bakti...kang dier jadi the incredible hulk....susah... :p

Amazing AJ said...

ehem...

si mummy nye beli ape? handbag gucci lg ke? hahaha

kak, sy mebi x g perth if H1N1 still merebak. sedey. =(

HaninFarshid said...

hik! hik! adaler....malulah nak cakap :P

ala...sedihnya....kalau AJ jenis yg gamble...pergi je..tapi if AJ risau...duduk ler umah...k.nin pun ingat nak gi ;) tapi tgk dulu H1N1 nie camna...kalau tak jadi this year..next year lah...tak best klu kyra kena tinggal...