Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, June 17, 2009

Dah tak macam dulu.....

B....if you realize...dulu lain...skarang lainkan?.....heee! no matter what...i'm still happy with my life :) and still love you like last time...

^_____^

yups! im still happy when you called me...still excited...still lompat-lompat...still manja-manja...BUT...B kena understand...kiter dah tak boleh cakap more than 4 hours macam dulu...because we have kyra in our lives...

dulu boleh ler Honey focus je kat B...manja2 with you on the fon.....guling-guling atas katil sambil cakap fon with you...sampai lupa kiter cakap lama...now...honey nak manja je ngan B..kyra menangis nak susu....kyra nak cakap2 dengan Honey...dier nak honey peluk-peluk dier and pay attention kat dier sorang je...terpaksaler honey stop talking with you...sorry B...now i have 2 babies in my life..that's you and her...ahaks!

Jangan Jeles eh,sayang :)

memang susah nak cakap lama-lama with you...even though i miss you soooo much! if honey terlebih cakap dengan B....adaler yang kyra buat sampai Honey risau sangat-sangat...sian dier...tadi...when i didn't pay attention to her...dier wrestling sorang-sorang mr.orange...habis dier lanyak mr. orange..lepas tu cakap sorang-sorang....then terus tidur...penat kot tunggu Honey layan dier :p tu belum lagi kalau dier dah boleh duduk or merangkak or berjalan....lagi ler honey kelam kabut..so,i hope you understand,sayang :) bukan honey tak nak cakap dengan B...




yargh!! tumbuk dier...




wargh!!





gigit kaki dier..hahaha!




peluk dier...




mmmm...gigit tangan dier..



dah penat....tido jap...


nanti Kyra dah besar skit....boleh ler kiter manja-manja macam dulu..itu pun if kyra tak dapat adik lagi..hehehe!!

takpe sayang....dapat cakap for 20 minutes to 30 minutes pun...dah cukup...B boleh call honey banyak-banyak kali ;) pape pun...You must call me....honey tetap nak dengar suara B....kalau tak call...message tau...i'm sorry if i didn't reply your message...maybe honey tengah busy dengan Kyra....

I love both of you..i hope i can cut myself into half..lepas tu layan dua-dua *____^ biar dua-dua puas hati...

Pasal B suruh Honey naik kapal bulan 8 ni for 2 weeks....i'll think about it...tengok kyra macam mana...B pun taukan...mommy dier jauh skit je...menangis ler dier..dah ler daddy dier takde...mommy dier pun nanti takde...sian Kyra,B....Honey tak boleh tinggal kyra sorang-sorang...but i know..B seorang yang understanding ;) B takkan paksa honey naik kapal..tu yang buat Honey sayang B sangat-sangat...

Kyra...jangan risau..walaupun kyra nakal..walaupun kyra asik nangis-nangis...walaupun mommy penat jaga kyra....penat mommy semua hilang biler tengok kyra happy :) mommy and daddy will always love you...you are part of our lives and will always be...i changed dirty diapers and never got to sleep but it was all worth it because you are mine and i'm proud to have you...you are my precious gift from Allah...in my eyes...you will always be my precious lil baby :) I'm doing my best to give the best for you...I will be here with you always..from the moment you were born...I knew what love was really about and I love you more than anything... thank you Allah for my miracle, YOU,Kyra...



we L.O.V.E you


ughh!! im hungry...hmmm....nak makan apa eh? ingat nak masak carbonara lah....tiba-tiba hanin mengidam laks...oppss!! no no no..blum preggy lagi ler :P


daaa...nak gi masak and makan....kena cepat-cepat nanti my baby bangun tido and my hubby call :)





main masak2 jap :P
my favourite..carbonara...



Mommy loves daddy and Kyra sooooooooo much!!



P/s: mama called....B...this week honey gi JB..yay! gi singapore...shopping raya...





18 comments:

AngOsH said...

kagum dgn akak..soo tabah yea..=)...nie rasa nak insaf nieh...

nutanittoo said...

kak hanin!

comeyyyy la kyra!
geram tgk!!
hihi

bes shoppin!
waaa jeles ;)

w|cKa` said...

k.nin,
gayut la pkai handsfree.. sambil gayut leh layan kyra.. leh nyusukan dia.. leh masak jugak..

k.nin nak naik kapal?? wahh dah ada baby pon nak naik kapal lagi.. kesian kyra kena tinggal.

Amazing AJ said...

nnti dah besar bile kyra bace sure dia rase bertuah sangat.

sbb sume cite dia from day 1 until today sume ade. lengkap. kalo dia tak terharu taktau la nak ckp ape. heee

aQEEL IdraKi Mama said...

biase la hanin ble da ader ank..mase kita tooo singkatkan... ann rase hanin buleh punyer..semoge kiter sume tabah...ok la salam peluk cium tuk kyra yer...chomellll slmt menyopingkan diri yer...

HaninFarshid said...

angosh...

ish! maluler...*blushing*...bukan akak sorg je..ibu yang lain pun mesti sama macam akak...i know one day, u will become one of us ;)

....................

nuta...

thanks dearie...hehe! kyra malu biler org puji dier :P

..................

izan

huhu! memang pernah pakai handsfree..tapi tak se'thrill' mcm pegang..nak manja2 tak best sgt :P and kyra ni..biler nampak tali handsfree...dier tarik2 tali tu...hahah!

tak tau lagi nak naik ke tak? tgk kyra camna dulu...hehehe! kalau dier faham mommy dier nak manja dengan daddy dier..akak naik ler..ahaks! tapi still tengah discuss...

........................

AJ

heee!! bukan akak sorg je yang tulis pasal anak...semua ibu2 pun mcm tu...skrang life akak utk kyra, hubby and family jelah...

nak lepak2 mcm dulu susah biler ada anak nie..but im happy with my life ;)

.....................

ann

hehehe! thanks...walaupun hanin busy dengan kyra...i'm happy with my life...hanin tau..ann mesti fahamkan? ;)

ok....hanin dah kiss kyra utk ann...ann lak peluk cium hanin utk aqeel...do take care...

i really adores you..ann memang seorg ibu yang tabah...you are my idol for me to become a good mom ;)

take care...

AngOsH said...

yuhuu kak, mmg cuak laa nie ayat akak yg last tue...hahaha!

faRra said...

sis..
i noe u r strong..
n i believe kyra pon msti faham daddy n mommy die ni nk manjer2..tp die jeles kot..hEeee~ tu yg tak suda2 kaco..=p

akk nk nek kapal ea???best2.. :)

mmwahs to u n kyra....

Marsha~ said...

tulah kan.. sejak ada baby ni, susah sket nak gayut dgn hubby kan.. tapi kyra sgt gud girl.. boleh je dia main sensorg sampai tertido.. mana ade nakal tu??? hehehehe..

tapi kan Hanin, bila kyra dh besar dah meniarap, dah merangkak... heheheh laaaaaaaaaggggiii susah nak bergayut tau.. asyik nk kejar dia je.. kira skrg u ni u better gayut puas2.. ngeeee..

betul tu, kita terpaksa bahagi dua kasih sayang, daddynya pun sama terpaksa bagi dua perhatian.. tapi rasa tu sangat indah kan? walaupun jauh, tapi bak kata my blog readers, suami diorg takde pun romantik dan loving macam suami kita... itulah untungnya kita ni walaupun luarannya nampak pahit. :)

cheers!~

.ArianiAizat. said...

kak nin,kalo pkai handsfree xberkesan,ape kate pkai bluetooth plak..keke

tp mmg pon kan kalo pkai hfree rase xpuas nx manje2 kan?sore die cam jaoh,pastu kte plak cam OKU jer pekak..huhu.tp deorg sti slalu pkai hfree sbb nak cari line kan?hik ;p

HaninFarshid said...

Angosh...

hahah! betul pe ;)

.........................

farra

thanks dear...hehehe! tuler...dier jeles biler akak tak pay attention kat dier sangat :P

tak tau lagi naik ke tak...tengok dulu kyra camna..if dier ok with it...akak naik kejap ;)

muahs from us to u

........................

marsha

hehehe..tu time dier good mood tu...time mood dier ok..nampak ler baik...dalam gambar nampak je innocent...u should see real life...dier lepas geram kat mr.orange tu...hahaha! nampak ganas dier..

yups! hanin pun dapat rasakan..klu dier dah start jalan or meniarap...lagi hanin susah nak manja2 with farshid...tapi i can't wait for that...seronok tgk kyra membesar ;)


thats the best part married to a seafarer...diorg romantic and bertanggungjawab...suka manjakan kiter...missing is part of a game...seronok pe rindu2 nie...balik leh lepaskan rindu ;) lagi merapatkan perhubungan...hik!

take care

HaninFarshid said...

nani...blue tooth lak...akak rasa mcm ada something kat telinga akak..ahaks!

yups! tak se clear biler pegang fon...nanti daddy dier nak ckp dengan kyra thru loud speaker...susah gak...so, baik guna cara dulu...pegang..walaupun byk cabarannya ;)

hik! akak akan guna handsfree biler 3G je...sebab percakapan akak rahsia...kyra kecik lagi nak dengar..hahahah!

Mrs. Amie said...

waa..mmg differet kan Hanin.. things cannot be the same as dulu2 masa zaman bercinta.. oh! i miss the momment too! baru jek semalam i ckp ngan husband; "U sangka tak ur classmate dulu skrg dah jadi ur wife and tgh pregnant anak u plak.."

Huhuhu.. how time flies!

HaninFarshid said...

hik! ur hubby ur classmate eh? soooo sweet..

yups! how time flies...tup tup kyra dah boleh jalan..then gi skool..then masuk university...then..kawin..GULP!
me plak...dah berapa anak entah..

u plak dah makin dekat tarikh due you rite? take care tau...can't wait to see your baby ;)macam baru semalam je i baca ur blog..u baru pregnant ;)

Ena Mazly said...

memang tak sama dah hanin, ni baru satu.. nanti dah bertambah, lagik terkejar kejar.. baru nak cakap i love u kat hubby, si kecik nak susu, si kakak nak kencing... eheheh...

nnt bila kyra dah pandai ckp, lagi ler dia tak bg peluang mummy ckp dgn daddy lelama... sebab tu lah hubby akak belikan satu hp utk bethrisya, so that dia bole buat conference call... eheheh...

HaninFarshid said...

hik!! tu ler..hanin baru sorg...akak dah dua..jenis yg dah active...dah boleh lari2 and ckp2...akak lagi terror dr hanin ;)kena belajar dr akak nie...no matter what...akak tetap nampak romantik dengan hubby akak...

semua seafarer camtu eh? diorg still romantik...dah ada anak tetap nak manja2 ngan kiter...mcm farshid...tapi sekarang kyra pun masuk dlm topic perbualan..tak lama lagi join borak2 :P

elya ezrin said...

hihihihi...nak pinjam mr.orange lak kyra, nak bg aunty takk? hehe...
kak hanin, sedapppppnye carbonara! buat la entry mcm mana nak msak...elya nk blajar ni ^_____^

HaninFarshid said...

hik elya...nanti k.nin buat cara-cara nak masak..masa time masak...tak terfikir nak buat entry..ahaks! nak makan..baru teringat ;) k.nin memang suka pasta..

elya..kyra dah tak bagi sesapa pegang mr orange dier...tu ler cara dier nak tido...peluk je mr orange tu tido :P