Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, June 18, 2009

It's not my fault....shopping is part of my life ;)

fuh!! now my lil Kyra dah tido....after penat wrestling-wrestling dengan Mr orange dier...boleh ler mommy dier ber'blog' jap... hik! yang penting kyra tido dengan nyenyaknya dalam pelukkan mr. orange dier :P







today..biler hanin kemas-kemas almari...baru hanin realize....kyra banyak baju yang tak pakai lagi...ALAMAK!! banyak lagi size 0-3 months....sekejap je lagi kyra dah nak masuk 3 months...cepatnya masa berlalu...huk! mesti B bising...dah dapat bayangkan nie..*tarik nafas panjang-panjang*

tapi honey tau...if B baca blog nie...mesti senyum-senyum perli...and dalam hati cakap..

"kan B dah cakap...nak gak shopping..degil"

B kan nak selalu menang....takpe..takpe...Honey akan pastikan kyra pakai semua baju dier sebelum honey bawa dier shopping kat singapore..heheheh! bukan salah honey...semua perempuan suka shopping...shopping is part of my life...family Honey semua suka shopping..heee! salahkan genetik Honey :P

so, today my lil kyra pun bergayalah dengan Guess jeans and short pants dier .nanti daddy bising kat mommy...kata beli mahal-mahal..tapi tak pakai...mommy dah dapat bayangkan muka daddy membebel kat mommy :p pakai kat rumah jelah,Kyra...mommy malas nak kuar...janji kyra pakai semua clothes yang semua orang belikan :P pakai sekali pun jadilah..at least kyra dah merasa pakai baju-baju dalam almari kyra..tapi frust gak..ada yang dah tak muat...tak pakai lagi pun :(


dah besar anak mommy..
dah leh pakai jeans dah..



oppsss! mommy kyra ter'poo'



short pants ke long pants nie?



B....jangan marah eh?? I love you....senyum skit.....kan ensem tu

^______^

nanti..honey nak asingkan baju kyra yang dah tak boleh pakai...boleh bagi/jual...hik!! kalau almari tu kosong skit...boleh ler shopping lagi....hehehehe! B....mama yang ajak shopping...honey ikut je lah ;)

opsss!! kyra dah bukak mata besar dier...got to go before dier menangis :)





kenapaler cepat sangat kyra bangun..
kalau tak mommy leh main blog lama-lama..


cepatler call B....nak cakap sorry...tak dengar cakap B...hehehe!! then nak bodek-bodek B...I love you sooooooooo much!



16 comments:

Ena Mazly said...

kompemmmmm kyra akan membesar menjadi seorang yg kuat shopping dek penangan mummy yg giler shopping....

muahahhaha...

Amazing AJ said...

sy pakai brg guess umur 21thn. Tapi kyra??? Tak sampai SETAHUN pun dah pakai. hahaha

kak, shopping je. Buat xtau je farshid ckp ape. Tu mmg dh azali utk org perempuan. Tak dapek nak nolong.Muahhaha

Dina said...

I can imagine banyak mane baju Kyra dalam almari die tuh +____+

OMG bagi aunty Dina je la Kyra..!

Bajet nak bagi sape tah pakai :P
Aunty Dina bukannye kecik cam Kyra laa!

w|cKa` said...

kak hanin,
bagi je la baju2 kyra tu utk anak saya nnt..
yg xpakai lagi tu xyah pakai lansung pon xpe.. hehe
[jimat duit baju baby.. dah bleh beli baju mak dia.. yeay!!]
^__^

AngOsH said...

wahahah akak...x pe2, cayalh kyra..=)

faRra said...

untung kyra yer...
tak samapi setahun da pakai Guess..hEeeee~

konfem die akan mnjadi seorg yg sgt shopaholic cm mommy die nnt..

hEeeeee~

caya lah kyra!!!!

:)

hugswifluv said...

hye kak hanin~

hee i adore ur lil princess, sungguh cute laa..

untung lak tu, pakai jeans guess lagi, br 3bln..

bt i kno, ssh nk resist shopping 4 lil baby cz diorg sgt comel :)

take care kak hanin..stay cute dear kyra

HaninFarshid said...

kak ena

hahahaha! it runs in the family ;) heheh! peningler daddy dier nanti..akak pun faham perasaan hanin kan? who can resist shopping? :)

......................

AJ

k.nin bagi kyra pakai puas2 masa baby...so, biler dier dah besar...pandai2 ler cari duit sendiri klu nak pakai brg2 branded :P

hahahah! terima kasih kerana memahami AJ...tu yg k.nin pekakkan telinga je klu abg farshid bising...last2 dier pun sama...dier lak yg seronok beli baju utk kyra :)


muahahaha (nak gak gelak besar mcm AJ)
......................

aunty dina

hik! hik! aunty dina nie...tu ler mommy kena kurangkan shopping...kang runtuh almari tuh :p

...................

izan

hehehe! ok...sure...dah pregnant..do inform me ;)i'll be waiting for the good news...

...................

angosh

^_______^


......................

farra...

hahahah!! dah anak emak...mestiler suka shopping cam k.nin..tak sabar kyra besar...k.nin dah ada geng nak shopping nanti..kalau abg farshid....dier mesti bebel2 atau duduk luar kedai je... :p

........................

hugswifluv

ellooo :)hik...thanks..mesti kyra tengah kembang org dok puji dier :p

yups! memang seronok shopping brg baby especially baby girl...huhu! tak boleh tolak...memang rambang mata...yg mana nampak cantik je...rasa nak beli :p hahaha!

u too take care...

Marsha~ said...

hehehehehe.. shopping mmg best sgt, tp masalahnye, nak menyusun baju yang banyak dlm tempat yg terhad tu lah yg malas.. dan baju2 yg dah tak boleh pakai.. pening kepala wooooo.. tapi rasa sedih pulak, ada baju yg dah tak muat tapi belum sempat pakai. takpe, buat duduk rumah pun takpe, janji pakai.. ehehe

HaninFarshid said...

hik! hik! terima kasih kerana memahami marsha.hanin tau marsha pun 2 kali 5 gak mcm hanin ;)

tu ler...sedih sgt2 baju dah makin kecik and ada yg tak sempat paki...bergaya kat umah je lah..hahah! tapi entah kenapa...hanin still tak insaf2 lagi nie... ;)

Mrs. Amie said...

Hanin, bt mcm J.Lo.. baby dia tak pernah pakai baju yg sama.. sekali pakai, buang.. hygienic purposes katanya...huhuhuhu...so, kita boleh beli n beli byk baju nnt..hihihi...

Yat Ekhram said...

MUAHHAAHHAHAHHA.

tula kan hanin beli baju baby mmg sgt mengujakan :)
yat ni bb ta lahir lagi dah melabak2 baju g beli,pantang nampak nak beli saja.Ni pon kwn2 dah sound ckp2la dorg kata coz bb cepat beso jgn beli byk2 :)

ahhhhhhhh tak kire,nak gak beli!
* dasar kepala batu,hiks*

takpe hanin simpan utk adik kyra.
kan ke thn depan sorg lagi kan?

.ArianiAizat. said...

k.nin,

sume baju baju kyra yg dah xmuat tu k.nin buatla bisness on9..jual kat sini pon sure ade orang nak beli punye..tambah tambah plak bb kyra yg mmg cute xingat dunia tuh jd model..hihi ^__^

xpon meh nani tulun promot..pastu kene bg 30% untung kat nani =p

haa ape tunggu lagi....?
bernas tak cadangan nani?hik

ety said...

banyak yer baju kyra yang xpakai n dah xmuat..

baju baby girl mmg cute2...ety pn geram..rasa nak beli tp tuk siapa yek?...

rizqi dh banyak baju dia xmuat..skrg kena beli 6-12 bln..padahal dia br nak masuk 5bln..jap jer badan naik..

HaninFarshid said...

amie...

hahaha! klu ler hanin JLO..memang hanin akan shopping lagi byk baju.hik! ;)

seronokkan shopping? :)

..............................

yat...

kalau hanin dapat baby boy..camna nak simpan? hehehe

farshid pun dah pesan...beli new clothes for adik kyra nanti...sian dier..kakak pakai new clothes...adik pakai baju 2nd hand...tak fair...hahahaha!! bertambah busy ler hanin shopping klu tambah lagi sorg :P

nasib baik family hanin memahami hanin...lantakler apa org nak ckp...we enjoy shopping for kyra :P

.............................

nani..

memang k.nin nak buat on9 business...tapi kena discuss dengan abg farshid ;)

kalau tak jual...k.nin bagi je...tengok dulu camna...parents k.nin suh bagi kat org2 susah biler balik kampung nanti...

...............................

tu ler ety.....baby memang cepat membesar...tapi nak buat mcm mana..mommy kyra tetap tak insaf2...nak gak beli..hik! hik! baju baby cute2...gerammmmm! baju baby boy pun hanin tgk dah rugged...hope ada ler rezeki for boy lak..tapi klu Allah nak bagi Girl...hanin terima dengan happynya :)

Mysunshine Gift Shop said...

salam
come join mysunshine diaper cake giveaway @ www.mysunshine2u.blogspot.com ^_^

zar