Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, April 21, 2011

Im not your lucky charm....Semua nie rezeki dariNya...Alhamdulillah

Semalam,masa time teman my hubby tengok bola.....oh! lil kyra dah tido....dah kul 3am :) me and my hubby borak-borak manja ;)

My hubby asked me....terkejut gak hanin.....hihi! sejak akhir-akhir nie...dier suka tanya benda-benda best ;)


Honey nak nie ke?......



or nie?.........




kalau boleh...dua-dua honey nak......boleh tak B??heheheh...*buat suara manja*......

ye lah...Blackberry Playbook kuar dulu this 19th May...kiter beli tu dulu :p then,bila Ipad2 kuar kat Malaysia.....kiter beli Ipad2 lak....hehehehe! Ishhhh!! tamaknyaaaaaaa hanin.....syuh!syuh! halau semua hasutan setan.....ikut B lah mana B nak beli for me.....Honey tak kisah ;)

Then,i asked him.....kenapa now...dier nak beli macam-macam for me.....err....dulu pun dier beli gak....tapi tak sebanyak skang....dulu dier tak sporting sangat...beli..memang beli...tapi strict skit...tapi now,terlampau sporting......huhu!

my hubby cakap....this is a thank you gift from him......and he always think that im lucky to him....

"you bring luck to me.....thanks for everything...."

err...takdelah sayang.....semua nie usaha B.....not because of me....semua nie rezeki dari Allah S.W.T....

masa time B study for 2nd class.....B memang betul-betul berusaha....B tak tido siang dan malam...B study je.....honey hanya beri kata-kata semangat kat B...pastikan B takkan give up.....Alhamdulillah B lulus dengan cemerlangnya....Im sooooo proud of you :) Now,B nak buat oral for chief class.....i will always pray the best for you....honey percaya B boleh buat :)

and then,last year...B apply kerja.....Alhamdulillah....tak lama lepas B apply...5 big shipping companies offer B kerja.....semua International....*That shows you're a good marine engineer ;)*
  • M****k.....a Norwegian shipping company..... 
  • B*****n, its a French offshore company....
    • T****y, a Canadian shipping  company....
    • S****a, a malaysian offshore company....  
    • and lastly N***O....UAE shipping company...tempat B kerja skang nie.... 

    Semua tu atas usaha B....Honey hanya tolong apa-apa yang patut :) Buat CV dengan B....*dengan bantuan mama....mama kan SVP HR...so mama tau apa yang nak kena buat....betulkan apa yang B buat salah kat resume B :) and bagi nasihat apa-apa yang patut dan tak patut buat....mama pun bagi nasihat macam mana nak jawab interview...thanks mama* lama gak kiter discuss pasal nie...honey dengar luahan B....honey sokong apa yang B nak pilih.....i will always be there for you...support apa je B nak buat.....asalkan B happy.... 


      Honey bersyukur sangat-sangat....you're happy with your company now....and Honey bersyukur...honey ada ayah and mama.....yang akan nasihatkan kiter pasal our future...investment and simpanan kiter semua :)

      and im soooo grateful to have great family and friends who are always there for me when you're not around.....


      yups....i feel  soooooo lucky now bila teringat semua ni......Terima Kasih Ya Allah.....
      • bila honey accident dulu......Doctor dah kata.....Honey akan meninggal....Alhamdulillah...honey sihat dan umur honey masih panjang :) 

      • Doctor kata honey susah pregnant because of my health condition...i was born with one kidney....and honey accident...i injured my kidney.....then, honey buat operation on my ovary....because of ovarian cyst....memang banyak operation honey buat...kidney and ovary....B ingat tak?...before kiter kawin....honey menangis-nangis kat B...takut tak boleh dapat baby......B pujuk-pujuk honey...B tetap nak kawin with me....B kata...kiter serah je rezeki pada Allah....Alhamdulillah....tak lama lepas kiter kawin....after 7 months....honey disahkan pregnant....yups! our precious lil kyra........Im crying of happiness bila honey tengok lil kyra membesar dengan sihat dan bijak di depan mata honey....
      • lepas honey break with my ex.......honey sedih sangat-sangat.....I hate guys sooooo much....tapi bila honey fikir-fikir balik....honey bersyukur.....Allah pertemukan Honey dengan B.....Honey tak nak couple lama-lama...honey takut dipermainkan lagi.....B tunjuk kat honey B memang care and love me soooooo much....B terus masuk meminang....now,im soooooo happy with my life....i have great hubby who loves and cares for me.....honey bersyukur sangat-sangat.....i have a small happy family....mommy loves kyra and daddy sooooo much...
      • rezeki kiter sentiasa murah.....ada je nak belanja kiter makan best-best.....hihi! rezeki jangan ditolakkan? ;) yups! i have great family who make sure me,farshid and lil kyra sentiasa cukup makan....hihi! thank you...thank you....macam mana lah me and farshid tak chubby :p
      • kiter ada ramai yang amik berat pasal kiter dan sayang kiter......aminnnn!
      huhu! actually banyak lagi nak list down...tapi hanin tak dapat fikir skarang :) semua ni peringatan for me to be thankful and grateful with what I have ;) B,im not your lucky charm......semua nie rezeki dariNya.....alhamdulillah.....i always think positive....tak suka merungut and be happy always.....apa yang berlaku...mesti ada hikmah disebaliknya......i know Allah always have a better plan.....kiter hanya perlu kuat menghadapi dugaan :)

      Dulu...B naik kapal...berbulan-bulan lamanya....paling lama 5/6 months.........honey try to be strong...tak nak sedih-sedih...try to be happy for you.....sokong kerjaya B...i know you love your job soooo much.....when you're down...im there to make you happy....and cheer you up...honey lupakan kesedihan honey just to make sure my love ones happy....bila B takde..honey butakan mata honey bila tengok pasangan suami isteri happily dating dengan anak-anak....and pekakkan telinga bila orang cakap kesian kat honey sebab selalu kena tinggal dengan b.....i always think happy thoughts.....B balik dapat manja puas-puas dengan Honey and kyra....alhamdulillah....now,honey tak payah berpisah lama-lama dengan B.....B balik cuti pun lama.....you can spend more time with us......oh! yang bestnya you're always there for me.....we can keep in touch 24/7..even though b tengah belayar kat tengah-tengah laut......im sooo thankful......bersyukur sangat-sangat kepada Allah :)

      Thank you soooooo much mama+ayah...because mama+ayah tak pernah ajar hanin merungut.....and sentiasa puas hati dan bersyukur dengan apa yang hanin ada......betul cakap mama+ayah....hidup nie sentiasa tak cukup......apa yang penting.....kiter happy dengan apa yang kiter ada dan tak pernah merungut ;)

      B, honey sakit pun...biar Allah je yang tahu......i will always try to be happy for you and lil kyra....honey takkan bising-bising kat B...kata.."honey rindu nak teaching....nak kerja semua....." i should be thankful......at least im there for kyra always....tengok kyra membesar depan mata honey....and bila B cuti.....kiter boleh plan macam-macam :) and spend time puas-puas dengan B...Honey sakit....Doctor asked me to rest at home...tak boleh stress...etc....memang honey sedih...kena pilih kerjaya or baby dalam kandungan honey...and nyawa honey...tapi ada hikmah disebalik semuanya...honey dapat be there for you and lil kyra.....alhamdulillah..i make the right choice..thank you sayang....thank you sooooo much for everything...Bila honey sedih.....bila honey perlukan B.....you are always there for me...you and kyra are my strength...and my joy and happiness...love you and kyra soooo much...

      yes....Im lucky to have you.....lil kyra....great family and friends :) semua sedih and sakit hanin hilang....


      Alhamdulillah......

      lama gak....hanin berborak with him about all this......he hug and  kissed me......"i love you soooooo much,honey.....thank you from the bottom of my heart.....you have been a great wife to me and mommy to lil kyra.....i'm sooo lucky to have you as my wife..."

      awwww! Honey terharu.......you're welcome,B....itu memang tanggungjawab honey sebagai seorang isteri...will always be there for you and support apa je B nak buat...to give happiness to you and always pray the best for you :) 

      hmm....now tengah fikir....nak yang mana satu...dah B nak bagi kan? ;) honey accept je....hihi!

      9 comments:

      Marsha said...

      betul tu.. banyak2 seafarers wife yg sy kenal, hanin tak pernah merungut berjauhan dengan hubby.. hanin tak pernah buat entry sedih2 sebab farshid mula sign on.. hanin mmg kuat.. hanin mmg sentiasa support farshid dgn tidak menunjukkan kesedihan.. tu sbb sy suka baca blog hanin selalu.... ;)

      OneSimpleMother said...

      alhamdulillah.. yes hanin.. kita patut selalu bersyukur dengan apa yg kita ada. ada lebih ramai lagi orang di luar sana yg lebih kurang bernasib baik dari kita. sudahlah kurang dari segi materialnya, tidak bersuami apatah lagi beranak. kita memang sgt2 patut bersyukurkan.. :)

      bobhandburry said...

      Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

      http://www.zuwairiaiman.com

      SyaNa said...

      terharu plak baca entry ni
      kagum ngan hanin kuat hadapi semua demi nak lil kyra lahir ke dunia

      ermm bab pilih mana tu aku tak pasti sgt
      so xdpt nak membantu :-)

      hanny maness said...

      alhamdulillah. semua rezeki tu datangNya dari DIA. :)

      heee, hani tahu nama2 company tu :D

      lama dah tak komen & ym dgn kak nin. kiss utk kyra ye kak ^__^

      Maslina Roslan said...

      Tersayu hati baca...kisah kita ada persamaan masa break ngan X tu...tak lama pun kami berkawan,dia terus masuk meminang...tersayu pulak hati bila baca entry hanin ni...terus ter re-call balik kisah dulu2...thanks hanin for wake me up from my sorrow...

      zahirian said...

      ..speechless..
      (^_^)

      Liza @ Adzriel AB said...

      terharu kak liza baca.. nak nangis pun ada. Allah itu maha mengetahui. syukur hanin dapat si comel walaupun health tak berapa ok. ramai yg menyokong lebih2 lagi hubby. nikmati kehidupan yg ada di depan mata kita. tumpang happy bila hanin bahagia. yg sedih2 tu jgn jadi kanser dlm hati.

      Noor Aisha Amir said...

      I was there when u had to go thru all that, even i tak strong mcm u. I ni nmpk je garang, tp sensitip. Huhu

      Bila teringat balik time kite dok heart to heart talk, hanin slalu tanya knape benda tu jd kt hanin. Penatlaa kita dok menganalyze.

      Allah SWT itu maha kaya, lupanya nak hadiahkan hanin dgn even better more beautiful gifts in life.. ur beautiful family. Kalau tak jd sume tu tatau la camne life u, kan? Alhamdulillah yang, n i tumpang gembira utk u