Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, July 25, 2010

Desaru Ostrich Farm

B...walaupun honey penat *and malas*....honey tetap try nak rajinkan diri honey...update blog about our lil' kyra just for you :) B sampai Bintulu dalam lusa....so,mesti B nak tau the latest story about our lil' cili padi....

Alhamdulillah our kyra sihat....selsema pun dah takde...hihi! tulah...asik mandi pool and beach....nasib baik honey dah mintak ubat selsema from kyra's padetrician awal-awal....so, kyra selsema skit je...honey bagi dier ubat tu....alhamdulillah the next day...dier dah ok...

today...honey gi engagement GG...*congrats,dear...am happy for you ;) btw, you looked gorgeous,GG*....honey gi ngan wani...dier lah yang tolong drive honey gi umah GG :p oh! our lil'kyra tinggal kat rumah....honey bagi dier rest jap....sebab takut dier penat..baru balik from Johore...nanti honey update about GG's engagement eh,B...now nak cerita pasal kyra....

after balik je from GG's engagement...terus gi OU ngan mama,ayah,adik,wani,kyra and bibik....jumpa pakcik and family kat sana....pakcik nak belanja makan kat Good Evening Bangkok...best tau,B...jangan jeles....macam-macam pakcik order...huhu! B tau ler macam mana pakcikkan?hihi! memang makan besar...habislah diet honey :p

dah ada kat OU...honey pun shoppingler few clothes for our lil'kyra kat Baby Gap....yelah...kyra needs clothes for her photoshoot next week...hihi!

opppsss...dah terlajak cerita...honey nak cerita pasal kyra...gi cerita pasal makan and shopping lak...hahah! sorry...sorry....

ni..honey cerita pasal kyra :)

hari tu...kat Desaru...ayah bawa gi Desaru Ostrich Farm,Teluk Rumania....as usual mama tak ikut sebab ada kerja....so, yang gi....ayah,me,kyra,bibik and tok mama(my grandma)....entrance fee...dalam rm12 seorang untuk dewasa and rm8 untuk kanak-kanak...oklah...ayah tau cucu dier suka sangat tengok animals and birds....tu yang ayah excited nak bawa kyra gi tengok ostrich...

wah!! memang kyra happy sangat-sangat...and memang kyra tak takut dengan ostrich....abis dier kejar ostrich tu....sampai berpeluh our daughter kejar ostrich...huhu! penat tau honey kejar kyra....last-last honey suruh bibik dukung kyra...yelah....honey nak amik pics kyra...tak boleh dukung dier...takut ler...walaupun orang yang jaga tu cakap ostrich tu tak patuk...honey tetap risau....B pun tau macam mana lasaknya our kyra....risau honey kalau-kalau dier karate that ostrich...dah lah...telur ostrich pun kyra nak pijak :p hahaha!nasib baik bibik sempat selamatkan that eggs.....

oh yesssss....we had soooo much fun there...kyra asik ketawa je....mulut kecik kyra pun tak berhenti membebel....suka dier tengok ostrich tu....kat ostrich farm tu...selain ostrich ada gak ayam,turkey,burung kasuwari and monkey.....ada yang duduk dalam kandang...and ada yang lepas.....tu yang kyra curious kot...benda apa ler yang besar tu....besarnya burung tu...hihi!

oklah B....B tengok pictures kyra kat ostrich farm eh? malas honey nak bebel banyak-banyak..B call....honey sambung story about our cheeky lil' kyra ;) hope you enjoy the pictures....

we love and miss you soooooooooooo much...

nak sleep..nite-nite....esok nak bangun awal nak gi breakfast ngan family....then nak gi birthday party Nia ;)

daaaa.....hugs and kisses from me and kyra to you,my Love :)

...........................................................................

Kyra's pix at Desaru Ostrich Farm :)




mommy....kyra nak pegang ostrich tu boleh?




curiousnyaaaa kyra tengok ostrich....




besarnya that bird....




sampai berpeluh anak kiter kejar ostrich tu :p




bik...jom gi sana...
kyra nak tengok bird kat sana makan...




dekat skit bik....kyra nak pegang ostrich tu...




the eggs :)





tengok tu B...
kyra nak pijak the eggs :p





around 8-12 people can eat this one egg...




baik je ostrich nie....buat hal dier sendiri...
tak kacau orang...





Burung kasuari...kyra suka burung nie...
maybe cantik kot colour bulu dier...



ok....ni just for fun.....cuba teka mana satu male ostrich and mana satu female ostrich ;)



a)




b)


A or B??




P/S: B, this monday honey gi spa boleh? hihi! sayangggggggg B.....


4 comments:

Elin said...

wah...sonok nyer kyra jln2 g PD ek...nape tak sggh umah aunty kat nilai..hehe..Hanin, takpe klu kyra pijak pun that eggs,tak pecah punyer coz rasanya telur ostrich bird memang kuat. Let me guess... a) male ostrich...b) female ostrich. heheh.

hanny maness said...

hani rasa B tu perempuan. A tu lelaki. ehehe sebab.. ostrich B tu nmpk ayu sikit. hikhik :P


p/s : kak, hani dah invite akak. nnt check email yea :)

HaninFarshid said...

elin..

hihi! tengok ostrich kat desaru johore ler,elin :p hanin tau...kat PD pun ada...

telur ostrich tu memang kuat...tp hanin tetap risau...dah ler kyra pijak2...lepas tu nak baling mcm bola...hahah!

nanti hanin ckp jawapannya eh? ;)

.................

hanny

hihi!nanti k.nin ckp jawapannya :)

btw,thankx sis...

Elin said...

opss...ha'ah..dah terang2 ckp Desaru ek. elin duk pikir ostrich farm kat PD jer..sorry, tak perasan..hikhik..