Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, April 27, 2009

We will miss you

wahooo.....Kyra happy sangat-sangat...mommy dier pun sama :) thanks Grandpa, grandma, auntie erin and auntie wani...Kyra dapat new clothes..*smiling*..hehehe! sampai dah tak muat almari Kyra...daddy kena beli baru nie...every weekend grandma and grandpa balik jek...mesti Kyra dapat baju baru...seronoknya jadi baby kesayangan family....bangga Kyra :P yang bestnya mommy dapat pujuk grandpa buat pasport utk Kyra...hehehehe!! why??? mestiler..nanti senang Kyra nak shopping and jalan-jalan..hehehe...


Kyra's new clothes..

ayah...hanin nak say thank you to ayah because always bagi hanin and farshid nasihat about our perbelanjaan....insyaAllah...in 2-3 years time we will get our dream house (klu ada rezeki..insyaAllah USJ Tanamera)....and our dream car...(huhuhu! kalau ler ada rezeki...BMW 5 series kan best)....dulu..hanin and farshid nak beli je rumah and kereta, ayah suruh sabar....You really know about economy...hehehe! yups...as you said..me and farshid darah muda...suka belanja tapi tak ingat future..anything can happen...now, i've learnt my lesson...thanks to Kyra..daddy and mommy dah fikir pasal future...how to save money..kena ada simpanan utk hari tua...padan muka daddy nak sangat beli RX8 dulu....barang Kyra tak muat masuk kereta...takpe....kiter guna kereta tu untuk dating eh, sayang...sian Kyra nanti kena tinggal kat rumah :P time nak beli tu...tak kawin lagi...ingat nak spend je...hehehe...biasaler...nak merasa gak ;) B...if tak beli RX8 and Swift...dah boleh beli 5 series dah..kiter dah jadi mommy and daddy..dah tua...tak sesuai pakai kereta camtu...hehehehe! ceh berangan...tak boleh menyesal...dah ada kena bersyukur :P

seronok dengar ayah membebel...ayah cakap...semua gaji orang dapat...ada dalam poket ayah...mama pun tau :P gaji farshid pun ayah tau walaupun kitorang tak nak cakap..hahaha! padan muka B...seronok lak if tanya ayah...if kerja kat sini..pangkat nie....dapat berapa..ayah mesti tau...sebab dier ada ramai kawan big bosses....and dulu kerja ayah approved loan orang ...yang bestnya...kitorang dengar je kawan kitorang bercakap about diorang punya payment...tapi we know the truth...seronok....tengok resume orang yang apply job kat mama pun...mesti ada tulis last payment...so..tau ler skit2 if orang tu tipu :P especially with economy yang tak betul...lagi seronok dengar ayah bagi ceramah waktu dinner...

huuhu! hanin suka dengar ayah membebel...hope ayah tak terima job kat Tunisia and dhaka...mesti hanin rindu ayah :( Kyra pun dah rapat ngan grandpa dier... we need to hear you membebel, ayah...tak best klu ayah takde...sian mama kena duduk sorang-sorang kat Johor...fuh kiri...fuh kanan...hope ayah tak pergi....

hmm...few weeks je lagi...my hubby nak naik kapal :( i can't sleep when i think about it...mommy dah biasa dah daddy takde..tapi mommy tak tau ler camna Kyra nanti...i know she will miss you as much as i miss you :( B..dari Kyra lahir sampai ler sekarang...B memang the greatest daddy...tengok muka Kyra pun Honey tau....she really loves you...thanks sayang....you always make us happy :) takpe....B balik jek...Kyra dah 6 months..mesti seronok bawa dier jalan-jalan...Kyra dah boleh pakai baju cantik-cantik :P oh!! insyaAllah we will try our best to get adik for Kyra ;) B tau kan..Honey nak ramai anak :) semoga cita-cita Honey tercapai..aminnnnnn!!!


Kyra fikir..
"camna ler if daddy and grandpa dier takde"

eh! my lil girl dah bangun..gotta go :) lapar le tu.....

7 comments:

shima said...

Untung jadi kyra kan?...hehehe...mmg bila dah dekat masanya tu kita jadi byk berfikir terutama tuk anak2 kita. Hope Hanin tabah nanti..

Marsha~ said...

heheheh.. bagus, pas pantang tu cecepat making babies tau.. ahaks....

Ena Mazly said...

Alahai, syian kyra kalau atok dia pun kene gi keje jejauh...

Anak2 kak ena pun nasib baik ada tok bah diaorg.. tpt diaorg bermanja bila ayah jauh belayar ...

ety said...

bestnyer kyra dpt baju byk...leh la melaram g shopping ngn mummy dia nnti..

Mrs. Amie said...

hi,

Thanks for droping and drop ur opinion bout the baby stuff.. babe, ur daughter sgt comel and kebetulan, if my baby is a girl I was thinking to put 'qayra' as a baby's name.. hihi..what a coincidence.. tapi skrg nie scan pun tak nampak.. dah masuk 7mths nie..ish

Nice blog!

ain husna said...

k.hanin, adik for kyra?? anak ramai? woaaaaa..mmg best. hehe.

HaninFarshid said...

kak shima..

huhu! 1st cucu and 1st cicit..memang dier untung..semua manjakan dier...

betul kak..makin Kyra membesar...lagi mcm2 hanin fikir...nie pun hanin dah fikir dier nak masuk skolah nanti walaupun 4 years lagi and daddy dier lak dah fikir dier nak kawin nanti..ahaks! daddy dier ckp...pompuan kawin kena banyak belanja :P yups..me nak tabah like u ;)
................................

marsha

hehehe..insyaAllah...nie pun dah planning nama adik2 dier..haha! (adik2?hmmmmm... ;) )
.................................

kak ena

tu ler pasal....dah lah family hanin byk girl...klu grandpa and daddy dier takde...memang sedih :( hanin just harap ayah hanin x gi..at least if farshid belayar adaler kaum lelaki nak layan dier..

...............................


ety

hehehe! tu ler..semua seronok shopping utk Kyra...kalau family hanin kuar jek...ada ler baju for her...jeles gak hanin :P

tak sabar abis pantang nak bawa kyra shopping :P
................................


Amie

thank u...heheh..kebetulan kan nak letak nama sama? maybe nama tu best kot? :P my hubby yg pilih nama tu..

org kata..baby boy awal2 bulan dah nampak...baby girl suka sembunyi2..sebab malu...hanin pun lambat..tapi instinct hanin memang hanin nak dapat girl...

and hanin x suka bergaya and comot2 biler pregnant...hahaha! ramai kata baby girl amik beauty mak dier...klu baby boy..kiter akan nampak berseri2 klu pregnant...

lagi satu klu perut lebar...baby girl..perut ke depan..baby boy..entahler..betul ke tak..tapi hanin macam betul...
.............................


ain

ahaks! still in planning dear...akak memang nak anak ramai..mcm best...especially time raya :)