Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, April 20, 2009

Kyra's favourite :)

huhu!! cepat je masa berlalu...anak mommy dah besar dah (takdeler besar sangat..hehe..just nak masuk 3 weeks baru)...makin bulat lak mommy tengok :) takpe yang penting Kyra sehat dan kuat...

yups...i'm still breastfeeding my lil pumpkin...tp kyra nie kuat minum sangat...my milk macam tak cukup untuk dier...lepas breastfeeding...still melalak lagi...hanin buat susu formula untuk dier pun dah masuk 4 oz...huhu!! tu pun mulut still cari-cari puting lagi kalau tak cukup...sampai grandma dier panggil dier anak burung..hahaha! 1 big tin of Enfalac A+ tak sampai 2 minggu dah abis...

tapi Kyra nie nak minum susu guna botol pun memilih nak botol macam mana...yesss!! she has her own favourite milk bottles...huhu! ikut siapaler anak mommy nie...high taste sangat...

kalau yang puting keras dier tak suka...tapi antara MAM ngan Tommee Tippee...dier paling suka MAM sampai my hubby usik kata maybe puting botol tu sama ngan my nipples :P (sorry 18sx) dua-dua memang comel and best..yang penting anti colic...tapi entah kenapa hanin lagi suka MAM...nasib baik hanin beli banyak jenama MAM (iklan tak berbayar nie...pandangan jujur)...tak mahal..for 1 MAM rm30++.....for Tommee Tippee rm20++..bagi hanin kiter tak boleh berkira sangat..kena fikir keselesaan anak kiter ;)


nie some of her favourite bottles.. yang lain ngah cuci..


heee..hanin tak sabar abis pantang..nak bawa Kyra jalan-jalan with all her beautiful clothes yang hanin,my hubby, my sisters and my parents belikan for her..especially hanin beli masa gi singapore dulu..mesti cute (perasan lak mommy)....

yang penting Kyra kena buat pasport :P nanti leh shopping raya kat singapore...mama and ayah dah kata nak bawa hanin gi sana..hehhe! jeles lak farshid tak dapat ikut sama...takpe sayang...nanti b balik from kapal..kiter travel eh? bawa Kyra sekali :) eee...tak sabarnya nak kuar umah shopping-shopping for me and Kyra...i'm bored at home...(tp my hubby dah pesan suh simpan duit...nak kena tukar keta to SUV or bigger car..barang baby tak muat masuk dalam keta hanin and his car...haaa! tu ler sayang..padan muka..sapa suh beli keta sport..biler ada anak baru nak beringat)

sian lak tok mama..my beloved tok mama masuk Sunway hospital sebab batuk tapi hanin tak leh gi melawat dier :( still dalam pantang...i miss her...


tok mama ler yang kenalkan
me and my hubby :)

opsss! kyra dah menjerit....got to go...my hubby pun dah jerit-jerit panggil me...

9 comments:

Marsha~ said...

hehehe.. bottle MAM mmg bagus utk anti colic cuma as for me, susah nak basuh le.. sebab kt dalam dia mcm ade something yg susah nak sental.. huhu.. ke i yg pemalas ek? hehehe

farah ariff said...

Hanin..
glad Kyra dah OK.kesian tgk baby sakit cam kalau boleh kita yg nk amik tpt dia huuuuu

Marsha..you are not the only one heeeeee... i pon malas nk sental botol MAM last2 botol avent puting je guna MAM :)

HaninFarshid said...

heheehe..

mmg susah nak sental...tp i guna penyental rubber my sis beli kat hatyaai...very good...cepat je cuci :P lagipun my maid yang tolong cucikan..tu i tak rasa susah kot..i tolong sterilizekan jek..hehehe!

entahler...botol avent ke...botol lain..memang Kyra tak suka...mengamuk lepas tu pusing kanan kiri klu suap botol lain...penat mommy and daddy dier..

faRra said...

kak hanin..can i have ur phone no plz...?
nnt text me kt fs or my blog ea...
=)

nina mazda said...

choosy ye lil kyra ni..
hee..
xpe..
mommy dia seb baik sekepala..
kak hanin da sihat??

.ArianiAizat. said...

lame tak drop comment kat sini!

ske nye bace about org yg happy dpt baby neh ;)

syukur kyra dah sihat..hopefully mommy die pun sihat sihat jugak!


btw,chomel sesangat kyra
=)

HaninFarshid said...

farra..

ok..k.nin dah bagi kat ur friendster..


nina

mommy dier mmg sekepala..daddy dier yang pening..heheh!! alhamdulillah k.nin dah sihat :) thanks

ariani

alhamdulillah mommy and baby sihat dan happy ;) thanks...kembang Kyra orang puji2 dier :)

ety said...
This comment has been removed by the author.
ety said...

hye kyra..erm..memilih yer botol susu..tp MAM mmg best..coz shape puting nya selesa tui baby..

Rizqi pn guna MAM n AVENT..so far dua2 ok...tp yg blue color la..