Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, April 18, 2009

she is strong :)


daddy loves you...

Alhamdulillah...anak mommy dah sihat :) me and my hubby happy sangat-sangat...walaupun penat baru balik dari hospital...but i'm happy and semua penat tu hilang biler tgk muka our lil kyra...yups!! last Thursday..bawa Kyra gi Sunway Medical Centre...my hubby still tak puas-puas lagi bagi ubat doctor clinic...selalu tanya me...

"honey...Kyra ok ke tak?"

"kenapa Kyra tak menangis?"

"kenapa Kyra tak nak tidur?"

"Badan dier still panas ke?"

bla...bla...bla...sebab risau sangat..we brought her to see her Paedatrician at SunMed...When her Doctor checked her...Doctor suh dier admitted..sebab Kyra still panas...at least kat hospital...ada orang nak tengok-tengokkan dier...

Sedih hati mommy and daddy tau Kyra biler tengok badan kecil Kyra kena cucuk...biler doctor amik darah Kyra..lagi air mata mommy nak turun..yups!! but my baby is still a strong baby girl...Doctor tu cucuk antibiotic jek...Kyra fights with the doctor and nurses..huhu!! doctor pun cakap "she's very strong..." heheheh....anak mommy baru je masuk 2 weeks...dah pandai fight...kaki ngan tangan pun dah kuat..boleh tumbuk-tumbuk..boleh tendang-tendang..badan dah boleh pusing-pusing..(yups! she's a fighter) daddy pun tak larat nak pegang Kyra biler Kyra mengamuk...

we stayed at the hospital for 48 hours...sebab nak tunggu result darah Kyra..takut ada infection...alhamdulillah semua ok...mommy and daddy happy :)

mommy tau Kyra tak selesa tangan Kyra berbalut-balut dengan kena cucuk....tapi this is for your health...for 2 whole nights Kyra kat hospital..mommy and daddy tak cukup tidur....jaga Kyra...risaukan Kyra...Kyra menangis skit je..mommy and daddy bangun nak tengok Kyra ok ke tak...

semua orang bising kat mommy termasuk makcik-makcik kat hospital sebab risau mommy still dalam pantang..."jangan risau-risau sangat".."kena rest betul-betul nanti meroyan"...tapi mommy tak kisah..yang penting anak mommy sihat :) thanks to daddy..selalu support mommy and tolong mommy...biler kyra menangis...daddy yang bangun...tepuk-tepuk Kyra...dukung-dukung Kyra...peluk-peluk Kyra....tolong tukarkan baju Kyra lepas mandi....banyak lagilah daddy tolong mommy...walaupun ada maid...daddy nak buat semua sendiri...sebab dier takut sangat-sangat biler Kyra sakit...thanks sayang.....u are the greatest hubby and daddy :) me and Kyra beruntung dapat you...

Now mommy and daddy seronok tengok Kyra dah active balik *smiling* both of us tak kisah Kyra nak melalak ke apa ke..nak fight biler tukar diapers ke....nak kentut-kentut ke...nak minum every hours ke...yang penting anak mommy and daddy sihat :) we love you soooo much....

You are our miracle little girl....Kyra dah be strong since dalam perut mommy...mommy nak Kyra be strong for mommy and daddy now....we both know you are!! :)

.........................................................................................................................................
Pics of Kyra biler dalam hospital..



sian anak mommy and daddy kena cucuk :(




U still can smile walaupun sakit :)




She loves making faces to us...



mommy sedih tengok Kyra sakit :(



tido with ther favourite teddy...




daddy is always there for us :)





muka pucat our lil girl....

7 comments:

ayu said...

yeahs. kyra dah sihat! :)

faRra said...

go go chaiyok kyra!!!!!!!!! =)

elya ezrin said...

kyra dah sehat! ^____^

ahhh..rindu nk tgk gambar2 baru kyra, sebak hti tgk gamba kyra pucat,isskkk.....

i know u r strong girl, juz like mommy! =)

Dina said...

Owh Kyra, sayu nye hati tengok baby kecik ni masuk wad..

Tapi yang penting dah sehat!

^___^


Mesti mommy tak senang duduk tengok Kyra saket.. ishk, boley rase camne.

HaninFarshid said...

thanks korang...

alhamdulillah Kyra dah sihat...dah melalak mcm dulu...risau gak klu dier baik jek :)mmg dier very strong girl...i'm happy dier dah ok...

dina..memang lega hati mommy dier :)

Marsha~ said...

alhamdulillah kyra dah sihat.. skrg ni musimlah.. ramai betul org demam.. so jgn risau sgt.. rest byk2.. dalam pantang tu.. betul kata makcik2 kt hospital tu..

HaninFarshid said...

thanks marsha...heh!! ok..jgn risau..insyaAllah will try my best jaga my pantang :)