Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, July 27, 2011

survey-survey Mr ? for me.....

Tadi Petang (Tuesday,26th July)....after amik Mr A kat workshop....me,my hubby and fly gi few car showrooms at Glenmarie,Shah Alam....nak survey-survey car for me...hihi! ;) 

We went to Audi....Volkswagen and Porsche car showrooms......ada lagi car showrooms kitorang tak sempat gi...sebab kitorang gi sana pun dah petang sangat....takpe....ada banyak masa lagi nak survey kan? ;)

At Audi...my hubby kata...hanin sesuai dengan Audi A1...comel ngan hanin...heheh...hanin pun suka....nampak smart and cool ;) tapi....my hubby pun berminat dengan Audi Q5....dier kata best.....sesuai for family car.....just too big for me to drive...hihi....Audi A1 memang ada stock....while Audi Q5 nak kena tunggu stock dier almost 1 year....huhu! lamakan? ramai sangat nak beli Audi Q5....my hubby memang nak angkat dah Audi A1 for me....tapi hanin suruh dier tunggu....gi survey-survey tempat lain dulu...tak payah rush-rush....

 cun tak? 
nie my hubby suka....hanin pun suka..... 

so, after dah survey kereta kat Audi....kitorang gi Volkswagen car showroom lak ;) first-first...my hubby kata Golf GTI sesuai dengan hanin...it's a very good car....nice car...very smart and sporty...sesuailah untuk hanin drive....hihi....my hubby pun memang suka gak Scirocco.....sporty look....tapi two doors....tapi bila tengok je Scirocco...and hanin dah test-test duduk dalam Scirocco....memang smart....I love it....price pun ok and affordable....dan yang penting,Scirocco bigger than A1.....selesa pun selesa......my hubby memang dah nak bayar the booking fees...dah excited *hahaha! my hubby memang dah tak sabar nak beli a car for me*....tapi yang tak bestnya....kena tunggu dalam early next year baru dapat the car......hanin terpaksa pujuk my hubby...suruh sabar.....tak payah book the car dulu....balik rumah....kena discuss betul-betul :) tak boleh main beli je.....sebab banyak lagi car showrooms kitorang nak survey.....hanin pun tak rush sangat nak kereta ;)

 uh! memang smart.....
i love it......

so, lepas dah tengok-tengok kereta kat Volkswagen.....my hubby ajak gi Porsche car showroom.....saja je tengok-tengok...survey-survey.....hihi! tak salahkan? ;) so, i called my bff,GG yang kerja kat Porsche.....excited jumpa GG....lama tak jumpa dier....miss her soooo much......GG layan kitorang memang the bestlah.....bawa kitorang tengok-tengok kereta kat Porsche.....explain about the cars....huhu! thank you sooooooo much,dear....memang best+seronok bila duduk Cayenne S....my hubby memang suka......the car memang cun lah.....tapi tengoklah...kena discuss betul-betul.....memang my hubby kata he can afford it....tapi...kitorang pun ada banyak plan.....i told him....sabar...kiter kena fikir betul-betul bila nak beli kereta...lagipun,hanin nak beli kereta for me....not for him....hahahah! mestilah kena pilih yang sesuai dengan haninkan? 

 best tau duduk dalam kereta nie....

 B nampak smartlah bawa keta nie....

 hahaha!
nie memang hanin and farshid mampu belilah....
kereta porsche mainan for kyra :p

balik-balik rumah...my hubby tetap survey cars at his Ipad and tengok-tengok all the  car brochures.....baca-baca...and then,discuss-discuss with me...hanin layan je....bila dier tunjuk hanin....kereta nie...kereta tu :) hmmm....lepas balik dari penang nak gi survey lagi......hihi.....nak gi BMW car showroom lak.....best gak layan hobby my hubby yang GILA kereta ;)

 Volkswagen brochure....

 Porche brochure.....

 Audi Brochure....

 comelkan?
porche card car price....

B....sabar eh,sayang....kiter survey-survey dulu.....kiter kena discuss betul-betul kereta apa yang kiter nak....ada banyak masa lagi nak beli.....kalau tak beli kat Malaysia....B leh pakat dengan Farzad beli our dream car kat UK....hihi ;) sana pun best dan murah.......

hanin nak beli Mr ? apa eh? syyyyyyy...adalah.....my hubby dah tau....hihi! my hubby pun suka ;)

Alhamdulillah...hanin bersyukur sangat-sangat atas rezeki kurniaannya...

uh! oklah...nak sleep......esok nak bangun awal....nak gi penang....Yippeeeeee!!

take care and have a great day....

nite-nite....hugs and kisses from me and lil kyra.....muah!

P/S: daddy...mommy and kyra sayangggggg daddy sangat-sangat :) Thank you soooooo much for everything.....you're the best....uh! thanks for my birthday present.....love it sooooooooo much....muah!  ^______^

2 comments:

Vna Sandhu said...

wow bestnye!

nanti bawak kitorg naik kereta baru ye :-)

Mrs. Hilmy said...

wowww..bestnye dpt pilih2 kete..sume cntik2 hanin..
i dlm mimpi jelah ..hehehe..

*my sis pkai cayyenne, the best car yg die pnh ade die kate..vromm vromm...