Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, July 14, 2011

@ Bandung : Rumah Mode and Mode Plus....

ok....ok.....now...hanin cerita pasal Bandung :) 

actually....ayah plan nak bawa kitorang gi Trans Studio Bandung Indoor Theme Park masa kat Bandung.....It claims to be the largest indoor theme park in Indonesia...even in the world......this theme park lebih kurang macam Universal Studio....huhu! ayah memang tau semua pasal Indonesia.....selalu sangat datang Indonesia for business....ayah excited suruh kitorang tengok youtube pasal this theme park before datang jakarta/bandung....huhu! memang best.....memang dah excited nak gi.....plan nak shopping 4 hours at the Factory Outlets in Bandung....then,gi Trans Studio Theme Park....huhu! ingat sempatlah kan......

dah namanya pun plan....last...last tak jadi....hahhah! biasalah....bila semua dah seronok+busy shopping :) mana cukup shopping 4 hours kan? gi Rumah Mode pun...sampai malam.....huhu! tapi entahlah....Hanin memang tak tau nak shopping kat Rumah Mode.....price dier ok....just....hanin tak excited bila cari baju kyra.....bagi hanin biasa-biasa je.....and tak banyak pilihan....tapi hanin beli gak 3 helai for lil kyra...lama gak hanin pusing-pusing dalam Rumah Mode tu....tapi tak jumpa apa yang berkenan untuk hanin and lil kyra...siap hanin message hubby hanin...."B,dont know what to buy here.....tak banyak choice..." my hubby siap pujuk...kata takpe......bila balik KL boleh shopping...tapi rugilah kan?.....hanin dah tukar berjuta-juta rupiah....memang kena shopping gak kat sini.....

@ Rumah Mode
 kyra happy dapat 
pow mommy beli balloon...

 our cheeky+adorable lil kyra...
 kyra and mama wani.....
tengah tunggu mama tok and tok ayah
yang tak abis-abis shopping lagi....

 The happy+penat+funny faces.....


After semua dah abis shopping kat Rumah Mode......biasalah...dah penat..mesti laparkan? so,ayah ajak gi makan kat restaurant nasi padang.....tengah nak jalan ke MPV kitorang yang park kat Fashion world.....hanin ternampak one cute baby clothes kat dalam this one factory outlet....baru hanin rasa excited skit ;) kedai dier sebelah Rumah Mode....smaller than Rumah Mode...baru bersemangat skit nak shopping for lil kyra....beli few clothes gak lah....baru happy skit :) and then,kyra plak....ternampak masak-masak set kat toy section dier......pujuk-pujuk hanin beli.....so,hanin pun belilah....happy kyra.....bukan masak-masak je dier nak......woody toy story doll pun dier nak....hahahah! after dah abis shopping kat Mode Plus....semua betul-betul dah penat dan lapar.....time tu pun dah kul 10pm.....hahahah! kitorang shopping lama tau....dari tengahari sampai kedai nak tutup.....


Mama and ayah tengok hanin macam tak puas shopping lagi....dier tau hanin....kenal sangat perangai anak dier....sebab dier kata hanin tak beli banyak macam kat Singapore....hahahha! entahlah...memang takde mood nak shopping.....hanin tak tau nak beli apa.....so, ayah kata......the next day (saturday),jom gi Senayan City....heeee....mesti excited........kat sana banyak tempat shopping best ;) of course hanin nak.......baru tersenyum-senyum hanin nak shopping.....yay!yay! Mommy nak shopping banyak baju cute-cute for kyra.....Mommy dah cakap kat daddy...mommy datang Jakarta/Bandung nie....banyak nak shopping for kyra......for mommy,tunggu daddy balik.....mommy nak pow daddy puas-puas shopping kat KL.....Daddy ok je.....Thank you soooooooo much daddy.....


oh! we had our dinner at Garuda restaurant,Jakarta.....restaurant nie je jual nasi padang 24/7....sedap pun sedap.....kitorang memang tak nak makan kat Bandung.....sebab hanin nak gi Hard Rock Jakarta....nak beli t-shirt for Farshid.....tak nak lambat-lambat sangat...kesian kyra...penat dier....hihi! after dah kenyang makan.....and dah beli Hard Rock Shirt for farshid...terus balik hotel......lagipun the next day nak gi Tanah Abang....and Senayan City Mall.....hihi! yups....kat Senayan City Mall memang hanin shopping banyak.....memang rambang mata hanin....banyak sangat baju cute-cute for lil kyra......uh! B....nanti next entry...honey story,k....apa honey shopping for kyra....honey tau..B excited sangat nak tengok ;) 


Now, do enjoy pics of our adorable+cheeky lil kyra lepas balik dari Bandung....tak penat lagi dier....walaupun the whole day berjalan-jalan.....still active playing with her woody and masak-masak...hahaha! kyra....kyra.....sampai Jakarta kyra main masak-masak ;) takpelah....asalkan anak mommy happy......

 kyra's new toy....
mr woody and masak-masak...

 thank you sooooo much daddy....
sebab bagi kebenaran mommy beli this for kyra....
sayangggggg daddy....

 kat jakarta pun boleh main masak-masak lagi ;) 

 lil kyra yang Happy :)


heee......hope B puas hati....honey dah update story pasal our trip to Bandung........hihi! sorry...lama sangat nak amik masa nak update....takde mood.....malas nak tulis blog.......banyak nak story....tapi....entahlah.....maybe honey excited sangat B nak balik ;) 3 more days,sayang....honey dah nak hug and kiss B puas-puas.....yippeeeeeeeee! Kalau sempat,next entry....honey story pasal apa honey shopping for lil kyra,eh? ;)


Love you sooooooooo much,sayang.....


take care.....hugs and kisses from me and lil kyra....


kerja baik-baik tau ;)

7 comments:

dieha said...

hanin..nk tanya..hani g sana ikut package ke camne?leh story tak..plan nk pergi hari tu..tp cancel sbb fikir takut g nk shopping je..sian saidatul..xder aktiviti..

HaninFarshid said...

dieha,

hi dear...hanin gi sana...gi sendiri...tak ikut package :) hanin and family hanin dah banyak kali gi sana...lagi2 ayah hanin...sebab dier ada business kat sana...so,dah familiar jalan jakarta/bandung nie :) and we have our own driver...driver company ayah hanin...so, ada orang yang kitorang trust nak bawa jalan2...

kalau dieha nak gi sana shopping je...boleh je bawa saidatul...factory outlets dier kat Bandung semua tu...ok tempat dier...ber aircond...ada tpt makan...just ramai orang...tapi kalau nak gi kat Tanah Abg,Jakarta or pasar Baru bandung...memang tak sesuai untuk saidatul...very hetic and panas...hanin gi Tanah Abg pun tinggal kyra ngan bibik kat hotel...oh! nak gi Bandung from Jakarta...amik 2-3 hours drive from Jakarta...so,banyak rest dlm keta...hihi! and you can choose one day bawa saidatul gi safari ke...theme park ke? memang banyak tpt nak bawa saidatul jalan2....senayan city mall kat jakarta pun ada tpt main macam kizsport...memang banyak activity for saidatul...she will love it there...

Bagi hanin..senang nak gi sendiri...kena rajin2 survey kat internet...and you can asked friends...nak shopping mana...makan mana...driver pun leh cari dlm internet....just kena hati2....yang senangnya gi sendiri....boleh ikut time kiter...especially kiter yang ada anak nie...tapi kalau dieha malas nak gi sendiri...nak gi package....hanin suka gi ngan reliance..bagi hanin,reliance terbaik...makan,tempat tido....semua terjaga..and they have muslim package....tapi ikut dieha...

take care dear...if anything...u can always asked me....hugs and kisses to u and saidatul...

Mrs. Hilmy said...

betul hanin, jakarta n bandung mcm2 leh shopping..

every yr i harus pgi sne..reason?tuk shopping...hehehe

esp kt bandung, byk outlet..klau u jln2 lg sne, byk lgi outlet for kids..mmg murah2 gle..

i pun suke senayan, hotel next to senayan, mmg heaven gile shopping..

HaninFarshid said...

sheeda...

yups...sana memang banyak shopping heaven...

tapi entahlah...maybe selalu sgt kot gi factory outlet kat bandung...kalau hanin tak pegi sana...aunty hanin or parents hanin gi...tolong belikan utk hanin...so,dah tak tau nak beli apa...macam tak banyak pilihan...hanin lagi suka shopping kat senayan city...hihi..maybe time hanin gi tengah sale....and banyak new arrival ;)

dieha said...

tq hanin for ur info..nnt apa2 diha ask hanin lg...kiss n hug for kyra also..one day we will meet ya..:)

liza said...

bestnya kyra jejalan..nanti daddy balik lagi best jejalan kan:)...

deqlis said...

wah! best nyer dh sampai BAndung,.deqlis lum pernah lagi...harap2x thn depan insyaAllah..

Jom join GA Deqlis.. Timaceh