Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, July 26, 2011

Lunch @ Marche with my beloved family in law....

Fuh! penat....just came back from bank and car workshop...ada banyak benda nak settle kat bank ;) and then,my hubby hantar his Mr A buat apa entah kat workshop....kul 2.30pm nie..nak gi workshop lagi..nak amik his car...then,my hubby kata....dier nak bawa me gi car showrooms...gi survey Mr ?.....yang mana sesuai dengan me...and yang mana hanin berkenan....isy! tak abis-abis B nie...pening hanin.....lantaklah...asalkan dier bahagia ;)

yups! now, we're back at Subang Jaya......tapi esok nak gi cuti-cuti malaysia lak...hihi...so, Mr A must be in perfect condition...nak drive jauh-jauh nanti ;) penat.....but im happy....dapat spend time with my love ones....yippeeeee....cant wait for our family vacation esok ;) me and kyra nak kena manja puas-puas with him....sebab dalam 17th/18th September dier dah sign on kapal...huhu!

uh! skarang, hanin nak cerita activity me,my hubby and lil kyra bila gi umah my Parents in Law ;) of course....lil kyra seronok sangat-sangat...ada ramai manjakan dier kat sana....ye lah....dier cucu sulung....belah my side and my hubby's side.....me and my hubby anak sulung....so,memang kyra manjalah....dier sorang je kan :) happy kyra dapat manja-manja dengan tok baba,mama bozo,uncle amir,uncle farhad,uncle farzad and auntie nana......tapi uncle farhad kyra dapat jumpa kejap je...sebab uncle farhad kena balik lumut....now, he's working there...ada project Petronas kat sana.....oh! kyra dapat  cute clothes from mama bozo....mama bozo baru balik from UK with uncle farzad and auntie nana :) thanks mama bozo.....kyra suka sangat-sangat....mommy pun dapat baju baru...thanks mama ;) hmm...memang seronok dengar mama cerita pasal sana....lagi tak sabar hanin nak gi sana.....boleh melawat my bff,Aisha kat London...and then,Nana kat Bristol.....and farzad kat ireland......hihi! bestnyaaaaaaaa...dah berangan nie....of course my hubby gi sana...sebab nak survey-survey kereta kat sana......kereta kat sana memang murah....murah sangat-sangat....dibandingkan dengan Malaysia......my hubby pernah bawa balik volvo s40 masa time study sana....(tapi volvo tu dier dah jual....beli rx8)....dier lagi bersemangat bila dengar farzad cerita pasal kereta kat sana...pasal BMW,Audi,volkswagen etc....semua tu my hubby's favourite cars....hmmm...kalaulah my hubby plan nak beli kereta kat sana...kenalah berpakat ngan adik dier ;) hanin lak....bila gi sana...nak beli designer handbags.....hanin dah suruh nana cerita kat abang dier handbags kat sana murah-murah....pujuk abang dier beli for kakak ipar dier....hihi...ooooohhhhh! im soooooooo excited :) seronok sangat dengar diorang story pasal sana....tak sabar nak gi sana....nak jalan-jalan and shopping-shopping...Kyra,belajar rajin-rajin ye sayang.....boleh jadi doctor macam auntie nana and uncle farzad.....kalau tak jadi doctor....apa-apa pun boleh...mommy+daddy akan sokong apa je minat kyra....asalkan kyra belajar oversea macam daddy,uncle amir,aunty nana and uncle farzad....hmm..boleh mommy jalan-jalan and teman kyra study kat sana....best...best...memang best :) aminnnnn....mommy will always pray the best for you,kyra....

ok...ok....termelalut lak hanin story :p ter'excited' lebih....ahaks.....nie hanin nak story pasal activity makan-makan hanin with my family in law...sepatutnya...last friday, we all went for family dinner...tapi tak jadi.....semua macam penat...kenyang...dan malas nak kuar.....lagipun,mama masak laksa.....hmmm...sedap sangat-sangat.....so, the next day,that is on Saturday......we went for lunch at Marche at the curve....hanin semua memang suka food kat sana....the food sedap+healthy.....memang makan kat sana...mahal skit...biasalah price for that type of restaurant.....tapi puas hati :) ada macam-macam pilihan kat marche....my hubby dah biasa bawa mama makan sana....memang mama suka.....lagipun...sana banyak pilihan salad....fresh-fresh....mama memang suka fresh salad.....semua my family in law sukalah :) termasuk my hubby.....hanin lak...fresh salad tak berapa suka sangat....hanin suka sayur yang dimasak....macam kangkung belacan....kailan ikan masin...sayur goreng.....terung sambal....etc....kat sana,my hubby makan mix grill....hanin lak carbonara spaghetti....and mushroom soup....kyra makan apa yang hanin makan :) oh! kyra suka sangat-sangat the mushroom soup....sedap tau.....my family yang lain...ada yang order macam my hubby,mix grill...salmon....chicken chop.....pizza....etc...huhu! memang penuh satu meja....


yeah! had soooo much fun.....seronok borak-borak....and the food yummy :) tapi tak boleh lepak lama-lama...sebab malam tu....baba nak balik Terengganu....so,lepas makan-makan...terus balik nilai.....tapi sebelum balik rumah....sempat stop jap kat...kat Karnival Hari Bomba kat Dataran Nilai.....kyra ternampak the big colourful balls....so, dier nak.....daddy pun belilah 2 balls for her....boleh dier main-main bola dengan daddy ;) thanks daddy.....of course....sampai-sampai je rumah...terus kyra buli daddy and uncle amir main football......hihi! comel sangat-sangat...bila kyra tendang-tendang bola tu...and then jerit-jerit gol.....and she laughed happily playing the football with daddy and uncle amir :) 


oklah...malas nak bebel panjang-panjang....do enjoy our pics at Marche,the curve :)  nanti hanin free...hanin story pasal makan lunch with my family in law kat Tehran restaurant lak eh? and kyra main football ngan daddy....hmm..apa lagi eh? oh! kyra dapat new kitchen set from daddy.....yups! kyra dapat lagi satu kitchen set.......letak kat rumah parents farshid......so,senang.....kyra balik nilai...dah ada her favourite toy....leh main masak-masak :)  memang banyaklah....hanin nak story......


uh! got to go.....my hubby dah panggil...ajak gi lunch...take care all......have a great day....


hugs and kisses from us :)
.....................................................................................
Lunch @ Marche,the curve.....
kyra,daddy and uncle amir....
manjanya kyra dengan uncle amir :)

 mommy sayang daddy sangat-sangat....

 my happy family ;)
 hanin makan nie kat Marche...
hmmm...sedap...

 mama,amir and my beautiful+one and only 
sis in law, Dr nana ;)

 mommy...kyra and 
uncle farzad..bakal doctor gak ;)

 nana,amir,my hubby and mama....

 my hubby's sibblings.....
Amir,Farzad,my hubby and nana....
farhad je takde....ada kerja...

 kyra memang manja dengan daddy :)

 mama and her heroes....

 
kyra and tok baba.... 

 the three of us...
the happy us ;)

 happynya kyra....

 :)

 kami yang happy+kenyang...
we had a very marvelous and great lunch....
thanks B :)


Me and kyra are having soooooooooo much fun....seronok daddy ada....dapat manja puas-puas dengan daddy :) Thank you soooooooooooooo much,daddy...for everything.....


Mommy and kyra sayang daddy sangat-sangat.....


P/S: my hubby dah dapat gaji today...woot...woot...apa hanin nak pow dier eh? hihi ;)

5 comments:

Marsha~ said...

kalau semua Dr cantik dan hot mcm ur SIL, mmg semua suak duduk hospital.. hehehehe

Noor Aisha Amir said...

Nana dah besa panjang n super gorgeous! Bestnya sapa jd patient dia nnt

Yang, plan dtg UK cepat2 okey? I tunggu ni.. Sgt2 rindu kat kyra

HaninFarshid said...

marsha...

hahaha! thanks marsha....

.............

aisha

yups! dah besar panjang dah dier...

ok dear....tunggu tau i datang next year....we miss you too...anything i contact you....

take care...muah!

hanny maness said...

sedapnye carbonara~! :)

ermm kak nin, adik ipar kak nin tu handsome lah. masih available tak? hehe :D:D

*hugs & kisses for kyra =) *

HaninFarshid said...

hanny,

yups...carbonara dier memang sedap ;)

hihi...yang mana hanny? yang doctor tu ke? atau yang marine engineer? dua-dua tu single but not available....hahahah!

hugs and kisses to you from kyra....

take care,dear ;)