Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, July 22, 2011

Hanin layan je HOBBY my hubby....

Yups....my hubby memang GILA Kereta.....beli kereta bukan sebab nak beli je....bukan untuk drive je....bukan untuk menunjuk.....tapi...dier memang suka.....and thats his hobby...Dier memang jaga his Mr A and Mr RX8 betul-betul....memang sayang both his cars....and very strict dalam penjagaan his cars....lain dengan hanin.....hanin simple je dalam bab penjagaan my swift :p asalkan boleh jalan....and boleh drive ;) 

Both his cars pakai the best minyak...Shell V Power Racing....tak boleh minyak hijau or kuning....huhu! kalau nak letak minyak...wajib kat station minyak Shell...dulu dier ada gak pakai minyak hijau tu....tapi after dier dah rasa guna Shell V power racing...terus dier nak guna tu je...sebab dier kata lagi best drive guna minyak tu...smooth je...and good for car engine...*hanin guna minyak hijau je...cheaper than Shell V power racing*...kalau nak cuci kereta....ada tempat special nak cuci his cars...setakat nie,dier percaya satu tempat cuci and polish his cars...kedai cuci+polish kereta tu kat USJ 19....CARS car wash yang kat shopping complex tu pun dier tak percaya...kalau kereta rosak or nak service kereta.....dier takkan hantar kat workshop kereta sebarangan....only to the car specialist he trusted.....for Mr A...kat wisma peters....and Mr RX8 ada satu workshop nie kat Sunway...Sunway memang tempat lepak my hubbylah....kalau dier nak tambah or tukar apa-apa kat his cars or modified ke....suka dier ke sana...memang banyak peraturan lah nak jaga his cars.....hanin memang pening kalau my hubby gi belayar.....ada je pesanan dier...cara-cara nak jaga his beloved cars...huhu! nasib baik i have fly (my bro in law) and Raedi (wani's bf)...yang tolong tengok-tengokkan his cars...yups! he trusted fly and raedi.....diorang pun terror pasal kereta...dioranglah banyak tolong hanin tengok-tengokkan kereta farshid.....especially tolong hanin panaskan engine both his cars and check his cars engine oil (engine oil pun bukan beli kat station minyak....nie yang special punya...khas untuk Mr A and Mr Rx8)Thanks fly...thanks raedi....

yeah! my hubby trusted me in taking care both his cars...sebab hanin tak pernah amik kesempatan jaga his beloved Mr A and Mr RX8.....sepanjang dier belayar for two and a half months....percaya tak? hanin tak pernah drive his Mr A and Mr RX8.....sesapa yang kenal hanin dengan rapat....tau...hanin nie memang tak suka and malas drive.....hihi! kalau hanin nak gi mana-mana...ada je yang tolong drivekan...my sisters (dua-dua ada kereta)....my bro in law.....my parents...my grandmother....my uncle...my friends...etc..etc....kalau terpaksa sangat-sangat...baru hanin drive swift....contohnya....kalau kyra tak sihat....nak kena bawa dier gi jumpa her paed....or gi beli susu,pampers or food for kyra....

nie pun...sejak my hubby sign off kapal....almost everyday...dier gi kedai kereta....workshops.....nak buat something kat both his cars....hihi! hanin memang tak tau and tak faham apa dier buat....and then, mesti gi survey Mr ?....nak tengok....kereta apa yang sesuai for me...hanin suka duduk rumah je....baring-baring...layan lil kyra...memang my hubby ajak me teman dier gi workshops semua tu....huhu! tapi hanin selalu tak nak ikut...sebab takut bosan lama-lama kat kedai kereta.....kalau gi survey Mr ?  nie pun....hanin bukannya tau sangat...nak test drive...or tengok engine semua tu....hahaha! baik hanin duduk rumah...layan lil kyra...lagi best.....

sebab selalu sangat hanin tolak nak ikut my hubby gi kedai kereta...semalam...hanin terpaksa gak ikut....hahaha! dier paksa hanin ikut...alasan dier...kalau hanin shopping..or gi buat facial or spa or buat rambut....dier mesti teman...tapi bila dier nak buat his cars....hanin tak nak teman...and then, dier pun buat muka sedih dier....ye lah...ye lah....hanin mengalah.....lembut gak hati hanin tengok muka sedih dier tu :p dalam sejam gak lah...hanin kat kedai kereta....entah apalah dier buat kat his Mr A.....malas hanin nak amik tau....nasib baik my hubby belikan hanin magazine...boleh gak hanin baca-baca hilangkan boring hanin...and yeah! seronok gak teman my hubby....macam-macam kitorang borakkan....especially....about Mr ?....kereta apa sesuai dengan hanin...bla..bla...bla...about house...about our future...about our vacation....duit $$....etc..etc....memang banyak gak dier berhabis kat his cars.....tapi hanin tak boleh bising....tu duit dier....and dier suka.....dier pun ada big back up from ayah hanin...kalau hanin bising-bising kat ayah...ayah kata..."biarlah...kalau farshid mampu..." huhu! takpelah....biar dier spend kat his cars...dari perempuan lain kan? ;) lagipun....walau macam mana best pun dier jaga his cars...dier tetap bagi hanin and lil kyra the best....dier jaga kitorang way...way...better than his cars ;) dier pun banyak berhabis kat me and lil kyra gak....so,tak boleh nak merungut lah kan? :p

lagipun,my hubby cakap...dier banyak berhabis kat Mr A....sebab untuk keselesaan dan keselamatan me and lil kyra gak....lagipun, dier nak guna that car gi Penang next week ;) nak drive jauh-jauh...hihi! betul gak? yay!!! cant wait for our family vacation next week......and tak sabar nak makan best-best kat Penang....hanin dah berangan nie....dah terliur dah....bila teringat kat the famous nasi kandar....pasembor....char kuey teow.....hmmm....nyum!nyum! sedapnyaaaaaaa...takpelah..my hubby berhabis kat Mr A....asalkan jangan ganggu duit vacation...or duit shopping me and lil kyra ;) 

And....talk about our cuti-cuti Malaysia to Penang....after dah discuss-discuss dengan my hubby.....kitorang setuju...nak stay kat G hotel....my hubby kata senang...dekat ngan the famous and legendary hawker food and Gurney Plaza mall...and ada Chillis (tempat favourite makan my hubby...) memang senanglah kalau nak makan...jalan-jalan and shopping....hanin ok je.....asalkan lil kyra happy and enjoy ;)


G Hotel
Persiaran Gurney,Penang....

uh! nie pun...bangun awal...sebab my hubby ajak me teman dier gi buat apa entah with his Mr A and survey-survey Mr ? ;) dah hobby dier.....hanin layan je.....and then,ingat nak ajak dier gi lunch kat Bangsar.....suka sangat gi makan kat sana.....Hanin dibesarkan di sana....so,tau banyak tempat best-best nak makan kat sana....hmmm..nak makan apa eh? Nirwana (indian food and nasi daun pisang) or Berjaya (chinese food and nasi padang)? kat dalam Bangsar Village II pun banyak tempat makan best-best :) yelah....hanin teman hubby hanin gi buat his car...now,dier kena layan hobby hanin lak....MAKAN....hihi! then, tonite....nak dinner with family in law....my mother in law baru balik from UK with my sister in law and Bro in law.....both of them study doctor kat sana...(nana at Bristol...and farzad kat ireland)...my mother in law gi sana sebab nak cuti-cuti and melawat anak-anak dier kat sana for few weeks....bestkan? hihi....kan best...kalau hanin dapat ikut...tapi jangan harap hubby hanin nak bagi.....kalau dier takde :p My father in law yang kerja kat Instep,Terengganu pun ada kat sini...dier ada kerja kat KL...so,semua tengah ada...lama tak jumpa them...miss them soooo much...me and farshid nak bawa kyra jumpa her grandparents,uncles and aunty.....


oklah.....malas nak bebel panjang-panjang...hanin nak mandi.....take care all....have a great day ;)


muah! Hugs and kisses from me and lil kyra....
.....................................................................
pics @ kedai keta apa entah kat Sunway.....saja je amik pics....dekat sejam kat sana...tak tau nak buat apa....hihi! 

 tak abis-abis baca car magazine...

 amboi....seriusnya dier baca car magazine....

 tak tau apa nak buat...hanin pun amik pics....

 bukan murah tau...hobby orang GILA kereta nie....
kalau buat simple pun kat kereta....
beribu-ribu gak berhabis....
Hanin pun tak faham...huhu!

 
my hubby asked me...
"Honey suka mana?"
dier kata dua-dua suitable for me...size cute....
sesuai for me to drive....
hmm....A1 or beetle...mana best eh?
well....hanin suka........adalah...secret....syyy!! hihi! 

P/S: hmm..tonight nak dinner mana eh..ngan my family in law? mesti nak makan tempat best-best...hihi...

4 comments:

Mama Qiestina said...

farshid ngan ekhram mmglaaa bole geng..memang gile keta.haha!

takpela kan nin, biar gile keta jgn gile pompuan.*dush dush*

kiss for cutie kyra, kalau ai free insya allah kita jupe weken ni with geng momma lain ye!

MrS KeNey said...

syoknyer...hubby balik je shopping, blik je shopping..bkn shopping baju tapi shopping keta tuuuu....enjoy10x! sukalah tgk u all, dua2 comel! lil kyra takyah ckp la...hehehe

Scha Nur said...

Kak Nin! datang penang ea..wahh best makan2..dekat bangat dgn scha..makan puas2 ye!

dey said...

Xpe hanin..dia yg penat keje n dok atas kapal jauh Dari yg tersayang.Biar dia reward himself ngan cara tu..setuju dgn Biar habis kat kete ,x kat pompan lain... ;)