Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, July 16, 2011

our 3rd day and last day at Jakarta :)

Hee.....Now,hanin tengah berdebar-debar.....dup dap...dup dap....im sooooo excited.....im smiling of happiness......oh! yes....2 more days im gonna meet my hubby....yayyyyyyyyyy!!! mommy and kyra tak sabar nak kiss and hug daddy puas-puas :)

Now,hanin sambung story my 3rd and last day at Jakarta eh? ;) yups! our 3rd day (saturday,9th July),kitorang just shopping-shopping around jakarta area....sebab kyra nampak penat sangat...because a day before...kitorang sampai from bandung lewat sangat....kyra pun tak cukup tido.....ayah kata tak payah bawa kyra......tinggal kyra kat hotel dengan bibik...kesian dier penat....lagipun mama and adik nak gi Tanah Abang.....tempat tu tak sesuai for lil kyra.....tempat dier very hectic.....banyak sangat orang and panas....takut kyra tak selesa....and then,nak gi Senayan City......hanin gi sana pun nak shopping :) so,memang nak rush....kyra pun bangun-bangun tido je...terus main masak-masak...dier pun macam tak nak ikut....buat bodoh je...time kitorang kuar...hahahah! nasib baik ada bibik yang tolong hanin tengokkan kyra kat hotel :) 

sorry eh? Hanin gi Tanah Abang and senayan city....hanin tak bawa my camera....hahaha! time nie dah malas.....takde mood nak amik gambar...rasa macam tak sempat :p semua busy shopping and semua nak cepat ;) at Tanah Abang.....hanin,ayah and fly just lepak-lepak kat tempat minum....while mama,adik,tok mama and wani jalan-jalan shopping....kat situ banyak jual kain....tudung, telekung....baju for muslimah hijab....etc...hanin prefer lepak ngan ayah and fly...best skit...leh minum-minum...lagipun....hanin tak reti shopping situ....Hanin just beli telekung :) kain memang hanin tak reti nak beli.....

Almost 4 hours gak...lepak sana....biasalah mama and adik....mana-mana pun diorang leh shopping.....hahahah! kain pun diorang excited beli.....lepas dah abis shopping kat Tanah Abang....kitorang terus shoot gi Senayan City.....yay! nie yang hanin tunggu-tunggu...Senayan city nie lebih kurang macam Pavillion kat sana....semua ada ;) shopping complex nie very strict....kawasan nie banyak 5 star hotel....mat saleh and orang kaya jakarta banyak lepak sini....year 2009,two times hotel kat kawasan nie pernah kena bomb...i think hotel Ritz carlton and JW marriot....so, before nak masuk....ada security check....macam kat airport...huhu!

 @ Senayan City...
nak masuk shopping complex nie...
ada security check macam kat airport...

 shopping complex nie lebih kurang macam pavillion...
semua ada....yang bestnya....time hanin gi.....
ada sale...yippeeee!

Sampai je kat Senayan City...gi makan dulu kat Kafe Betawi...perut pun dah lapar sangat......setiap kali,kalau gi Senayan city...suka makan kat situ....love the nasi goreng ayam there....pedas dan sedap....kalau orang yang amik order tu tanya..."mau sederhana atau pedas?".....hanin mesti mintak pedas.....makan memang berpeluh-peluh ler ;) uh! i also love the sate ayam there :) kuah kacang dier sedap....Lepas makan,Hanin terus gi shopping......baru hanin puas hati.....banyak baju for kids cute-cute.....hanin banyak shopping kat Zara kids and Gap kids....Guess kids hanin tak gi...sebab ayah dah banyak beli for kyra masa time ayah gi Bangkok...memang hanin happy+seronok shopping kat Senayan City....Hanin dapat beli apa yang hanin nak :) berjuta-juta rupiah gak hanin abiskan for lil kyra....selain baju....hanin pun beli cute shoes for kyra at Zara kids ;) alhamdulillah....dapat gak hanin cari shoes size kyra...walaupun hanin dah banyak shopping...hanin tetap ada lagi few millions rupiah left with me....hanin dah tak tau nak beli apa....so, tak nak rugi....hanin tukar dengan ayah....ayah pun nak....he needs more rupiah $$ sebab mama tak abis-abis and tak puas shopping lagi :p tak rugi tukar dengan ayah.....ayah amik same amount dengan apa yang hanin tukar from RM-IDR....thanks ayah.....

 makan-makan at Kafe Betawi ;)

 my favourite....
nasi goreng ayam pedas....

 lagi satu favourite hanin....
sate ayam :)

Lepas semua dah abis shopping kat Senayan City....terus balik....time tu pun dah kul 10pm....shopping mall tu pun dah nak tutup....hihi! actually,masa time shopping....ayah ada ajak hanin gi makan for my birthday.....tapi hanin kata takpe....makan je kat hotel....order room service....lagipun,time tu hanin tak puas shopping lagi ;) tak nak balik awal.....and hanin nak balik hotel jumpa kyra....miss her sooooooo much......kalau restaurant ayah nak bawa hanin celebrate birthday tu bukak sampai midnite ok lah...tapi 10pm dah tutup...takde rezeki....huhu! 

Sampai-sampai je hotel....hanin masuk je bilik....terus my lil kyra hug me....and terus ajak hanin main masak-masak....hihi....masuk-masuk je midnite.....all my family sang me a birthday song....and we ordered room service...yups! celebrated my birthday with my beloved family....makan late supper and we talked all nite long.....thanks sooooo much...for the wonderful birthday....simple but im sooooooo happy.....and of course...yang bestnyaaaaaa....my hubby wished me happy birthday.....and told me how much he loves me.........thanks B....im smiling of happiness......


Apa birthday present from my family? memang besttttttttttttttttt.......the last day at Jakarta....that is on Sunday,10th july......ayah+mama belanja hanin buat spa at the hotel ;) ahhhhhh!! memang best and relaxing.....hilang semua lenguh-lenguh.....i did facial treatment and aromatherapy relaxing massage ;) 7am hanin dah terpacak depan the hotel Health club and spa sebab nak buat spa....hahaha! bersemangat betul....thanks mama,tok mama,adik,wani and bibik sebab tolong tengokkan lil kyra time hanin gi spa...and thank you sooooooooo much for the wonderful+marvelous birthday present....hanin sukaaaaaaa.... ^_____^

Sebab flight kitorang balik kl...malam...so,kitorang sempat lagi shopping ;) hanin dah malas nak shopping....lagipun....hanin dah tukar semua duit rupiah to Rm dengan ayah....so, adik,wani,mama and tok mama je yang excited shopping.....lupa apa nama shopping complex tu...tapi banyak jual baju untuk muslimah yang berhijab ;) we also had our lunch there.....thanks ayah for the birthday lunch.....as usual i ordered the special spicy fried rice......sigh! rindu lak nasi goreng kat indonesia.....style diorang masak lain....and hanin suka sambal merah and sambal hijau diorang....takpe...tu kat restaurant nasi padang kat KL banyak ;) lepas lunch.....pusing-pusing shopping complex tu lagi.....tapi tak lama...sebab nak check out hotel...nak kena gi airport....flight kitorang pukul 7pm....tapi delayed to 8.30pm.....


kyra penat sangat kot....masuk-masuk je dalam kapal terbang terus sleep :) kitorang sampai LCCT pun dah midnite.......overall,i had sooooooo much fun at jakarta/bandung.....thanks ayah+mama sebab belanja hanin and kyra gi sana ;) hanin seronok shopping...jalan-jalan and makan-makan kat sana.....


uh! im sooooooo excited....my hubby just message me....


"Hi sayang...esok B turun kapal around 5pm...my flight,emirates  still on waiting list...tapi takpe....they have alternate flight,Oman airline...transit at muscat,Oman...sampai kl...Sunday midnight instead of 2pm....tomorrow B confirm dengan honey....B naik emirates or Oman airline....kalau sampai midnite...suruh adik and fly teman you....bahaya drive sorang-sorang midnite...tak sabar nak balik...miss you and lil kyra so much....."


happy...happy......im jumping of happiness....honey tak kisah,B......B balik cepat ke lambat....asalkan B balik dengan selamatnya to me and lil kyra....


mommy and kyra love you sooooooo much!


take care....muah!


hugs and kisses from me and lil kyra.....
...........................................................................................
uh! sayang....do enjoy our pics at Jakarta...our last day at Jakarta ;) 

 time mommy gi spa...
kyra baik je duduk dalam bilik...
main masak-masak....
my adorable+cheeky lil kyra....

sebelum check out hotel....
gedik-gedik amik pics ;)
kyra and her beloved mama tok....

 mommy and lil kyra :)

 hi daddy!!!

 kalau kyra hungry....mesti beli cake kat sini....
sedap tau.....yummy!

kyra and mama wani...

 me,mama,ayah and lil kyra....
tengah tunggu food...
:) 

teh botol sosro yang famous....

 ayam pedas yang yummy....

my favourite special fried rice....
and green+red sambal....yummy...
and i love the honey dew juice...
kat sana hanin suka minum the juices....
very refreshing....
muka kyra yang penat+happy....
dah selamat sampai KL...
alhamdulillah :)
..............................................................................................
daddy....nielah baju for lil kyra yang mommy beli kat sana......daddy nak tengok sangatkan? ;) nie baju yang mommy beli....ada banyak lagi baju mama tok and tok ayah belikan for kyra.....tapi tersimpan elok dalam bag mama tok....malas mommy nak kuarkan.....memang kyra beraya sakanlah....hihi! nie tok ayah nak gi vietnam...mommy order baju kurung for kyra kat tok ayah :) yippeeeee...raya nie best....daddy ada.....kiter pun dapat puasa sama-sama...alhamdulillah....

 baju beli kat Rumah Mode :)

 baju from Mode Plus

 baju beli kat Senayan City....

oh! B...tadi petang,Shasha from boutique Salikin sidik called....baju melayu B dah siap...honey kata this monday kiter gi amik.....woot...woot....oh! honey punya baju raya tak siap lagi....siap middle of bulan lapan ;) nanti taylor mama from jakarta turun kl hantar baju raya me,mama,adik and wani....yippeeeee!

oklah...got to go....nak tengok KL gangster kat astro first....ahaks!

3 comments:

OneSimpleMother said...

oh.. mama hanin pun dah berhijab ye.. manisnya.. alhamdulillah.. mudah2an hanin pun menurut jejaknya satu hari nanti.. ameeen.. doa ikhlas ni.. :)

HaninFarshid said...

yups..baru je :) same time dengan adik...hanin insyaAllah one day....thanks :)

Mama Qiestina said...

mama pon daj pakai tudung :)
cantiikk!!

btw senayan city tu kat jakarta eh? alaaa kami tak sempat ke sana arituu.