Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, June 9, 2011

@ Singapore....HRH,Singapore...resorts world,Singapore....vivo city...orchard road....etc...

Last weekend....we (me,kyra,ayah and mama) went to Singapore for four days and 3 nites :)...yups! we had a marvelous time at Singapore.....actually,mama ada course at Hard Rock Hotel,Singapore....so,apa lagi...hanin and kyra pun joinlah.....my hubby pun bagi kebenaran ikut ;) hanin memang nak gi Singapore sebab sana tengah ada sale...hihi! memang hanin nak shopping kat sana....especially for our lil kyra....baju for kids kat sana memang cute-cute and adorable....sampai rambang mata hanin nak pilih.....

At Singapore....we stayed at Hard Rock Hotel,Singapore....mestilahkan? dah mama ada course kat sana....the price? err...sebab kitorang gi on weekend and school holiday....so,mahal skit....kalau nak tau the price...boleh tengok kat HRH,Singapore website ;) the bilik memang cantik,besar dan selesa.....seronok gak duduk kat sini.....hotel dier dalam resort world sentosa....so,nak gi jalan kat USS...memang dekat.....kat sini pun banyak tempat nak shopping...ada over 45 shopping outlets kat sana...uh! memang heaven.....ada coach,victoria's secret,jimmy choo,chanel watches,bally.....banyak gaklah......bolehlah nak shopping ;) and then, we get free rides for 4 days....naik The Sentosa Express to vivo city....yups! duduk kat mana-mana hotel inside the resort world sentosa....they will give you cards nak naik the The Sentosa Express.....vivo city memang dekat je ngan resorts world sentosa...dalam 5-10 minutes....

Selalu gaklah gi vivo city....sebab nak shopping ;) makan kat sana pun best...banyak Halal food.....Burger king halal....food court dier pun halal....makan pun yummy! best! selain orchard road....kat sini pun best gak nak shopping....thanks B sebab bagi kebenaran me and kyra shopping ;) love you sooooooooooo much!! 

Kat Orchard road....banyak luxury shopping malls....nak cari handbags or purse memang kat sini lah.....memang best....lots of choices....baju pun banyak pilihan.......kalau for kyra..lagilah banyak choice....ada Guess kids,Burberry kids,DKNY kids,Polo Ralph Lauren,Gap Kids,Armani Kids...etc....semua ada......kat vivo city lak...pun best gak nak shopping.....ada Zara Kids,Pumpkin patch,Gap Kids,Blooms and banyak lagilah...memang rambang mata nak shopping....nasib baik mama kata sabar....shopping skit-skit dulu....heheheh! nanti end of this month or next month before abis sale.....nak gi sana lagi :p

of course bila dah duduk kat Hard Rock Hotel...memang wajib pergi hard Rock Shop....hehehe...my hubby suruh beli t-shirts for him :) huhu! hari tu dah banyak shopping shirts for him kat sana....so,kali nie...hanin dapat beli 2 t-shirts for him je.....semua shirts kat sana dier dah ada...huhu! sorry sayang...tak banyak latest design.....nanti honey gi sana lagi...honey beli,k :) and then, wajib beli...Garrett Popcorn yang yummy.....heheheh! my family favourite popcorn ;) tau tak? Hanin sampai-sampai je kat HRH,Singapore....time nak gi makan lunch.....hanin terus gi beli Garrett Popcorn :p


Yups!.....me and kyra had soooooo much fun at HRH,singapore.....ingat nak ajak my hubby gi sana lagi....kalau boleh....teringin nak tinggal kat Festive Hotel lak.....tengok hotel dier macam best and cantik....hari tu...hanin and ayah saja tanya...how much tinggal sana per nite?...sebab time cuti skolah....so starting dalam SD700++ per nite....tapi masa time hanin gi...bilik semua dah penuh....

 The festive hotel...
the deluxe family king room...

 bestkan B?
Bilik dier sesuai untuk family....
besar dan selesa.....
jom gi sini B...please....
;)

oh! by the way,thank you sooooo much mama and ayah.......for everything.....tolong hanin jaga kyra...bawa hanin and kyra jalan-jalan...shopping-shopping....makan-makan.....gi Jurong Bird park.....semualah.....Ayah hanin memang ajak hanin masuk USS lagi...tapi hanin tak nak....hihi! tak best...farshid takde...and kitorang dah few times masuk sana.....so,macam malas.....hanin gi sana memang focus nak shopping je ;) 


oklah.....nanti hanin update pasal kyra having fun at the HRH,Singapore pool and Jurong Bird park lak eh? take care all......muah!muah! hugs and kisses from us......


Daddy......Mommy and kyra sayang daddy sangat-sangat...you are the best!! Muahx! Thank you...Thank you sooooooo much sebab bagi mommy and kyra shopping.....


so,do enjoy the pics.....atas permintaan my hubby....dier nak tengok apa hanin shopping kat Hard Rock Shop for him....and apa yang hanin shopping for his lil kyra......apa yang hanin beli for myself....tak payah lah letak pics..*malu*.....tapi best gak shopping kat victoria's secret....hihi! hanin pun beli gak few clothes and purse for myself....thank you sooooooooo much,B......walaupun...honey shopping terlebih budget yang B bagi kat honey.....B ok...B cool je ;) .....Love you sooooo much,sayang.........
.......................................................................
@ HRH,Singapore....

 view from my room....

kyra bangun-bangun tido...tengok pool...
ajak mandi pool :)
 Katil yang best...
me and kyra tido dengan nyenyaknya....

 me and my beloved lil kyra...

 my beloved mama and ayah :)

 ...........................................................................
pics of shopping-shopping...makan-makan...and our lil kyra....


 @ Vivo city..
Singapore's largest retail and lifestyle destination :)

 our precious lil kyra...
excited jalan sana...jalan sini...

 gi mana-mana mesti tarik 
her favourite tiger bag...
so adorable kan,b?

 dah penat jalan.....rest jap kat stroller...
sambil minum her fav. drink...

 @ vivo city food court....

Kyra yang happy+kenyang ;)

 b taukan apa honey beli kat sini??
hihi...secret...

 some of kyra's clothes....
ada lagi....malas nak amik pics semua clothes....hihi!

 daddy's HR shirt :)

 ni wajib beli...
Garrett Popcorn....

9 comments:

Nur Syahirah Hainan said...

syoknyer....~~~~~~~

ZarinAziz said...

hi hanin...salam kenal...slalu i jd silent reader je...suka tgk kyra yg sangat2 comel n sweet tu...

fizamior said...

bestnya HRH singapore!!!! nak pergi!!!!!!! hehehehe...
i'm sooooo in love with kyra's picture yg pakai headfon tu... she's soooo adorable! cute sgt! xoxo

Coklat Stroberi :) said...

beshnye sopping! kyra sure enjoy kan dpt banyak baju :)

ZarinAziz said...

hi hanin...salam kenal...slalu i jd silent reader je...suka tgk kyra yg sangat2 comel n sweet tu...

HaninFarshid said...

syahirah,

heee...memang syok :)

................

Zarin,

hi zarin...salam kenal ;)

thanks dear sebab sudi baca my blog :)

HaninFarshid said...

fiza,

HRH,singapore memang best....dier dalam resort worlds...so,semua ada....i know you and damia will enjoy it there...especially shopping....hihi!

thanks dear...*blushing* yups! me too love the pics....daddy dier lah yg pandai2 letak headfon tu....hahaha! mommy dier nak dier nampak macam ballerina yg sweet...daddy dier nak dier nampak macam rock n roll skit....nasib baik pics tu jadi ok :p

HaninFarshid said...

coklat strawberri,

memang best.....kyra memang happy dpt banyak baju...mommy dier yg excited shopping untuk dier....heheheh!

ibu chicamie said...

bestnye lahai g singapore...bg org2 cm nanie yg x pnh sampai sane lg ni harus lh excited tgk kn ;-D

btw...garret popcorn tu mmg ade jual kt sane je eh.?? kalo preggy ni.,harus kirim kt hanin ni (^_^)...hahaaa