Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, June 15, 2011

apa eh BIG surprise B? ;)

Kyra....mommy happy sangat-sangat.......Im smiling and jumping of happiness....Daddy called mommy few times yesterday ;) Daddy cakap daddy suka baca blog mommy.....Blog mommy buat daddy happy.....uh! lepas baca blog mommy semalam....daddy lagi tak sabar nak balik.....daddy tak sabar nak buat dan main macam-macam dengan kyra.....daddy tak sabar nak spend time with us....daddy tak sabar nak manjakan mommy and kyra.....and tak sabar nak bawa mommy and kyra jalan-jalan...gi vacation....and shopping-shopping semua ;)

Yeah! yeah! everyday daddy call mommy....everyday daddy message mommy.....tapi mommy still happy :) seronok manja-manja dan cakap-cakap dengan daddy.....story macam-macam dengan daddy.....tapi semalam....best....daddy cakap something yang buat mommy tersenyum+excited......yeah! daddy memang everyday romantic.....tapi semalam terlebih romantic ;) sampai mommy tido pun tersenyum-senyum....I cant wait sayang....for the big surprise...yehaaaa!

"Honey....B balik nie....B ada big surprise for you.....apa yang honey nak....B akan tunaikan....your dreams will come true....I love you soooooooo much!"

heheheh....apa dier big surprise tu? hmmm....honey macam dah dapat hint je ;)

Yups.....dulu i love all those romantic novels and movies......sampai berangan-angan nak ada lelaki/bf/husband....yang romantic macam tu.....ah!! bestnyaaaaaa ada lelaki yang macam novel/movie tu manjakan kiter......


hanin ada banyak favourite novels.....my all time fav. romantic authors are Judith Mcnaught and Virginia henley......bila hanin baca je the books written by them....mesti tersenyum-senyum hanin baca sampai termimpi-mimpi....hahaha!! memang best....




Eh....hanin pun baca malay novels tau ;) best gak......dalam banyak-banyak malay novels....hanin suka novel Andai itu takdirnya.....and Hati yang terluka.....hihi! time tu ada bf pun tak bersyukur....nak yang lagi romantic yang macam dalam novel nie.....still termimpi-mimpi lagi lelaki idaman :p


But NOW......Nope......dah lama dah hanin tak baca romantic novels......tengok cerita romantic pun tengok je.....takdelah sampai termimpi-mimpi ;) takdelah sampai tergedik-gedik...why?? because i have HIM.....my dream guy....my beloved hubby yang romantic.....yang manjakan me.....apa yang hanin nak...dier akan try tunaikan.....yang amik berat pasal me and kyra....yeah! he's always not there for me+kyra....selalu belayar...thats his work....but he will always try to keep in touch with me+kyra :) he makes sure that we're ok.....cukup makan pakai semua...sihat....happy.....thanks sayang :) he's way...way...better and way...way...romantic than any guy inside the romantic novels or movies.....


Betul cakap orang-orang tua...bercinta selepas kawin lebih indah dari sebelum kawin....*tiba-tiba teringat cerita lama...that was 5 years ago...*...I met him for few weeks je...diperkenalkan oleh my aunty and my tok mama...then,couple...couple pun sekejap sangat *B,ingat lagi tak...B mintak kebenaran ayah nak couple with me?hihi...so sweet...nak couple pun nak mintak kebenaran ayah...* tak sampai 2 weeks couple.....then,dier terus hantar rombongan merisik....then,tunang.....then,kawin....hanin ingat lagi....hanin cakap kat dier masa time baru-baru couple..."honey takut nak couple....if you really serious with me....kiter kawin..." Yes!! hanin takut nak couple lama-lama....before i met him....hanin pernah couple for 5 years with this one guy *OMG!! 5 years yang bodoh and sia-sia...hope dapat jumpa B awal-awal :) lagi best....* tapi Allah nak tunjuk kat Hanin....Hanin terserempak that guy with another girl at Lot10....memang drama tau kat Lot10 tu...hahahah! :p hanin tak nak pisang berbuah dua kali....couple lama-lama...bila dah sayang sangat-sangat kat dier...dier ada orang lain....Hanin tak sangka my hubby take it seriously apa yang hanin cakap.....memang dier terus ajak kawin....dier pun takut nak couple lama-lama....yeah! both of us have history...Jodoh kiter kuatkan B? you and me dipertemukan time both of us tengah bersedih.....B putus tunang.....Honey putus cinta.....Alhamdulillah! honey bersyukur sangat-sangat dipertemukan dengan my dream guy....who really love and care about me :) adik pun cakap kat me.."yelah....k.nin dah dapat apa yang k.nin nak....mestilah dah tak baca buku-buku romantic or tengok cerita romantic nie...." hihi...sooo true....time tu...me and her....tengah discuss kenapa ramai sangat suka tengok cerita Nora Elena.....kawan dier tanya dier..tengok tak cerita tu?...my friend pun tanya....percaya tak? hanin tak tengok pun cerita tu? of course kitorang kebingungan bila orang tanya or cerita pasal cerita tu....yeah! hanin memang ketinggalan....eh! adik pun tak tengok cerita tu....kiter sama-samalah ketinggalan adik :p takpe...hanin dah lama baca novel dier....tapi personally.....i love Andai itu takdirnya more ;)


uh...melalut lak :) back to my love story.....Thanks B...for giving me love and makes me happy always.....Alhamdulillah....dah nak masuk 4 years (this 17th November 2011 will gonna be our 4th anniversary :))...b still the same....romantic guy *errr...makin dan bertambah-tambah romantic* i love......

Your loving calls.....your  sweet+romantic messages selalu buat honey tersenyum-senyum....sigh! i really miss you soooooooooo much.......really miss your hug...your kiss....your love.....your smell.....everything about you.........why i miss you? because you make me smile.....you make me happy....you're soooo kind...you're so sweet....you're funny...You're the reason why i have sleepless nights....You're the reason why i hold my pillow tights....it's because im always thinking about you when i lay down at night.....I cant sleep...without hearing your voice...without saying good nite and how much i love you......


B,walaupun B penat kerja.....you will always find time to call me....because you know....i will wait for you to call me....honey happy bila dengar suara B.....thanks sayang sebab layan perangai honey yang mengada-ngada nie :)


B,i love you soooooooooooooo much!

You will always be my Hero....My knight of shining Armour....my king...my dream guy..and my love...


oh! Kyra loves you too....


Hugs and kisses from us.....


pssttt B....cant wait for your big surprises bila B balik nie ;)

B kata B ada banyak big surprises for me and kyra....yay!yay!


muah!!!!!

 My Happy Family......
me...kyra and our Hero :)
we love you soooooo much,daddy....

 Kyra doakan k...semoga mommy+daddy 
happy always.....
semoga jodoh kami panjang...aminnn!

P/S:Uh! B...thank you soooooo much...for the most precious gift....Our bundle of Joy..Mariah Kyra Adelya :) She's full of happiness....and great surprises.....

11 comments:

xfatynx said...

kak hanin, this entry was so adorable. Hope to find someone like your hubby too! hehehehe. Super loves reading your blog sis. Fulls of appreciating each other. suka baca your story :)

nurul megat shukri said...

dear kak hanin, cite nora elena dah de dlm novel yg kak hanin bace tu..kasih yang suci..hehe..=) comel sgt ak hanin n kyra..=))

HaninFarshid said...

fatyn,

heee..thanks dear *blushing*...insyaAllah you will dear..err...bukan fatyn dah jumpa ke? ;)hihi!

HaninFarshid said...

nurul...

heheh..akak tau...tapi apa yg org ckp kat akak...novel dier lain skit dr citer dier kan?tapi dlm novel yg akak baca...akak lagi suka andai itu takdirnya ;)nie just my personal view...lain org lain taste citer dier...heheh...

thanks dear....nurul pun comel :)

Ely Hasrul said...

to be frank hanin.. everytime baca ur entry i syukur sgt papi kt sebelah i sbb i xtau la bleh jadik strong mcm u tak hubby jauhh huwaaa (om emo, sori ter-overst hahaha..)

wish u guys hepi and romantik selalu

HaninFarshid said...

ely,

heheh...thats why time cuti my hubby...i really-really spend time with him and appreciate him :)

thanks ely...setiap hubby adalah romantik diorg tu...i wish u and ur hubby happy and romantic always too ;)

i n n z c h u b b y said...

kak nin, kat rumah inn pun ada novel "andai itu takdir"...

mak inn yg punya... hehe!

bila akak prefer novel tu drp novel "kasih yg suci"...

tetibe rasa excited nak baca novel tu... hehe! :)

HaninFarshid said...

inn,

baca...jangan tak baca...bukan akak je suka novel tu...adik akak pun sama :)setiap orang lain2 taste dier....heheheh!

yanty said...

hanin!! omg semua novel2 tu my fav's jgk..tapi i dah kasi semua kat friends masa nak pindah rumah baru tahun 2008..huhuhu...bila u tunjuk balik novel2 ni especially from Ms.Virginia Henley(best giler)terasa nyesal pulak bagi kat org..huhuhuhu

yanty said...

hanin!! omg semua novel2 tu my fav's jgk..tapi i dah kasi semua kat friends masa nak pindah rumah baru tahun 2008..huhuhu...bila u tunjuk balik novel2 ni especially from Ms.Virginia Henley(best giler)terasa nyesal pulak bagi kat org..huhuhuhu

nurul megat shukri said...

hehe..betol tu kak hanin..nurul pun suke bace novel..=)mcm2 lah..
sekejap je bace dh habis..melayang2 jee..ala kak hanin,comel2,comel lagi k.hanin n kyra.hehehehe..so adorable!
haa..1 lagi.nurul salu bace post2 kak hanin jugak.mmg best! keep it up.=)