Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, June 22, 2011

My dream cars...Mr B...Mr MC...Mr V...or Mr M? angan-angan menjadi kenyataan? ;)

huhu!! one whole day hanin busy.....busy sangat-sangat...layan my hubby on the phone ;) calling-calling and main message-message :p yelah! cik Shahamah lalu kat Selat Melaka tadi....ada line maxis ;) so, gunalah line maxis tu sepuas-puasnya....hihi! yups....im soooo happy....dapat manja-manja dengan my hubby....story macam-macam ;) yay!! tak sabar Honey...tak lama je lagi B nak balik......im sooooooo excited to spend time with you!!

Setiap kali my hubby call....mesti borak-borak and discuss-discuss pasal nie.....he loves to talk about this...so hanin layankan je lah......dier happy...hanin happy :) Suddenly....my hubby cakap pasal Mr B....he knows i love Mr.B sooooooooo much.......selalu termimpi-mimpikan Mr B....Siapa Mr B?? ;)


Hensemkan Mr B? yups.....my dream car......my hubby tau....masa time hanin couple dengan dier....sampailah kawin.....and dah ada anak....kalau hanin terjumpa atau tertengok mr B....memang excited......actually my hubby hampir-hampir nak beli Mr B.....tapi...dier tiba-tiba tersuka Mr A lak.......memang first-first hanin merajuk.....sebab nak Mr B sangat-sangat...tapi bila fikir-fikir balik....kesian kat my hubby...penat-penat dier kerja......cari duit...mesti dier nak his dream car.....hanin tak boleh selfish.....so.....hanin bagi dier beli Mr A :) hanin seronok tengok dier happy....takpelah....Mr A pun best gak ;) cun.....and laju.....hihi!

Selain BMW 5 series...hanin pun suka BMW X1 yang cute........mesti cun kalau hanin drive......kan B?kan?kan? ;) 



Adorablekan? ;) BMW X3 pun cun gak......I like!!!! X5 or X6 too big for me to drive :p

tapi my hubby kata hanin sesuai pakai BMW 3 series.....not too big for me....just nice....


oklah...hanin suka gak....smart gak kalau hanin drive nie....


my hubby ada suggested few cars yang comel...yang cun and yang best untuk hanin drive :) 

 Mini Cooper....

Volkswagen Golf :)

 Mazda 6

Mazda 3


Mazda 6 and Mazda 3...hanin and farshid dah gi tengok kat showroom dier kat Taipan,Subang Jaya....memang farshid dah nak beli...tapi hanin suruh dier sabar....sebab dier baru angkat Mr A time tu....uh!! best...best.....comel gak kalau hanin drive nie :)

tengah borak-borak about my dream cars *uh! and also his dream cars..*.....suddenly my hubby cakap....dier nak jual his RX8....Hanin terkejut....."B....betul ke? B selalu cakap nak jual..tapi tak jadi jual...sebab B sayang RX8 B sangat-sangat...."

My hubby cakap....memang dier serius....he wants to buy another family car....selesa for travelling....and yang penting lil kyra selesa....and yang buat Hanin terharu....bila hanin tanya dier....dier tak sedih ke nak jual his RX8? my hubby jawab...

"It's ok....got my Audi....sport car and more powerful too...so,nothing to loose..RX8 makin sempit....and susah nak travel...so,better get another car...insyaAllah i can afford....jangan risau...B tak sedih...I will sacrifice for you....and make sure you happy....balik nanti kiter discuss,k...Love you,sayang...."

B,honey tau....B nak simpan your RX8...B dah banyak spend $$$$ kat your RX8...B memang jaga your beloved car betul-betul......guna minyak pun the best...cuci kereta pun B tengok tempat.....tengok diorang guna apa and kain apa untuk cuci kereta B....hantar service pun B hantar tempat yang memang specialize for RX8....B memang cerewet bab-bab jaga keta nie...tapi takkan honey nak kena jaga 4 cars kalau B tak jual your RX8? im sorry sayang.......balik nanti kiter discuss,k :) honey takut nanti B berubah fikiran ke.....tak jadi jual...sebab B sedih nak berpisah dengan RX8...B.....no matter what your decision....i will always support you...honey tau...B penat-penat kerja...mesti B nak something buat B happy and puas hati :)

Actually...dalam banyak-banyak kereta tu....my hubby dah decide nak beli mana ;) hihi! apa dier? secretlah...tengok dulu macam mana.....nak kena discuss betul-betul pasal nie...apa nak buat with his RX8.....nak kena survey keta nie ok ke tak? nak kena tengok maintanance dier * my hubby kata...dier boleh afford the maintanance semua...* so, balik nie...kitorang nak gi survey semua keta-keta tu and test drive ;) hihi.....

Apa-apalah...B.....janji tak kacau duit shopping honey....duit makan/minum.....duit shopping and simpanan kyra....duit travel kiter...duit rumah....and duit simpanan kiter...etc..etc... :) yang penting kiter dapat gi jalan-jalan...gi vacation semua :) hihi........

B...i love you sooooooo much! muah......Lil kyra also love her daddy sooooo much......

Hugs and kisses from me and lil kyra......kerja baik-baik tau...

Alhamdulillah sayang...Honey bersyukur sangat-sangat atas rezeki kurnianNya....

uh! oklah.....nak sleep.....nite-nite all....sweet dreams.....esok nak bangun awal...nak gi urut ;) 

Hanin nak tido...nak mimpi-mimpi...nak berangan-angan about my dream cars ;) my hubby kata tak salah berangan...insyaAllah..he will try his best to make all my dreams come true....sigh! you're sooooo sweet.....thank you soooooo much,sayang......muah!

Adakah semua angan-angan hanin akan menjadi kenyataan?hmmmm....

salah satu impian Hanin yang telah tercapai....
Our Precious lil kyra.....
Terima Kasih Ya! Allah.....Thank you B :)
Im sooooo happy to have her in my life.... 
^___________^


P/S: Apa pun decision B...honey ikut je :)

8 comments:

Scha Nur said...

kak nin...lame x borak2 dgn kak nin..btw kak nin ade ym x??

wolks scirocco lah kak nin..mmg terbaik

comel, laju n sporty..scha mmg minat..hihihi

ummi nia said...

hope tercapai impian akak tue..mesti kyra hepy sakan kalo dpt dream car akak tue

HaninFarshid said...

scha,

hi scha...tulah...akak tau scha busy ;) akak ada ym....add akak eh? nie ym akak: honeyn82@yahoo.com...

vw scirocco memang cun....tapi abg farshid kata keta dier two doors...and not suitable for family car....entahlah..dier survey2...dier kata scirocco byk prob because its a new car....k.nin ikut je abg farshid....he knows the best about this ;)

take care....

HaninFarshid said...

faizah,

thanks dear....aminnn!!! hihi...yang penting kyra happy dan selesa kalau dpt dream car akak tu....insyaAllah...big bos akak memang dah buat decision nak belikan keta mana....tapi dier balik nie kena discuss betul2 :)

Scha Nur said...

ok kak nin..scha dah add..sng sikit bole ngomel2 kat ym..

bz sikit lately but now adil dah belayar byknye masa free..hehe

xpe abd farshid tau the best for u guys..happy for u kak nin..

bile scha nk dapat dream car mcm kak nin nih..suh adil cri company lain la..misc kedekuttt

Mama Qiestina said...

wee mazda tu pon dream car papa qies :)

mudah-mudahan murah rezeki kyra nanti dady bole beli car becaau :D

HaninFarshid said...

scha...

ok,akak dah accept :) hihi...best chat ngan scha tadi ;)

hihi...akak faham bila org kapal turun....memang busy sgt2...yups! i trust abg farshid to make a decision in this...akak ikut je...hihi!

insyaAllah scha...adalah rezeki adil tu nanti :)maybe misc tiba2 baik hati ke bagi bonus or naik gaji....insyaAllah....

HaninFarshid said...

yat...

thanks yat...aminn....heheh...

daddy kyra memang gila mazda family...tapi tengoklah...apa dier nak angkat :p

hanin pun doakan yat sefamily murah rezeki...take care....