Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, June 2, 2011

macam-macam nak story kat B..."baby....vacation....kyra....me....acid splasher....rogol...shopping.....etc...."

These past few days memang mood malas nak update blog.....hihihi! sampai my hubby pun dah bising.....kalau call or message....mesti tanya....."dah update blog blum?"....."kenapa tak update blog?" ;) sorry B.....sorry sangat-sangat......Honeykan busy cakap phone dengan B......message-message dengan B.....chatting dengan B......and then,layan lagi our lil kyra.....*uh! kalau boleh.....everyday kyra nak gi kizsport...nak gi toys'r'us and nak gi bookshop......huhu! nasib baiklah empire dekat dengan rumah...so,my hubby bagi greenlight bawa kyra gi sana....semua ada kat sana ;)* yeah! hanin housewife yang busy layan hubby yang jauh dimata....dan lil kyra yang makin hari....makin active....and mulut makin becok....nak tu...nak nie...memang tak menang tangan hanin...layan dua-dua kesayangan hanin....heheheh!

yeah! i miss you sooooooo much,B...kalau B ada....leh teman me bawa kyra gi kizsport....toys'r'us....gi bookshop semua....bila bising-bising kat my hubby.....mesti dier cakap....and pujuk-pujuk me...."sabar k,sayang....tak lama je lagi B nak balik.....one month++ je lagi...B balik nanti...i'll give the best to you and kyra....daddy manjakan mommy and kyra...kiter gi cuti-cuti....." ok sayang....honey try sabar....cant wait this July...yay!!! daddy nak balik....lagi sebulan lebih....*tengah pujuk diri hanin nie :)* tak sabar mommy and kyra nak peluk-peluk daddy ;) yang bestnyaaaa....my hubby dah approve all our vacation plans setiap kali dier balik.......pandai eh,B nak buat honey and kyra happy ;) mommy and kyra sayangggggggg daddy sangat-sangat...B memang the best....

oklah...B....honey tak nak bebel panjang-panjang....nanti entah apa-apa entah honey melalut nanti ;) honey nak cerita pasal activity honey and kyra these past few days.....B pun memang nak taukan? yups...sekarang macam-macam case kat subang jaya...and dekat-dekat area my house.....dengar cerita...ada acid splasher kat restaurant melor (dekat usj 17...area my house....)...mangsa dier mak dan anak.....and then case terbaru.....ni memang takut.....yang case (i think case nie ada masuk newspaper...)  pasal husband dier tinggal wife dier dalam kereta....nak beli barang kat 7 eleven....and then,wife dier tak lock the car......ada few guys kidnapped the wife and the car....and they raped her.....ada orang cakap this thing happened at 7 eleven ss17....ada yang ckp kat usj17 (dekat-dekat area restaurant melor gak.....and dekat my house)....huhu! memang takut nak kuar rumah.....even though now,polis selalu buat rondaan.....or selalu gak lah buat roadblock....hanin tetap takut+risau......my hubby lagilah.....bila dier baca news online....or dier dengar cerita pasal nie.....lagilah....dier duduk tak diam atas kapal tu....every now and then,dier akan call or message....tanya...kat mana? buat apa? macam-macamlah dier tanya....risau sangat-sangat hanin kuar dengan kyra and bibik je......Thank you soooo much,sayang......for being such a loving and caring husband ;) kalau boleh....dier nak hanin kuar ramai-ramai.....or kalau nak bawa kyra jalan-jalan...or shopping-shopping....or makan-makan.....bawa gi shopping complex....lagi selamat dier kata.....B, jangan risau,k......honey kalau kuar dengan kyra....mesti ramai-ramai.....ada adik,fly and wani...kadang-kadang raedi ikut.....and then,mesti kuar dengan mama..ayah semua..or pakcik and his family...me and kyra tak pernah kuar sorang-sorang....honey akan sentiasa update perkembangan honey kat B....mana honey gi.....gi ngan sapa?....apa honey beli? bla...bla..bla...kalau tak beritahu dier....memang dier bising-bisinglah.....before kuar mesti cakap...tak nak dier fikir macam-macam atas kapal tu......hihi! ;)

sekarang nie...sejak kyra jadi member kizsport.....dapat few vouchers free masuk.....memang hanin selalu bawa kyra gi main kat kizsport,empire...nak gi padang...memang my hubby dah tak bagi.....dier kata lagi selamat bawa kyra main kat kizsport than padang....tengok kyra....daddy sayang kyra sangat-sangat....walaupun daddy jauh kat tengah-tengah laut....daddy tetap amik berat pasal kyra and mommy :) we love you soooooo much,daddy.....yeah! now.....selalulah lepak empire or subang parade....nak gi sunway pyramid...malas....hehehe! besar sangat....

 lil kyra...lepas penat main...
stop minum jap ;)


oh! B.....honey dah beritahu B this good news kan? ;) Last monday...my cousin,Abg Yusri....baru je dapat baby boy.....nama tak tau lagi....diorang still fikir :) bila i told him this good news....my hubby suruh beli present kat baby boy abang yusri.....so, masa time bawa kyra gi kizsport,empire....hanin tinggal kyra and bibik jap kat sana.....bagi kyra main puas-puas...then,hanin and my lil sis,wani....shopping baju for the baby boy...empire pun shopping heaven for kids and babies ;) just takde baby gap je....kalau ada..lagi best....hihi! *mesti lagi pening B ;p* bought few clothes for the baby....oh! for kyra pun...hanin wajib beli ;) 

After kyra dah puas main...and hanin dah puas shopping and jalan-jalan kat Empire.....terus balik rumah sebab nak gi tengok baby...tapi,before gi melawat abg yusri,kak fara and baby semua.....me,kyra,adik,fly and wani gi Subang Parade jap...adik nak beli barang skit kat sana...and we also had our dinner at Sushi king kat sana :) B, kyra good girl je....manja je dengan uncle fly dier...berjalan pun nak pegang tangan uncle fly....makan pun nak duduk sebelah uncle fly....yups! she miss you a lot,b.....rindu nak manja-manja dengan daddy dier.....Alhamdulillah i have great family yang always make sure our lil kyra happy :)

apalah kyra buat tu?

 manjanya kyra dengan uncle fly dier ;)

nasib baik mama adik and uncle fly
rajin melayan+manjakan kyra :)
oh! btw,yups....adik dah berhijrah...
Alhamdulillah....congrats adik ;)
 
 hmmm...nyum!nyum!

 sedappp....

 baik je anak kiter :)
makan dengan penuh perasaan...hihi!

 comotnya kyra makan garlic rice ;)


After we had our dinner....terus kitorang shoot gi Puncak Alam,Shah Alam..rumah abg yusri....abg yusri,the proud father to the baby boy memang dah setia menanti kedatangan kitorang semua :) kyra excited tengok the baby...skit-skit...sebut.."baby...baby...." me,adik and wani...terpaksa jaga kyra betul-betul....takut dier nak pegang-pegang the baby....kyra tak biasa pegang baby...takut terkasar....fuh! nasib baik sepanjang kat sana....kyra well behaved.....good girl je anak kiter,B....dah big girl dah dier....kyra pun happy.....ada kakak and abang...big bro and sis to the baby....seronok ada kawan nak main :) after dah puas borak-borak and tengok baby....terus balik rumah.....lagipun dah midnight....sorry abg yusri....terlepak lama :p and thanks sebab layan kitorang dengan baik sekali and thanks for the marvelous food.....kyra memang suka gi sana.....ada banyak toys...ada kawan and ada orang melayan dier...heheheh!

 the cutie baby :)

 muka lebih kurang macam kakak dier ;)
cute...

 orang lain tengah sibuk tengok baby...
kyra sibuk main :)

sampai panjat-panjat kyra nak tengok baby :)
 
 ;)


Im soooo excited.....cant wait this weekend....nak gi Singapore.....nak shopping-shopping baju raya ;) thanks B...sebab bagi kebenaran honey shopping-shopping.....B,nanti B call....kiter discuss,k....pasal our vacation plan.....Hong Kong,Jakarta,London,Penang,mana-mana pulau,Kuantan.....etc...macam-macamlah nak cakap kat B ;) about your dream car...and your plan nak buat balik nanti....and also,about your Mr.A and Mr.RX8...jangan risau....they are in their tip top condition ;) i'll take a good care of your beloved cars :)


uh! oklah....got to stop my bebel-bebel....nak kuar makan-makan....pakcik ajak ;) jangan jeles B....honey nak makan best-best..hehehe!

nanti honey will update more,k....banyak sangat story :) pasal kyra dapat hadiah dari Nia and aunty Faizah :) thank you soooooooo much...kyra suka sangat-sangat the cute busha pants,the lap top and hadiah from cameron highland...hugs and kisses to  Aunty faizah and Nia....muah!

oklah,B...nak bersiap-siap....take care my love......kerja baik-baik,k...hugs and kisses from me and kyra to you,B......love you sooooooooo much! muahx! 


Psst....B happy tak? honey dah update my blog just for you :) fuh! panjang tau honey bebel-bebel...hahah! honey tau B rindu kat lil kyra and me ;)

4 comments:

Sidratul Muntaha said...

masyaa Allah..
comelnya baby..
alahai..tetiba rasa nak beranak lagi la plak!
ahahaha..

Farah Shamsudin said...

hai dear hanin.. ermm.. tak tahulah kenapa saya suka sangat baca cerita hanin dan kyra nii.. korang memang sweet sangat..:)

ibu chicamie said...

alahai....sweet la kyra ni.tu yg mummy n daddy sygggg sgt2 tu eh.heee...bestnye hanin nk g singapore soping2...enjoy ya (^_^) hugs n kisses for lil kyra....

ummi nia said...

hehehehe..welcome kak..