Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, September 21, 2010

pasal lelaki berjanggut/berjambang/bermisai and makan-makan...

B mesti suka apa yang honey nak cakap nie :P....sigh!! semua orang tau...B memang suka simpan jambang,misai and a bit janggut :) dah B keturunan iran..memang lebat ler bulu B...hihi! kalau 4-5 bulan B tak balik....memang lebatlah misai, and jambang B...and then ada skit janggut...Honey tegur pun B boleh buat tak tau...nak buat macam mana...dah B memang suka simpan....tapi B janji tau...balik nie trim skit semua misai and jambang B tu...janggut pun bagi kemas skit....not for me...but for kyra...nak dier tengok daddy dier yang hensem :)

oh! i've got good news about your hobby simpan jambang and janggut nie...nie bukan honey cakap tau....ni uztaz yang cakap....dier cakap berdasarkan kajian saintifik dari mana entah.....adik and fly gi kursus kawin last weekend kat bangsar tu..diorang yang cakap pasal nie...ada this one ceramah pasal lelaki yang berjambang and berjanggut....dier cakap..lelaki yang ada misai,jambang or janggut...sebenarnya boleh menambahkan kesuburan wanita....and haid pun berjalan dengan lancar...datang on time...hihi! tak taulah betul atau tak...wallahualam :) semua nie takdir Allah s.w.t...tapi fly tengah try nak simpan janggut skit....hee...dier tak macam B..susah nak tumbuh misai and janggut..B cukur je...terus tumbuh :P

sukalah tu..tapi ni jangan dijadikan alasan B tak nak shave tau.....honey tak peduli...kalau nak simpan boleh...tapi kena trim bagi kemas :) nanti kyra confuse...nie daddy dier ke lion...hahahah! jahatnya honey kutuk B....sorry eh,B...honey main-main je....and then,ada lagi ceramah...macam mana nak dapat baby girl and baby boy....uztaz tu ada 6 orang anak...anak selang girl...selang boy...macam ok gak...ceramah nak bagi muka berseri pun ada...hmm..dier pun ada cakap cara-cara nak mengeratkan hubungan suami isteri...hihi! nak try ikutlah....banyak gak adik dapat petua :P time dulu kiter gi kursus...tak se'open' nie...hihi!

haaa...nie honey nak bagi B jeles skit...semalam ada orang masak best tau.....sapa lagi kalau bukan fly tunang adik :) dah namanya Chef...kalau tak tau masak....tak taulah....dier masak wantan mee...wantan goreng....soup wantan and roasted chicken...nyum!nyum! memang sedap.....roasted chicken dier lembut...sedap mengalahkan ayamas....hihi! baguslah adik dapat fly...boleh dier masak sedap-sedap untuk kiter...hahahah!! jahatnya kakak ipar....

sejak balik dari Dubai....fly tak nak kerja lagi sampai lah lepas kawin...takpelah...dah ada duit...relax ler skit :P lagipun dier dapat few tawaran from hotel kat KL...Shangrila,royale,sheraton entah hotel apa lagi....hotel kat singapore...and hotel and restaurant kat Perth...tak tau lak nama dier apa.....alhamdulillah rezeki fly and adik...im happy for them....fly pun tak pilih nak kerja mana lagi....Kalau kat perth..bestlah adik...boleh ikut (itu pun kalau adik nak ikut)...kiter pun leh gi melawat diorang ;)

insyaAllah....lagi 3 bulan je adik and fly nak kawin....diorang tengah busy gila skang..fly dah ada nie...bertambah excited and happy adik preparing for their big day...dah ada orang tersayang di sisi kan? :) oh! skang nie,honey banyak menumpang kasih ngan fly and adik...mana diorang pergi..honey ikut ;)

oklah sayang...nah tengok pics...food yang fly masak :) sedap tau....adik jemput skali kawan diorang makan...diorang pun ada baby boy yang cute umur setahun...nama dier irman..panggil adik :) seronok kyra ada kawan...lagi satu..kyra dengan tak malunya...manja-manja dengan daddy irman....dier rindu B tu ;)


wantan mee,soup and roasted chicken...
nyum!nyum!


my favourite...wantan goreng...

chef fly and azriq....
skang dah ada chef kat rumah...
tak payah gi makan luar dah...hihi!



wantan mee...slurpppppp!!
kalau honey teringin nak makan hotel food..
suh je fly masak...hehehe...



sukanya kyra..Nekma peluk dier..


masih malu-malu nak berkawan..
geng puting..hahah!



ngorat-ngorat gak...
tapi tetap setia ngan bantal bucuk...



untuk hubby yang kucintai....honey nak belajar masak ngan fly lah....mesti B suka ;) tengok pics nie...lapar lak honey..hehehe! B pun mesti terliur..sabar eh? nanti balik...makan puas-puas :)

I love you sayang....kyra pun sayang daddy dier :) take care...muahx!

oh! esok...ada toys'r'us warehouse sale....boleh eh honey gi? pleaseeeeeeeee!!



P/S: thank you all for supporting my blog :) tak sangka ramai suka baca blog hanin...terharu hanin :)

P/S: syikin...napa hanin tak boleh bukak blog syikin? macam ada virus je...hanin nak baca blog syikin....



16 comments:

Ummi said...

ha?tak bleh bukak?adoiii?tatau la hanin..update biase jek..

Elin said...

salam..hi hanin...

lama tak baca blog hanin...sekali bukak baca semua entry...heheh. Kyra makin cute and notty yer...geram tgk die.

Hehe..about jambang, misai n janggut tu..same cam hatta...jenis byk bulu...selalu jugak kena bebel bila da pjg tu...suruh die trim n shave..but elin suke lelaki yg ada jambang..nmpk ensem kan...hikhik..

kiss bnyk2 kat kyra from aunty leen n wina..muahss2.

HaninFarshid said...

yups...memang tak boleh bukak...hanin nak masuk je blog syikin...dier bagi warning...hanin tak faham...ada sebut pasal malware tu...hope esok boleh baca blog syikin....

HaninFarshid said...

lin

heheh...nie mesti busy and happy beraya :) yups..kyra makin naughty...biasalah dah berjalan...skang dah berlari...tangan pun cepat..huhu! hanin memang kena sentiasa tengok2 kyra...takut dier jatuh ke apa...ada je akal dier nak buat something..hahahha!

hihi! hanin memang suka lelaki jambang...nampak cute ;) tapi farshid nie...kalau tak shave memang lebat...dulu,tak kisah....biler ada kyra nie...hanin make sure farshid trim skit ler..kyra nie jenis geli ngan misai semua...hahahahah!

ok...a kiss from us to u and wina...take care dear :)

Azizah Abd Jamal said...

Hey dear,

gg miss you ;(
Hanin, please continue yer blogging..
gg suka jer baca yer blog. sgt tenang kay especially me ngah tensen kat ofc.

Hope to beraya with you soon!
Till then
Hug n kiss kiss to

CuppyCakeMommy said...

hanin,
share lah apa yg ustaz tu ckp camne nak eratkan hubungan suami isteri tu..boleh la kita sama2 amal..heheh..

HaninFarshid said...

GG,

miss you too babe :) thanks for ur support...muahx! to u...insyaAllah if i follow farshid's rules..i will keep on blogging :)

hope 2 c u soon too...take care dear...
muahx from me and kyra to u...

HaninFarshid said...

CT

nanti kiter jumpa hanin cerita eh! 18sx lah...hahahah! uztaz pun boleh cerita 18sx...hahahahh!

farah said...

kak nin...
kursus kawen yg mane eh?
cam best je...
farah n don nk pegi nnt..
heee...

Marsha~ said...

hanin.. ade sorg reader ngadu takleh bukak blog hanin sejak hanin tukar header gambar kyra ni... dia sedih.. dia dah rindu kyra.. hehehe..

btol tu sykin, syikin punye nak masuk ada virus.. tatot..

haninnnnn!!! sedapnye wantan meeeee tuuuuuuuuuu....

HaninFarshid said...

farah,

kursus kawin nie kat bangsar utama...semua artis-artis and celebrities pergilah...i think nama tempat tu Zura's academic...adik k.nin buat kursus kat situ...k.nin plak buat kat Putrajaya...sana pun best gak :)

HaninFarshid said...

marsha,

huhu! really marsha?thanks for the info..tak sangka ada gak suka baca blog hanin and rindu kyra...terharu Hanin :)

memang best wantan mee tu...hanin makan 3 pinggan tau...hahahah!

oh! alhamdulillah blog syikin dah ok...hanin dah boleh masuk :)

Memey Anuar said...

hanin,
sedapnya nmpk wantan mee tu. dah la puasa! hehehe

eh psl lelaki berjambang tu kan, lps ni takdelah i nk bising2 lagi kt husband haha

dia mmg susah nk grow hair so kalau ada tu mmg dia sayang nk buang. saba je la hehehe

i remember meeting u when u were pregnant with kyra. dkt PCMC visit dina kan masa tu :)

farah said...

oh..oke2..will keep dat in mind...thanx kak nin dearie~!

farah ariff said...

arggh tergoda tgk 2 menda.
1 - kyra
2 - wantan mee

huhuhuhu cepat blaja pastu post resipi kat sini hehe

lama x baca blog hanin sejak hubby balik ni x sempat nyempat tgk pc.update fb je huhu

Jasfyra said...

hai hanin, saya silent reader awak..kalo xkisah leh tak kongsi petua camne nk dpt baby boy tu?hehe
al-maklumle..saya ni ada 2 girl..nk gak boy lps ni :)