Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, September 29, 2010

Kyra's 1st car...Hadiah dari daddy :)

Jom ramai-ramai kiter menyanyi.....ingat tak lagu masa darjah satu tu? lagu sama....just Hanin tukar lirik ;)



Bapaku Pergi Belayar

Bapaku Belikan kereta

Kereta kecil warna putih

Bolehku bawa round round rumah

Pon (9x)

kereta kecilku berbunyi

cepatlah mommy...cepat control....

Kalau boleh laju laju...


hahahah! entah pape punya lirik :P saja je suka-suka....sebab excited sangat-sangat tengok kyra happy...Thank you soooooooooooooo much daddy..of course our lil girl suka sangat-sangat mini car yang daddy belikan for her :)

memang dah lama me and him plan nak belikan mini car for kyra....Kyra memang suka kereta....kalau gi toys'r'us.....excited dier nak suh kitorang belikan keta kat sana...kalau tak dapat memang mengamuk....huhu! bukan tak nak beli....tapi tak cantik...lepas tu mahal :P kalau mahal tapi cantik takpe gak.......merata jugaklah me and my hubby cari.....sebab daddy dier tau...kalau kyra nak...memang dier nak sangat-sangat....

Daddy frust sangat-sangat tak dapat cari keta yang dier suka for kyra...semua design tak cantik...and then kalau cantik pun..takde safety belt...huhu...sampailah dier naik kapal....and then,last week ...tak ingat bila...dier cakap....dier ada beli something special for his lil princess....tunggu kat rumah benda tu sampai.....last friday he e-mailed me...."B,belikan car for kyra.....i hope she love it...nanti amik pics kyra with her new car,k...B nak tengok dier suka tak keta tu...and cantik tak car yang B belikan for her" wah! bestnya kyra....nie yang mommy jeles nie :p kecik-kecik dah dapat car...nasib baik keta mainan....kalau besar...huhu! tiba-tiba kyra nak keta betul-betul....pengsan mommy and daddy..hope murahlah rezeki daddy untuk penuhi permintaan anak dara dier sorang nie...huhu!


Yesterday pun my hubby called.....siap tanya....dah sampai lum.....time dier call tu...keta tak sampai lagi...Honey tau B excited nak tau kyra suka tak car yang daddy dier belikan for her....tiba-tiba.....bell rumah hanin berbunyi.....hanin apa lagi.....lari turun bawah....hanin lak yang lebih-lebih nak tengok keta apa daddy beli....daddy dier ada kata...dier suka Audi TT...adik hanin pun busybody nak tengok keta kyra....kira semua orang excitedlah nak tengok car kyra...


wah!!! Kyra dapat BMW M3....ahaks.....mana aci camnie.....pandailah B pilih.....kyra nampak je mini car masuk rumah......terlompat-lompat dier nak naik.....excited sangat-sangat....orang tu tak sempat letak atas lantai....kyra dah bising-bising nak naik :P orang tu letak-letak je keta tu atas lantai...terus kyra panjat nak drive.....adik and wani siap usik kyra...."fuiyoo...kecik-kecik dah drive BMW" kyra buat muka bangga dier lah biler adik cakap macam tu...B,thank you sooooooooooooo much for making our lil girl happy.....hihi! kyra ingat dier drive....tapi dier tak tau...sebenarnya...mommy dier yang remote controlkan ;) tengah honey syok-syok....controlkan keta kyra...tiba-tiba keta tu stop....hahahah!! battery tak charge lagi....keta tu stop je....terus our lil girl...bebel-bebel....maybe dier pelik kot napa keta tu stop....and then,honey nak angkat kyra from her car...mengamuk dier tak nak...siap bising-bising...suh gerakkan keta tu....aish! anak mommy sorang nie.....sorry sayang....mommy kena charge dulu keta kyra....after pujuk-pujuk...alhamdulillah dier ok....tido anak kiter memang tak lena sayang....teringat kat keta daddy dier kot...


pagi pagi lagi our lil princess dah bangun tido....kacau mommy dier sleep.....nak tengok her car...yups! B.....she's sooooooooooo excited....honey bawa je dier turun...terus our kyra meluru gi keta dier....siap survey-survey lagi....hahahah! memang cute.....memang anak kiter ikut perangai daddy dier...suka car ;) lepas survey-survey tu...dier panjat naik her car....apa lagi...mommy kena  remote control the car ler.....sukanya kyra....siap buat bunyi-bunyi lagi....berangan lah tu..tengah driving BMW :) hihi!! oh! selain kiter remote controlkan the car....keta tu pun boleh drive manually...just tekan pedal...tapi kaki kyra tak sampai lagi....tak taulah...kalau dah sampai...mau tak terkejar mommy....


kyra memang tak boleh berpisah ngan keta dier...makan pun dalam her car....so,B jangan risau,k.......kyra suka sangat-sangat hadiah yang B belikan for her.....nanti B balik....kyra mesti peluk cium daddy dier puas-puas....nak cakap Thank you sooooooo much for the wonderful present....

ehem..B...takkan hadiah kyra je B poskan? honey punya mana? ;)

oklah sayang...do enjoy the pics of our happy lil kyra and her BMW M3 ;)....dalam pic nie kyra pakai baju tido..bangun-bangun je tido...mandi tak...makan tak....terus nak naik her car...



nak tido pun fikirkan her car :P
tido tak nyenyak fikirkan her car...hihi!
Bangun-bangun tido je...terus budak kecik nie survey her car....
Habis semua dier check lah....
amboi kyra...check keta macam reti....hihi!
 Daddy, i love you..
Kyra suka sangat-sangat present kyra...

 Dier dah tau dah tekan-tekan butang dalam keta dier...

budak kecik nie relax je...
mommy yang controlkan the car...
dier macam princess....suh mommy gi kanan..kiri :p
 B nak tengok kan...keta yang B order dan belikan for her...
nie kyra's BMW dari pandangan depan :)

 her car dari pandangan tepi..

her car....dari pandangan belakang ;)

Puas hati B?? happy tak? mesti B happy sebab dapat happykan our lil girl....Honey tabik dengan B...bab-bab pilih car memang B ada taste...memang sporty habis keta yang B belikan for her.....I like...Kyra pun suka sangat-sangat....lepas nie keta kyra kena park sebelah keta daddy ler....baru sesuai ;)

we love you soooooooo much sayang....we miss you too...


Nanti honey amik more pics of our lil girl and her car,k...


take care bucuk ;) 

21 comments:

ourLOVEternity said...

untungnyer kyra dpt mommy n dady yg baik..

Marsha~ said...

bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa car Kyra..... buleh qila tumpang?? hehehe

Ummi said...

BMW!!hukss..pengsan!!nak tumpang la kyra!!muat x?

Mama Qiestina said...

oloooooooooooh syomelnya car kyra :)

daddy kyra sama ngan papa qies.gile keta.siaplaa kang dia belikan car utk qies gak tuu.hahaa.keta control pon takpe janji bole main :)

Wina Momma Kira said...

vroom! vroom! wahhh hebatlah Kyra kecik² dah ade BMW

Kira kata dia nak naik boleh tak? Kyra bawak dia gi jalan² eh? heheee

Azizah Abd Jamal said...

Hanin,

Selamat Pagi...Super sporty kyranya ride, Me Jeles..wakakakkaa!

heheeee..
Kyra sgt chomel, g ada geng lar kan citer pasal keta ngn dia pas nie ;P

nnt me msg hanin nak jumpa this week and deliver kyra's package ;)

loves
Jiejah

Elin said...

wow...bwst nyer kyra...cun..cun..keta tu.. Boleh wina tumpang?? hehe..

hanny maness said...

kyra ada BMW ? alamak, aunt hanny jeles lahh macam ni :P

kak, nanti akak ambik la video kyra. esp masa dia bebel-bebel. teringin sgt nak tengok :D

ummu luqman said...

fullamak.. cayalah kyra. kecik2 dah bwk BMW. mana hanin beli ni? mesti mahal giler kan.. huhuhu..

Anita, Mummy Adzryl said...

OMG! bestnyaaa... mana nak car kete yg comel2 camni ek? slalu i tgk cam x best jer. hhuhu.. vroomm vroommm kyra!! :D

CIK NANA said...

Best2, boleh "abg saif' tumpang..
ngeh ngeh..
:)

i n n z c h u b b y said...

bila inn tgk car kyra ni, rasa teringin pulak nak jd budak kecik balik... hehe!

hasben akak pos ke car kyra tu?

HaninFarshid said...

zuraida...

thanks *blushing*...

semua parents adalah yg terbaik ;) i know u will too one day...

..........

marsha,

thanks dear :) biler 2 je kak qila and aqil boleh tumpang :)

HaninFarshid said...

syikin

hehehe...tulah...kecik2 dah pakai BMW....besar jgn harap ler daddy dier nak belikan...hahah!

hihi! tak muat lah aunty...tapi kakak ngan adik muat...

HaninFarshid said...

yat

thanks aunty yat....

hihi! daddy kyra and papa qies...memang samakan? gila keta...nanti qies pun terikut-ikut papa qies ;)

................

aunty wina

thanks aunty :) boleh je kira tumpang....nanti kyra bawa jalan2 eh?

HaninFarshid said...

GG

thanks dear...hihi! tulah...nanti kyra ada genglah nak cakap ngan aunty GG pasal car....mommy memang tak tau apa2...hehehe

ok..hope to c u soon,dear :)

................

aunty lin

thanks...boleh je wina tumpang ;)

HaninFarshid said...

aunty hanny...

jangan jeles :)

huhu! mommy tak reti nak amik video nie..hehee!tengoklah..nanti mommy try ;)kyra nie memang suka bebel2...

HaninFarshid said...

kak mas

:) farshid order online....banyak jual kat dalam internet...

.............

nita

cutekan? farshid beli kat internet...order online :) situ banyak pilihan...price pun ok...

HaninFarshid said...

aunty nana

boleh je abang saif nak tumpang...hihi!

...............

inn

tulah...budak2 skang seronok...toys semua best2...

abg farshid order online...kira beli sekali dengan delivery ler :)

Ely Hasrul said...

wahh beshnye kyra.. bleh auntie tumpang? hehe

HaninFarshid said...

aunty elie

hihi! boleh je aunty ;)