Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, September 21, 2010

Hanin boleh ada blog....tapi ada syaratnya :)

My hubby bagi Hanin ada blog tapi dengan syarat (sebenarnya dah lama me and him discuss about this)....Hanin kena ingat kenapa Hanin buat blog ni in the 1st place :) yups....Hanin buat blog nie for my hubby and for kyra (insyaAllah and her adik-adik in future :)).....for my hubby,hanin tulis blog nie..for him to see our lil kyra's development....tengok activity mommy and kyra...tau cerita mommy and kyra...and apa mommy beli for kyra...semua pasal me and kyra lah....for kyra lak, hanin hope biler kyra baca biler besar nanti....kyra boleh tau....that we love her sooooooo much and we want to give the best to her :) insyaAllah...bukan kyra je...hanin buat blog ni untuk adik-adik kyra gak....insyaAllah kalau ada rezeki lagi...aminnnn....

memang my hubby nak sangat hanin buat blog...dier pun seronok baca blog hanin...baca cerita hanin and kyra...hihi!! tapi...dier pesan awal-awal....kalau tak nak hanin delete blog hanin or kena private....kena ikut rules dier...huhu! ok,sayang...yups...kiter kena ikutlah cakap husbandkan?

rules dier ialah :
  • tamo cerita pasal politics or artist...hahaha! dier bosan...dier tak nak tau pasal tu....dier nak tau cerita bini ngan anak dier je...
  • Jangan tunjuk atau tulis apa yang dier belikan for me (e.g:laptop,hp,handbag,car,house...bla..bla...bla...)- dier tak nak nanti biler kyra and adik-adik kyra besar....biler baca blog hanin....nanti kyra kata...eeee...posernya mommy...or poyonya mommy.....hahaha!! betul jugak ckp B.....nanti kena kutuk ngan our lil girl....biler hanin baca entry lama hanin balik....hanin senyum-senyum...Hanin pun tak tau sapa baca my blog...maybe my mom...or my dad...or my sisters...semua my family or my family in law...hee...malunya kalau diorang baca :p
  • apa yang harta me and farshid ada....jangan broadcast satu dunia....dier malu....yelah..nanti orang kata me and him berlagak...and semua harta yang dier kumpul semua untuk me and of course for our lil girl's future...yelah...dier kerja penat-penat...mesti nak bagi the best untuk family,anak,cucu semua...hihi! ok...sorry sayang....honey tak buat dah....sorry...sorry...sorry...tu blog lama...now,my blog...semua cerita pasal kyra,u and me :) yelah...now..me and him ok...alhamdulillah rezeki kami sentiasa murah...kiter tak tau in future :) macam my dad selalu pesan kat me and him.."everyday is not sunday.."tapi kalau nak cerita pasal harta me and farshid yang sorang nie takpe....farshid pun nak taulah apa cerita harta dier nie...hanin jaga harta dier ok ke tak...siapa lagi..kalau bukan our lil kyra :) kyralah harta mommy and daddy yang tak ternilai.....who always make us happy :)
  • dier tak nak hanin tulis...marah or maki or bagi warning kat someone....ni blog for him and kyra....pedulikan orang.....just write what i want to write about him and kyra...asalkan my hubby happy with my blog :) ok sayang....honey tak nak marah-marah dah...sejak ada kyra nie...honey happy je....honey cool je...malas nak gaduh-gaduh or maki-maki macam budak kecik :) malu kyra tengok...nanti apa lak kyra cakap...tak cool lah mommy macam nie :)
  • oh! kalau tulis blog apa yang hanin shopping for kyra takpe....contohnya hanin beli baju for kyra...toys for kyra...dier nak tau gak..mana duit dier pergi....and kalau ada my family atau his family bagi apa-apa kat kyra...dier nak tau gak....dier tak nak ketinggalan...hahah! boleh lak macam tu...B :) apa-apa ajalah...asalkan B happy...
  • yang penting.....hanin tulis blog nie...mesti banyak about me and kyra...*sorry kalau ada yang bosan...heee...* dier nak tau banyak cerita me and kyra...so, pictures..kena letak banyak-banyak ler...my hubby happy biler baca blog hanin....
  • biler hanin tulis....selalu ingat Hanin nie wife to farshid and mommy to kyra....selalu kena jaga maruah hanin :) ok,sayang...honey janji....
  • kalau boleh..dier nak hanin tulis semua happy...tak nak negative....supaya dier pun happy biler baca :)..tapi blog nie pun tempat hanin meluahkan perasaan gak....kalau hanin emo...at least dier tau apa perasaan hanin....supaya hanin rasa dier dekat dengan hanin...kalau takde line...and i need to tell him something..from this bloglah hanin boleh cerita selain e-mail....
  • Dan yang penting,kena jaga perasaan orang lain biler hanin tulis...err...kalau ada sesapa terasa dengan apa yang hanin tulis skang nie...hanin mintak maaf banyak-banyak....nie hanya rules my hubby to me...Peace No war,k....muahx! sayang korang sangat-sangat...

so,terpaksalah kena ikut my hubby punya rules :) kalau tak nak kena suruh delete blog.....yups...facebook pun dier tak bagi ada.....nope...my hubby tak kejam.....my hubby memang suka hidup low profile :) lagipun,dier sendiri pun takde facebook...thats him....when i told him...Hanin nak bukak account facebook...sebab nak keep in touch with my old friends....my hubby sendiri cakap....tak payah ada facebook....your true friends will always keep in touch with you....boleh message,boleh e-mail,boleh call or boleh ym...ada banyak cara lain selain facebook....yes! betul cakap my hubby...at least hanin boleh tau sapa kawan dan sapa lawan ;) and yes...without facebook pun...i have lots of true friends who are always there for me....Hanin pun hidup peacefully without facebook...hidup hanin happy je...hihi!

so,blog hanin mesti banyak about kyra...and about my activity with kyra....hanin tau...dengan cara nie....my hubby rasa rapat dengan hanin....kalau dier call pun mesti excited nak cakap apa yang dier baca kat blog hanin :) memang cute....Hanin pun happy biler dier suka dengan apa yang hanin tulis.....lagipun hanin tau...mesti ada yang suka..ada yang terasa....or ada yang tak puas hati dengan blog hanin....yups! kiter tak boleh puaskan hati semua orang..(yang penting...hanin dapat puaskan hati my hubby).....Hanin minta maaf kalau ada yang terasa dengan apa yang hanin tulis selama nie.....Hanin pun tak sangka....ramai suka baca blog nie...especially my close friends....ada best friends hanin yang takde blog pun suka baca :) thank you all for your support....biler hanin kata hanin nak delete blog nie...ramai tak bagi...especially my hubby....thanks,sayang :)

oklah sayang...B nak tau kan apa activity honey dengan kyra?? huhu! memang busy...open house memang banyak...tapi ada yang honey tak dapat pergi :( tak sempat..or busy..or kyra moody....Birthday party zara pun honey tak dapat pergi....ada family gathering....sedih...sedih....memang nak gi sangat-sangat...but no one to drive me there and takde orang teman me....sorry sheeda.....sorry zara cutie....nanti kiter jumpa,aunty bagi present zara,k....i know it was a great party....and you had fun....

oh! our lil girl bertambah nakal...tak boleh duduk diam....asik nak lari sana sini....fuh! penat gak honey nak kejar.....B, masa time honey gi beraya kat umah faiz....huhu! our lil girl did something bad at faiz's house :( grrrr....honey memang geram sangat...tapi nasib baik faiz and his wife ok....tapi honey rasa bersalah sangat-sangat...nanti honey cerita kat B dalam e-mail and kat dalam phone eh,apa our kyra buat :( sigh! honey rasa teruk sangat-sangat....nasib baik diorang cool.....siap boleh bagi duit raya lagi kat kyra...thanks..terharu hanin....so sweet korang...they are really a great friend...honey ingat nak beli something special for their baby in tummy....yay!! after 4 years diorang kawin...alhamdulillah tak lama lagi faiz and nani nak jadi mama and papa...congrats you guys.....i know this is what you want :) am soooooooo happy for you...tak sabar bulan 10 nie...nak tengok baby faiz and nani....hanin nak bagi something special for your baby.....Hanin doakan rezeki faiz and nani bertambah murah and both of you happy always.....

Seronok gi beraya kat rumah faiz....food yang nani masak sedap..nyum!nyum! pandai nani masak...yang bestnya...honey dapat jumpa ganesan and liza...oh! thanks liza...sebab tumpangkan hanin :) riduan and warren tak dapat datang...ada hal.....semua tu classmate hanin masa time kat secondary school :) tak sangka semua berjaya dalam hidup masing-masing...alhamdulillah....eh! hanin pun berjaya apa....hihi! haninkan housewife yang berjaya...or maybe businesswoman ;) hanin happy...eventhough lepas sekolah...we still keep in touch....they always call or message me..tanya khabar hanin....korang memang terbaik.....hahah! farshid pun tau...masa time skolah...hanin memang banyak kawan laki dari perempuan :) my hubby dah jumpa dah semua guy friends hanin...and dier siap boleh gang with them....dier approve hanin kawan ngan diorang....dari diorang lah farshid tau...macam mana nakalnya hanin kat skolah...hahahah!! diorang siap usik hanin masa time kat rumah faiz...kata...kyra naughty ikut mommy dier...kyra lasak pun ikut mommy dier :p....oooo..mentang-mentanglah farshid takde....ada je korang nak buli hanin....huhu!

oklah sayang.....do enjoy me and kyra's pics before gi beraya kat rumah faiz and at faiz's house....i love you soooooooo much,B :)










pics of me and kyra...
i know you miss us...
we miss you too :)



my classmates and my best friends....
Ganesan,faiz,liza,me and kyra :)



the happy us :)


us with nani (faiz's wife) yang tengah sarat mengandung :)

oh! elya...k.nin dah dapat kad kawin elya yang cute....thanks sooooo much dear.....insyaAllah kalau takde apa-apa...k.nin datang wedding elya....am sooooo happy for you....congrats to u and razmin...will always pray the best for both of you :)

huhu! oklah sayang..nak tido,nite..nite :) love you bucuk..nanti honey e-mail me and kyra's pics,k...take care :)

13 comments:

aza said...

hi hanin...tak perlu la privatekan..suke tgk awak citer pasal kyra...=) doakan semoga saya pun blh dpt daughter yer

xfatynx said...

hehe. sukeee je bace blog kak hanin sebab ada pasal kyro omel. hee :)

ummu luqman said...

ye.. akak sokong hanin 100%. betulla hanin.. bila dah ada anak ni otomatik blog dah jadi macam blog dia pulak. update pasal dia yg menjadi-jadi. pasal kita tolak tepi.

sama jer dgn hasben akak. dia pun tak suka kita bgtau beli itu ini dlm blog. kita tk tau kan sape baca blog kita. nk ikutkan hasben tk bg buat blog ni dan baca blog2 org lain pun. byk lagi benda lain yg lebih berfaedah boleh dibuat katanya.. huhuhu.. tapi istrinya ni degil sikit. buat jugaaaak. hehehe

Ummi said...

hanin..sangat setuju..most of rules yg hanin list tu same saje mcm b sy jugak..jgn maki org..jgn menunjuk2..jage la hati pembaca..jaga hati suami&anak2..kite nak simpan blog ni utk anak2 & suami kan..bayangkan bile kite tulih yang tak berape sedap di bace..1 hari nanti ape persepsi anak2 pada kite kan..teruskan berblog eh!!

HaninFarshid said...

aza,

thank you for your support..insyaAllah kalau hanin ikut rules farshid...hanin mungkin tak kena private or delete blog :) thanks eh sebab sudi baca blog hanin yang tak seberapa nie :)

................

fatyn

thanks sooooo much dear :)

HaninFarshid said...

aza,

oh!! hanin akan doakan aza cepat2 dapat daughter :)

.....................

kak mas

thank you sebab memahami :) tulah...hanin pun suka sangat baca blog orang lain...best berkongsi pendapat dan pengalaman nie :)tapi farshid risau kalau blog nie boleh buat gaduh..or maybe kalau ada org yang dier kenal baca..tu yg dier bagi rules tu...huhuh!

yups...now blog hanin banyak pasal kyra,my family and our life yang simple :)

HaninFarshid said...

ummi,

thanks so much umi sebab memahami....yups...kiter kena pandai jaga diri kiter...nanti apa kata anak2 kiter satu hari nanti...tu yang farshid risau...lagipun kiter tak tau sapa baca blog kiter..so,memang banyak hati dan perasaan hanin kena jaga...


thanks for ur support...insyaAllah kalau hanin ikut cakap farshid...bolehlah hanin terus berblog :)

AIRA HANIZA said...

Mmg elok gak farshid ckp mcm tu.. Dlm masa yg sama kita kita boleh disiplinkan diri kan...Jgn smpai kita guna blog as tempat kita nk menunjuk2 or marah2...Tp blog u mmg best hanin, especially bila baca pasal kyra...

p/s : jgn lupa plan date kita yer... hehehe...Ajak gg skali...

fify_alisara89 said...

askum kak hanin..sy fify dr melaka..suka la baca blog akak..selama sy bca blog akak..wlupun kite x pernah bersua..bagi sy..akak dan suami memang x pernah meninggi diri la..memang low profile..baik sgt..suka sgt baca blog akak..lagi2 suka tgk pic kyra..

Marsha~ said...

hehehe.. byk rules ek?? tapi bagus gak sebenarnye.. biar tahu batas2 berblog.. janji ada updates pasal kyra ye tak?

HaninFarshid said...

aira,

yes..betul cakap u..thanks babe for ur support :) me too suka baca ur blog about zara :) ok...wont forget our plan date...nanti pape u updatelah ek?

....................

salam fify

thanks dear..terharu k.nin ada orang suka baca blog k.nin...thanks for your support :)

HaninFarshid said...

marsha

hehehe..memang banyak rules...kena ikut ler kalau tak nak suh kena delete blog :)insyaAllah will always update about kyra...thanks marsha for ur support...

Noor Aisha Amir said...

dulu mase single bole la kita dok kluar jalan2.. ade time sampai tak ingat balik umah sendiri (asyik lepak umah u je dlu kan?)

skrg ni, dah tak keja area sunang, being married and u busy ngan baby, blog u ni laa tmpt i nak lps rindu. walaupun tak slalu jumpa but ill know ur updates

asalkan i tau u happy, i pun happy.. kan hanin?