Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, September 27, 2010

My Dream...My wish....and my Harapan...

Kyra dah lama tido :) Alhamdulillah...makin lama....kyra tido makin cepat...takdelah macam dulu....sampai kul 3am pun tak sleep :) asik nak main je kerja our lil kyra :)

Hanin lak tak sleep...sebab tengah balas e-mail my hubby...my hubby nak tau result English Premier League...Hanin yang tak faham pasal football nie...terpaksalah buat-buat faham untuk hubby tercinta...hihi! bukan saja tanya pasal football....of course dier tanya pasal his beloved wife and daughter ;)

My hubby ada cakap...insyaAllah dier sempat balik before our 3rd anniversary (17th November 2010)...yay! dapatlah honey celebrate dengan B and Kyra.....and ada gak my hubby tanya....apa wish wife dier yang tercinta sempena 3rd anniversary nie? ;) my wish eh?


*

*

*

*

*

*

Honey nak adik for kyra!!!

yups...thats my dream....That's my wish...and itu Harapan Honey :)

My hubby siap tanya..."sayang really ke nak Kyra junior or K*** (rahsia....kalau dapat baby boy nak nama nie....) junior?"

of course B...im ready.....bukan sorang baby je honey nak...kalau boleh nak banyak-banyak ;)

of course my hubby suka....mestilah dier nak.....tapi dier tak paksa Hanin.....dier tau my health problem....and dier ada risau gak.....B jangan risau,k....insyaAllah semua akan berjalan dengan lancar :) if i can go through dengan berjayanya with  our lil kyra....takkan adik-adik kyra honey tak boleh...betul tak B? 

apa yang penting....Hanin sentiasa berdoa kepada Allah dan Hanin takkan berputus asa untuk berusaha...Dulu doctor kata Hanin tak boleh pregnant....tapi tengok...Hanin dapat our precious lil kyra....Alhamdulillah...itu semua kuasa Allah...so,Hanin tau....kalau Hanin tak putus-putus berdoa....dan sentiasa berusaha....insyaAllah adalah rezeki Hanin....skarang pun...Hanin asik jumpa specialist...to check my health condition....Hanin berurut....Hanin makan jamu...makan ubat...minum bidadari....pakai herbal pad...semualah Hanin buat untuk dapatkan adik for kyra....tak kisahlah boy or girl...

Yups! Hanin patut bersyukur sangat-sangat.....walaupun Hanin ada problem....hey! hanin tau Hanin susah pregnant dari Hanin umur 14 tahun tau! before Hanin kawin dengan farshid pun hanin dah cakap kat dier....yang maybe hanin susah nak pregnant...tapi Hanin bersyukur sangat-sangat...my hubby dapat accept condition Hanin....he's always there for me.....sentiasa memberikan sokongan...Thank you sooooo much,B...*Hanya Allah yang tau....berapa banyak kalilah Hanin buat pregnancy test...biler semua negative...memang sedih sangat-sangat..*tapi dengan kasih sayang,sokongan dan doa yang tak putus-putus dari my hubby,my friends dan juga keluarga Hanin...Alhamdulillah....selepas 7 bulan berkawin....Allah berikan Hanin rezeki yang tak ternilai....Hanin terkejut+Happy+excited sangat-sangat.....biler doctor kata Hanin pregnant....sebab tu..sampai sekarang....me and farshid gelarkan our daughter..."Precious lil kyra"....sebab tulah...Hanin sanggup berhenti kerja..untuk menjaga kandungan Hanin....Farshid pun memang suruh berhenti....risau Hanin asik tak sihat....dier pun excited....memang dier nak Hanin jaga baby dalam perut tu betul-betul...yelah! Hanin dah susah pregnant...biler dah dapat apa yang Hanin nak...memang Hanin akan jaga betul-betul.....lagipun....Hanin selalu keluar masuk hospital....selalu tak sihat...sepanjang mengandungkan kyra...mommy tak sihat...tapi kyra masa time dalam perut mommy...huishhh! active bukan main....

Hanin tak pernah menyesal dengan keputusan Hanin biler Hanin tengok our lil kyra membesar dengan sihat dan cergas di depan mata Hanin.....and yes! at least im always there for kyra when she needs me....

Me and Farshid will always give the best to her....will make sure our lil kyra happy always.....memang orang nampak me and him manjakan dier.....err...not only us tau....semua manjakan dier...yelah first cucu...and first niece ;) tak salahkan kalau kyra dimanjakan oleh me and farshid? bagi Hanin dierlah harta yang tak ternilai....bila Allah dah makbulkan doa Hanin untuk dapatkan anak..Hanin akan jaga dengan baik...ingat senang ke nak mengandung lepas tu beranak? That's why...hanin emo biler baca newspaper pasal orang buang baby nie...hanin geram sangat-sangat....

sebab tu...bila kawan-kawan Hanin luahkan perasaan dekat Hanin...tak pregnant-pregnant lagi selepas kawin....ada yang kawin for 3 years...ada yang for 4 years....for 6 years pun ada tau...Hanin faham sangat-sangat perasaan diorang...i try my best to be there for them....berikan nasihat setakat yang hanin mampu..Alhamdulillah...now,im happy for them..ada yang dah beranak pun...and now,ada yang tengah sarat mengandung....amin....told you...never give up...Allah is always there for you...Hanin percaya....rezeki kiter sentiasa ada...just lambat or cepat ;) kalau dier tengok you  sentiasa berusaha....insyaAllah doa you akan dimakbulkan :) apa yang penting...jangan stress....pedulikan apa orang cakap...dont ever give up and trust yourself...

B sayang..thank you sebab memahami permintaan honey nak adik for kyra....insyaAllah kesihatan honey mengizinkan untuk mengandung lagi seorang or more ....hihi! B jangan risau,k....Allah will always be there for us....kiter semakin hari semakin tua....bukannya semakin muda....doctor pun dah pesan...at the age of 35....honey memang kena rest....kalau boleh ....jangan pregnant lagi at that age....tapi kalau ada rezeki gak...honey terima dengan hati yang terbuka :) pedulikanlah kesihatan honey....yang penting...baby dalam kandungan honey nanti sihat...

B,kalau ditakdirkan kyra sorang je anak kiter....Honey tetap bersyukur.....akan honey jaga kyra dengan sebaik-baiknya as you ask me to....

Mommy sayang daddy sangat-sangat....

Mommy sayang kyra sangat-sangat....

Mommy and daddy love you,Mariah Kyra Adelya...

Dear family/friends...tolong doakan semoga Kyra dapat adik,k......and semoga Hanin sihat untuk mengandungkan lagi sorang ;) and thank you soooooo much for your support :)

............................................................................
oklah B...do enjoy the piccas of our cheeky+adorable lil kyra :) sigh! makin susah nak amik pics kyra duduk diam-diam...

our cheeky lil kyra at Mak teh's open house...

daddy's lil princess...tengah syok makan roti jala...

me and our precious lil kyra....

 mommy and kyra miss you soooooooooo much!! take care,sayang....we will always pray for you to come back safely to us...

hik! B...jangan jeles tau....Honey tengah kiss kiss our lil kyra yang tengah tido....geram sangat-sangat.....suka kacau dier tido ;) nanti B balik...B boleh kiss puas-puas our lil princess :)

13 comments:

Ena Mazly said...

semoga impian Hanin menjadi kenyataan.. insyaallah...

Ummi said...

moga cepatla kyra dapat adik..ameen..kak ena tu pon same..huhuu

HaninFarshid said...

kak ena :)

terima kasih k.ena...aminn...jom...sama2 kiter berusaha eh,kak....semoga impian k.ena juga menjadi kenyataan ;)

................

syikin..

hihi! thanks soooo much :)

ummu luqman said...

insyaAllah dapatlah kyra adik tk lama lagi.. ameeen.. hanin, akak pun temasuk kategori susah nk pregnant gak ni. lepas 2 tahun lebih baru pregnant. sblum tu penah gugur. mmg emo sgt2 bila bc pasal org buang baby ni kan.. geram sgt pun iye..

Ely Hasrul said...

hi hanin. insya allah nnti dpt la kyra adik. i la yg terjumpa kt blue cube tadik. selama nih mmg silent reader hanin. seronok tgk kyra's development. cute betol la lil precious tuh! nnti bebila if nmpak kt subang parade lagik tegur2 lah ek. :P

HaninFarshid said...

kak mas,

thanks kak...alhamdulillah...ada gak rezeki kiter nak peluk2...gomol2 baby :)

tulah....memang rasa geram sangat....orang lain susah nak dapat....dier senang dapat...tp senang2 buang....heee...kalau tak nak...jangan buat anak...sorry teremo...huhu!

HaninFarshid said...

ely...

hihi! tak sangka ada gak org yang kenal hanin and kyra....sorry..tadi hanin kelam kabut...taulah kyra active macam mana...terima kasih kerana tegur hanin td :)

thanks...memang hanin selalu gi Subang parade...bayar bil...makan-makan and beli toiletries kyra kat sana :)ely pun kalau nampak hanin...tegur-tegurlah eh...do keep in touch...

i n n z c h u b b y said...

i wish all your dreams come true,sis!

ummi nia said...

antie doakan kyra cepat2 dpt title kakak yer..ameen..

Azizah Abd Jamal said...

Hanin,

me doakan your wish & dream will come true dear! Amin

;)

Wina Momma Kira said...

awwww..will pray for you Hanin & all the best

insyallah Kyra akan dapat adik :-)

Ainul Hayat said...

Salam Kak Hanin,

Aya silent reader blog akak tau. Bila baca entry yang satu ni tergerak hati nak post comment. Insyaallah, Allah akan makbulkan doa dan niat suci akak tu untuk menambahkan umat Muhammad. :)

myza said...

hye hanin
1st time dtg sini n komen
sgt terasa bab2 pregnnt ni
sbb myza masih x pregnnt dah almost 2year married.my hubby pun seaman.tp kami still usaha selagi mampu.pekakkan telinga je dgnorg sekeliling...like ur entries.tibe2 tersedih plak kan..huk3