Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, July 24, 2009

I am thankful and Grateful with my life...


*Entry ni khas
untuk my beloved husband,Mr Farshid...nak tau apa yang Honey shopping...walaupun B dah tau...B mesti nak tengok kan apa yang honey beli...so..B tau manaler duit B pergi..hahahah!*


....................................................................................................................................


i'm happy...i'm smiling......Hanin dapat shopping with farshid... ;)

hahaha! Gotcha!!! camna ler hanin nak shopping dengan farshid?? he's on the ship :P

takdelah...i went shopping with my sis,wani...ditemani oleh my hubby on the fon....calling-calling...message2....discuss apa nak beli for me and for our lil' kyra :) hey!! he's the boss....so, apa yg nak beli..kena ler discuss with him and ask for his permission...kan B? hi! hi!

tengah-tengah malam buta...around 3 am...a night before i went shopping with wani, my hubby dah call...borak-borak...manja-manja with him....then...dier cakap..

"ok honey....tomorrow you go shopping for kyra and for yourself"

*hik! tu yang Honey nak dengar...*

so...pagi-pagi around 8am...after hantar my second sis,erin gi kerja...wani and me terus shoot gi the curve dulu ;) because it's too early...kedai belum bukak...me and wani went to TESCO first...gi breakfast and beli barang skit kat sana...

Ok B....B nak tengok apa honey beli kat Tesco,right?? tak puas cakap on the fon...nak sangat tau..apa Honey beli..so...here it is...

*of course Honey beli as what as we discussed on the fon*

hmmm...macam semua untuk kyra je :P

  • 5 tin of 850g susu Enfalac A+ and 2 kotak susu Enfalac A+
  • 3 Ultra Huggies pampers (yang paling besar) and 1 mami Poko pampers (saja je nak test)
  • barang-barang toiletries for Kyra and mommy :P
  • a bit barang-barang rumah

huhu! kenapa beli stock barang Kyra banyak? one reason...Farshid , dier lebih suka Hanin tak kuar rumah sangat...hahaha! and another reason..kyra dah makin kuat minum susu and Hanin pun malas kuar rumah if barang kyra dah abis ;) (B mesti suka dengar ni kan?)

After TESCO...gi jalan-jalan at the curve jap...gi mothercare...beli:

  • toiletries for Kyra...
  • 6 new Bottles of milk for Kyra and MAM teats...(ada yang dah lama..tukar with the new one) saja je nak test Avent and Nuby..tapi still use MAM teats..kyra tak nak puting lain :P
  • 3 new puting (1 tommi tippee,1 nuby, and 1 Mam)....yes...Honey tau...B dah pesan banyak-banyak kali..Kyra tak suka puting lain selain MAM...Honey tak nak dengar....sorryyyyyyyyyyyyy!! puting-puting tu cute sangat...I can't resist....and now Kyra tak nak that both puting...dier tetap nak MAM gak...huhu! pandai eh anak mommy..if nak yang tu..yang tu gak....kiranya..my lil Kyra jenis yang setia..macam mommy and daddy dier :P
cutekan puting2 nie?


tapi kyra tetap setia dengan
puting MAM dier :P



after the curve....gi OU jap...nak beli Bumbo seat for Kyra...itupun after my hubby suh gi cari...kyra dah active...nak duduk je kerja dier...bosan kot asik baring...mommy pun tak larat nak pegang dier lama-lama :P yes...now, she's trying to push her head up..and dah try nak meniarap...so, 24/7 kena ada dengan dier...risau....dier terjatuh ke apa...

ok...B...nak tengok pics kyra duduk kan...so, here it is :


happy je dier dapat duduk ;)





she loves it!! mr rhino pun suka :)




yups...she's happy...happy sangat-sangat dapat duduk :) Thanks daddy...kyra loves daddy soooooooooo much....and takde lah lenguh tangan mommy pegang kyra..hihihi!


dah ada kat OU..tershopping ler skit...hehe! cute-cute baju baby girl kat ZARA,GAP,GUESS,Pumpkin Patch and Oshkosh...ok...B..sorry sangat-sangat...nasib baik B bagi permission untuk beli for Kyra (hehehe..anak daddy ler katakan....)

of course mommy tak lupa beli for myself ;)

*B jangan risau..mommy dah put aside money as u asked me to*




oppss! forever 21 tu Honey punya :P



after OU...wani and honey rush balik....gi bank-bank..bayar semua hutang..hihihi! Fuh! legaaaaa... and then kena amik adik kat tempat kerja dier...of course after amik adik..gi dinner jap at Amcorp Mall...

and as i promised you..Honey balik before 9pm...yes...mestilah nak manja-manja with you on the fon ;) and tak sabar jumpa kyra..rindu kat dier sangat-sangat..first-first merajuk gak sebab tinggalkan dier...tapi biler tengok banyak barang for her...terus dier OK :P




heheh! marah kyra..
mommy kacau dier tido :P


thank you B....thank you soooo much for being there for me and Kyra even though u are far way...i know..if ada line je...you will always try to contact us...thanks sayang for your time :)
we love you soooooo much...

B...just like i told you on the phone...Honey bersyukur sangat-sangat....apa yang B dapat dah terlebih cukup for you,me and kyra...yang penting..Kyra cukup makan :)

yes..dengan duit B from MISC jugakler...kiter kawin :) B bayar bil hospital tempat Kyra lahir...Honey and kyra dapat shopping...B dapat beli apa yang B nak ;) Honey dapat gi jumpa specialist and bawa kyra jumpa specialist dier (Alhamdulillah...dah ada ING...walaupun skit...i'm still thankful...) kiter boleh buat simpanan for kyra's future (thats important)...planning untuk tempat study kyra in 4 years time..banyak lagilah..macam-macam B boleh buat with ur gaji :)

and yang penting...kerja kat MISC..your job secured..insyaAllah..lagipun lagi beberapa tahun lagi baru B abis scholarship contract with Petronas...yang penting B dah permanent..u should be thankful time B study dulu...B dapat scholarship from Petronas :) they paid for your study..now...b bayar balik apa yang they pay for you..macam Honey...mama and ayah yang bayar my study..now honey terhutang budi dengan diorang..hehehe!

*oh...honey dah abiskan contract honey with government baru honey stop ;)*

so, B tak boleh merungut..macam honey tak boleh merungut kat mama and ayah :)...Petronas gives you a good job with MISC..u should be thankful...B tak payah cari kerja macam orang lain...and B dapat study at oversea for free...ada orang bayarkan for you..

hehehe..kalau tak nak kyra ada scholarship...takut dier kena kerja situ je...kiter kena kumpul duit for her...macam wani...almost berapa ratus ribu mama and ayah spend for her study at private college...honey dah survey tau,B...berapa kiter nak kena spend untuk kyra for her future ;) nak jadi engineer ke, Doctor ke...or apa-apa yang dier nak jadi...

kalau dier dapat scholarship macam daddy dier...alhamdulillah....and i will teach her to be thankful with the company or MARA or JPA yang support dier study ;)


Honey tak boleh paksa if Allah kata rezeki B kat tempat lain...but...bagi Honey..i'm happy with my life now....as i told u...if B nak kerja tempat lain....it's not because of money but because you want to have new experience....B nak belajar benda-benda baru...ayah pun cakap...if duit banyak mana sekalipun...tetap tak cukup..if we are not thankful...lagi gaji kiter banyak..lagi nak belanja banyak..lagi nak beli better car...better house...duit tetap tak cukup...ayah selalu pesan kat B kan?walaupun kiter terasa dengan ayah...tapi kadang-kadang dier cakap betul gak...kiter kena dengar cakap orang-orang yang berpengalaman macam ayah...ayahkan dulu pernah kerja bank..and now bukak business..of course dier tau pasal duit :P if nak kerja kat tempat lain...mama yang berpengalaman ;) so, mama ler yang bagi nasihat bab-bab nie..

I do love you,B....bagi honey...yang penting...as long as you're happy with your life....Honey ikut je...but Honey bersyukur dengan apa yang kiter ada sekarang....no need to rush....insyaAllah rezeki ada di mana-mana...B kena ingat ada orang yang lebih susah dari kiter...

*orang yang kerja guard pun boleh support 5-10 orang anak...hidup diorang ok je...takkan kiter tak boleh..*


for me and kyra....you are "Rich"...'Rich with love'...U care for us...u pampered us....U make sure we have enough food...B tak kisah diri B...tapi B amik berat about me and kyra *crying* thanks B...biler Honey kata...Honey macam menyusahkan B....B mesti cakap...

"Honey, love you soooo much..B tak pernah rasa Honey menyusahkan B...i'm the one who wants you to stay at home and takes care of Kyra...i want her to feel her mommy's love when her daddy's not around...just promise me...always make sure Kyra remembers her daddy"

I will sayang...i will always talk about you to kyra...so that kyra knows her daddy...i will make sure she knows that she has the greatest daddy who always love her :)

thanks sayang for all your sweet and loving calls and messages...

"Honey, love you sooooo much...i promise to be with you only, be by your side forever...gonna miss you..take care of kyra...send my love to her from me...tell her daddy misses her so much and adore her..she is so special to us...B so lucky to have loving and loyal and gorgeous wife like you..feel so nice...muahx!!"


^_____^ thanks for making me happy...


oppss!! lupa nak cakap B...today honey nak gi sunway pyramid...teman wani shopping barang..dier nak masuk Lim Kok Wing...and adik beli barang...sambil-sambil tu..honey beli skit eh,B? (B kan suruh Honey beli something for myself...as a present jaga Kyra ;) )

sigh!! biler B dah takde line...i really miss talking to you...will wait for you to call me...seronok dapat cakap with you on the fon sambil-sambil shopping :) *rasa macam B dekat dengan Honey ;)*




8 comments:

Dina said...

Owwhhhh I can feel the happiness!!
So much love and happiness here.. melimpah-limpah.

Hehehe.

Nampaknye lepas ni I pun macam kena bergantung kat ING Hubby je.. hmmm.. we'll see what happens next.

Something big is coming up with our organisation laa.. a bit scary tapi ntah, tak sure lagi..


I'm a bit nervous to know the outcome but whatever it is, I'll let you know later yah.

faRra said...

k.Dina nye ayat cm a bit scary jew..
nak taw jgak...hEeee~ [fara nk nyebok jgak..] :)))

romantik la k.Nin nieh..i love it sis!!!
for sure bertambah-tambah sayang abg farshid kt akk...

^_____^

PurpearlLyna said...

Huwa....bestnyer kak nin !!
Shopping sana sini !
Esok shopping lagi tuh !!
Huhuhu

AngOsH said...

vote for JPA..yeah..hahaha..eh2, promote plak..yerp kak..thanks atas semua rezeki2 nieh..hehehe..be a good girl yea cik baby kyra comel..hehe..=)..

wina said...

ala cutenya lil' kyra duk dlm bumbo seat tu..nk beli gak lah 4 my kira..dia pun nk duduk je skrg..where did u get the seat frm ya?

HaninFarshid said...

dina....

thanks dina...u jgn fikir sgt rumours tu sampai confirm k! hehehe...yups!! we are grateful to have a happy life...thanks to Allah :)

................

farra

heeee...just nak bagi kata semangat kat abg farshid kalau dier down...just to tell him..no matter what? i'll will always be there for him...susah ke senang...thats what wife is for, rite? :)

i know u are also like that farra...always support him no matter what..

................

lyna

hahahah!!! itu gunanya good money management ;)biler kiter pandai gunakan duit yang kiter dapat...insyaAllah ada ler rezeki lebih...yang lebih tu gunakan untuk shopping....yang lain2 tu simpan :)

HaninFarshid said...

anis..

yups...thanks for all the rezeki :)

hehehe...yes...JPA,MARA or any company yang bagi scholarship..memang telah melahirkan ramai rakyat malaysia yang berjaya di dunia dan akhirat dan bijak pandai..hope kyra just like her daddy :) mommy dier dapat duit from Maktab je...hehehe!

yes aunty..kyra will be good girl :)

.................

wina

hehe..thanks..i beli kat momscare kat OU...tapi i menyesal..kat mothercare ada sale and cheaper than there :P

semua tempat jual barang baby ada jual...

yups...that thing is good for our baby...bagi dier practise duduk...and kyra loves it...takdelah dier boring asik baring je ;)

~ L i N d A u S ~ said...

hanin,
rambut kyra sama ngan rania..
tumbuh tang depan je kan..
ape2 pon kyra tetap cumil..