Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, July 27, 2009

There is greatness all around me :)

Now, i have time to update my blog after my lil'kyra tido ;) after the whole day,she's moody... wah! wah! cepatnya dier update blog eh? sorry buat korang tertunggu-tunggu while i beli barang skit..heheh! takpe...yang penting...you gals sempat amik gambar :p

huhu!! memang i'm busy sejak akhir-akhir nie...buat kerja housewife ;) , jaga kyra yang makin lasak..tolong bawa wani gi beli barang skit sebelum dier masuk belajar....and jalan-jalan....thanks B sebab bagi kebenaran for me to do all that...Im happy...happy...happy sangat-sangat :)

Ok...B..B nak tau kan apa honey buat over the last weekend? (i had a fun and great weekend,B...but not as great biler B ada di sisi honey :) )

last saturday...honey teman farra and sha gi tengok reen at her house....i'm glad she's getting better and still the same Reen ( a happy and talkative reen)..thanks farra and sha sebab sudi amik kak hanin :) sampai sesat-sesat diorang cari rumah... seronok dapat jumpa farra and sha yang comel :P oh!! yang bestnya..khai cooked us lunch...wah! seronok makcik reen nie...ada orang manjakan dier ;) thanks eh! korang...we had a great lunch and....after makan...macam-macam borak at reen's house...hope we can borak-borak lagi..tapi me,farra and sha had other plans after that...kena balik cepat...Papepun..i had fun with korang semua...seronok lepak-lepak and borak-borak...sigh! love the cake pandan...macam nak cari je after this...

balik-balik je..ayah bawa gi Sunway Pyramid....me and my family nak shopping skit..especially wani..huhu! untungnya jadi adik yang last...dapat apa je yang dier nak....takpe...k.nin tak jeles...mama and ayah bagi kasih sayang yang sama rata...both of them try to give the best to me and my sisters...tak pernah mintak balik apa yang diorang bagi..terharu kitorang...yups!! after i read newspaper The Star..pasal parents yang kena abandoned kat government hospital..hanin sedih sangat-sangat...kenapalah anak-anak sekarang(not all of them)...tak appreciate langsung mak and ayah...diorang boleh jaga kiter dari kecik...takkan kiter tak leh jaga diorang biler tua?? jangan kejar harta dunia but ibu bapa and anak-anak terabai...

tapi kadang-kadang tak boleh salahkan anak-anak gak...according to the newspaper...sometimes yang buat nie (ibu bapa terabai) sebab mereka datang dari keluarga yang porak-peranda or abusive parents.mak and ayah tak bagi kasih sayang yang cukup semasa mereka kecil...kiter boleh nampak macam mana perangai anak-anak itu...lembut,kasar,baik,kurang ajar...bla...bla...macam tuler cara orang tua-tua didik kiter..kena siasat gak..kenapa anak kiter buat macam tu..cari kesalahan diri sendiri...sebelum menyalahkan orang lain..Dunia ni bulat..pusing-pusing benda tu kena balik kat kiter ..ish! terlebih emotional lak...pape pun hanya Allah yang tahu kebenarannya...Allah sentiasa di pihak yang benar...To mama and ayah...jangan risau...Hanin, adik and wani dah berjanji akan jaga mama and ayah sebaiknya....that's our promise to you...hanin akan balas segala jasa mama and ayah :)

*Kyra..mommy will give you the best...tapi mommy takkan mintak kyra balas jasa mommy and daddy...mommy akan besarkan kyra seperti mana mama tok and tok ayah besarkan mommy...dengan penuh kasih sayang...always give the best...but tak pernah mintak balik apa yang diorang berikan...pandai-pandai mommy akan balas jasa mereka...Hanya Allah saja yang tau bagaimana caranya mommy balas jasa mereka*

opps...back to the topic :P sorry..terkeluar topic...

ok....at sunway pyramid...Honey belikan play gym for kyra....seronok kyra,B...heheh! tak payah hantar dier gi class for babies...honey yang akan tengok sendiri perkembangan anak-anak honey sampai ler dier masuk kindergarten in 4 years time...(no matter what..mommy will always be there for you...mommy yang akan jaga and educate kyra dengan sebaiknya...insyaAllah...oh! daddy pun sama :))




makan,tido,main semua kat sini



For myself...honey beli few clothes at Forever 21...teman adik and wani beli..tershopping lak for myself :p (B tau kan Honey guna duit apa?) heheh...no...not your money ;) yes...honey guna duit yang kiter dapat keuntungan tu :p (thanks ayah for teaching us money management)...after dah habis semua...then, we had our dinner at rainforest at Sunway Pyramid..

the next day...early in the morning...honey bersiap nak gi OU..shopping baju kuning for Chica's bithday party...huhu! tak tau nak pilih...terbeli lak 3 pasang...hihihi! (Yes...i'm still using that money...pandai tak Honey manage duit? ;) duit yang B suruh simpan...honey tak sentuh..thanks to ayah for his nasihat)....oh!! bukan mommy dier je yang dapat baju...kyra pun dapat baju ;) i had fun shopping with Reen+Khai,Dina,Lyna and Linda...after penat-penat shopping...gi makan lunch at Seri Melaka...yups! B...the same restaurant macam kat Amcorp Mall tu...first-first ingat nak makan kat Chilli's..tapi beratur panjang..so, makan kat sebelah Chilli's...hihi! B mesti jeleskan? dua-dua tu tempat favourite B..takpe...B balik je...kiter gi makan mana je B nak,OK? ;)






amik dulu gambar sebelum makan :P




senyum...
puas hati after dapat shopping ;)





jangan main-main...
dier pandai buat cendol tau...



after dah puas shopping ...semua nak balik..sebab masing-masing ada hal...oh! lupa nak cakap...thanks to Reen and Khai..so sweet of them bagi me and dina tumpang them..susah-susahkan korang je...thanks sooooo much...



the sweet and loving couple...
reen kuat jalan-jalan tau...



balik-balik rumah..ayah ajak mama,me,adik and wani gi beli barang ...huhuhu! tershopping lagi... Thanks Allah for this rezeki.....

*B..Honey ternampak furniture and katil yang Honey suka...nanti on the phone kiter discuss eh? ;) *


memang Honey busy kan,B?? nasib baik Kyra tak marah sangat..just hari nie dier moody...dier nak Honey 24/7 dengan dier je ...dier risau kalau Honey gi mana-mana...ok...Kyra...the whole week days...mommy will be with you...spend time dengan kyra je ;) nanti weekend mommy busy balik :P tapi before that..mommy manjakan kyra puas-puas...

oh!! Honey,Kyra and adik will be bored...Wani dah masuk Lim Kok Wing start from today....ayah suruh dier duduk hostel...sigh! will miss you my dear lil sister...k.hanin akan doakan wani berjaya ;) ingat pesan mama and ayah selalu...love you,sis...thanks for being a great sister to me and a great aunty to kyra :) kyra mesti rindu wani....mesti dier tercari-cari manaler mama wani pergi...


will miss you...
belajar rajin-rajin tau..



B..got to go...our lil princess dah bangun tido....muahx!! love you soooooooo much...i can't wait for your calls...miss you sangat-sangat....banyak nak cerita kat B :) and Honey nak mintak kebenaran B nak kuar weekend ni lak ;)


thank you Allah....i am very thankful and grateful with my life....i have great family,friends and life...





7 comments:

PurpearlLyna said...

Lar...gi shopping lagi rupanya pas balik OU arituh ??
Ish ish ish Kak Nin..

Boleh jadi Duta Karnival Mega Sale Malaysia la!

AngOsH said...

mak aih...nak join shopping jugakkkkk...hehhee..

HaninFarshid said...

lyna

hahaha!! malu ler.... :P tapi k.nin hanya terlebih shopping biler ada rezeki lebih je ;)Alhamdulillah

.......................

Anis

jom....jom....the more the merrier ;)

Dina said...

Still teringat-ingat cendol yummy tuuuu~*

So I'll see ya in your new yellow top this Sunday aite..?
;)

Oh by the way, I don't think I can go to Ampang Puteri tomorrow because I have to accommpany my aunty (MakTeh) to fetch Adawiyah from the nursery after office.

Till The End said...

Comelnye Kyra mcm Kak Nin jgak ^__^

w|cKa` said...

kebenaran kuar next wekend? mesti nak pegi bday chica kan?

HaninFarshid said...

dina

ok...dina..c u this sunday..pape u just tell me biler u free nak gi ampang puteri...do take care! ;)

.............

linda

heee! thanks! malu k.nin...

......................

izan

hahaha! yups! dah mintak kebenaran dah pun..just nak ingatkan dier balik..he likes to buat2 lupa :P