Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, January 6, 2009

our Kyra

Hari nie berdebar2.....kul 7 pagi dah bangun.. :) excited + takut.....nak tgk my baby dlm perut using 3D/4D scan...i was suppose to do it on 9th january....tp yesterday my Dr's PA called...tukar date to today....

my hubby mcm tau-tau jek wife dier nak gi tgk anak dier....pagi2 buta dah call....

Hubby: hi mommy...how are u? im at philipine now....ada line jap....really miss u, sayang...how's
my kyra? miss her too....

me : hi sayang...me and kyra ok....we miss you so much!! guess what?? today im going to do
that 3D/4D scan...heheheh....u nie mcm tau2 jek....call i...

Hubby: really??heheheh...excited to see our baby....please do send the cd....i dah bagi my
address right??


My hubby kata line kejap...tp dekat 1/2 an hour le berborak2 on the fon....plus 1/2 an hour lagi main message2...heheheh!! dier lak yang terlebih excited i'm going to do that scan.....after manja2 with my hubby....i bersiap nak gi hospital with my maid..sian my sis....x dapat hantar dier kerja kat Astro.....walaupun ada driving license....still takut nak drive....takpe wani....esok kak hanin hantar k!!

sepatutnya my appointment pukul 8.30am...heheheh! tp ter stuck lak kat dlm jam :P sampai lewat 15 minutes.heheheh! sampai-sampai jek terus masuk bilik doktor....doctor tu ada ler sound2 skit...kata kena kurus...kena banyak buat exercise.... :P hanin dengar jek....because im more excited to see my kyra....kak wassini pun sama....sebab lepas nie, she's going to help me to takes care of our kyra...


dekat dua jam ler buat scan.....kacau my kyra bangun tido...heheheh! marah dier..sampai tumbuk-tumbuk mommy dier....then, pandai lak dier pujuk-pujuk me by kissing my tummy..heheheh!! maybe dier kata..."sorry mommy..." My Doctor pun ketawa tengok my kyra kissing my tummy then smiling at us....then, dier hisap jari dier.....so cute....x sabar nak peluk kyra ;) my baby active dalam perut...i'm happy that she's ok...

me : Doktor..how's kyra?

Doc : after everything were visualised....u jgn risau...semua appear to be normal....oh!
there's her right and left kidney...jantung semua ok...brain pun....oh! she's a girl...

me : thanks doctor....


yups! the 3D nak tgk my kyra's face...the 4D nak tengok dalam badan kyra....dier sihat jek....Alhamdulillah....

Balik-balik je rumah....my hubby called again...to remind me to send the CD...heheh!! he's so happy when i told him everything about our kyra...hanin pun lega sangat-sangat biler dapat tahu our baby's condition....malam nie boleh tido dengan lena sambil tengok pics and video kyra... :)




ps: hmmm...hidung kyra banyak ikut daddy dier..mancung :P

8 comments:

Yat Ekhram said...

wahhhh mama kyra.

dah ade nama tuuu.
yat pon suke nama kyra tau.

cumilnyaaa..dah bole nampak muke.
musti rase nak nanes kan tgk baby.

nin,bile EDD?

Fizah AuM said...

so cute la baby akak.
mesti ikut muka akak.
:)
tc ya!

Ena Mazly said...

hi hanin...

ena pun buat 3d scan masa preggy aritu.... macam mana muka baby yg kita tgk kat 3d tu, macam tu lah yang akan keluar nnt ... sebijik... ehehhehe....

HaninFarshid said...
This comment has been removed by the author.
HaninFarshid said...

yat

hi...xdelah menangis...more excited tgk apa baby buat :P hanin due this april...kyra tu daddy dier yg nak..kena ler letak gak...nanti merajuk lak daddy dier.. :)


fizah

hello... thankx dear....tp klu tgk betul2...kyra byk ikut muka daddy dier....especially hidung...perangai pun sama....hahah!


hi kak ena

hanin tau...auntie hanin pernah buat...tu yg hanin nak buat...huhhu!!bestkan tgk baby betul2 apa diorg buat...hanin ingat nak buat lagi...excited lak...hari tu..baby hanin moody skit ;)

Dina said...

waaaaaaahh..?!
eeek, takot plak tengok gamba baby tuh!

dina memang camni, pengecut tahap dewa!
;P


same la eh kite.. asal name baby girl je papa die da rebut nak bagi nama dulu.
hihi!

Ena Mazly said...

Bethrisya pun ayah yang bagi...penat mummy buat list panjang2, tup tup dia balik balik, dia guna cop mohor besar dia ler....

HaninFarshid said...

dina,

hi...heheh!! mmg takut tgk first2..tp dina akan excited biler tgk apa dier buat dlm perut :P especially dpt tau she/he's ok...heheh!! about the name...tu yg hanin campur2 ngan nama yg hanin nak sekali...so, dua-dua puas hati...xde sapa2 merajuk....

kak ena,

tp pandai gak org lelaki bagi nama eh? bunyi glamour2 skit..hehehe!! nama rayyan sapa bagi kak? hanin pun pernah discuss nama tu ngan hubby hanin...bestkan nama tu...bunyi macho... ;)