Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, October 12, 2011

Potty Train my Kyra :)

Me and my hubby dah discuss betul-betul.....

and kitorang dah buat keputusan.....

It's time to Potty train our kyra :)

Lagipun kyra dah tunjuk signs of 'readiness'.....kalau poo poo or pee je....kyra mesti cakap....and then,kyra suruh tukar pampers after dah buat 'project'...sebab tak selesa....and then,kalau nak poo poo....kyra mesti cari one spot....tempat yang quiet dan sembunyi-sembunyi...and then duduk mencangkung.....uh! kyra marah kalau mommy kacau+tengok dier tengah poo poo....hihi....

So,my hubby pun suruh cari nie for kyra at Toys'r'us......bagi kyra selesa+seronok mommy potty train dier....

 Cheer For Me! Potty....


boleh dengar lagu lagi....
time kyra tengah poo poo or pee...hihi...  
:)



hihi...comelkan? kyra pun suka sangat-sangat.....excited dier bila mommy ajar dier cara-cara nak gi toilet....poo poo and pee pee yang betul ;)


Apa-apa pun....mommy akan train kyra slow-slow....mommy takkan rush....mama tok kata....mommy pun pampersless dalam 3 tahun lebih....almost 4 years old :p kyra pun baru 2 years old and 6 months...buat masa nie,kalau gi school...gi jalan-jalan and waktu tido....kyra still pakai pampers...just sometimes kat rumah....kyra akan pampersless....


Sigh! dah besar kan anak dara kiter,B?

Dah gi school...now belajar nak gi toilet sendiri....and tak lama lagi...Kyra nak jadi big sister.....huhu!


Mommy+daddy love you soooooooo much,kyra....

uh,B....do enjoy pics of our adorable kyra excitedly potty train....hihi....pics nie semua berlakon je tau....kyra tak poo poo or pee pee lagi...kyra just ikut apa mommy suruh dier buat.....Good girl anak mommy.....


 mommy...duduk macam nie ke?

 ok....kyra dah abis....

after dah abis semua....
jangan lupa flush,k.... 


Daddy mesti senyum-senyumkan tengok pics our kyra yang cheeky+adorable?


Thank you soooooo much daddy sebab suruh mommy belikan kyra Cheer For Me! Potty....she loves it soooo much....and she had soooo much fun potty training :)


Muah! Mommy+kyra+lil baby love you sooooo much,daddy :)

8 comments:

Ummi said...

toilet tu terlalu cantek..hehehe..kak ina guna toilet real terus jek..tp memang kene banyak bersabar kat fasa ni hanin..terkucil atas lantai adalah perkara biase nanti..hiii

HaninFarshid said...

syikin,

hihi...comelkan? baru kyra excited skit nak potty train :)

actually...seat toilet tu pun leh guna kat toilet real gak...just cabut the seat and then letak kat atas toilet yang real tu...ikut kyra...mana dier selesa nak buat project :p huhu...memang kena banyak2 bersabar nak potty train dier...tapi alhamdulillah..setakat nie...dier ok...kalau dier nak pee pee...terus dier gi kat toilet comel dier tu....hahaha!

Mrs.Farhana said...

comelnyer...tgk kyra gune potty train pun dh senyum lebar..good girl la kyra ni..:D

bella hamzah said...

oh siap ada lagu lagi... hehe sat lagi dia tak nak gerak.. nak dok situ je dgr lagu.. hehehehhe

HaninFarshid said...

mrs farhana...

hihi...kyra happy...ingat mommy beli new toy for her :p tu yang senyum lebar tu...thanks aunty :)

HaninFarshid said...

bella,

hihi..setakat nie...tak lagi lah :) kyra tak selesa dok lama2 :p

Lina said...

canteknya, syg plk nak poo-poo kat situ.. good luck kyra.. u'll be diaper free in no time!

Mama Rizqullah said...

Comelnya toilet...i pun plan nak beli gak tuk Rizqullah nanti...

Ermm...hanin,i nak contact u..nak tanya few things...boleh x u mail i ur phone no..email i: tsunamie146@gmail.com.