Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, October 9, 2011

Mana nak lahirkan our lil baby? ;)

Dulu before pregnantkan lil baby....me and hubby saja suka-suka discuss pasal hospital mana hanin nak lahirkan lil baby,kalau pregnant for 2nd time...hihi...Just for fun :)

Last-last,now dah pregnant.....kitorang tetap pilih lahirkan lil baby kat Sunway Medical Centre (SunMed)....with the same doctor....Dr.Nooraini.....senang pun senang....dekat pun dekat....lagipun Dr Nooraini ok...dier dah kenal me and hubby....and her PA pun very nice....setakat nie...i have no problem with the hospital :) me and kyra dah few times admitted kat hospital nie dulu....my hubby lak dah sekali admitted kat hospital nie...Alhamdulillah no problem....Lagipun my hubby kata...senang lahir kat hospital nie...parking senang.....Doctor dah kenal......kalau dier takde...dekat je nak buat medical check up....senang for me to drive there and tak hectic sangat.....

Actually,ada gak few options nak lahir kat hospital mana....my hubby tak kisah...sebab dier kata dier bayar semua sama je....huhu! tapi last-last melekat gak kat SunMed....why?
  • Sime Darby Medical Center (SDMC) - hospital nie....memang semua family hanin pergi lah....hanin pun dari kecik selalu datang hospital nie...and selalu kena admitted kat hospital nie...hospital nie pun dah lama...dah famous...dah establish.....masa hanin 9 years old...that was 20 years ago....hahah! lamanya.....hanin kena admitted kat SDMC (dulu hospital nie SJMC) because of my kidney (hanin accident and i bleed my kidney)....hanin kencing berdarah.....but diorang tak boleh cari problem kenapa hanin kencing berdarah.....and they did wrong operation on my kidney (Dah lah hanin ada satu je kidney...nasib baik takde apa-apa)....tapi hanin still kencing berdarah....so,diorang terpaksa hantar hanin ke GH.....alhamdulillah,GH stopped the bleeding...walaupun hanin masuk ICU gak lah after the operation..and almost 2 months hanin admitted kat GH...actually 2 kali,SDMC buat silap.....hanin sakit cysts....diorang kata sakit lain.....huhu! nasib baik hanin sihat sampai sekarang....hahahah! tapi ikut doctor gak....and ikut luck gak :) my mom buat operation brain tumor...alhamdulillah ok......few times mama buat operation kat sini...semua ok...just problem dier....bilik...berapa kali mama tukar bilik sebab mama nak bilik sorang....tapi penuh.....yups...hospital tu memang hectic....ramai sangat orang.....kena berebut biliklah....my sister and her friend pun ada bad experience at this hospital...my sister's problem...biarlah dirahsiakan...tapi hanin cerita pasal her friend's prob.....masa time dier few months pregnant.....dier bleeding...memang bleeding banyak.....her gynae bukan nak pujuk ke apa...or nak check betul-betul....just kata....baby dah takde....tak boleh diselamatkan lagi...of course dier frust and sedih.....dier tak puas hati....so, she and her hubby gi Gleneagles,Ampang jumpa gynae kat sana...the gynae kata...the baby is still there...alive and ok in her tummy....alhamdulillah,now....she's happy with her cute baby boy.....kalau dier ikut cakap gynae kat SDMC...tak tau lah.....huhu! so, that's the reason hanin tak nak lahir kat SDMC...too hectic.....and i had few bad experiences kat hospital sana....
  • Prince Court medical center (PCMC),Gleneagles Ampang,Hospital Pantai,Bangsar- my hubby kata noooooo.....too far for me to drive to do medical check up there....dier tak bagi hanin drive jauh sorang-sorang time dier gi belayar....and dier takut hanin sesat drive gi sana....hahahah!! and dier kata susah nanti my family nak datang melawat...sebab jauh.....(sebenarnya tak jauh mana pun...nak drive from Subang Jaya...tapi for him...hanin yang nak drive gi sana memang jauhlah :p so semua hospitals tu pangkah....not in our list untuk lahirkan our baby junior...)

So,last-last....yang paling senang.....SunMed :) baby junior akan dilahirkan di sana sama macam kakak kyra dier :) hihi.....doctor pun sama....hope paed pun sama....hanin suka sangat Dr Lim Wei Leng,paed kyra...dier baik sangat....very soft......kyra pun suka dier....hihi....Just problem dier nak dapatkan food....tak banyak tempat nak beli food macam SDMC...my hubby kata takpe....dier order je from my family nak datang melawat....atau dier order pizza hut or mcdonald delivery...hahhaah!


Apa-apa pun...hanin doakan semoga 2nd pregnancy hanin berjalan dengan lancar......hope semua ok :) mommy tak sabar nak gi buat medical check up @ SunMed this 17th october....nak tengok lil baby Junior...yay!


Daddy jangan risau...mommy will always update about our lil baby junior to you.....mommy tau...lil baby junior strong macam kakak kyra dier :)


oklah....kyra dah bising-bising suruh layan dier main Ipad2.....got to go....


take care......


hugs and kisses from us....


Mommy+kyra+lil baby sayangggggggggg daddy sangat-sangat :)


heee....daddy....mommy tak sabar nak tau gender baby....mommy dah tak sabar nak shopping barang-barang baby ;)


Psst...daddy...mommy dah survey stroller for baby junior ;) nanti daddy call...kiter discuss,k....hihi...

4 comments:

#ciksuzlin said...

Sunmed mahal tak kak?

HaninFarshid said...

hmm....SunMed sama je harga macam private hospital lain..lebih kurang..(SDMC,Gleneagles,PCMC,Pantai...etc) tak tau akak nak cakap mahal ke tak...bagi akak ok lah :)

Ely Hasrul said...

dulu time nk pilih gynea, papi nk pg gleanegles, xingat time tuh prince court dh ade blum tp rasa cm jauh la dr rumah. then bila papi called gleaneagles dorg cam tak frenli.. & i pon xminat nk pg sbb jln ampang tu suka jem xtentu hala, so ampng puteri the besh la CUMAAA mcm pasar mlm! punye la ramai! mcm mama hanin la nk bilik sorg pon kena berebut.. nk amik ubat pon mesti 1hr plus, nasib aje dekat dgn rumah.

start last yr kitorg tuka sume dokter kt prince court, dh la orto, ent, gynea, paed sume kt ampng puteri dh kena register dokter satu2 kt prince court haha. ingtkn nnti bila pindah kt kinrara nk pg kat sunmed tp ok plak prince court nih and know what certain bill dia murah dr ampng puteri! even now buat fisio every week kt sana pon therapist, facilities way better & murah aje. cis sungguh.

utk delivery 2nd baby nih i dh check around 7k plus (normal deliver) ok la kan..

Lina said...

hanin dear,
i was at my mom's in usj last week.. tot of visiting u, tp aleesya baru baik chic pox.. takut nnt effect u and that tiny tot.. rindulah nak jumpa u both.. hope ur pregnancy is a smooth one.. tcare ya!