Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, October 18, 2011

Dear lil baby....(the story of my 2nd pregnancy)

hmmm...macam mana mommy nak story eh?

fikir jap...fikir jap.....fuh! tarik nafas.....I think...this is the right time...i write about you and my 2nd pregnancy :) 

 Alhamdulillah...now,lil baby dah 12 weeks++ :)

Dear lil baby......yeah! mommy rasa serba salah sangat-sangat...mommy tak story banyak pasal lil baby and mommy's 2nd pregnancy kat blog mommy macam mommy story pasal kakak kyra dulu.....dari pregnant.....sampailah sekarang......

Lil baby jangan fikir mommy tak excited mommy pregnantkan lil baby....Of course mommy excited....tanya daddy.....tanya semua....mommy menangis happy...mommy terlompat-lompat bila mommy tau mommy pregnantkan lil baby.....Alhamdulillah....mommy bersyukur sangat-sangat kepada Allah SWT sebab impian mommy telah tercapai :) 

Tanya daddy.....before mommy pregnantkan lil baby.....mommy selalu cakap kat daddy mommy nak another one.....mommy takut mommy tak boleh pregnant for 2nd time....mommy selalu emo....selalu menangis-nangis kat daddy.....bila orang tanya mommy..."bila nak bagi adik kat kyra?"....."bila nak dapat yang 2nd one?" mommy rasa sedih sangat-sangat....hanya Allah saja yang tahu perasaan mommy.....daddy sabar je layan mommy yang emo....selalu pujuk-pujuk mommy.....selalu ingatkan mommy....mommy ada kakak kyra....yeah! bukan mommy tak nak 2nd one....mommy betul-betul nak sangat...every now and then mommy will always pray for you.....mommy dah ready...daddy pun dah ready for you...Alhamdulillah rezeki daddy semakin murah...and daddy kata dier boleh support kalau family kiter bertambah :) maybe that time...mommy tak ada rezeki lagi nak pregnant....mommy pujuk diri mommy suruh bersabar...

Mommy selalu cakap kat daddy..."B,honey takut tak boleh pregnant for 2nd one..." daddy selalu bagi kata semangat kat mommy....."insyaAllah sayang.....trust yourself.....belum ada rezeki lagi...." bila ramai kawan mommy pregnant.....mommy akui...mommy menangis....yeah! im happy for them :) but...mommy takut mommy tak mampu nak bagi 2nd baby kat daddy.....mommy bertambah emo......sampai daddy tak bagi mommy sebut-sebut lagi pasal 2nd baby...sebab tak nak mommy sedih......walaupun ada gak yang tak faham...masih bertanya lagi.....yeah! mommy tau tahap kesihatan mommy.....mommy dapat kakak kyra pun mommy dah bersyukur sangat-sangat.....mommy bukan macam mommy lain...sihat dan takde problem untuk pregnant.....

And then,one day....masa bulan puasa.....lagi seminggu kiter nak menyambut raya....mommy tengah duduk sorang-sorang dalam bilik......and then,daddy masuk.....tengok mommy menangis....mommy cakap kat daddy...."B,boleh ke honey pregnant?" daddy hug mommy....daddy selalu pujuk mommy...bagi kata-kata semangat kat mommy...thank you soooooo much,daddy.....you're the greatest hubby....thank you soooooo much for being there for me.......i love you sooooo much.....*crying* and then,daddy usik mommy...."kenapa emo nie? pregnant ke?" mommy hanya tersenyum......"takdelah....rasa sedih je.....and maybe i feel lonely....mama...ayah....adik....fly...wani....takde...." That time....diorang semua gi Singapore...mommy je takde mood nak ikut.....rasa penat sangat.....yups! masa time tu...mommy rasa mommy dah pregnant.....tapi mommy tak tau....daddy senyum dengar alasan mommy....daddy tau mommy fikir nak pregnant for the 2nd one....tapi daddy tak cakap apa-apa....maybe daddy tak nak mommy sedih lagi teruk....so,daddy suruh mommy rest......tinggal mommy sorang-sorang dalam bilik....while daddy gi layan kakak kyra....

Masa time daddy tinggalkan mommy......suddenly mommy menangis.....mommy menangis teresak-esak.....mommy berdoa kepada Allah.....that time...mommy dah lewat period almost 2 weeks....mommy pun berpuasa penuh.....tapi mommy takut nak check...mommy takut mommy hanya mengharap......"Ya Allah...kalau betul lah hanin pregnant....jangan bagi hanin datang period sampai last puasa.....kalau tak....jangan bagi hanin harapan....bagilah hanin datang period hari nie...atau esok....Tolong Ya Allah....Hanin tak nak mengharap lagi...." yeah! mommy tak patut berdoa macam tu....tapi entahlah.....mommy sedih sangat-sangat.....doa tu...hanya mommy je yang tahu.....mommy tak nak cakap kat daddy.....mommy takut daddy marah sebab daddy tak suka mommy sedih...

mommy tunggu period mommy datang...tapi tak datang-datang.....mommy terfikir....doa mommy dah tercapai ke?Allah dengar ke doa mommy? tapi mommy takut nak check...mommy dah janji dengan diri mommy.....mommy akan check pada akhir ramadhan....and then,one night....2 days before raya.....while mommy tengah baring-baring atas katil dengan daddy....and then,kakak kyra datang kat mommy....kakak kyra pegang baby doll....baringkan between mommy and daddy....suddenly kakak kyra cakap kat baby doll..."syyyy...baby sleep...adik sleep....." mommy terkejut....kakak kyra sebut adik? lepas tu....kakak kyra pegang perut mommy.....usap-usap perut mommy....and kiss-kiss perut mommy...and then...lagi sekali kakak kyra sebut...."adik....." mommy terkejut....daddy pun terkejut....kakak kyra lepas tu...gelarkan diri dier sendiri..."kakak".....kakak kyra ketawa....mommy tanya kakak kyra...."kyra...betul ke ada adik dalam perut mommy?" kakak kyra senyum....angguk-angguk...lepas tu,kakak kyra cakap..."kyra kakak...." mommy hug kakak kyra.....yes...kalau betul-betul mommy pregnant....kyra nak jadi kakak....mommy berdebar-debar....betul ke mommy pregnant? mommy takut nak check...takut mommy tak pregnant...mommy mesti sedih.....and then,mommy cakap kat daddy pasal Doa mommy....betul ke Doa mommy telah tercapai? daddy hanya tersenyum....daddy kata...esok bangun pagi....gi Guardian...beli pregnancy test.....yay! mommy cant wait...... mommy berdebar-debar....

The next day.....that is the last day of ramadhan......bangun-bangun tido je...terus mommy ajak daddy gi Guardian...mommy beli banyak-banyak pregnancy test.....sebab mommy nak confirmkan mommy pregnant ke tak.....yups! mommy excited sangat-sangat.....mommy balik rumah je....mommy terus buat pregnancy test.....mommy takut......and then......mommy terkejut....mata mommy tak percaya....mommy siap buat 5 kali the pregnancy test.....semua positive.....mommy terlompat-lompat....mommy happy sangat-sangat....Thank you Ya Allah....terima kasih banyak-banyak....mommy terus lari kat daddy.....mommy tunjuk daddy.....daddy hug mommy....daddy pun happy.....and then,mommy suruh daddy bawa mommy gi clinic sebab nak confirm....two clinics mommy pergi...sebab tak percaya.....hahahah!! yeah! positive...mommy pregnantkan lil baby...daddy cool je layan mommy....daddy tau mommy terkejut+happy....

 the happy news :) yayyyyy!

And then,sebab mommy nak jaga lil baby betul-betul dalam perut mommy......atas nasihat doctor...daddy semua....mommy canceled our family vacation to Hong Kong (UK pun mommy tak jadi pergi...sebab time tu...mommy dah sarat mengandungkan lil baby)...that time...mommy still early stage.....doctor suruh rest betul-betul......mommy kena jaga diri mommy and lil baby dalam perut mommy baik-baik.....mommy tak boleh fly gi mana-mana...mommy tak kisah....daddy pun tak kisah...daddy cakap....yang penting....mommy and lil baby sihat....im smiling of happiness......yes! this is what i want......rezeki nie yang mommy and daddy nak sangat-sangat :) mommy janji dengan daddy...i will take a good of myself and lil baby in my tummy ;)

Stop jap...im crying like hell.....im crying of happiness....sigh! mommy rindu daddy.....rindu daddy sangat-sangat.....mommy nak hug daddy...

ok...sambung balik :)

lil baby....do you know that you're very lucky? :) ramai cakap...mommy lucky pregnant kali nie...dulu...masa time mommy pregnantkan kakak kyra....daddy naik ship lama....dalam 6 months...dekat-dekat mommy nak lahirkan kakak kyra baru daddy balik...and then,mommy susah nak keep in touch dengan daddy.....mommy masuk hospital ke? tak sihat ke? mommy rindu daddy ke?...mommy susah nak text atau call daddy....mommy tunggu daddy call mommy thru satellite phone....kalau tak pun.....bila daddy sampai port baru mommy and daddy boleh text-text atau calling-calling.... Now, masa time mommy pregnantkan lil baby *rezeki kiter*....dalam satu hari...few times daddy call mommy tanya khabar mommy+kakak kyra+lil baby....kalau tak call,daddy mesti text....daddy make sure mommy sihat...kakak kyra and lil baby ok....mommy selalu cerita kat daddy...perkembangan lil baby dalam perut mommy....perkembangan kakak kyra kat school...kalau mommy jumpa gynae...buat medical check up....daddy selalu text-text mommy....tanya semua ok tak? lepas medical check up...daddy will call mommy.....tanya A-Z about you and mommy.....tanya about the scan....mommy sihat tak? lil baby buat apa dalam perut mommy....bla....bla....mommy bersyukur sangat-sangat...he's always there for us....we can always keep in touch with him....and then, daddy naik kapal dan belayar tak lama...alhamdulillah....next month daddy boleh teman mommy for medical check up and do the 4D scan...yippeeee....mommy excited nak tengok lil baby ;) daddy pun sama ;) uh! daddy balik nie...mommy nak shopping baju lil baby.....and barang-barang baby for you.....not to forget....mommy pun mesti shopping gak for kakak kyra....mesti fair and square :) and then,daddy nak bawa kiter jalan-jalan...yayyyyyyy! banyak sangat plan daddy balik kali nie...hihi....

thats why...masa time mommy pregnantkan kakak kyra...mommy banyak story kat blog...just to let daddy knows about kakak kyra :) so,lil baby jangan jeles,k.....mommy tak pernah lupa lil baby...mommy selalu story pasal lil baby to daddy dalam phone or text message....kakak kyra...dalam blog....sebab mommy susah nak contact daddy dulu.....


But....mommy dah janji dengan diri mommy.....selain kakak kyra....i will always write about you in my blog....this blog is just like my diary :) this is the way i show my love to daddy...kakak kyra....and you....mommy akan tulis semua pengalaman happy dan manis mommy for you...and kakak kyra to read one day :) and of course....mommy tulis nie.....semuanya untuk daddy gak....supaya daddy happy-happy baca atas kapal....and daddy sentiasa mengikuti perkembangan kita semua :) 


To daddy,kyra and lil baby......mommy love you guys soooooooooooo much.......will always do :) im sooooo thankful to have you in my life....you're my happiness....


Hugs and kisses from mommy to daddy+kyra and lil baby....Muah!


P/S: daddy,lagi 39 days mommy+kyra and lil baby nak jumpa daddy.....yippeeeee....cant wait....im sooooooo excited :) we love you,daddy.....we miss you too ;) muah! 


P/S/S: tak sabar B balik...nak discuss about our future plan....hihi....our home sweet home...and our future business ;) 

uh! ada lagi footnote :p  next week....29th October....Hanin kena gi SunMed....ada lagi  medical check up with my gynae....nak amik darah....and check lil baby dalam perut hanin lagi...hope semua ok....huhu....

6 comments:

Tina Othman said...

alhamdulilah, tahniah & take care dear

ummi nia said...

senyum sesorg sy baca entry akak..tumpang gembira utk akak sefmly..

saggieda said...

hepi 4 u hanin....hari2 can't wait ur new stori....take a gud cre ya!!!!

NORLIDA said...

take care sis..i'm happy for u ;)

Ely Hasrul said...

hepi for u and lil kyra. eh silap kakak kyra. i sedih baca entry nih.. bese la i skang sume bende nk emo hahha.. kiss kyra

Noor Aisha Amir said...

*sob sob* i cepat emo la skrg.. Huhuhuuu