Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, October 3, 2011

Her 1st day.....

Im crying.....

I really miss kyra....

Mommy sorry sangat-sangat kyra....mommy buat semua nie untuk kebaikkan kyra.....

Mommy dah discuss dengan daddy.....daddy pun nak yang terbaik for his lil girl....

Mommy and daddy really love you sooooooooo much.....

Mommy tau kyra suka berkawan....you always like to go to Tokcik's house...nak main dengan aunty Aerisha and Aunty Fisha....

One of the reason mommy buat semua nie...sebab mommy nak kyra mix around dan berkawan....mommy tau kyra happy ada kawan....

Dan lagi satu sebab....next year kyra dah nak jadi kakak.....mommy tak nak kyra melekat sangat dengan mommy.....mommy nak kyra jadi independent girl.....jadi a very good sister...yes....kyra manja sangat dengan mommy...sejak mommy pregnant.....tak nak berenggang langsung dengan mommy.....so, mommy dah discuss dengan daddy...tok ayah+mama tok....tok baba+mama bozo.....mama adik+mama wani....Nekma semua......mommy buat keputusan masukkan kyra ke Cherie Hearts Child Care Centre...for your age,kyra masuk Playgroup....so,that kyra belajar untuk mix around with other people...belajar simple ABC and 123...and sing you favourite nursery rhymes...lagipun,another 6 months kyra dah nak masuk 3 years old...i think this is the right time for you to go to school :)

Bila kyra 4 or 5 years old.....mommy and daddy plan nak hantar kyra to Sri KL Pre school....insyaAllah....kalau daddy ada rezeki lebih ;) and nak masuk Sri KL, the students are required to sit for the entrance test.....so,at that time...mommy harap...you're ready for the test and go to the school....Mommy+daddy will always pray the best for you....

Daddy tau tak? semalam kyra tido awal....hari nie pun kyra bangun awal....excited nak gi school.....school kyra starts at 8am....abis kul 1pm......before gi school...kyra good mood sangat-sangat....happy je kyra.....masa time on the way to school...kyra baik je duduk dalam kereta....still smiling.....sampai school pun kyra happy.....but.....bila mommy say and wave Bye Bye je to kyra....terus kyra jerit "Mommy" and cry....mommy kissed kyra on the forehead....pujuk kyra....Im sorry,sayang.....this is the best for you....mommy terpaksa tinggalkan kyra dengan teacher and kawan kyra.....kyra still menangis teresak-esak bila mommy masuk kereta.....mommy try to be strong....and wave bye-bye to kyra......in car,im crying while driving....mommy tak percaya....our lil kyra now....dah big girl....dah gi school....cepatnya masa berlalu......daddy,macam baru semalam je mommy lahirkan kyra....


Daddy,mommy really miss kyra....mommy harap kyra happy at her school.....mommy berdoa banyak-banyak semoga semuanya berjalan dengan lancar....hope kyra have a very great time at her school.....Kyra sayang...mommy+daddy sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kyra....semoga kyra manjadi anak yang solehah....mendengar kata...dan berjaya di dunia dan akhirat......


*crying*


Lagi 5 hours kyra nak abis school...mommy tak sabar nak amik kyra kat school....for her 1st day of school celebration....mommy ingat nak bawa kyra jalan-jalan and then,makan lunch kat luar....boleh eh,daddy? cant wait to see my lil kyra.....mommy nak hug and kiss kyra...tak sabar nak dengar kyra story-story pasal her school semua....uh! im soooo nervous+excited nak amik kyra nanti :)


Cepatlah call mommy,daddy.....banyak mommy nak story nie....


Oklah...got to go....nak rest kejap :)

Daddy...mommy+kyra+lil baby love you sooooooooo much.....

Take care....


Muah! hugs and kisses from us....


Do enjoy our adorable kyra's happy pictures before she went to school eh? ;)




We Miss You soooooooo much,daddy........ 


Uh! semalam daddy cakap kat mommy...."I wish i was there for her...to see her go to school"....Sabar eh,daddy....Nanti daddy balik...daddy hantar kyra gi school,k...and then,you spend time+manja puas-puas dengan kyra :) Mommy akan sentiasa update perkembangan our lil kyra at school bila daddy call mommy ;)

P/S: daddy,principal+teacher kyra orang Iran...hihi....orang kampung daddy :p she's a very nice..beautiful and friendly lady....

6 comments:

ibu chiqamie said...

sbr hanin...mmg kene kuat semangat bile mule2 hntr ank g school ni.it's good for her hanin hntr g school awl2.nani pnh rase ape yg hanin rase...seminggu yg p'tame mmg mencbr.but pastu nnt dia akan hepi nk g school sbb ade kwn2.paling best bile dia dh pndai cerite ape yg dia wat kt school.,ape yg dia mkn wif frens...mmg best.

Marsha~ said...

Kyra dah gi school ek... hehe.. i ms first time Qila gi school pun nangis dan risau... takut dia tak biasa.. takut dia nangis lah... tapi lama2 dia ok... dia happy sbb ramai kawan.. dia berdikari.. Hanin jgn risau.. teachers ada utk jaga Kyra.. tp school kyra lama jugak ek.. Qila 3 jam je... :)

Sheeszshira Shiraz.... said...

perasaan seorg ibu sukar ditafsirkan erk...sedih baca...gud luck for u...semoga tabah menghadapi hari2 mendatang.

ummi nia said...

biasalah kak mula-mula mmg mcm tue..nnti kyra dh terbiasa oklah tue..lil nia dulu pn gitu jgk..

mamamarissa said...

hanin, jue pun nak menangis sama bila baca ur entry nie...hope kyra be good & enjoy @ her school...take care babe :)

linda said...

adusss hanin..di sini pun dah nak crying baca entry ni..linda pun dah terfikir-fikir nk hantar danisha gi school jugak.atlist kat sana dia ramai kwn & lagi enjoy nk belajar kan..nanti sure sebak mcm hanin jugak!! huwaaaa..anak kita dah besar..betul..mmg rindu masa diaorg baby kan..take care dear..