Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, September 7, 2011

The e-mail.....kyra and Baby Aiden.....

This morning....my hubby received one e-mail from UK....it's from his manning department....sigh! its time for him to sign on Shahamah this 21/09/2011....and his flight to Dubai this 20/09/2011....Hanin and kyra ada lagi 13 hari nak manja-manja with him......be strong Hanin........

...............................................................

Good Day Farshid
 
Hope you are well
 
Please be advised you are planned to join the Shahamah at her next call in Fujairah outbound, current ETA 21/09/2011 1800
 
Please confirm receipt and availability
 
Kind regards
 
Charlotte
..............................................................................

Yups! i must be happy and strong for my hubby,lil kyra and baby in my tummy.....tamau sedih-sedih.....nanti kyra pun mesti sedih.....kyra pun memang manja dengan daddy.....main dengan daddy....tengok TV dengan daddy....makan dengan daddy.....mandi dengan daddy.....jalan pegang tangan daddy....buat semualah dengan daddy....mommy hope bila daddy naik kapal nanti....kyra tak cry......kyra tak cari daddy......mommy tau anak mommy kuat......kyra sayang....daddy gi work....because he wants to give the best to us....daddy sayang mommy+kyra sangat-sangat...mommy harap kyra faham.....


Takpe kyra....daddy dah promise us....daddy balik dalam end of November 2011.....daddy ada macam-macam plan yang best for us.....hihi...biasalah...daddy+mommy mesti buat plan before daddy sign on kapal....sebab daddy nak bagi mommy and kyra happy.....insyAllah....dalam end of year.....mommy dah boleh buat 4D scan ;) yang bestnyaaaaaa....daddy boleh teman mommy gi hospital....jumpa gynae mommy....and daddy dah pesan kat mommy.....jangan buat 4D scan without him....Ok B....honey janji...hihi....and then, daddy nak bawa kiter gi Singapore....shopping baju baby.....yippeeeee.....of course mommy pun akan shopping cute clothes for kyra...we wont forget you :) oh! daddy dah bagi permission....mommy boleh order baju baby and kyra from auntie nana,adik daddy yang study kat UK....auntie nana nak balik UK this 12th September.....nak kena discuss ngan auntie nana nie....and then,i can always bbm her.....beritahu auntie nana apa yang mommy nak....yayyyyyy!!! mommy tengah survey baju for baby and baju kyra yang cute-cute kat internet....bestnyaaaaaaaa.....mommy dah discuss dengan daddy and tunjuk kat daddy baju mana mommy suka....daddy kata ok....i can buy the cute clothes for you and adik.......Thank you sooooooooooooo much daddy :) selalulah mommy melekat kat rumah.....survey kat internet...baju baby and kyra yang cute .....then, beritahu auntie nana.....nanti auntie nana boleh shopping and post the clothes to us....daddy hanya sediakan duit....hihi.....best...best.....

uh.....ok....hanin tak nak fikir perasaan sedih hanin bila farshid naik kapal.....yups! now...hanin emo....suka dimanjakan......tapi hanin try tak nak layan perasaan hanin.....hanin nak baby dalam tummy hanin nie strong macam kakak kyra dier :) skarang hanin nak story pasal kyra......bila cakap je pasal kyra...mesti hanin senyum-senyum....mesti hanin happy :) yeah....kyra dah big girl now....dah nak jadi kakak....Alhamdulillah.....im soooooo happy with my life....hanin rasa kyra dah ready nak jadi kakak....dier memang suka baby sangat-sangat.....dier excited bila jumpa baby.....hari tu...masa time open house kat rumah hari sabtu tu....my sister's bff,sharifah datang with her cute lil baby Aiden....geram sangat dengan Aiden....rasa nak gigit-gigit je pipi dier yang chubby tu....badan dier pun sedap...best peluk....ooooo....he's sooooo adorable......kyra memang suka sangat dengan Aiden....asik nak main je ngan Aiden.....skit-skit nak kiss...skit-skit nak peluk Aiden......and she called Aiden "adik"..... and herself "kakak".....memang cute.....


Every nite....kyra will kiss-kiss my tummy......usap-usap my tummy.....put her ear on my tummy....entah apalah dier dengar....and then,mulut dier becok....jerit..."helloooooo...adik...." hihi....sometimes she loves to sleep on my tummy.....kyra pun makin manja dengan hanin.....asik melekat je dengan hanin......asik nak hanin peluk+kiss dier je......and kyra skarang makin sensitive......so,every now and then....i must tell her......Mommy sayang kyra....Mommy sayang adik...mommy sayang daddy......sayang mommy pada kyra takkan berkurang.....will always be the same....mommy tau....kyra will be a very good sister.......insyaAllah....hanin akan sentiasa mendoakan....semoga pregnancy hanin nie berjalan dengan lancar...Aminnnnn....


uh! oklah......malas nak bebel panjang-panjang.....do enjoy the adorable pics of kyra and baby Aiden.....lepas nie...hanin kenalah rajin tengok-tengok baby pics yang cute macam pics Aiden and kyra...hihi.....


take care all....nite-nite :)


hugs and kisses from us....Muah....


 amboi....Aiden...kyra...
jeling-menjeling nampak ;)

 me and kyra geram sangat dengan
baby Aiden yang cute....

 Apalah yang Aiden and kyra
borakkan tu?

 he's sooooooooo adorable......
geram sangat....rasa nak gigit-gigit je pipi dier tu....

Arghhhhhh......gigit kaki kakak kyra....
the adorable+happy lil kyra and Aiden.....

P/S: Tadi daddy bawa mommy and kyra tengok movie....cerita the smurfs....BESTTTTTT!!! thanks daddy......we had a great time just now.....we love you sooooooo much!

3 comments:

Vna Sandhu said...

montelnya baby aiden nie..gerammm!

yes, hanin, now x mau sedih² k because it can also effect the baby so smile always nanti baby pun sengih² je selalu heheheeee

take care dear!

Ely Hasrul said...

hanin dh bape bulan skang? kalau hanin kat Prince Court bleh kite check up sama haha. uish Aiden tu tembamnye! comel. kyra as usual la adorable.

ummi nia said...

dh nampak kecirian kakak yg baik..indahnya kalo dpt baby boykn?