Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, August 22, 2011

semalam..teringin sangat nak makan nie.....Alhamdulillah tercapai :)

Sian my hubby....everyday dier selalu ajak berbuka puasa kat hotel....or at a nice restaurant.....tapi hanin selalu tolak....dulu,hanin memang suka makan kat tempat-tempat macam tu...tapi now,malas.....ramai sangat orang....huhu! dan kyra makin lasak.....tak nak duduk diam...risau hanin...bila dier lari sana...sini....yeah! few times dah berbuka puasa at hotels or nice restaurants....kalau selalu pergi...bosan gak...rasa macam takde mood je...hihi...

oklah B.....kesian B....B asik ikut apa honey nak makan....tapi honey tak pernah fikir perasaan B....nanti kiter berbuka puasa kat hotel eh? B pilih mana je hotel B nak....honey ikut ;) if you want to eat at nice restaurants like Tony Roma's or Chillis....or TGIF.....or the ship...or victoria station....honey ok je :) i know you love to eat at that type of restaurants......err...me too...kiter dibesarkan dengan makan kat restaurant macam tu.....hihi! memang marvelous and yummylicious....sampai sekarang tak pernah bosan makan kat sana...now,kyra pun suka makan sana...follow mommy and daddy dier ;)


Semalam...B layan je apa honey teringin nak makan....hihi....so sweet of you.....when i told you that i want to eat iranian food for berbuka....* tapi nak bungkus...tak nak makan kat sana.....takde mood nak makan kat luar....* B sanggup drive sampai Ampang.....gi Tehran  Restaurant...tapi sayang...time kiter sampai  kat the restaurant...around 4.30pm.....restaurant tu still tutup...restaurant tu bukak at 6pm....huhu! rasa macam lambat lak....so,my hubby drive gi Naeb restaurant *kat area-area situ gak...kat area Ampang Point....* pun tutup lagi.....my hubby ajak lepak kat Ampang Point.....dier kata hanin boleh shopping baju raya kat situ dulu....sementara tunggu both restaurants bukak....tapi entahlah...semalam memang takde mood nak shopping....maybe hanin dah puas shopping?hahahaha....takdelah :p lagipun....mana cukup shopping sekejap....i need 1 whole day nak shopping and cari apa hanin nak....hanin cakap next time lah shopping...now,hanin teringin nak makan iranian food untuk berbuka....and then,my hubby kata....kalau macam tu....jom balik Subang Jaya....maybe sampai sana pun dah kul 6pm....boleh tapau iranian food kat Naeb restaurant at Subang Jaya....heeee....camna leh lupa lak....Naeb restaurant ada kat Subang Jaya...so,my hubby pun drive lah balik Subang Jaya...dier tak bebel pun...relax je......thank you sooooooooo much,B....buat susah-susah B je :) sayangggggg B sangat-sangat.....sanggup my hubby drive to Ampang...tapi tak beli apa-apa....then drive balik Subang Jaya....sebab ikut dan layan mood mengada-ngada hanin yang teringin nak makan apa :) *buat abis minyak keta B je...tapi B cool....tak marah me...*


Alhamdulillah......nasib baik Naeb restaurant kat Subang Jaya dah bukak...best..best.....after dah order...and tapau....hanin gi kat restaurant jual Shawarma Kebab..restaurant tu dekat je ngan Naeb restaurant....around that area,semua arab and iranian restaurant ada ;) hanin beli 3 shawarma chicken kebab.....nyum!nyum!


Hanin berbuka semalam dengan happynyaaaaa...thank you soooooooo much,B :) you are the best.....oklah.....hari nie.....B pilih nak makan mana for berbuka,k....now,its your turn ;) B nak makan kat hotel ke....kat nice restaurants ke...or nak beli food kat pasar ramadhan ke? honey follow je....hanin nak masak? errr......hanin cakap awal-awal....hanin memang tak pandai masak....my hubby pun tau.....hanin dari kecik dibesarkan dengan maid....selalu ada orang masak for me....lantaklah orang nak cakap apa....hanin nie anak manja ke? or malas ke? bla....bla...my hubby knows me better ;) hanin rasa beruntung sangat.....dari kecik until now...hanin memang sentiasa dimanjakan...if not my parents...or tok mama...or my Pakcik...and semua my family....mesti my hubby manjakan me....hihi! Alhamdulillah....hanin dapat hubby yang suka manjakan hanin just like my family manjakan me :)


daddy,mommy and kyra love you soooooooooooooo much.......thank you sooooooo much for all these happiness....


uh! tadi my hubby cakap something yang buat me happy+excited....."honey...jom shopping nak?" wah!! rezeki....mestilah nak.....oklah...got to go...nak bersiap-siap.....nak gi shopping with my  beloved hubby and lil kyra ;) 


have a great day y'all.....take care....


hugs and kisses from me and lil kyra.....


hmm...macam hujan je...takpe...hujan rahmat....hujan rezeki...I LIKE! hihi....

.......................................................................
nie lah iranian food yang hanin teringin nak makan tu......sedap tau...hanin and adik hanin makan chicken kebab with rice.....my hubby and fly makan lamb kebab with rice.....hmmm.....sedap....dan mengenyangkan :) uh! kyra pun suka the chicken kebab and the rice....Alhamdulillah rezeki....


 sedap tau the bila makan nasi tu
with butter and yogurt....
nyum!nyum!
 shawarma chicken kebab :)
delicious tau....

 the yogurt...sedap 
makan dengan roti and the rice...

entah apa nama dier....
eggplant masak apa entah....
sedap makan dengan nasi and roti......

3 comments:

hanny maness said...

wahhhh kak nin.. teringin teringin nak makan ni, macam ada isi je kat dalam tu. hihi :P


makanan semua nmpak sedappp. lagi2 pulak hani terbaca time pukul 3 ptg ni haa. alamak, habis kuruslah pahala puasa. hehe


p/s : kak, kad raya dah hantar. harap2 sempat la sampai b4 raya =)


*hugs&kisses for kyra*

HaninFarshid said...

hanny,

hihi! takdelah....nie semua teringin bila abg farshid balik je...time nie lah nak buli dan manja-manja ngan dier....nak suh dier bawa k.nin gi sana...sini....kalau dier naik kapal....sapalah nak bawa k.nin makan sampai kat ampang...or melaka or penang....hehehe...

doakan k.nin ada rezeki nak bagi adik kat kyra eh? ;)

thanks dear...so sweet of you...hugs and kisses to you from lil kyra...

OneSimpleMother said...

salam hanin.. ni email akak ye.. mas_moid@yahoo.com .sori lambat beritau sebab sibuk kan hasben baru balik.. hehehe.. thanks hanin..