Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, August 31, 2011

The good news di akhir Ramadhan.....Alhamdulillah......

Hanin,farshid and lil kyra menerima kejutan yang tak disangka-sangka di akhir bulan ramadhan.....

Terima Kasih Ya Allah.....bersyukur sangat-sangat di atas rezeki kurniaanMu.....inilah rezeki yang hanin nanti-nantikan dan nak sangat-sangat ;)

Im crying of happiness.....yups! im crying like hell....terkejut....happy....excited...semualah perasaan hanin ada :)

Every now and then....i pray for this happy moment.....farshid tak nak hanin sedih....dier tak nak bagi hanin cakap pasal nie.....he knows that i really wanted this.....

Alhamdulillah......

Now, i can talk about this every time....hihi!

Apakah kejutannya??


hihi.....this raya.....hanin beraya bertiga.....me,Farshid and lil kyra :)

My Happy family :)
1st Hari Raya yang Biru....


InsyaAllah....next year....hanin akan beraya berempat.....



yayyyyyyyyyyyyyy!!! sebab tak percaya...hanin buat the pregnant test 5 kali.....yups! semua positive....terus hanin menangis......Bila dapat tau the results.....terus my hubby bawa gi clinic :) Alhamdulillah.....memang positive....sebab hanin tak percaya....hanin siap gi dua clinic...hahahah!! my hubby layan je hanin.....dier tau hanin terkejut+happy......and yesssss....of course my hubby pun happy sangat-sangat.....next week,hanin nak gi Sunway Medical Centre...nak jumpa gynae hanin :)


Atas nasihat doctor,hubby hanin dan semua....hanin terpaksa......

*

*

*

*

*

*

sorry daddy...sorry kyra.....
 mommy tau daddy and kyra faham....
mommy sayang daddy and kyra sangat-sangat.....


cancelled our family vacation to Hong Kong next monday (5th September 2011).....im still in early stage....and kesihatan hanin tak berapa mengizinkan untuk fly gi mana-mana dan bergerak active....i must take a good care of myself and my baby in my tummy.....nasib baik semalam...bila pergi KLIA...hanin boleh cancelled our vacation next week and buat open ticket....InsyaAllah kyra....next year mommy+daddy bawa kyra and adik gi Hong Kong,k...mommy tau kyra akan jadi kakak yang baik....mommy sayang kyra sangat-sangat.....


Bukan tu je......bulan April 2012.....hanin pun terpaksa cancelled our vacation to UK.....because bulan April....hanin dah terlampau sarat atau tunggu time nak deliver je....im sorry Aisha....hanin memang plan nak gi UK...sebab nak cuti-cuti..jalan-jalan...shopping-shopping and then melawat my bff Aisha,my sis in law and my bro in law kat sana....semalam Aisha called...i already told her the good news..hihi....and explained to her kenapa hanin tak jadi gi sana....thank you sooooooo much,aisha for being such a great friend :) you too take a good care of yourself and your baby tau...yippeee!! both of us gonna have a 2012 baby ;)


B,thank you soooooooo much,sayang....for being such an understanding hubby/daddy :) im soooo sorry.....about our family vacation....(hanin dah minta maaf kat hubby hanin masa time minta maaf....salam dan cium tangan di pagi raya...hanin rasa serba salah sangat-sangat) honey tau B spent rm**** for our flight tickets to hong kong....siap dah book bilik lagi kat Hong Kong Disneyland Hotel.....B dah bayar rm**** for the hotel's room deposit....nasib baik....the flight tickets boleh buat open ticket and the hotel's room boleh 100% refund kalau buat cancellation 48 hours before the date of arrival.....Now,hanin nak settle dengan Emirates...nak cancelled our flights to UK....huhu! kalau tak boleh refund....tak boleh cancel....memang melayanglah rm**,***.......my hubby kata bukan rezeki kitorang nak gi hong kong and UK...rezeki NI lagi penting....rezeki nie yang me and him nak sangat-sangat....hanin kena jaga kesihatan hanin and baby betul-betul.....thanks,B.....honey sayang B and kyra sangat-sangat *crying*......


uh! because of the good news....hanin dapat special present from him.....thank you soooooooo much,B...honey suka sangat-sangat.......yayyyyyyyyy!!! muah!! sayanggggggggggg B.....

for me : Gucci Sunglasses....
for him : Porsche Design sunglasses ;)
raya nie...memang bergaya sakanlah :p
 
kyra,insyaAllah next week daddy bawa kiter gi cuti-cuti malaysia,k.....mommy rasa serba salah sangat dekat kyra.....daddy kata kyra good girl......kyra mesti faham.....walaupun mommy+daddy tak dapat bawa kyra gi Hong Kong and UK...mommy+daddy tetap bawa kyra gi cuti-cuti malaysia...hmm...mommy teringin nak makan ikan bakar...hihi...

uh...oklah.....nak packing bag.....today nak gi beraya kat Pajam....rumah parents in law hanin.....selamat hari raya....dan selamat hari merdeka semua :)


take care y'all...

have a great day....hugs and kisses from me and lil kyra....


P/S: daddy kata....next year dapat new family and new car (or suv?) ;) hihi.....Alhamdulillah.....bersyukur sangat-sangat.....Terima Kasih Ya Allah atas rezeki kurniaanMu....

P/S: ooooo...patutlah....mommy asik nak shopping caftan and jubah je for baju raya....Thank you sooooo much,daddy....sebab belanja mommy caftan and jubah raya idaman mommy....hihi....

31 comments:

Mama Rizqullah said...

COngrats Hanin,

Suka baca cerita happy you...my hubby pun dah sound nak 2nd one dah ni...cuma isteri dia je x ready lagi sbb baru je dapat figure lama balik...hehehe...

Apapun,you take a good care ya...and not forgetting to enjoy every second and moment of this pregnancy...

i n n z c h u b b y said...

kak nin...

tahniah!!!

take care of yourself...

linda said...

salam aidil fitri & maaf zahir batin buat hanin sekeluarga..

tahniah dear!! linda pn tumpang happy..jaga diri selalu tau.. :)

xfatynx said...

Kak hanin ! OMG, this is sooooooo surprising ! Congrate kak ! Will pray for your good health ! ! Hehehehe. Selamat Hari Raya kak :D

Noor Aisha Amir said...

syukur yang.. i pun jd speechless! *crying*

OneSimpleMother said...

waaaah.. menjangkit2 nampaknya penyakit ni kat geng kapal kita. congrats hanin! happy 4 u. doakan smoga menjangkit kat akak juga.. hehehe

Lina said...

hanin, congrats dear.. i'm so happy for u.. i know how much u want an addition to ur happy lil family.. stay well and happy always k.. =) love always, LINA

.ArianiAizat. said...

alhamdulillah..rezki syawal :)
tahniah k.hanin..lepas ni kyra jd kakak laa..beshnya :)

im happy for you & t8 cr :)

w|cKa` said...

congrats kak hanin... ramainyer wife org kapal yg ngah pregnant skng ni.. syoknya!! doakan sy pon bleh join pregnant baby 2012 jugak ye..

Ena Mazly said...

Hanin, congrats.. take a good care of yourself kay nin... nnt baby kita sebaya la thn depan... eheheheeee.... meriah betul geng kapal dgn babies 2012....

ummi nia said...

tahniah & tahniah..kyra dh jd kakak yer..xpe, hong kong & UK tue nytimeb jer aftr deliver akak blh pegi..yg penting si kecik dlm tummy tue lg utama..tahniah yer kak..tuhan makbulkn doa akak selama nie..to kyra syg, be a good sister yer..

CuppyCakeMommy said...

Yeayyy..join the club bebeh..baby 2012kan..congrates hanin,i doakan semoga semua selamat k..take care of ur heath

dieha said...

hanin....congrats....welcome the club..dah brp minggu dear..happy for you..

Ely Hasrul said...

congrats Hanin! i'm so hepi & excited for u & ur family!!! sama la nnti kite dpt 2012 baby.

selamat hari raya. maaf zahir batin. take care. kiss kyra

dey said...

alhamdulillah..moga segala nya dipermudahkan Allah..weee kyra nk jadi kakak kyra daaaa.
selamat hari raya to u..sama laaa theme kaler kita tahun ni ;)
take care hanin ..

shera rahman said...

kak hanin...congrats...yeay!!
kaira will be big sister soon...
take care...

cik chinta said...

congrats! (:

fadzlyna said...

tahniah k.nin :) enjoy your pregnancy n kis kyra for me :)

ety said...

congrate hanin dan selamat hari raya aidilfitri....

heppy nyer dengar about ur news...n semoga semuanya dpermudahkan..take care yer dear..

Farah Zamri said...

congrats kak hanin!
semoga semuanya selamat dan dipermudahkan :)

happy eid mubarak!and maaf zahir batin.

shahril anuar said...

Hanin n farshid congrats both of you for the good news...me n wan wish u all happiness in life and diberkati oleh Allah..ameeen..yippeer bestnyaaa hehehe

zeta said...

Alhamdulillah..tahniah Hanin.. :)

NORLIDA said...

congrats dear..jg dri & kandungan baik2 ;)

Marsha~ said...

Hanin!!!! congrats!! mmg u dah lama tunggu saat ni kan??? takpe.. UK ke HK ke... can wait... keshatan baby dan u lebih penting... kyra faham, mesti dia excited bila pergi dgn adik dia nanti... bila due??? bestnyeeeeee... congrats hanin!!!!! rezeki Tuhan nak bagi tak kira waktu... :)

Marsha~ said...

Hanin!!!! congrats!! mmg u dah lama tunggu saat ni kan??? takpe.. UK ke HK ke... can wait... keshatan baby dan u lebih penting... kyra faham, mesti dia excited bila pergi dgn adik dia nanti... bila due??? bestnyeeeeee... congrats hanin!!!!! rezeki Tuhan nak bagi tak kira waktu... :)

mama yara. said...

wowww..congrats k.nin! =) take care k. rezekinyaaaaa...i'm so hepii for u=)

~LIZA~ said...

congratulations!!

Vna Sandhu said...

awwwww congrats hanin!

when I read ur post title, I macam dah boleh agak this is the gud news heheheee

yeay..Kyra nak dapat adik, take care dear! it's ok, dah berempat nanti leh gi cuti² lagi best

fify_alisara89 said...

kak hanin!

tahniah buat kak hanin sekeluarga..fify hepy sgt biler baca blog kak hanin..

mamamarissa said...

agak terlewat...tapi congrats hanin...take care ok *hugs*

greener pastures said...

tahniah hanin.. soo happy for u.. ;)